Venstre-bagland: Stop symbol-politikken

Flere markante personer fra Venstres bagland gør oprør mod partiets vej væk fra medmenneskeligheden.

Top-politikerne i Venstre er ved at føre partiet væk fra ordentligheden og over i symbolpolitikken, mener debattørerne. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

(Opdateret med kommentar fra folketingsmedlem Anni Mathhisen)

Det er svært at integrere flygtninge, der bliver talt ned i et møghul.

Sådan lyder det fra ti Venstre-medlemmer, der i Berlingske tager et opgør med regeringens håndtering af flygtningekrisen.

Leif Krarup fra Grindsted er næstformand for Venstre i Sydjylland, og det er ham, der står som afsender på debatindlægget.

Han frygter, at regeringens retorik vil gøre det sværere for kommunerne, når de nu skal i gang med den kæmpe integrationsopgave.

Retorikken gør tingene svære

- Det bliver ikke ligefrem nemmere, når man laver en ’dem-og-os’-retorik. Der er det nødvendigt, at vi tager skeen i den anden hånd, mener Leif Krarup.

Han bakkes op af byrådsmedlem i Kolding, Merete Due Paarup, der er medforfatter til indlægget.

- Vi skal tale ordentligt, og lave noget mere real-politik i stedet for at føre kontant og meget hård symbolpolitik. Det, at tale det hele ned i et møghul, gør ikke integrationsopgaven nemmere, siger hun.

Debattørerne fra Venstre bagland er blandt andet trætte af debatten om beslaglæggelse af flygtninges smykker.

Venstres folketingsmedlem Annie Matthisen, der selv er fra Grindsted, er uenig i kritikken.

- Jeg mener sagtens, at man kan forklare tingene, og samtidig bevare ordentligheden, siger hun.

Selvom debatindlægget fra Venstre-baglandet gør indtryk, så tror Anni Matthisen dog ikke, det kan lade sig gøre at ændre retorikken med et snuptag.

- Når der kommer sådan et læserbrev, så er det selvfølgelig også noget, vi drøfter (i gruppen, red.) om vi kan gøre bedre, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.