Superstudent med kræft: Jeg har fået en anden livsanskuelse

Karen Therkelsen har fået 12,2 i snit. Lige før hun begyndte på gymnasiet, fik hun kræft og underbenet blev amputeret. Nu vil hun tage et sabbatår, og få nogle oplevelser.

- Jeg havde brug for at blive udfordret og få nogle sociale relationer igen, siger Karen Therkelsen. Hun begyndte sin gymnasielle uddannelse, selvom lægerne frarådede det. (Foto: PRIVAT © DR Trekanten)

Hun var blevet færdig med 9. klasse og forberedte sig i sommerferien på, at hun skulle begynde på htx-uddannelsen på Hansenberg Gymnaisium i Kolding.

Pludselig ændrede Karen Therkelsens verden sig. Hun fik konstateret bindevævskræft i venstre fod og fik amputeret underbenet i løbet af kort tid.

- Jeg kunne ikke forstå det og sagde faktisk direkte til lægen: "Du kan da ikke sige til mig, at jeg har kræft." Det var så surrealistisk, fortæller hun.

I dag fire år senere er hun blevet student med 12,2 i gennemsnit, selvom lægerne dengang anbefalede, at hun ikke gik i gang med uddannelsen.

- Jeg er glad og taknemmelig for at stå her i dag, for jeg synes, det er en sejr på flere måder. Jeg er bare rigtig glad, siger hun.

På trods af lægernes anbefalinger kom hun i gang med gymnasiet. Hun ventede med at begynde efter det første halve års grundforløb, men hun fik alligevel et 12-tal i sin første eksamen.

- Jeg havde brug for at blive udfordret og få nogle sociale relationer igen, forklarer hun.

Vil tage den med ro

20-årige Karen Therkelsen beskriver sig selv som et konkurrencemenneske, og da hun gik i 9. klasse var hun fast besluttet på, at hun skulle direkte videre fra gymnasiet og til en videregående uddannelse.

Med kræftforløbet og amputationen af underbenet har det syn dog ændret sig.

- Jeg har fået en lidt anden livsanskuelse ved at være igennem det, som jeg har, så derfor derfor tager jeg det stille og roligt, siger hun og uddyber:

- Det kan godt være, at politikerne mener, at jeg skal høvle igennem systemet, men jeg tror lige, at jeg mærker livet og får nogle på oplevelser.

I første omgang skal Karen Therkelsen på højskole i begyndelsen af det nye år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk