Sygehus får særlig stue til døende og alvorligt syge

Bløde møbler og mulighed for at selv at pynte væggen skal gøre den sidste tid lettere for døende i Vejle.

Sygehusstue indrettet til alvorligt syge og døende på Sygehus Lillebælt i Vejle. (Foto: Charlotte Dahl © Sygehus Lillebælt)

Behagelige møbler, egne billeder og hospitalsudstyr der er gemt af vejen.

En helt nyindrettet stue på Sygehus Lillebælt i Vejle skal gøre den sidste tid bedre for uhelbredeligt syge patienter og deres pårørende, fortæller afdelingssygeplejerske Dorthe Thybo Rasmussen.

- På sengeafdelingen har vi flere og flere patienter, som er døende eller alvorligt syge, og dem ville vi gerne gøre noget specielt for. Vi har spurgt nogle patienter og pårørende om deres mening, og det har vi taget udgangspunkt i, siger hun.

Stue kommer hurtigt i brug

Lige nu er der ventetid på hospicepladserne i Vejle, og derfor forventer hun også, at den nye stue hurtigt kommer i brug.

- Vi har fået en sovesofa og en god lænestol, så det ligner en dagligstue med en sygeseng i, siger Dorthe Thybo Rasmussen.

Stuen er udstyret med dæmpet lys, og der sat magnettavler op, så der mulighed for at sætte sit eget præg på stuen.

De 40.000 kroner det har kostet at lave stuen er kommet fra Tryg Fonden.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.