Spil minigolf på toppen af Legos nye hovedkvarter

Der bliver pejs, plads til leg og uformelle møder på minigolfbanen i Legos nye hovedkontor.

  • Legos hovedprodukt - klodsen - er tænkt ind overalt i bygningen. Se eksempelvis facaden til venstre på bygningen. (Foto: Lego)
  • Der er tale om en markant bygning i Billund. (Foto: Lego)
1 / 2

Det bliver grønt, det bliver lyst, og så bliver det stort. Rigtig stort.

Lego har i dag løftet sløret for deres nye hovedkvarter i Billund. Kæmpebygningen er tegnet af C.F. Møllers tegnestue og bliver på ikke mindre end 52.000 kvadratmeter. Det betyder, at hver medarbejder får omkring 30 kvadratmeter at boltre sig på.

Det nye hovedkvarter får fokus på både leg og medarbejdernes trivsel, så det rummer både åbent ildsted, fittnescenter og minigolfbane.

Men der skal også være plads til mange ting, forklarer Claus Flyger Pejstrup, Senior Vice President i Lego-koncernen og chef for Legos hovedkvarter i Danmark.

- En stor det af huset er et Lego People House - altså et medarbejderhus. Her har medarbejderne et område, hvor de kan mødes uformelt både i og uden for arbejdestiden, siger han.

Det er ikke kun Legos medarbejdere, der får glæde af det nye hovedkvarter. Området rundt om byggeriet bliver lavet til en offentlig park.

- Vi håber, at bygningen vil blive betragtet som en integreret og positiv del af bybilledet i Billund, siger Claus Flyger Pejstrup.

Baggrunden for byggeriet er, at Lego vokser. Alene sidste år kom 250 flere ansatte i Billund.

- Derfor sidder vi i alle mulige midlertidige kontorer og lokaler, siger Claus Flyger Pejstrup.

Det nye byggeri skal være færdigt i 2020, men allerede i 2018 vil den første fase stå færdig. Lego oplyser ikke prisen på byggeriet, men den er "betragtelig".

Facebook
Twitter