Vand, varme og bryllup: Forsyningsselskab giver penge til design af kjoler

Forsyningsselskabet Ewii leverer vand, varme og el i Trekantområdet, men også penge til udviklingen af brudekjoler.

Kjolebutikken Panayotis i Vejle har fået 300.000 kroner fra forsyningsselskabet Ewii i Kolding til at udvikle en ny kollektion af brudekjoler. Det møder kritik fra et medlem af forsyningsselskabet eget repræsentantskab. (Foto: Foto: Rasmus Poulsen Larsen- DR Trekanten)

Forsyningsvirksomhed - ordet dufter ikke just af romantik.

Men forsyningsselskabet Ewii i Kolding har ud over at sørge for at levere el, varme og vand til forbrugerne også givet 300.000 kroner til udvikling af brudekjoler.

Forsyningsselskabet har en såkaldt værdipulje, som hvert år uddeler millioner af kroner til initiativer i Trekantområdet. De sidste fire år er der uddelt 20 millioner kroner til forskellige formål.

For eksempel har kjolebutikken Panayotis i Vejle sat gang i at udvikle en ny brudekjolekollektion hjulpet afgørende på vej af 300.000 kroner fra Ewii.

Det møder kritik fra et medlem af forsyningsselskabet eget repræsentantskab, Bruno Kiel.

20 projekter fik penge fra Værdipuljen i 2016. Blandt andre:
  • Panayotis ApS, Udvikling af Panayotis brudekjolekollektion 298.500
  • NextConcept Jewell, design af mandesmykker 345.000
  • Designskolen Kolding, REDO - Implementering af bæredygtige løsninger 290.000
  • MeetingLillebælt, branding af Lillebælt-området 155.000

- Hvis firmaet kan bevise noget nytænkning i det, så er det måske i orden. Men det har jeg absolut min tvivl om, siger Bruno Kiel.

Ewii henholder sig til, at pengene i puljen kommer fra koncernens kommercielle del og altså ikke direkte fra forbrugernes betaling af el, vand og varme.

Adskillige af selskaberne giver godt nok underskud, men uanset hvad, kan forbrugerne med rette betragte pengene som deres, vurderer Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet.

- De kommer jo ikke sådan et helt andet sted fra. Det er jo forbrugeren, der har skabt værdierne i selskabet, og det er de penge vi taler om, siger han.

Panayotis direktør, Michael Panayotis, fortæller, at de 300.000 kroner er brugt til at sy kjoler efter nogle gamle mønstre og tegninger.

De første modeller er ved at blive syet i Østen, og uden pengene var det ikke sket, forklarer han.

Konkurrenten Lilly, der også ligger i Vejle, har ikke søgt tilskud til at lave nye modeller, men de har ikke noget problem med at konkurrenten er støttet af forsyningsselskabet.

- Det ville altid være dejligt, hvis der er nogen der spæder til, men vi klarer os selv for det, vi genererer ud fra vores egne kollektioner. Vi har ikke tænkt os at gå ind og søge sådan en pulje, siger administrerende direktør Anne Katrine Rantzau.

Ewii har ikke ønsket at blive interviewet om værdipuljen.

Energikoncernen Ewii har været meget omtalt i flere medier på det seneste, og forleden forlod direktør Knud Steen Larsen virksomheden. Bestyrelsen har ikke givet en begrundelse. Men der har eksempelvis været fokus på direktørens mulige dobbeltroller og direktionens kraftigt stigende løn.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.