Vil have skidende måger væk fra bylivet

Franskbrød til ænderne trækker måger til, og det er blevet et problem for både bylivet og vandmiljøet i Vejle.

Mågerne ved Søndertorv i Vejle sviner både på fliserne og i vandet i Vejle Å. (Foto: Teis Gregersen © dr)

Mågelort under skoene og møgbeskidt vand. Det kan være rigtig ulækkert, når mågerne sværmer om ørerne på dig midt i byen.

Derfor pønser Vejle Kommune på at forbyde fordring af fugle ved Søndertorv, fortæller Søren Peschardt (S), der er formand for Natur- og miljøudvalget.

Torvet er populært både for mennesker, ænder og måger. Menneskene medbringer nemlig tit brød i pose, som fuglene guffer i sig. Desværre skider særligt mågerne overalt, så både fliser og vandet i Vejle Å, der flyder forbi, bliver svinet til.

- I vores optik er problemet vokset, og der er nu ved at være deciderede gener ved mågerne ved Søndertorv. Derfor lægger vi nu op til, at forbyde fodring på stedet, siger Søren Peschardt.

Klar med fodringsforbud

Lige nu står der ’Fodring af af måger frabedes’ på skraldespandene på Søndertorv. Men det får ikke mågerne til at lade være med at æde det brød, som vi af venlighed smider ud til fuglene.

Søren Peshardt er godt klar over, at det kan blive svært at håndhæve et forbud.

- Det vil blive ledsaget af en oplysningskampagne, der fortæller hvorfor, og en anvisning på, hvor i byen man kan fordre ænder, siger Søren Peschardt.

På et møde i dag beslutter politikerne sig for, om det skal være forbudt at fodre fuglene.

https://www.facebook.com/P4Trekanten/videos/1167007969995072/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk