SE BILLEDER: Belgisk penisblomst vækker jubel hos botanikere

Blomsten amorphophallus titanum blomstrer for tredje gang på bare fem år i den botaniske have i Meise, Belgien. Se billeder her.

  • Den yderst sjældne amorphophallus titanum blomstrer for tredje gang på bare fem år i den botaniske have i Meise, Belgien. Og det er noget af en bedrift, da der normalt går år imellem, at den imponerende plante blomstrer. (Foto: Benoit Doppagne © Scanpix)
  • - Dette er exceptionelt og er aldrig før sket i en botanisk have, har talsmand for haven, Franck Hidvegi, udtalt om den hyppige blomstring, ifølge AFP. (Foto: Benoit Doppagne © Scanpix)
  • Planten er også er kendt under navnet 'ligblomsten', pga. sin ildelugtende duft. (Foto: Benoit Doppagne © Scanpix)
  • Blomsten, hvis latinske navn kan oversættes til 'stor, deformeret penis', begyndte at blomstre den 7. juli. (Foto: Benoit Doppagne © Scanpix)
1 / 4

Den yderst sjældne amorphophallus titanum blomstrer for tredje gang på bare fem år i den botaniske have i Meise, Belgien. Og det er noget af en bedrift, da der normalt går år imellem, at den imponerende plante blomstrer.

- Dette er exceptionelt og er aldrig før sket i en botanisk have, siger talsmand for haven, Franck Hidvegi, om den hyppige blomstring ifølge AFP.

Planten er også er kendt under navnet 'ligblomsten', pga. sin ildelugtende duft; men dens latinske navn betyder faktisk 'stor, deformeret penis'.

Penisblomsten sprang i denne omgang ud 7. juli.

Se billederne i billedserien øverst her på siden.

Facebook
Twitter