Ville du have arbejdet på et plejecenter som teenager? 16-årige Signe er ansat til at hygge med de ældre

Alle plejecentre i Billund Kommune skal nu have ungarbejdere ansat.

16-årige Signe Hjort har som så mange andre et

fritidsjob
ved siden af sin skolegang.

Men hvor mange af de andre måske går med aviser eller arbejder i et supermarked, er Signe Hjort ansat på Plejecenter Sydtoften i Grindsted.

Her hedder jobbeskrivelsen: tal med de ældre, spil nogle spil med dem, læs for dem eller hold dem i hånden.

- Man kan mærke, at man gør en forskel. De smiler, hver gang vi kommer, og der er meget snak, når vi er her. Før jeg startede, kunne jeg måske ikke forestille mig at arbejde med sådan noget her i fremtiden, men nu kan jeg godt, siger Signe Hjort.

Hør Signe Hjort og beboer Gerda Nielsen tale om jobbet.

Projektet med at ansætte ungarbejdere på plejecentrene som varme hænder har været en succes over hele linjen, siger Gurli Gregersen, der er leder af Plejecenter Sydtoften.

- De ældre snakker om de unge piger hver eneste dag. Borgerne her elsker dem. De deltager ikke i plejen, men er bare varme hænder. Jeg kan kun anbefale andre at gå den her vej, siger Gurli Gregersen.

Unge på alle plejecentre

Og nu får hun sin vilje. Billund Kommune har nemlig besluttet at udvide ordningen, så alle otte plejecentre i kommunen skal have ungarbejdere ansat, såfremt de siger ja tak.

Det projekt kaster kommunen 870.000 kroner i om året.

- Vi vil gerne udbrede, at arbejdet på et plejecenter er et udmærket arbejde. Det har så vist sig, at beboerne på plejecentrene også er rigtig glade for de unge, og derfor har vi udvidet det til alle plejecentre, siger Robert Terkelsen (V), der er formand for voksenudvalget i Billund Kommune.

For de penge er der råd til at ansætte i alt 16 unge i

fritidsjob
, som skal have 12 timer om ugen hver.

- Folk siger tit, at ’det jo bare er at tørre røv på gamle mennesker’, men det er det jo slet ikke. Vi snakker om familie, fortiden, hvad de har oplevet i deres liv, og hvordan det går med min skole. Man lærer helt vildt meget af at snakke med dem og at høre dem fortælle om deres barndom, og hvordan de har været ude i verden, siger 16-årige Signe Hjort.

Glæde hos Gerda

Ordningen er primært til for de ældres skyld, og derfor er det vigtigt, at Gerda Nielsen, der er beboer på Plejecenter Sydtoften, er tilfreds med de unge.

Og det er hun.

- Det er rigtig dejligt. Vi står og venter på, at de skal komme, og hvis de ikke kommer, står vi og siger: ’Det er da mærkeligt, de ikke er kommet i dag’. De er nogle søde piger og de hjælper os, så det er godt at have dem, siger Gerda Nielsen.

Facebook
Twitter