Uvarslet is på vejene skaber farlige situationer i Kolding Kommune

Det er ekstremt glat på vejene, så bliv hjemme, hvis du kan, lyder opfordringen fredag morgen

Saltsprederne har haft svært ved at komme på vejene fredag morgen, efter at et islag har lagt sig på vejene i Kolding. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Pas på, hvis du skal ud i trafikken i Trekantområdet her til morgen, og bliv hjemme, hvis du kan, der er ekstremt glat mange steder.

Sådan lyder det fra Michael Andersen, der er entrepriseleder hos Kolding Kommunes Driftsafdeling og står for kørslen med saltbilerne.

I løbet af natten har et islag lagt sig på stort set alle veje i kommunen. Selv saltbilerne er udfordrede, en havde problemer med at komme op ad bakkerne ved Vester Nebel, og to andre skred ud, da de skulle ud med salt.

- Normalt bliver vi varslet fra DMI, når der er isslag på vej, og så kan vi nå at komme ud og lægge et lag salt, men det er ikke sket i dette tilfælde, så isen har sat sig fast på kørebanen, siger Michael Andersen.

- Det er en uheldig og trist situation, og jeg har ikke oplevet lignende i mine år ved kommunen, siger han.

Falck har svært ved at komme frem

Hos Falcks Vagtcentral i Kolding kimer telefonerne allerede, men det er så glat, at man ikke kan regne med, at Falck kan komme hurtigt frem, siger Rasmus Johansen, der er disponent på Falcks Vagtcentral i Kolding.

- Selv vores egen ladvogn har problemer med at stå fast, så folk kan ikke regne med at få hjælp med det samme, siger han.

Du kan følge situationen på de danske veje her på Vejdirektoratets hjemmeside.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.