Tømte en hel etage for møbler: Hotel deler ud af inventaret

Scandic Hotel i Kolding delte gratis møbler ud i dag.

Senge, lamper, skabe, stole, borde. Kort sagt alt inventaret på hele femte sal af Scandic Hotel i Kolding var i dag til fri afhentning for de hurtigste.

Det kostede ikke en krone, og det eneste krav var, at man selv kunne transportere tingene væk – og så måtte man ikke tage tv-apparaterne.

En af dem, der var mødt op for at tage for sig af møblerne, var Tommy Nielsen fra Kolding.

- Jeg håber på at finde nogle pæne lamper, nogle pæne stole og måske en seng, sagde han, før det gik løs klokken 12.00.

- Sengen skulle jeg gerne give til en kammerat, stolene håber jeg på til min campingvogn, og hvis det er nogle ordentlige lamper, så regner jeg med, at jeg kan tjene en lille skilling på dem, sagde Tommy Nielsen.

Skal renoveres for mange penge

Den gratis omgang møbler skyldes, at Scandic i Kolding står foran en renovering til et tocifret millionbeløb.

- Vi synes, det er en rigtig god måde at gøre det på, fremfor at smide vores gamle møbler i en container og sende dem til forbrænding. Det giver en mere bæredygtig økonomi, hvis vi giver andre mulighed for at komme og hente de her ting, siger hoteldirektør hos Scandic Kolding Heidi Kjær.

Scandic har dog en enkelt lille bagtanke ved at forære møblerne væk. Hotellet håber nemlig, at nogle af dem, der får glæde af møblerne, vil give en donation til den velgørende Kolding-forening ’God jul til alle’. Hotellet støtter selv foreningen hvert år.

Men er det ikke bare et reklamestunt?

- Nej. For vi har ikke kontaktet pressen. Det er pressen, der har kontaktet os. Så det er det faktisk ikke, siger direktøren.

Charlotte havde nummer et

Den allerførste i køen var Charlotte Thomsen fra Vejle, der allerede klokken 8.15 i morges mødte op for at få sit nummer. Ventetiden var det hele værd, for inden hun, og dem med numrene to til fem, klokken 12 blev sluppet løs på femte sal, var der blevet delt omkring 200 kønumre ud.

Hun var glad for inititativet, der talte til hendes glæde ved bæredygtighed.

- Jeg går rigtigt meget op i miljøet og bæredygtighed. Jeg synes, det er en superfin måde at gøre det på, forklarede hun i elevatoren på vej op til femte sal.

Facebook
Twitter