Venstre: Ikke mere kontrol af lastbiler

Selv om der rejses i tusindevis af sager, så vil Venstre ikke bruge flere penge på kontrol af lastbilerne.

Venstre siger nej til skrappere kontrol med lastbilerne. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Selvom nogle lastbilchauffører snyder med køre- og hviletiden eller kører med for tung en last, skal de ikke frygte for at blive kontrolleret oftere, end de gør i dag.

Brancheorganisationen Frie Danske Lastbilvognmænd kritiserer ellers den nuværende kontrol for ikke at være omfattende nok. Men der kommer ikke flere kontroller i de kommende år, hvis det står til Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen.

- Jeg tror på, at det, at man har kontroller, og at der er en risiko for at blive stoppet, vil have en præventiv virkning, så ingen fristes til at springe over, hvor gærdet er lavest, siger han.

Han mener, at der altid vil være brodne kar på landevejene, som tager chancen, og derfor skal der være kontrol.

Sidste år kontrollerede politiet Tungvognscenter Syd over 6.000 og startede 3.000 sager mod lastbilchauffører, men der kommer ikke flere kontroller på den baggrund.

- Venstre har ingen plan om at lave endnu flere kontroller. Det vil kræve endnu flere ressourcer til politiet, som i forvejen har meget travlt, siger transportordføreren.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.