Vuf: Hunde skal have ro, skygge og masser af vand, når solen bager

Få gode råd til, hvordan du hjælper din hund gennem de varme dage.

De varme dage kan være en drøj omgang for hunde. Sørg for skygge og masser af rent vand til dem.

Hvis du selv har det varmt på lufteturen, så har din hund det sikkert også. Det er ikke kun mennesker, der kan have det svært med de høje varmegrader i øjeblikket, det gælder også vores kæledyr.

Hos Trekantens Dyrlæger med hovedsæde i Fredericia oplever dyrlægerne i øjeblikket hver dag folk, der kommer med især hunde, som har problemer med varmen.

- De høje varmegrader betyder for eksempel, at hunde drikker for lidt, og det kan medføre, at de kaster op eller får diarré, siger dyrlæge Søren Hornbæk.

- Hvis hundene så oven i købet har kvalme, har de ikke lyst til at drikke, og så kan de ende i den situation, hvor de skal have hjælp til at få væske indenbords, siger han.

Dyrlæge Lizette Sloth fra Dyrlægehuset i Kolding minder om, at hunde ikke kan svede som os andre, så de kan blive overophedede og få hedeslag.

- Og så er det et godt råd er at undgå varm asfalt, for hundene kan ikke sige fra. Varm asfalt kan være slemt for poterne, siger hun.

Simon Grove er dyrlæge på Vejle Dyrehospital siger, at generelt tager folk sig godt af deres kæledyr i varmen. Han tror, det hænger sammen med varmen.

- Når man selv har det varmt tænker man også på sin hund, og hvordan den har det, siger Simon Grove.

Pas på med voldsom leg

Hos Trekantens Dyrlæger oplever Søren Hornbæk, at nogle hunde bliver overanstrengte i varmen.

- Hundeejere aktiverer nogle gange deres hunde voldsomt lige i middagsheden. Altså, de leger, spiller bold eller apporterer med hunden midt på dagen.

For eksempel labradorhunde har ingen stopknap, den fortsætter til den kollapser med hedeslag, og det kræver behandling, siger Søren Hornbæk.

Derfor er et af de vigtige, gode råd, at man sørger for at der er rent vand til hunden.

- For ellers forsøger de tørstige hunde selv at finde vand, og vi har fået hunde ind, der har drukket af havebassinet med stillestående vand, hvor der er alger i. Og det kan hundene altså blive rigtig dårlige af og kaste op i længere tid, siger dyrlægen.

Facebook
Twitter