Vejle-borgmester jubler: Togbro over Vejle Fjord er fortid i ny trafikplan

Dansk Folkeparti og regeringen vil skrotte planerne om en togbro over Vejle Fjord.

Planen om en togbro over Vejle Fjord var allerede så langt, at der er eksproprieret huse ved fjorden og lavet VVM-redegørelser. Foto: Vejle Kommune

Den trafikplan, som regeringen og Dansk Folkeparti har fremlagt her til morgen, skrinlægger en række planlagte togprojekter landet over. Heriblandt den togbro, der var planlagt over Vejle Fjord.

Og i nærområdet er der stor tilfredshed med den plan.

- Jeg hilser med stor glæde velkommen, at togbroen over Vejle Fjord er taget ud af planerne for Danmarks infrastruktur, siger Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V).

Han har siden projektets start været modstander af togbroen, der skulle spare otte minutters rejsetid mellem Odense og Aarhus. Planen var nemlig, at flere togafgange skulle ledes helt uden om Vejle by via broen og ikke medtage passagerer fra byen:

- Vi har jo borgere, der gerne vil med toget, og jeg er glad for, at de ikke skal stå og kigge på toge, der kører lige forbi dem ude over fjorden.

Den store plan med ny infrastruktur skal forløses mellem 2021 og 2030, hvis regeringen og Dansk Folkeparti får den gennemført i Folketinget.

Huse allerede eksproprieret

Planen om togbroen var ellers så fremskreden, at der allerede er eksproprieret huse ved fjorden og lavet såkaldte VVM-redegørelser, altså vurderinger af påvirkningen af miljøet.

Og selvom borgmester Jens Ejner Christensen mener, det er ærgerligt, at det måtte nå så langt, så er han dog fint tilfreds med de ting, der er blevet gjort.

- Jeg ville hellere have haft, at der ingen broplan var til at starte med. Men når planen nu har været der, er det er jo fint, at det bliver gjort ordentligt, og at man har valgt at hjælpe borgere, der står i en tvivlssituation, gennem ekspropriering.

Med nedprioriteringen af Vejle Fjord-togbroen afsætter planen i stedet penge til at udvide motorvejsstrækninger og småveje over hele landet samt til flere andre nye togstrækninger.

"Mere kan man ikke ønske sig"

Og i nabokommunen Billund er der også stor glæde over den nye trafikplan.

En af de togstrækninger, som planen går efter at gennemføre, er nemlig Billundbanen, der også var en del af den oprindelige plan i Togfonden.

Strækningen skal gå fra Vejle til Billund Lufthavn, og udsigten til, at den nu bliver til virkelighed, er et drømmeresultat for Billunds borgmester, Ib Kristensen (V):

- Jeg kan jo kun være tilfreds. Vi kan ikke ønske os mere. Når vi har Danmarks næststørste lufthavn, så er det jo helt optimalt at have en direkte bane dertil.

Men Ib Kristensen tør dog ikke føle sig helt sikker endnu. Alle bolde kan nemlig stadig ryge tilbage i luften efter det forestående folketingsvalg, hvis der bliver flertal til rød blok.

- Men jeg vil da håbe, at der kan skabes et bredt flertal for banen – og resten af planen - så det er noget, der bærer igennem, uanset valgresultat, siger Ib Kristensen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter