Sådan møder du ensomhed på TV og i radioen

DR sætter den kommende tid fokus på ensomhed - her får du et overblik over, hvilke programmer der kommer på tv og radio.

DR sender en række programmer på radio og tv i forbindelse med temaet om Ensomhed. (© Colourbox.com)

'Luk mig ind – det er Blachman' den 20. april klokken 20.45 på DR1 (1:3)

Thomas Blachman tager på en mission for at finde en løsning på, hvorfor så mange danskere er ensomme. Han banker på folks døre blandt andet i en opgang i Høje Gladsaxe og på en villavej på Stevns og ser på, om de mennesker, der bor dør om dør, kan komme til at kende hinanden, og om de har lyst til at være en del af hinandens liv ved at hjælpe med lektier, indkøb og snerydning? Aktiviteter som ultimativt kan bringe folk sammen – og ud af ensomheden.

'Ensomhed er ikke for evigt' d. 20. april klokken 20.00 på DR Ultra

Nanna på 12 år er bange for, at hun ikke er god nok. Der er nemlig ikke nogen, der vil være sammen med hende, synes hun. Hun har været ensom længe – men nu er der endelig ved at ske noget. Hun er begyndt i Club X med andre ensomme børn. Og lige så stille og roligt er hun blevet mere selvsikker. Ultra Nyt møder Nanna en onsdag eftermiddag, hvor hun skal i Club X sammen med Ida, Nicole og Emily.

'Ud af ensomheden' den 20. april klokken 11.00 på P1

Elise har været igennem en benhård skilsmisse, og undervejs er venner og veninder faldet fra. Roger er aldrig kommet sig over tabet af sin elskede Lis. Begge oplever de en dyb ensomhed. De to kæmper nu på hver sin måde for at komme ud af ensomheden.

'Ensom midt i livet' den 22. april klokken 21.00 på DR1 (1:3)

Udadtil ser alt velfungerende ud for Allan, Jette, Lars og Helle. Men alle fire har det til fælles, at de har følt sig ensomme en stor del af livet. Ensomhed rammer alle aldersgrupper, og hele 9,4 procent af de 45-54-årige træffer sjældent eller aldrig venner. I denne programserie skal vi møde fire danskere – midt i livet – der alle mærker ensomheden dagligt.

Kunsten at være ensom' den 25. april klokken 20.00 på DR2

Temalørdag med afsæt i ensomhed. Ensomheden bliver vendt på hovedet og behandlet i en kulturhistorisk kontekst, hvor vi ser på, hvordan netop ensomheden kan være drivkraft for kunst. Vi følger blandt andre krigsfotograf Jan Grarup, musikeren Trentemøller, en performancekunstner, hvis ensomhedsprojekt går ud på at ringe til tilfældige mennesker, som hun ikke kender i forvejen med flere

'Ung og ensom' den 13. maj klokken 21.00 på DR1 (1:4)

Reportage-serie/videodagbog med fokus på ensomhed blandt helt unge mellem 13 og 23 år.

Facebook
Twitter