Vild stime i gang: Favoritdræberne fra Kolding har ikke tabt i år

KIF Fodbold er måske landets mest vindende klub, for alle kampe i 2018 har givet point.

KIF Fodbold fra 2. division sendte superligaholdet fra Vejle ud af pokalturneringen. (Foto: KIF Fodbold)

Da den forlængede spilletid onsdag aften blev fløjtet af, føjede KIF Fodbold fra Kolding endnu en skalp til de mange, der er blevet taget i denne sæson.

Naboerne fra Vejle Boldklub blev ekspederet ud af pokalturneringen med et nederlag på 3-1 - og med røde kort til både stjerneangriberen Allan Sousa og træner Adolfo Sormani.

Fodboldafdelingen i Kolding IF har i mange år levet i skyggen af håndboldspillerne, der i en årrække hørte til i den absolutte top. De tider er tilsyneladende forbi, og koldingenserne har fundet vej til byens stadion.

Ved de seneste kampe i 2. division har omkring 1.000 tilskuere valgt at tilbringe et par timer i de blå plastiksæder på tribunen på Marcus Allé, mens der i kampen mod Vejle var omkring 4.500 tilskuere.

Michael Flyvholm er daglig leder af KIF Fodbold. Han har en fortid i en norsk divisionsklub, hvor han var i en lignende stilling. Foto: KIF Fodbold

Og der har været masser at komme efter for tilskuerne - og for spillerne. Klubben har endnu ikke tabt en turnerings- eller pokalkamp i denne sæson, og der er blevet sunget 'God tur hjem' til både Vejle og Randers fra Superligaen. 18 kampe i træk hedder stimen.

Klubben har ellers taget en smertelig nedtur. En mislykket fusion med Vejle Boldklub endte med tvangsnedrykning til Danmarksserien, men nu er Kolding på vej op gennem rækker, og ligger lige nu - naturligvis - på førstepladsen i 2. divisions gruppe 1.

- Vi må give stor cadeau til spillerne, der knokler på og er stoppet med at tabe fodboldkampe. Spillerne er Koldings helte, siger Michael Flyvholm, der er daglig leder i Kolding IF Fodbold.

Kim Fogh (i midten) jubler med en fadøl i hånden over KIF's sejr over Vejle Boldklub i pokalturneringen onsdag aften. Kim Fogh er mangeårig spiller, leder og træner i klubben - og i dag også dedikeret fan. (Foto: Niels-Ove Skøtt/Netavisenkolding.dk © Niels-Ove Skøtt/Netavisenkolding.dk)

- Den velkendte selvtillid er kommet ind, og vi har troen på, at vi vinder uanset hvad. Det er en følelse, der er dybt printet i spillerne lige nu, og det er en fornøjelse at se på, siger han.

Startet på en frisk

Kim Fogh er tidligere spiller og træner i Kolding IF, og han er også stolt af, hvor langt klubben er nået siden tvangsnedrykningen i 2011.

- Vi har fået ny bestyrelse og er startet på en frisk. Jeg er stolt af at stå her i dag og se, at vi som 2. divisionshold kan spille lige op med et hold som Vejle Boldklub, siger Kim Fogh.

Jørgen Lildballe er indehaver af klubrekorden for flest spillede kampe i Kolding IF. 386 er det blevet til i årene 1955-1968. Jørgen Lildballe er 80 år i dag, men kommer stadig troligt på stadion og følger klubben, som han er æresmedlem af. (Foto: Niels-Ove Skøtt/Netavisenkolding.dk © Niels-Ove Skøtt/Netavisenkolding.dk)

Kolding IF's stime på 18 kampe som ubesejret kommer på alvorlig prøve allerede i morgen. Her tager Kolding IF hjemme imod Brabrand IF, der i øjeblikket huserer på rækkens fjerdeplads.

Klubkoryfæ på stadion

En af de ubestridte klublegender i Kolding IF hedder Jørgen Lildballe. Han er 80 år gammel og har med 386 kampe klubrekorden for flest spillede kampe. I dag er han æresmedlem af klubben og kommer stadig på stadionet.

Derfor var han naturligvis også på plads, da Vejle blev ekspederet ud af pokalturneringen i onsdags.

- Det er jo en fantastisk aften at være KIF'er. At se dem fighte sig til en 3-1-sejr over Vejle, det er jo helt uhørt, sagde han efter kampen.