Se dronningens unikke ønskebillede

Det er ikke mange, som får lov at bede dronningen og hendes gæster om at sidde stille et par minutter. Men det fik fotograf Hans Nyberg, da han tog sit helt særlige panoramabillede i Det kongelige Teater i går.

Panoramabilledet blev taget lige inden forstillingen gik i gang i Det Kongelige Teater (Foto: Hans Nyberg © Hans Nyberg)

Fotograf Hans Nyberg har prøvet det før, at stå foran den kongelige familie og lave et såkaldt panoramafotografi.

I går på scenen i Det Kongelige Teater gjorde han det så igen. Men denne gang blev alle de kongelige og deres gæster bedt om at sidde stille i de par minutter, som det tager at tage et panoramabillede.

Blev lidt pafMan dirigerer jo ellers ikke med kongehuset, men det var kongehuset selv, som havde bedt ham om at komme til Det Kongelige Teater og tage det særlige fotografi på den helt særlige aften, hvor der var festforestilling i anledning af dronningens 70-års fødselsdag.

- Jeg blev jo lidt paf, da jeg hørte det var kongehuset, som ringede, fortæller Hans Nyberg, som måtte udskyde et andet job for at tage opgaven. Men det ville han gerne..

De andre gange, Hans Nyberg har været kongelig fotograf, har han været bestilt af dr.dk.

Det er blevet til mange fantastiske billeder fx fra brylluppet mellem kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, fra barnedåben af den lille prins Christian, fra dåben af prinsesse Isabella og fra brylluppet sidste år i Møgeltønder mellem prins Joachim og prinsesse Marie.

Et panoramabillede er noget særligtEt panoramabillede er et billede, som er 360 grader i sit perspektiv. Det vil sige, at man kan kigge hele vejen rundt og op og ned. Et sådan billede skal ses på en computeren, hvor man med musen eller piletasterne kan bevæge sig rundt i billedet og zoome ind og ud. Man kan også bruge sin scrollbar.

Panoramabilledet fra Det Kongelige Teater består af i alt 24 billeder, som sættes sammen med et særligt program. Derfor tager det lidt tid at lave billedet.

- Og der var kun en, som bevægede sig, fortæller Hans Nyberg, men det har han reddet.

Det er meget livagtigt, at se på panoramabilledet, og man kan nemt blive rundtosset. Prøv selv at kigge på det unikke billede fra festforestillingen her nedenfor.

Vi har også samlet alle panoramabilleder fra de kongelige begivenheder i højrespalten.

Klik på foto for at se panoramabillede:

Panoramabillede fra Det Kongelige Teater (Foto: Hans Nyberg © Hans Nyberg)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk