Retsforbundet: Stem på dem der vil stemme om EU

Vælgerne bør stemme på partier og politikere, der går ind for en folkeafstemning om EU-reformtraktaten. Det udtaler Retsforbundets landsledelse i anledning af det kommende folketingsvalg. Partiet er selv forlængst gledet ud af den parlamentariske sammenhæng.

Retsforbundet opfordrer vælgerne til at stemme på partier, der ønsker afstemning om reformtraktaten.

Vælgerne bør stemme på partier og politikere, der går ind for en folkeafstemning om EU-reformtraktaten, udtaler Retsforbundets landsledelse i anledning af det kommende folketingsvalg.

- Der kommer endnu et folketingsvalg om højst 4 år, men hvis EU-reformtraktaten bliver gennemført, kommer der ikke flere folkeafstemninger, bortset fra en eller flere afstemninger om Danmarks EU-undtagelser, mener Retsforbundet.

Peger på andre partier

- Ud fra en demokratisk betragtning er det nødvendigt, at de danske vælgere får indflydelse på beslutningen, skriver Retsforbundet, og peger noget usædvanligt på partier af meget forskellig observans, der kun har det tilfælles, at de går ind for en folkeafstemning om EU.

Det er partierne Ny Alliance, Kristendemokraterne, SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, og i de fleste andre partier er der mulighed for at stemme på kandidater, der støtter kravet om en folkeafstemning, anfører Retsforbundet, og beklager at partiet ikke er med på stemmesedlen denne gang.

Partiet har i flere omgange været med i Folketinget, og i årene 1957-60 sad Retsforbundet også i regering med Socialdemokraterne og de radikale.

Ved valget i 1981 røg Retsforbundet ud af Folketinget, og har ikke været med siden.

Facebook
Twitter