Socialdemokraterne tilfredse med Blackwater-undersøgelse

Forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen er tilfreds med redegørelsen om, hvor meget kontakt forsvaret havde med Blackwater.

Forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen (S), der er fra Grinsted, er tilfreds med, at der kommer redegørelse om Blackwater. (Foto: Lars Svankjær)

Nu bliver der kastet lys over, hvor meget Danmark egentlig samarbejdede med det kontroversielle amerikanske sikkerhedsfirma Blackwater i Irakkrigen.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) beklager, at flere ministre har givet ukorrekte svar til Folketinget. Han lover nu en redegørelse, og det er medlem af Folketingets forsvarsudvalg Henrik Dam Kristensen (S) tilfreds med.

- Når vi får et svar fra ministeren, skal vi også kunne stole på det. Det er en afgørende forudsætning, og derfor synes jeg, at det er godt, at ministeren erkender det, siger Henrik Dam Kristensen.

Blackwater har stået bag flere drab på civile i krigen, og skiftende forsvarsministre har benægtet, at der var mere end et uformelt samarbejde mellem firmaet og det danske forsvar.

Men Radio 24Syv har afsløret, at der var en langt mere omfattende kontakt med firmaet, og at samarbejdet begyndte to år før det officielt var meldt ud.

Henrik Dam Kristensen mener dog ikke, at redegørelsen er en tilfredsstillende erstatning for Irak-kommisionen, som samarbejdet med Blackwater egentlig skulle have været undersøgt af.

- Der er mange ting, som skulle have været nærmer undersøgt, men som ikke bliver det, fordi Irak-kommissionen bliver nedlagt. Desværre, siger Henrik Dam Kristensen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.