Tog billeder af ulykke på motorvejen: Nu får 16 bilister bøder

16 bilister får en bøde på 1500 kroner for at tage billeder af stor ulykke på motorvejen ved Kolding i juni.

16 bilister får en bøde på 1500 kroner, efter at de fotograferede en ulykke på motorvejen, mens de kørte i den modsatte vejbane. Ved ulykken kørte to lastbiler sammen, og en af lastbilerne tabte flere store og tunge jernplader. (Foto: Vejdirektoratet)

De hang ud af bilvinduerne og tog billeder med deres mobiltelefoner af en trafikulykke på motorvej E45 ved Kolding i juni. Og nu bliver fotograferingen dyr for de nysgerrige bilister.

Politiet, der ryddede op efter ulykken, tog nemlig 30 billeder af de fotograferende bilister, og ud af de 30 har politiet vurderet, at 16 af billederne har en kvalitet, som holder i retten. Dermed bliver der delt kontante bøder ud på 1500 kroner til 16 af bilisterne, fortæller politiinspektør Morten Anker Jensen.

- Jeg synes, det er skrækkeligt at man tager billeder af folk, der er kørt galt. Flere af dem stoppede faktisk helt op og tog billeder fra deres bil, siger han.

Morten Anker Jensen mener også, at situationen skabte farlige situationer for de andre bilister, der ikke havde travlt med at tage billeder af ulykken.

Ofte vil politiet ikke have overskud til at kontrollere den forbikørende færdsel ved en ulykke. Men ved ulykken i juni tog oprydningen flere timer, og derfor var der tid til, at ordensmagten kunne rette linsen mod de fotograferende bilister, siger Morten Anker Jensen.

Ulykken skete ved, at to lastbiler kørte sammen, og en af dem tabte flere store og tunge jernplader. Det gav store huller i vejen, nogle var op til 30 centimeter dybe, og derfor fulgte et langvarigt oprydningsarbejde, der varede til 21:30 om aftenen.

Bøderne er givet for brug af håndholdt mobil under kørsel.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.