Volde slår vikinger: Krydstogtsturister vil se krigshistorie

Forsvarsværkerne i Fredericia er et hit blandt byens krydstogtsgæster.

Voldene der omgiver Fredericia, blev bygget i 1600-tallet for at forsvare byen. Det mest kendte slag ved Fredericia fandt sted i 1849, hvor byen var belejret af Slesvig-Holstenske oprørere.

Når de store krydstogtsskibe lægger til kaj ved Fredericia, så er det mere populært blandt passagererne at se på den lokale historie, end det er at besøge vikingerne i Jelling eller Ribe, som er Danmarks ældste by.

5.500 cruisegæster har besøgt Fredericia i år, og 30 procent af dem, der køber en udflugt, vælger at se forsvarsvoldene i fæstningsbyen Fredericia.

Gæsterne er i land i syv-otte timer, og selvom attraktioner som H.C. Andersens Hus, Koldinghus, Legoland, Kongernes Jelling og Vikingemuseet i Ribe er populære, så er det lokalhistorien, der trækker, fortæller cruisekoordinator Helle Rosborg.

- Vi har en ret klar hitliste, og den bliver toppet af en tre timer lang gåtur her i Fredericia, fortæller hun.

- Der er rigtigt mange fra skibene, der gerne vil lære den by at kende, som de kommer til. Derfor booker de sig på en gåtur og ser hele byen og selvfølgelig de flotte volde, siger hun.

På turen fortæller lokale guider om Fredericias særlige krigs- og religionshistorie.

De næste pladser på hitlisten over attraktioner indtages af Kongernes Jelling og Vikingemuseet i Ribe. I det hele taget er cruisegæsterne meget interesseret i vores historie, fortæller Helle Rosborg.

- Det er helt sikkert Danmarks historie, særligt fordi den rækker så langt tilbage i tiden, og fordi vi nu er så heldige at have vikingerne som en del af vores historie, og det er oppe i tiden, siger hun.

Facebook
Twitter