VIDEO Ny legeplads for Lego-entusiaster i alle aldre

Lego åbner nyt, stort oplevelsescenter i Billund. Det er naturligvis formet som en legoklods, og så er det tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Første klods i en monumental legobygning er blevet lagt i dag - naturligvis i legoklodsens egen hovedstad, Billund.

Lego House, som bygningen hedder, skal fungere som et oplevelsescenter, hvor børn og barnlige sjæle kan gå på opdagelse i legoklodsernes univers.

Historie og leg i Lego House

- Lego house er stedet, hvor man kan få lov at opleve den rigtige legohistorie og man vil kunne gennemprøvet de uendelige muligheder, der er i Lego. Man skal lege sig igennem Lego House, siger administrerende direktør i Lego, Jørgen Vig Knudstorp.

Den største del af Lego House bliver for betalende gæster og består af fire specialdesignede legezoner fra forskellige legeverdner. Her kan gæsterne med egne hænder undersøge forskellige legoaktiviteter.

Desuden bliver gæsterne præsenteret for familievirksomheden og udviklingen af Legoprodukterne, Lego-brandet og Lego-koncernen.

Få en virtuel rundtur allerede nu

Huset bliver 24 meter højt og indeni vil der være 12.000 kvadratmeter - mere end to fodboldbaner - at boltre sig på.

En model af Lego House. Lego House kommer til at indeholde et område, hvor der er gratis adgang. Området udgør knap en fjerdel af den del af Lego House, der er over jorden, og her vil være café og en særlig Legobutik. (Foto: Peter Dalsgaard © DR)

Lego House er tegnet af Bjarke Ingels Group, BIG, der blandet andet også står bag 8tallet og VM-husene i Ørestaden.

Hovedidéen bag formen på Lego House er, ikke så overraskende, legoklodsen. Bygningen skal indrettes i 21 klodser, der bygges ovenpå hinanden, og som afslutter med den klassiske Legoklods med otte knopper på toppen.

Lego House forventes at være bygget færdigt i 2016.

Se hvordan Lego House kommer til at se ud i videoen ovenfor.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk