Travbaner truet på eksistensen

En række travbaner er i fare for at måtte lukke, hvis der bliver skåret i tipsmidlerne til hestevæddeløbssporten.

Flere travbaner kan være i fare for at lukke. Rygterne på Christiansborg siger nemlig, at der bliver skåret i tipsmidlerne til hestevæddeløbssporten. (© P4 Bornholm)

Hvis man kan lide at spille på heste, skal man holde et vågent øje med, hvad der foregår på Christiansborg for tiden.

Folketingets partier skal nemlig til at drøfte en omfordeling af tipsmidlerne, og her siger rygterne, at støtten til hestevæddeløbssporten er i fare for få trukket 30 mio. kr. i støtte. Det svarer til en tredjedel af det beløb, sporten får i dag.

Hvis rygterne taler sandt, vil det betyde, at nogle af de ni hestevæddeløbsbaner, der er i Danmark, skal lukkes.

Baner i provinsen frygter for livet

Hos Billund Trav A/S, der driver Billund Travbane, frygter direktør Christian Hundebøll, at det er banerne i provinsen, der kommer til at stå for skud.

-Hvis man kigger på strukturen i dansk hestesport igennem de seneste år, så har satsningen ligget på banerne ved de store byer som Aarhus og København. Så hvis der bliver skåret i midlerne, vil man nok først sørge for at få dem til at køre på et acceptabelt niveau, siger Christian Hundebøll.

- Skive, Billund og Nykøbing-Falster er i farezonen, siger han.

Ingen prioritering endnu

Direktør i Dansk Hestevæddeløb, Henrik Friis, siger, at man først skal til at lave en prioritering af banerne nu her.

Den  vil blive lavet ud fra en række faktorer, men Henrik Friis lægger ikke skjul på, at banernes økonomiske potentiale også bliver en del af vurderingen. Og her har de mindre baner en akilleshæl.

-Det er i de større byer, banerne kan levere omsætning som gør, at de kan leve af det, siger Henrik Friis.

Beder kun om tipsmidler fem år endnu

Henrik Friis kalder det en katastrofe, hvis politikerne vælger at skære i støtten til hestevæddeløbssporten netop nu.

Inden for en kort årrække satser sporten nemlig på at indgå i et skandinavisk samarbejde omkring hestevæddeløb. Det vil betyde, at sporten kan klare sig selv økonomisk, og så behøver man ikke flere tipsmidler.

-Vi har sagt til politikerne, at vi kun behøver støtten fem år endnu. Til den tid har vi fundet en anden løsning, så midlerne derefter kan gå til andre gode formål. Derfor vil det være katastrofalt hvis politikerne skærer i støtten nu, for så undgår vi ikke banelukninger, siger Henrik Friis.

 

 

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk