S: Billige boliger til hele landet

Socialdemokraterne vil kopiere Ritt Bjerregaards plan om billige boliger til resten af landet. Kommunerne omkring de store byer skal i den kommende valgperiode bygge mellem 28.000 og 32.000 billige boliger til en pris omkring de 5.000 kroner.

Socialdemokratiet vil kopierer Ritt Bjerregaards plan om billige boliger til hele landet. (Foto: DR © DR)

Socialdemokraterne vil kopiere Ritt Bjerregaards plan om billige boliger til resten af landet.

Kommunerne omkring de store byer skal i den kommende valgperiode bygge mellem 28.000 og 32.000 billige boliger til en pris omkring de 5.000 kroner, skriver Berlingske Tidende.

Og det er først og fremmest de rige kommuner, som nu skal tage handskerne på. Gentofte, Rudersdal og Vallensbæk kommuner skal levere billige boliger, og finder de ikke selv ud af det, så er Socialdemokraterne parate til at tvinge dem via lov, hvis partiet bliver en del af en fremtidig regering.

Dialog med de rige kommuner

- Nu er vi efterhånden nået dertil, hvor selv sygeplejersker og politibetjente har svært ved at bosætte sig i de store byer. Nu skal der ske noget, og i første omgang vil vi forsøge os med en dialog med de rige kommuner. Går det ikke, så må vi via lov tvinge dem til at bygge billige boliger, siger S-socialordfører Mette Frederiksen.

Overborgmester Ritt Bjerregaard har i København haft mere end svært ved at opfylde sit valgløfte om 5.000 boliger til 5.000 kroner.

Ifølge Mette Frederiksen skyldes det, at den nuværende regering har spændt ben for Ritt Bjerregaard. Det er nemlig ikke muligt at sælge byggegrunde til under markedsprisen, og da byggegrundene er eksploderet i pris, er det blevet sværere og sværere at bygge billigt, skriver Berlingske Tidende.

Facebook
Twitter