Smidt ud af Venstre for at nægte at stemme for tvunget håndtryk: Nu anker han beslutningen

'Det er for at se, hvad man må og ikke må i Venstre,' siger Lars Hansen.

Lars Hansen var indtil for en måned siden medlem af byrådet i Billund Kommune for Venstre. Nu er han løsgænger. (Foto: PRIVATFOTO)

For knap en måned siden blev Billund Kommunes byråd et Venstre-medlem fattigere.

Det skete, fordi daværende Venstre-mand Lars Hansen blev smidt ud af partiet – blandt andet for at nægte at stemme for en lov om tvunget håndtryk i forbindelse med grundlovsceremonier i kommunen.

Lars Hansen kaldte det for ’symbolpolitik af værste skuffe’, og partiets kommuneforening i Billund kvitterede med en eksklusion, da udmeldingen var den berømte dråbe, der fik bægeret til at flyde over, lød det.

Nu har Lars Hansen så besluttet sig for at anke sin eksklusion fra partiet, og dermed skal hans sag tages op til kommuneforeningens næste generalforsamling til foråret.

- Det er for at få ordentlig klarhed over, hvad man må og ikke må i Venstre. Jeg vil se, om det er de menige medlemmer i Venstres mening, at der ikke skal være plads til at holde på sin ret og stå ved sin ret, når man har gjort klar, hvad man stemmer, siger Lars Hansen.

Han fortæller, at selv hvis han får medhold i sin anke, er det ikke givet, at han skal være medlem af Venstre igen.

- Om jeg skal være medlem af Venstre igen er en snak, vi må tage, når det er afgjort på generalforsamlingen. Som udgangspunkt er det bare for at få en klarhed over, hvad man må og ikke må i Venstre, siger han.

Oplever du opbakning fra Venstres medlemmer af byrådet i Billund?

- Nej, det gør jeg ikke. Der er tavshed.

Ikke færdig med politik

Uagtet om det bliver som løsgænger eller i Venstre, siger Lars Hansen, at han ikke er færdig med at lave politik for borgerne i Billund.

Men den seneste måneds polemik ville han gerne have været foruden.

- Det er ikke sådan, at jeg har gået med hænderne over hovedet, men jeg bliver glad, når jeg har fået positive tilkendegivelser, og det er der sindssygt mange, der har givet, siger Lars Hansen.

Næstformand i Venstre Kristian Jensen vil i første omgang ikke gå ind i sagen. Arkivfoto. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Partitoppen har ingen kommentarer

Venstres næstformand og hovedbestyrelsesmedlem Kristian Jensen har ingen kommentarer til Lars Hansens sag. Han siger, at det er de lokale vælgerforeninger, der træffer beslutninger om eksklusioner, og at han kun vil gå ind i sagen, hvis den bliver anket hele vejen op til hovedbestyrelsen i partiet.

I første omgang er sagen altså anket til kommuneforeningen, hvor den bliver behandlet til foråret.

Indtil behandlingen står Lars Hansens eksklusion af partiet ved magt, og han er derfor i øjeblikket medlem af byrådet i Billund Kommune som løsgænger.

Facebook
Twitter