Tilbud om overnatning til udenlandske chauffører får hård kritik

Et transportfirma vil lave et hus til udenlandske chauffører, men huset får hård kritik for at lede til social dumping.

Et firma i Kolding vil give udenlandske chauffører en mulighed for at sove i en seng, men det møder hård kritik. (Foto: Colourbox © Colourbox)

En god mulighed for et tiltrængt hvil, mener nogen. En direkte vej til social dumping, mener andre.

Firmaet Contrans i Kolding er kommet i modvind, efter det - efter eget mening - har forsøgt at lave bedre forhold for udenlandske lastbilchauffører. De skal have et hus, hvor de kan hvile sig og få vasket tøj, mener Contrans.

Men det møder kritik af blandt andre Poul Thybo, der er chauffør og tidligere vognmand. Han mener, at sådan et hus i stedet fører til social dumping.

- Det her har ikke noget at gøre med at behandle de ansatte på en pænere måde, siger Poul Thybo, der er chauffør og tidligere vognmand.

Ifølge ham er huset nemlig bare en vej udenom det stigende politiske pres for, at udenlandske chauffører ikke overnatter i deres biler på rastepladserne.

SF og Dansk Folkeparti har blandt andet foreslået, at man skal have tidsbegrænset parkering på rastepladser, og at politiet bedre skal kontrollere, om chaufførerne opholder sig for længe i bilerne.

Alt sammen for at modvirke social dumping, hvor dårligt betalte udenlandske chauffører bliver brugt i stedet for danske chauffører.

Direktør i Contrans Henrik Hansen afviser, at idéen om et hus er skabt for at slippe udenom de nye regler.

- Vi vil gerne have, at vores chauffører har nogle ordentlige faciliteter. Det er ordentlige badefaciliteter og køkkenfaciliteter, siger han.

I huset skal der være en redt seng, der et tv-rum, et sted at vaske tøj og et rum, hvor chaufførerne kan skype med familien.

Sagen har skabt politisk uenighed i Kolding Byråd. Det skal godkende huset, fordi det skal ligge i et industrikvarter, der ikke er godkendt til den slags formål.

Venstre og de Konservative vil gerne give tilladelsen. Socialdemokraterne og Enhedslisten er modstandere, inden sagen skal behandles på i byrådet på mandag.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.