Transportministeren går ind i rastepladssag

Der skal sættes en stopper for langtidschauffører, der parkerer ulovligt på rastepladser, mener transportminister.

Kim Hansen tog loven i egen hånd og satte både trafikkegler og markeringstape op foran sit cafeteria for at holde langtidsparkerende lastbilchauffører væk.

Transportminister Ole Birk Olesen vil nu kigge på problemet med østeuropæiske chauffører, der parkerer ulovligt på rastepladser for eksempel på rastepladsen Hyldedal ved Kolding.

Her har cafeterieejer Kim Hansen haft problemer og selv spærret for lastbilerne.

-Jeg stiller kegler op, så der er spærret, og sætter bånd mellem keglerne, så man ikke kan komme ind på pladserne. Samtidig har jeg en aftale med buschaufførerne, om at de kan tage afspærringen ned, når de kommer, siger han.

Den metode er dog ulovlig, så det er cafeteriaejeren nu stoppet med.

I dag vælger Transportminister, Ole Birk Olesen at gå ind i sagen.

-Det er ikke acceptabelt, hvis lastbiler systematisk holder ulovligt på rastepladser til skade for trafikken og forretningerne. Der har været forslag fremme om skærpet parkeringskontrol og øget kapacitet på rastepladserne. Det er vigtigt, at vi arbejder på at finde en løsning, der er både økonomisk og juridisk holdbar, og som ikke bare flytter problemet et andet sted hen. Så jeg vil se på sagen sammen med Vejdirektoratet og drøfte en mulig løsning med transportordførerne, siger han.

Det var Vejdirektoratet, der i går gav cafeteriaejer Kim Hansen besked på, at han ikke længere måtte spærre for lastbilerne og reservere parkeringspladserne til turistbusser i weekenden.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.