Yoga hjælper folk i arbejde

I udsatte boligområder kan yoga, Zumba eller IT-undervisning få beboere i arbejde.

Yoga kan være med til at få folk i udsatte boligområder i arbejde. (© Colourbox)

Yoga kan være med til at få folk i arbejde. Når yogaholdet ligger i et udsat boligområde, kan det nemlig være første skridt til at få beboerne i arbejde.

I boligforeningen AAB i Vejle forstår udlejningschef Tommy Mølgaard godt, at det umiddelbart kan lyde lidt underligt.

- Det er rigtig nok, når man lige hører det, så tænker man ”yoga og arbejde”? Men de mennesker, der går til yoga, de er kommet ud af deres lejligheder, siger han.

Det, at komme ud af lejligheden og møde andre, er tit første skridt til at skabe et netværk. Det kan være afgørende for, at beboerne senere får et arbejde.

I AABs afdelinger arbejder boligsociale medarbejdere med at skabe aktiviteter til beboerne i området. Det er ikke kun yoga, men for eksempel også tilbud om IT-undervisning og uddannelse af sundhedsagenter.

Ny forskning fra Kraks Fond - Byforskning viser, at boligsocialt arbejde virker. Effekten er, at flere mænd kommer i arbejde, og kvinder uddanner sig. Forskningen kan ikke sige, hvilken type boligsocialt arbejde der virker bedst.

Tommy Mølgaard tror, at det er en bred vifte af tilbud, der fungerer.

- Vi tror på, at det styrker hele boligområdet. Det styrker, at de her beboere tager del i deres eget boligområde, siger han.

Facebook
Twitter