Vejle får flygtninge op af sofaen og i arbejde

Næsten halvdelen af Vejle Kommunes flygtninge er i job efter tre år, og det er flere end i resten af landet

I Vejle Kommune lærer flygtninge sprog og virksomhedskultur, og de får et netværk, når de kommer hurtigt i arbejde

Hurtigt i praktik i virksomhederne. Det er nøglen til Vejles succes, når det handler om at få flygtninge i arbejde kort tid efter, at de er kommet til landet.

Generelt i Danmark er cirka 30 procent af indvandrere og flygtninge i arbejde efter tre år, men i Vejle Kommune ligger tallet på cirka 45 procent.

Næsten halvdelen af Vejles flygtninge og indvandrere kommer i arbejde efter tre år, og det er ganske unikt.Her forklarer arbejdsmarkedsudvalgets formand, Christoffer Melson (V), hvordan det har kunnet lade sig gøre.

Opslået af DR P4 Trekanten på 10. februar 2016

Nøglen til succesen er virksomhedspraktik, forklarer Christoffer Melson, der er formand for arbejdsmarkedsudvalget i Vejle.

- Når flygtninge og indvandrere kommer i virksomhedspraktik, får de hurtigt et netværk på arbejdspladsen. De lærer sproget og virksomhedskulturen, og det betyder, at de har lettere ved at finde et arbejde i løbet af integrationsperioden, siger han.

Kommunen har fundet seks brancher, der ofte passer godt til at få flygtninge og indvandrere i arbejde. Det drejer sig om butik, rengøring, køkken og service, fødevareindustri, pleje og omsorg og lagerarbejde.

Onsdag besøger SFs formand Pia Olsen Dyhr kommunen for at blive klog på Vejles metoder.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.