Stort naturområde ved Gudenåen rundbarberet: 'Det svarer til at sandblæse Jellingstenene'

Store maskiner har slået vegetation helt i bund ved Gudenåens udspring.

Billedet er taget i weekenden af Morten DD Hansen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus. Landskabet er pløjet op af maskiner, og man kan se dybe hjulspor fyldt med vand, og vegetationen er slået helt i bund. (Foto: Morten DD Hansen © Morten DD Hansen)

Noget af Danmarks fineste natur ved Tørring ved Hedensted er blevet smadret.

Store maskiner har kørt dybe hjulspor ved Gudenåens Kilder, hvor Gudenåen og Skjernåen har deres udspring.

Biolog Morten D.D. Hansen, der også er museumsinspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus, opdagede ødelæggelserne på en tur ud i landskabet i weekenden.

  • Morten D.D Hansen er ikke imponeret over den måde, som Naturstyrelsen vedligeholder naturen omkring Tinnet Krat ved Gudenåens udspring. (Foto: Naturhistorisk Museum Aarhus © Naturhistorisk Museum Aarhus)
  • Morten D.D. tog billedet, da han besøgte Gudenåens udspring i weekenden. (Foto: Morten D.D. Hansen © Morten D.D Hansen)
1 / 2

- Der har været maskiner ude at køre i det og smadret det på kryds og tværs. Der var dybe spor over det hele, og al vegetation var slået helt ned til sokkeholderne, siger Morten D.D. Hansen.

Noget af det mest uerstattelige

Det er et meget stort, sammenhængende område med kær og kildevæld og mange sjældne arter, som kun har få levesteder her i landet.

- Det svarer lidt til at sandblæse Jellingstenene. Man tager noget af det bedste og mest uerstattelige vi har, og så smider man en atombombe, siger Morten D.D. Hansen.

Naturstyrelsen undersøger sagen

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skriver i et svar til Morten D.D. Hansen på Twitter, at 'Naturstyrelsen ser på sagen, så vi kan finde ud af, hvad der er hændt'.

Inken Breum Larsen, der er Skovridder ved Naturstyrelsen Trekantsområdet, siger, at styrelsen ikke har bestilt en såkaldt brakpudsning af området.

- Jeg tænker simpelthen, at der er sket en kæmpestor fejltagelse af dem, der passer arealerne. Og det tager vi os selvfølgelig af med det samme, siger hun.

Gudenåens Kilder ligger i både Hedensted og Vejle Kommune. Medarbejdere herfra tager i formiddag sammen med Naturstyrelsen ud i området for at finde ud af, hvad der er sket.

FacebookTwitter