Vil hjælpe tykke børn til et lettere liv

Som den første jyske kommune åbner Hedensted Kommune en klinik, der skal hjælpe overvægtige børn af med kiloene.

Som den første jyske kommune åbner Hedensted Kommune en klinik, der skal hjælpe overvægtige børn af med kiloene. (© Colourbox)

I begyndelsen af det nye år åbner Hedensted som den første jyske kommune en klinik, der skal hjælpe overvægtige børn.

Og det handler ikke bare om at smide nogle kilo. Det handler om at skubbe børnene i den rigtige retning, så de får et bedre liv, siger kommunens ledende sundhedsplejerske Grethe Stjernholm.

- De bliver inviteret ind til en undersøgelse, hvor det bliver afdækket, hvordan deres livsstil er, og bliver der langt en handleplan for hvert barn. Planen indeholder op til 20 punkter, som de skal arbejde med, for at få bugt med deres overvægtsproblem, siger Grethe Stjernholm.

Ikke kun kilo

For overvægt handler nemlig ikke kun om kilo. Det handler lige så meget om mobning, ensomhed, selvhad og isolation.

Sundhedsplejerskerne i Hedensted er nu godt i gang med at lure Holbæk Sygehus kunsten af, når det kommer til at give overvægtige børn et lettere liv.

- Vi har jo en drøm om, at vi kunne få det til at lykkes lige så godt, som de kan i overvægtsenheden i Holbæk, siger Grethe Stjernholm.

Tror på succes

Overlæge Jens Chr. Holm fra Holbæk Sygehus, der har medvirket i tv-serien Generation XL på DR1, er ganske sikker på, at den kommende klinik i Hedensted bliver en succes.

I går var han på besøg i Hedensted, hvor kommunen har taget udgangspunkt i hans metoder.

- Det der er idéen er, at dygtige sundhedsplejersker og diætister forstår, hvad svær overvægt er. Så kan de lave en fokuseret behandling, der ikke kun handler om kost og motion, men også andre ting, der vigtige for at behandle svært overvægtige børn, siger Jens Chr. Holm.