Temperaturstigninger på over 20 grader giver mange vejhuller

Der blandes asfalt til den helt store guldmedalje i disse dage, for den hårde frost har givet tusindevis af vejhuller.

Vejhuller kan skade din bil. Det er særligt dæk, styrestænger og bærearme, der går i stykker, siger Mathias Rybak Poulsen, der er mekaniker i Vejle

Temperaturen er på kort tid steget med omkring 20 grader, og det giver masser af vejhuller.

Det fortæller vej-ingeniør Rasmus Nielsen Bonde.

- Vi har rigtigt travlt, efter det er begyndt at tø. Vi kan se hullerne, nu hvor sneen er smeltet, så vi kører for fuld kraft, siger han.

Vand er nemlig trukket ned i asfalten og frosset, så det udvider sig og skubber asfalten op. I de værste tilfælde kan hullerne være direkte trafikfarlige, siger han.


Hvis du er uheldig, og kører ned i et dybt vejhul, så kan bilen tage skade, og typisk er det forhjulene, der må tage fra, fortæller Mathias Rybak Poulsen, der er mekaniker.

- Inde ved styretøjet kan både styrestangen og den nederste bærearm tage skade. Det betyder, at hjulet får en forkert hældning, og så føles det som om, at du kører på et firkantet hjul. Det værste der kan ske er, at styrestangen knækker, så du ikke kan styre bilen længere, advarer han.

Hvis du er i tvivl, om din bil har taget skade, så anbefaler Mathias Rybak Poulsen, at du holder ind til siden for at kigge på bilen.
- Du bør stige ud, og inspicere bilen visuelt. Hvis der er noget, der ikke er, som det plejer, så må du en tur forbi et værksted, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.