hurtigt falder din nye bil i værdi

Nye biler mister i gennemsnit omkring 20 procent af værdien det første år.

Når du køber en ny bil, så vil den typisk, allerede inden den er et år gammel, have tabt en stor del af værdien.

- Tommelfinderreglen er, at en bil i gennemsnit taber omkring 20 procent i værditab på det første år og så lidt mindre om året de kommende år, således at værdiforringelsen er omkring 50 procent over fire år, siger Jan Lang, brugtbiljournalist på BilBasen.dk

Tabet afhænger af mærke

Der er dog store forskelle afhængig af mærke og model. Eksempelvis taber en Skoda Octavia 1,4 TSi 140 Elegance Combi 5d mindre end gennemsnittet. På fire år mister den 47 procent af værdien, hvilket svarer til 142.000 kroner. Det viser tal fra BilBasen.dk

- Det er en af de mest værdifaste modeller på det danske marked. Mærket har en stærk profil og har holdt priserne i ro generelt på markedet, og samtidig er Skoda modellerne generelt godt skruet sammen og kan holde til at blive brugt, siger Jan Lang.

Mens en Skoda Octavia altså taber mindre i værdi sammenlignet med de fleste andre biler, så er situation en anden med Volkswagen Golf VII 2,0 GTi Performance BMT 5d. Ifølge Jan Lang mister bilen 57 procent af værdien på fire år. Det svarer til ca. 303.000 kroner.

- De sportslige modeller er ofte dyre i indkøb og henvender sig efterfølgende til et begrænset publikum, så der må førstegangskøberne forvente en høj afskrivning, siger han.

Undgå stort værditab

Man kan selv gøre noget for sikre sig mod et højt værditab ved at købe en bil, der appellerer til så mange brugtbilskøbere som muligt.

- Bilen skal have en bred appel. Det har en stationcar med middelstor motor i en klassisk farve eksempelvis, fordi den er interessant for en bred køberskare, fortæller Jan Lang.

Magasinet Penge handler i aften om, hvordan du gør det helt rigtige brugtbilskøb, 21.55 på DR1

Facebook
Twitter