Ventetid slut for landmænd i klemme

Billund Kommune er nu nået i bund med miljøgodkendelser til 21 ventende landmænd.

Billund Kommune er nu nået i bund med miljøgodkendelser til 21 ventende landmænd.

Det lysner for de 21 landmænd fra Billund Kommune, som sidste år måtte kigge langt efter deres miljøgodkendelser til udvidelser.

Kommunen satte i februar sidste år godkendelserne i bero på ubestemt tid på grund af it-problemer og manglende vejledning fra Miljøstyrelsen.

Men nu har næsten alle 21 landmænd fået svar, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune Kim Gosvig Hansen.

 - Det ser godt ud. Vi har stort set færdigbehandlet alle sagerne. Der kan være enkelte, hvor vi stadigvæk venter svar på beregninger, forklarer Kim Gosvig Hansen.

En af dem, der kom i klemme var kvægavler Gert Thomsen fra Vorbasse. Han søgte om godkendelse til at udvide sin bedrift fra 410 kvæg til 1000. Og nu hvor godkendelsen er på plads, kan udvidelsen endelig blive en realitet.

Kim Gosvig Hansen lover, at Billund Kommune nu lever op til sit eget servicemål om ventetid på miljøgodkendelser på seks måneder for små sager og ni for store.

Og det glæder formanden for Jysk Landbrug, Bjarne Larsen, for forholdet til Billund Kommune var tidligere lidt anstrengt.

- Jeg er selvfølgelig meget tilfreds med at høre, at Billund Kommune sætter en overligger for sig selv på det område. Og det er jo det, vi har behov for i erhvervet, hvis vi skal udvikle os. Man har virkelig vist viljen fra Billund Kommunes side med hensyn til at få gang i den konstruktive og nødvendige debat, siger Bjarne Larsen. 

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk