Virtual reality: Demente kan opleve verden på ny

Kolding Kommune og firma fra Egtved tester ny teknologi på plejecentre

Jesper Roy, direktør i virksomheden Take a Walk, er med til at teste mulighederne for brug af virtual reality for demente.

Tag en tur tilbage til barndommens sommereng. Tag på storbyferie eller hop i en sø og tag en svømmetur.

Virtual reality bliver nu afprøvet på demente på to plejecentre i Kolding Kommune.

Gitte Meyer Larsen er funktionsleder i senior- og socialforvaltningen, og hun tror, at oplevelsesbrillerne kan få stor betydning.

-Gennem brillerne kan de demente mærke genkendelsens glæde fra oplevelser, som man har haft tidligere i livet, siger hun.

Gitte Meyer Larsen oplevede, at en borger fik billeder af en sø leveret gennem oplevelsesbrillerne, og derefter begyndte at lave svømmebevægelser med armene.

- Man får en oplevelse af, at man befinder sig på det sted, som brillen viser, og det er helt fantastisk, siger Gitte Meyer Larsen.

Virtual reality kan bruges til træning

Egtved-virksomheden Take a Walk er med til at teste mulighederne for at bruge virtual reality på plejecentrene.

-Nogle af de ældre hujer og klapper, når de får brillerne på, andre sidder bare stille og kigger, men vores oplevelse er, at de ældre får rigtig gode muligheder for på en måde at "komme ud" og opleve verden på ny, siger han.

Ud over selve oplevelsen kan oplevelsesbrillerne bruges til træning og aktivitet, og nu bliver udstyret testet på de to plejecentre.