Venstre-byrådsmedlem om Støjbergs forslag om håndtryk: Et skridt på vejen mod nazisme

Det er bekymrende symbolpolitik og 'et skridt på vejen mod nazisme', når Inger Støjberg foreslår, at et håndtryk skal være obligatorisk for at få statsborgerskab, mener partifælle.

Merete Due Paarup (V) er byrådsmedlem i Kolding Kommune og lodret uenig med integrationsministeren, som hun deler parti med. (Foto: © Venstre i Kolding)

Inger Støjberg bevæger sig tæt på en både nazistisk og populistisk retorik, når hun foreslår at gøre det lovpligtigt, at udlændinge fremover skal give hånd under en særlig ceremoni, før de kan få dansk statsborgerskab.

Sådan lyder den hårde kritik, som kommer fra en af Inger Støjbergs partifæller, Merete Due Paarup, der er medlem af byrådet i Kolding for Venstre.

- Vi er ude på en glidebane. Det er bekymrende med den overbudspolitik, der er omkring stramninger og symbolpolitik. Vi er ved at splitte Danmark og fodre modpolerne, og det er simpelthen så bekymrende, siger Merete Due Paarup.

I en Facebook-opdatering har Merete Due Paarup ligeledes ytret sin utilfredshed med forslaget, som hun i en slet skjult reference sammenligner med nazisme.

Hun skriver på Facebook: 'En positiv bivirkning ved, at du tager et meget langt og fast håndtryk i dem, der vil tvangshåndtrykke, er, at så kan de i det mindste ikke løfte hånden til en hilsen, der er værre’.

Sidestiller du det her håndtryksforslag med nazisme?

- Jeg tror, at det er et skridt på vejen hen mod nazismen. Ganske enkelt ser jeg en kraftig højredrejning og mere ekstremisme, end der tidligere har været. Når man siger ja til det her, så tænker jeg ’hvad bliver det næste’?

I det hele taget er Merete Due Paarup ikke voldsomt imponeret over flere dele af partifællen Inger Støjbergs arbejde.

Ifølge lokalpolitikeren er hun ikke alene med den holdning – heller ikke internt i Venstre.

- Hun er for pokker integrationsminister, og integration handler om at få ting til at mødes og skabe løsninger. Det mener jeg ikke, hun gør. Hun opildner til nogle helt forkerte ting med det, hun har gang i. Det ved jeg, at der er rigtig mange i baglandet, der mener, men det er bare ikke alle, der tør sige det.

Merete Due Paarup har ikke overvejet at melde sig ud af Venstre, hvis politik hun erklærer sig overvejende enig i.

Personligt går hun også ind for en stram udlændingepolitik, men bryder sig ikke om den populistiske drejning, som hun mener, at udlændingedebatten har taget.

- Helt grundlæggende er jeg meget enig med partilinjen i Venstre, men hvis jeg skal være med til at præge et parti, tror jeg også, det er vigtigt, at jeg tør tale højt om noget, jeg er uenig i, siger Merete Due Paarup.