Varm forsommer giver eksplosion i salget af allergimedicin

Landets allergikere har i stor stil været forbi apoteket efter allergimedicin i april og maj.

Der har været god grund til at tjekke pollentallene på mobilapps i forsommeren 2018. Det varme vejr har startet pollensæsonsæsonen tidligere end normalt. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Der er gang i øjendråber, næsespray og antihistaminer denne sommer.

Pollensæsonen er startet usædvanligt tidligt i år, og det tørre og varme vejr giver ekstra brændstof til de høje pollental.

Det mærker Uldum Apotek, hvor apoteker Banji Bhanderi har langet 10-15 procent flere allergiprodukter over disken i år, i forhold til sidste år.

- Folk køber både øjendråber, næsespray og piller, alt, der kan dulme allergien, har vi solgt mere af, siger Banji Bhanderi.

Tendensen bekræftes af Danmarks Apotekerforening.

I april måned i år blev der leveret 33 procent mere allergimedicin til landets apoteker, hospitaler og detailbutikker, sammenlignet med sidste år. Og i maj fortsatte de store leverancer. Her blev der fragtet 14 procent mere ud, sammenlignet med 2017.

Det er det tørre og varme vejr, der meget tidligt har sendt allergikerne til læge og på apoteket efter allergimidler.

- Vejret er mest udslagsgivende i forhold til pollensæsonen. En varm, tør sommer, med en let brise, jamen, så stiger pollentallet, siger vicedirektør Anne Holm Hansen fra Astma-Allergi Danmark.

Men selv om sæsonen er startet tidligt, så kan allergikerne dog ikke regne med, at den så er hurtigere overstået.

- Desværre ikke. Det er vejret, der er mest udslagsgivende for, hvornår pollensæsonen og de forskellige pollen starter, men man skal ikke regne med at pollensæsonen slutter tidligere end andre år, siger Anne Holm Hansen.

Hos Astma- og Allergi Danmark har man i øvrigt også oplevet, at mange allergikere i år har kontaktet dem tidligere end ellers, for at få gode råd til, hvordan de skal lindre deres symptomer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk