Tog mellem Vejle og Billund må vente til efter 2023

Du kan ikke regne med at tage toget til Legoland eller lufthavnen i Billund om et par år. Jernbanen mellem Vejle og Billund bliver ikke færdig før efter 2023.

Skinnerne til jernbanen mellem Vejle og Billund bliver ikke rullet ud før efter 2023, lyder det fra transportminister Ole Birk Olesen (LA). (Foto: Mie Leonora Heiberg Sørensen- DR Syd)

Først efter 2023 vil der køre tog mellem Vejle og Billund.

Så lang tid vil der gå, inden Banedanmark er klar med sit store, nye signalprogram, der skal gøre togene mere præcise, og som skal være en del af Billund-banen.

Sådan lyder svaret fra transportminister Ole Birk Olesen (LA) på spørgsmålet fra folketingsmedlem Troels Ravn (S), som slet ikke er tilfreds med transportministerens svar.

- Billund-banen vil være et kæmpe løft for Billund. For lufthavnen, for erhvervslivet, for os alle sammen, siger Troels Ravn, der er valgt i området.

Troels Ravn erkender, at Banedanmarks signalprogram er en stor og krævende opgave, men han mener alligevel, at arbejdet med Billund-banen kan begynde meget tidligere, end Banedanmark lægger op til.

Det kan ske ved at vente et år med at sætte nye signaler op på strækningen mellem Vejle og Struer. Så kan skinnerne til Billund være klar til at få signalerne på plads i samme hug.

- Altså vil vi kunne komme i gang med Billund-banen allerede i 2019, mener Troels Ravn.

Derfor vil Troels Ravn fortsætte med at presse transportministeren til at få sat gang i byggeriet af Billund-banen.

- Det er et spørgsmål om politisk vilje, siger Troels Ravn.

Jernbanen er en del af den politiske aftale om togfonden fra 2014. Dengang var det planen, at det første tog kunne køre mellem Vejle og Billund i 2019.