Tema Udflytning af arbejdspladser

Udflytning: Det tager år før Børnerådet har fuld styrke igen

Næsten alle Børnerådets medarbejdere, har sagt nej tak til at flytte til Billund. Det rammer rådets arbejde.

Børnerådets formand, Per Larsen, er bange for at rådet vil får svært ved at opfylde sin rolle som børnenes fortaler de kommende år. (Foto: David Leth Williams © Scanpix)

Det bliver et helt nyt hold, der kommer til at tegne Børnerådet, når det flytter til Billund. Langt de fleste af rådets medarbejdere er ikke indstillet på at flytte til Børnenes Hovedstad.

I forbindelse med regeringens beslutning om at flytte flere tusinde arbejdspladser fra København til provinsen, blev det bestemt at Børnerådet skulle til Billund.

Udflytning af arbejdspladser

Regeringen vil flytte 3900 statslige arbejdspladser fra København til kommuner rundt om i landet. Det skal skabe en bedre balance mellem hovedstaden og provinsen. Regeringen siger nu, at planen vil koste 944 millioner kroner i stedet for de 400 millioner, som var afsat i finansloven for 2016.

Gå til tema

Det får betydning for arbejdet, siger formand Per Larsen, for det er ikke ret mange af de 15-20 ansatte, der rykker med.

- Vi har fået tre løse tilkendegivelser om, at man muligvis vil overveje at flytte med, men vores opfattelse er, at resten nok ikke har lyst til at flytte med, siger Per Larsen.

Han vurderer, at det kommer til at tage to til tre år, før at rådet er tilbage i fuld omdrejninger.

- Der er ingen tvivl om, at der vil komme et hul i den opgave, som vi lovgivningsmæssigt har; nemlig at fremføre børnenes holdninger og meninger, og være børnenes fortalere, siger formanden.

Mindst 683 ud af 3.843 personer har indtil nu sagt deres job op - eller er blevet opsagt - som konsekvens af regeringens udflytningsplaner.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.