Studenterhuen trykker ikke kommende studenter

Flere kommende studenter er sure over, at deres studenterhuer er for store. Producenten siger, at eleverne ikke ved, hvordan huen skal sidde.

Mange gymnasieelever har svært ved at få studenterhuen til at passe.

Det kan blive svært at se ud under kanten på huen, når studenterugen begynder. Flere af de kommende studenter har nemlig fået leveret en studenterhue, der er for stor.

- Alle repræsentanterne i mit hueudvalg sagde, at der var halvdelen af klassen, der havde problemer med deres hue, siger Maja Husted, der er elev på Kolding Gymnasium.

Huer skal passe, når de er så dyre

Hun har stået for at købe studenterhuerne til hendes klasse. Og hun synes ikke det kan være rigtigt, at huerne ikke passer.

- Min har koster over 1.000 kroner. Jeg synes ikke, at det er ok, at jeg skal købe noget, der er så dyrt, og så passer det ikke, siger hun. Hun tilføjer, at hun havde prøvet en prøvehue, og den passede perfekt.

I alt har 13 skoler henvendt sig til producenten C.L. Seifert med hueproblemer.

Elever får hue-vejledning

I går besøgte producenten Kolding Gymnasium i går for at løse problemet. Og ofte skyldes det simpelthen, at eleverne ikke ved, hvordan huen skal sidde. Det mener Anders Eriksen, der er indehaver af C.L. Seifert.

- Den største ting er placeringen på hovedet, altså pasformen. Når man lige får den på, så er huen lidt rund i det, og hovedet er lidt aflangt. Vi skal lige guide eleverne i, hvordan huen skal sidde, siger han.

I de tilfælde, hvor der er tale om en målefejl, opfordrer han til, at eleverne henvender sig.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk