Unge vil være som Casper: 22-årig med to virksomheder

Stadig flere unge starter egen virksomhed, vurderer erhvervsfolk i Kolding og Vejle, og tendensen gælder hele landet.

22-årige Casper Edens fra Kolding har været med til at starte to virksomheder på tre år (Foto: © Jonas Guldberg, DR Trekanten)

Han er blot 22 år gammel, men Casper Edens fra Kolding har allerede været iværksætter i flere år.

I 2013 åbnede han en netbaseret smykkebutik, og senest har han været med til at starte et firma, der tilbyder online markedsføring for virksomheder.

Casper Edens har altid haft gang i mange projekter, så han har ikke været i tvivl om, hvad han skulle.

- Iværksættervejen har bare trukket mig mere og mere over, især da jeg efterhånden så, at jeg kunne leve af det, siger han.

Udover de to virksomheder har Casper Edens også startet et netværk for unge iværksættere i Kolding, der nu har 40 medlemmer.

Men han er langt fra den eneste unge, der kaster sig ud i iværksætterkulturen og starter egen virksomhed.

For eksempel beretter Business Kolding om markant flere unge, der søger vejledning i start af virksomhed. I Vejle bekræfter Spinderihallerne tendensen. Der er sket rigtig meget de seneste fem år, lyder det.

I hele landet søger unge uddannelser med iværksætterelementer, starter flere virksomheder og søger oftere legatstøtte til opstart, siger direktør i Fonden for Entrepenørskab Christian Vintergaard.

- Det er både en tendens, hvor man ser det mere i mediebilledet, men det er helt klart også en tendens i antallet af virksomheder, uddannelser og legater, siger han.

Casper Edens giver gode råd til andre unge iværksættere: