Syddanskere kæmper for deres sygehuse

De kæmper i Tønder, Fredericia, Give og mange andre steder, hvor sygehuset, akutklinikken eller akutbilen er i fare for at blive sparet væk.

Region Syddanmark skal spare, og det har sat flere sygehuse i farezonen. De kæmper alle for at overleve. (Foto: Claus Fisker)

Lige nu kappes læger, sygeplejersker og borgere i flere byer i Region Syddanmark om at finde på de bedste argumenter for, at deres sygehus eller skadeklinik ikke skal lukkes.

Der optræder flere sygehuse i et sparekatalog fra Region Syddanmark, og nu er formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), i gang med at besøge de steder, der er i fare for lukning.

- Det er meget naturligt at besøge dem og høre på deres oplevelser, siger regionsrådsformanden.

I dag besøgte hun sygehuset i Give for at høre, hvorfor borgere og personale vil have sygehuset bevaret. Og der er en reel mulighed for at nogle besparelser kan blive trukket tilbage, for det er ikke alle spareforslag, der bliver ført ud i livet.

- Vi har fået besparelsesforslag for 210 millioner kroner, og vi skal spare cirka 167 millioner kroner. Den prioritering er rigtig svær, og derfor betragter vi høringsperioden som en mulighed for at blive klædt på til at træffe en beslutning, siger Stephanie Lose.

En af dem, der kæmper for Give Sygehus, er formanden for Give Udviklingsråd, Gerda Jørgensen. Hun vil forsøge overbevise politikerne om, at det er en rigtig dårlig ide at lukke det lille sygehus i Give.

- Jeg håber virkelig, at hun (Stephanie Lose, red.) finder ud af, hvad der er forskellen på det her og et almindeligt sygehus, så hun kan træffe sin beslutning på et oplyst grundlag, siger Gerda Jørgensen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.