Seneste nyt

1.017 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn

 • 1.017 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn

  Seks er døde, mens 136 er indlagt - det er én mindre end i går.

  18 patienter ligger på intensivafdelinger, af dem er 15 i respirator.

  Fordeler man de smittede på den dag, de fik taget prøven, ser kurven stadig ud til at stige en smule.

  Mandag i denne uge er den nyeste dag, der ligger fulde testresultater fra, og det er samtidig dagen med det højeste antal smittede siden foråret

  Andelen af de testede, der viser sig at være smittede, er faldet fra 1,8 til 1,5. Der skyldes til dels, at der er flere, som har ladet sig teste, men hvis reelle smitte i samfundet havde været stigende, kunne man også forvente, at dette tal ville stige.

  Høje-Taastrup og en håndfuld andre kommuner på den københavnske vestegn er stadig hårdest ramt, når man tager højde for indbyggertal. Høje-Taastrup har haft 407 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge. Myndighedernes bekymringsgrænse er 20 per 100.000.

 • Bidens valgsejr i Michigan godkendt

  Michigans valgmyndighed har godkendt demokraten Joe Bidens sejr i delstaten ved præsidentvalget 3. november. Det skriver Reuters.

  Valgmyndigheden slår fast, at Joe Biden vandt med 154.000 stemmer.

  Præsident Donald Trump havde forsøgt at få omgjort valgresultatet i Michigan, men Michigans State Board of Canvassers, der afgør eventuelle tvister i forbindelse med valg, har i dag godkendt valgresultatet.

 • Få dit kørekort på mobilen med en ny app

  Nu kan du lægge dit gamle, krøllede, lyserøde kørekort i skuffen. Har du en smartphone, kan du fra i morgen hente en kørekort-app, så du både har dit kørekort og et id-bevis i digital udgave på mobilen.

  Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen, der har udviklet appen, i en pressemeddelelse.

  Det er dog frivilligt, om danskere ønsker et digitalt kørekort. Transportminister Benny Engelbrecht (S) kalder det for et tilbud, der kan gøre det lettere for borgerne.

  - Det er godt at kunne have kørekortet lige ved hånden, og det har de fleste mennesker i forvejen med mobiltelefonen.

  Man skal dog fortsat beholde sit fysiske kørekort, selv om man har hentet kørekort-appen. En af grundene er, at det digitale kørekort kun gælder inden for Danmarks grænser.

  Kørekortet er det første id-bevis i Danmark, der bliver digitalt. Det gule sundhedskort følger trop i løbet af 2021. (Foto: Kristian Djurhuus © Scanpix)
 • Flere republikanere beder Trump droppe sin modstand

  Flere fremtrædende republikanere opfordrer USA's præsident, Donald Trump, til at stoppe sine søgsmål og andre forsøg på at lave om på sit valgnederlag.

  De opfordrer ham til at åbne op for, at demokraten Joe Biden kan gå i gang med forberedelserne til magtskiftet.

  En af dem er den republikanske senator Shelley Capito, der siger, at intet tyder på, at der er uregelmæssigheder ved valget, som kan rokke ved Bidens sejr.

  Derfor bør han straks begynde at få de nødvendige briefinger om sikkerhed og coronasituationen, siger hun.

  En anden senator, Rob Portman, siger ligeledes, at der ikke er beviser på valgsvindel og opfordrer til, at Trump-administrationen indleder overgangen.

  - Tiden er nu kommet til, at alle udestående spørgsmål nu løses, og at vi kommer videre, skriver han i en kommentar i avisen Cincinnati Enquirer.

  Portman, som er medformand for Trumps valgkampagne i Ohio og kun sjældent bryder med partidisciplinen, går dog ikke så vidt, at han betegner Biden som den næste præsident.

  Han nøjes med at skrive, at det er "sandsynligt", at Biden bliver den næste beboer i Det Hvide Hus.

 • Avis: Heunicke kendte også til truslen fra minkmutationer

  Tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S) var ikke den eneste minister, der den 22. september blev oplyst om, at virusmutationer i mink potentielt kunne true en kommende vaccine mod coronavirus.

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kendte mindst lige så længe til truslen efter at være blevet informeret om indholdet i et notat fra Statens Serum Institut den 22. september.

  Avisen har gennemgået regeringens redegørelser for forløbet samt fortroligstemplede dokumenter fra sundhedsmyndighederne.

  Dermed har Magnus Heunicke ligesom Mogens Jensen kendt til truslen fra minkmutationer i flere uger uden at oplyse Folketinget og befolkningen, skriver avisen.

 • Randers sejrer i Parken for første gang i syv år

  En i forvejen dårlig sæsonstart blev mandag aften endnu værre for FC København, der tabte 1-2 til Randers hjemme i Parken.

  Jess Thorup tabte dermed også sin anden superligakamp som træner for FCK, der efter ni spillerunder ligger på en skuffende tiendeplads med blot ti point.

  Generelt var det en ganske jævn affære, hvor spillet bølgede frem og tilbage med chancer i begge ender, men kronjyderne viste sig at være skarpest i felterne.

  Randers hopper med sejren akkurat forbi FCK til en niendeplads.

  Superligakampen mellem FC København-Randers FC i Parken endte 1-2. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
 • Melania Trump tager imod Det Hvide Hus' juletræ

  Den amerikanske førstedame Melania Trump tog i dag imod juletræet til Det Hvide Hus. Det bliver Trump-famillien sidste jul i Det Hvide Hus. I hvert fald i denne omgang.

  Den amerikanske førstedame tager imod årets juletræ ved Det Hvide Hus. (Foto: Nicholas KAMM © Scanpix)
  Træet er et 18 fod (5,5 meter) højt fyrretræ fra West Virginia. (Foto: ALEX WONG © Scanpix)
 • Spiontjeneste fortsætter ulovlig overvågning af danske borgere

  Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) har fortsat et problem med ulovlig overvågning af danske statsborgere.

  Det fremgår af en årsredegørelse, som Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) netop har offentliggjort.

  En stikprøvekontrol af FE's indhentning af oplysninger i 2019 viser, at tjenesten "i 14 procent af de udtrukne tilfælde uberettiget har foretaget søgning i rådata".

  Tilsynet noterer sig, at tallet ikke er faldet i forhold til kontrollen året før. Da var tallet 13 procent.

  - Det er tilsynets vurdering, at FE fortsat har en udfordring i forhold til overholdelse af reglerne om tilvejebringelse af oplysninger om i Danmark hjemmehørende personer, når tjenesten foretager søgning i rådata, hedder det i årsredegørelsen.

 • Glæd dig til nye dramaserier fra DR

  En miniserie om Danmark og Grønlands fælles historie. En ny sæson af dramaserien "Borgen" og historier om Carmen Curlers og Leonora Christine.

  Det er, hvad de danske seere kan glæde sig til.

  DR præsenterede i dag de kommende satsninger på drama- og kulturområdet. Og allerede i efteråret 2021 kommer fire afsnit af serien om Grønland, som har Nukaka Coster-Waldau og Lars Mikkelsen som værter.

  Skuespillerinde Nukâka Coster-Waldau kan for tiden ses i TV 2's fredagsunderholdning 'Vild med dans' . (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)
 • Regeringen sår tvivl om grundlag for EU-mindsteløn

  Den danske regering er bestemt ikke begejstret for Europa-Kommissionens nye forslag om at indføre en EU-mindsteløn. Nu sår regeringen så også tvivl om, hvorvidt EU-Kommissionen overhovedet må fremsætte et sådant forslag.

  Lønforhold er nemlig noget, som de enkelte medlemslande selv kontrollerer. Kommissionen må dog gerne blande sig i arbejdsvilkårene rundt om i unionen, og det mener den, at der her er tale om. Men den forklaring køber S-regeringen altså ikke.

  - Kommissionen har i regeringens optik ikke argumentet tilstrækkeligt for, at der kan fremsættes et forslag om rammer for mindsteløn, når blot forslaget ikke direkte regulerer niveauet for løn, lyder det fra Beskæftigelsesministeriet.

  Regeringen har nu bedt Rådets Juridiske Tjeneste om at vurdere hjemmelsgrundlaget for mindstelønsforslaget.

 • EU-formand inviterer Joe Biden til topmøde

  Efter fire år med Donald Trump i Det Hvide Hus er der behov for, at USA og EU genopbygger en stærk alliance på tværs af Atlanten. Det var budskabet fra Charles Michel, formand for Det Europæiske Råd, efter at han tidligere i dag havde talt med USA’s kommende præsident, Joe Biden.

  - EU og USA vil altid have større indflydelse, når de går sammen, sagde rådsformanden.

  Forholdet mellem de to parter har været under pres de senere år, hvor præsident Trump blandt andet har betegnet unionen som amerikanernes handelsmæssige "fjende". Men det skal ændres, mener rådsformanden, der har inviteret den kommende præsident til et ekstraordinært topmøde næste år med EU’s stats- og regeringschefer.

  Udover Charles Michel talte Joe Biden også med kommissionsformand Ursula von der Leyen.

 • Konservative foreslår skattelettelser i nyt finanslovsforslag

  De Konservative har fremlagt deres udspil til en finanslov for 2021. Ikke overraskende indeholder det en række skattelettelser, besparelser i det offentlige og penge til politi og ældre.

  Det viser finanslovsudspillet, der har fået titlen "En borgerlig vej for fremtidens Danmark".

  - Der er brug for en sikker borgerlig stemme i dansk politik, der kan sikre nye arbejdspladser, styrke kernevelfærden og give danskerne økonomisk frihed og fremgang, indledes udspillet.

  Stod det til De Konservative skulle der hurtigst muligt gennemføres en lang række skattelettelser. Blandt andet ønsker partiet, at beskæftigelsesfradraget skal øges, topskattegrænsen hæves, arveafgiften fjernes, selskabsskatten sænkes, skatten på aktieafkast sænkes og et skatteloft på 50 procent indføres.

  Alt i alt skattesænkelser for omkring 6,5 milliarder kroner.

 • Biden sætter navn på første ministre

  USA's kommende præsident, Joe Biden, vil nominere Antony Blinken som sin kommende udenrigsminister. Det bekræfter hans overgangshold i en meddelelse.

  Den jurauddannede Blinken, der har været rådgiver for tidligere præsident Barack Obama, har i årevis været en af Joe Bidens fortrolige.

  Tidligere udenrigsminister John Kerry vil blive udpeget som Bidens særlige "klima-zar", fremgår det af meddelelsen. Kerry får også plads i det nationale sikkerhedsråd, skriver nyhedsbureauet dpa.

  Biden vil desuden nominere den 60-årige cubansk-amerikanske jurist Alejandro Mayorkas som minister for indenlandsk sikkerhed. Mayorkas har også en fortid i Obama-administrationen, hvor han var viceminister på samme område.

  Og for første gang er der udsigt til, at en kvinde indtager stillingen som øverste chef for USA's efterretningstjenester, idet Biden har nomineret Avril Haines til posten. Hun var en af Obamas nære sikkerhedsrådgivere og var inden da den første kvinde, der var vicedirektør i efterretningstjenesten CIA.

  På billedet ses Linda Thomas-Greenfield, som skal være FN ambassadør, kommende præsident Joe Biden, Avril Haines, chef for USA's efterretningstjenester, Alejandro Mayorkas, der bliver minister for indenlandsk sikkerhed, Antony Blinken, kommende udenrigsminister, og John Kerry, som er udpeget som Bidens særlige "klima-zar". (Foto: Thos Robinson © Scanpix)
 • Italien runder 50.000 coronadødsfald

  Som det sjette land i verden har Italien nu rundet 50.000 dødsfald blandt coronasmittede.

  Det viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University.

  I dag kunne de italienske sundhedsmyndigheder melde om yderligere 630 coronadødsfald i løbet af det seneste døgn.

  Det bringer det samlede antal dødsfald op på 50.453, siden virusset nåede til Italien i februar.

  Mange af dødsfaldene skete tidligere på året. Men 15.000 af dem - eller knap en tredjedel - er registreret siden september.

  Antallet af nye smittetilfælde i Italien er dog faldet lidt i forhold til sidste uge, oplyser det italienske sundhedsministerium. Nu ligger det på omkring 23.000 nye tilfælde om dagen.

  For en uge siden var tallet næsten 27.400 nye daglige tilfælde.

  Du kan finde mange flere internationale tal her:

 • Boris Johnson: Vi er der ikke helt endnu

  Julen bliver ikke normal i år, sier Boris Johnson. (Foto: - © Scanpix)

  Butikker, frisører og fitnesscentre over hele England er noget af det, der kan genåbne, når den nuværende nedlukning slutter den 2. december. Men på andre områder vil der komme skrappere tiltag.

  Det siger den britiske premierminister, Boris Johnson, i en tale i Underhuset i London.

  Han vil også ændre en meget kritiseret regel om de engelske pubber, der ikke har haft lov at servere mad og drikke, siden nedlukningen trådte i kraft siden 6. november.

  - Vi vil ændre det til, at der er sidste udskænkning klokken 22 og lukketid klokken 23, siger han.

  Det gælder dog ikke i de værste ramte områder, det såkaldte niveau tre. Her må pubber og restauranter kun sælge takeaway. Samtidig bliver der givet grønt lys til op til 4.000 tilskuere til udendørs sportsbegivenheder i England fra 3. december.

  Johnson siger, at han glæder sig over de seneste fremskridt med vacciner, der kan tages i brug inden for en overskuelig fremtid.

  Men "vi er der ikke helt endnu", siger Johnson.

 • Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

  Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, bliver ny statsrevisor. Det bekræfter han over for Ritzau.

  Han får posten efter at Flemming Møller Mortensen, tidligere gruppeformand for Socialdemokratiet, er udnævnt til ny udviklingsminister.

  - Statsrevisorerne udfylder en vigtig funktion, som jeg glæder mig til at bidrage til sammen med de øvrige statsrevisorer, siger Jesper Petersen til Ekstra Bladet.

  Statsrevisorerne er politisk udpegede og har til opgave at holde hånd i hanke med statens udgifter. Det gør statsrevisorerne i samarbejde med Rigsrevisionen, der ikke er politikere.

  Normalt bliver statsrevisorer udpeget for fire år ad gangen. Det er dog op til partierne selv, om de vil skifte ud på posten. I alt er der seks statsrevisorer. Det er formand Henrik Thorup (DF), næstformand Klaus Frandsen (R), Frank Aaen (EL), Britt Bager (V), Mai Mercado (K) og altså Jesper Petersen (S).

  Jesper Petersen bliver en af de i alt seks statsrevisorer. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
 • Ti måneders fængsel for at lokke ældre til at købe guldbarrer

  To unge mænd, der i dag er 18 og 21 år, var i 2018 og 2019 med til at bedrage ældre ved blandt andet at lokke dem til at købe guldbarrer.

  Ved Retten i Lyngby blev de i dag idømt ti måneders fængsel for det. Tre af månederne er ubetinget og skal afsones, mens resten af straffen er gjort betinget. De to unge skal desuden udføre 120 timers samfundstjeneste, oplyser sagens anklager, Christina Grue.

  - Der er ingen tvivl om, at man i anklagemyndigheden ser med stor alvor på de her sager. Ud over at det en grov kriminalitet, så vælger man helt bevidst ofre, som man antager er nemmere at manipulere med på grund af deres alder og måske psykiske habitus, siger anklageren.

  I en af sagerne forsøgte den nu 18-årige mand at overtale en 95-årig kvinde til at sælge ud af sine investeringsbeviser og i stedet købe guld. Kvinden stod til at miste 442.000 kroner ved manøvren, hvis ikke politiet var grebet ind.

 • Elever i Esbjerg skal fremvise to negative coronatest

  Elever i skoler i Esbjerg skal fremover kunne fremvise to negative coronatest, før de må komme tilbage på skolen, hvis de er hjemsendt efter coronatilfælde. Sådan lyder det i ny anbefaling, skriver JydskeVestkysten.

  Anbefalingen gælder skoleelever over 12 år. Det sker for at bremse smitten blandt elever.

  - Vi strammer op, fordi vi de sidste 14 dage har haft børn, der kom tilbage til skolen med en negativ coronatest, men så ved den efterfølgende test nummer to var positive. Og så er vi nødt til at sende hele klassen hjem igen, siger Arne Nikolajsen, direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg kommune, til JydskeVestkysten.

  Beskeden er sendt ud fra Beredskabsstyrelsen i Esbjerg Kommune til skolerne, som har sendt anbefalingen videre til elever og forældre.

 • Aarhus får særlige skraldespande til mundbind

  De nye skraldespande kan rumme ca. 3000 mundbind. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Aarhus Kommune har opstillet specielle skraldespande til mundbind. Det drejer sig om 100 skraldespande, der er opstillet inde i Aarhus midtby.

  De nye spande er designede, så det er let at smide sit mundbind ud uden at skulle røre ved spanden, og så er de sikret, så fugle eller vinden ikke kan sprede dem rundt i byrummet.

 • Retssag mod Sarkozy udskudt på grund af coronabekymring

  Retssagen mod Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy, der skulle være gået i gang i dag, er blevet udskudt i tre dage indtil videre.

  Det skyldes bekymring for helbredstilstanden hos en af ekspræsidentens medtiltalte.

  Vedkommende har en hjertesygdom og er derfor i risikogruppen i forhold til mulig coronasmitte.

  Dommerne har beordret en lægelig vurdering foretaget senest torsdag, hvor der er et nyt retsmøde. Der vil dommerne tage stilling til, om sagen skal fortsætte eller stilles i bero.

  Sarkozy er anklaget for magtmisbrug og for at have forsøgt at bestikke en dommer.

  Tidligere præsident Nicolas Sarkozy ankommer til retten, hvor han er anklaget for magtmisbrug og bestikkelse af en dommer. (Foto: Bertrand Guay © Scanpix)
 • Alle borgere i Holstebro og Ringkøbing-Skjern opfordres til at blive coronatestet

  Alle borgere i Holstebro og Ringkøbing-Skjern opfordres til at tage en coronatest de kommende uger og samtidig se så få personer som muligt.

  Sådan lyder de nye tiltag, som regeringen har besluttet at iværksætte i de to kommuner. Det sker efter anbefaling fra sundhedsmyndighederne.

  Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en meddelelse. Tiltagene løber frem til 3. december.

  Begrundelsen for tiltagene er, at der er fundet mange smittetilfælde blandt personer, der arbejder på minkfarme eller pelserier.

  Derfor har sundhedsmyndighederne anbefalet, at alle borgere bliver testet, så man kan få brudt smittekæderne. Der er omkring 115.000 personer i de to kommuner.

 • Europæisk lægemiddelagentur tror på vaccine omkring nytår

  En godkendelse af en coronavaccine i Europa kan ligge klar i slutningen af 2020 eller starten af 2021.

  Det vurderer Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), som skal godkende vacciner i EU.

  Udmeldingen fra EMA er på linje med, hvad EU-Kommissions formand, Ursula von der Leyen, sagde i sidste uge.

  - Det er vanskeligt at forudsige tidsplanen for godkendelser af vaccine præcist på nuværende tidspunkt, da data stadig indløber, og de løbende vurderinger stadig er i gang, oplyser EMA til nyhedsbureauet AFP.

  - Afhængig af hvordan evalueringen skrider frem, kan EMA være i stand til at afslutte evalueringen af de mest fremskredne kandidater (vacciner, red.) i slutningen af året eller starten af næste år.

 • Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym i 2021

  Danmark har trukket sig som vært for EM i TeamGym i 2021.

  Det meddeler GymDanmark i en pressemeddelelse mandag.

  Arrangementet i Ballerup Super Arena skulle være afholdt i oktober i år, men blev skubbet til april næste år på grund af den igangværende coronapandemi.

  Men ekstraudgifterne, der følger ved at afholde gymnastikstævnet under pandemien, er for store, og derfor droppes værtskabet nu endegyldigt.

 • Frank Jensen stopper i Rockwool Fonden til marts

  Til marts næste år er den nu forhenværende overborgmester i København Frank Jensen også fortid i Rockwool Fonden, hvor han har siddet i bestyrelsen siden 2011.

  Det skriver bestyrelsesformand Merete Eldrup i en mail til DR Nyheder.

  Frank Jensen begrunder sit ønske om udtrædelse med, at han finder dette tidspunkt at være passende for at sikre rotation i bestyrelsen, udtaler hun.

  Siden Frank Jensen gik af som overborgmester 19. oktober efter afsløringer af flere krænkelsessager, har han mistet sine bestyrelsesposter i både KL, Udbetaling Danmark og Greater Copenhagen.

 • Fyns Politi venter flere konfrontationer i Vollsmose

  De er blevet forlænget, fordi politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi vurderer, at der stadig kan opstår voldelige konfrontationer mellem grupperinger i Odense-bydelen.

  - Det viser vores efterforskning og vores efterretninger, og det må og skal vi have sat en stopper for. Borgerne skal kunne bo og færdes trygt på alle tider af døgnet i området, og vi ved fra tidligere, at brugen af skærpet strafzone og visitationszone lægger pres på de kriminelle, siger han.

 • Erhvervsorganisationer så hellere CO2-afgift end højere energiafgift

  Både Dansk Industri og Dansk Erhverv er imod at hæve virksomhedernes energiafgift, sådan som regeringen foreslår i sit udspil til en grøn skattereform.

  I stedet skulle regeringen gøre det dyrere for virksomheder at udlede CO2, mener de to erhvervsorganisationer.

  - Den grønne skattereform bør i stedet adressere CO2, for det er jo det, som vi vil have mindre af, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

  Ifølge Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri, vil en højere energiafgift især ramme virksomheder, der producerer sukker, cement og glas.

  Også SMVdanmark, der repræsenterer de små og mellemstore virksomheder, er imod regeringens forslag.

 • Dom til Berlingske for at krænke Den Lille Havfrue ankes

  Byrettens dom i sagen om krænkelse af Den Lille Havfrue ankes til Landsretten, oplyser den dømte, chefredaktør Tom Jensen på Berlingske.

  "Helt skævt" og "fuldstændig ude af proportioner" lyder det blandt andet i chefredaktørens reaktion på afgørelsen.

  Der er tale om en dyster tegning af en havfruefigur med samme posiur som skulpturen, men havfruen havde et zombielignende ansigt med røde øjne, og hun holdt et flosset Dannebrog.

  Bag hende var der pigtråd, og over stenen, hun sad på, stod der med relativt stor skrifttype: "Ondskaben i Danmark". Tegningen var på forsiden af avisens 2. sektion og var en appetitvækker til en artikel om dansk debatkultur senere i avisen.

 • 1.169 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn

  261 personer er indlagt med coronavirus, det er syv flere end i går. 41 patienter ligger på intensiv, og af dem er 22 i respirator.

  Dagens smittetal er baseret på 71.047 prøver. Det svarer til, at 1,6 procent af de testede har vist sig at være smittede.

  Kun 4 ud af de 10 kommuner med de højeste smittetal ligger nu i københavnsområdet.

  Samsø Kommune har med 14 nye smittede den seneste uge haft flest smittede. Her spiller det dog kraftigt ind, at der kun bor 1.551 personer på øen.

 • Netanyahu har mødt kronprins i Saudi-Arabien

  Premierminister i Israel Benjamin Netanyahu mødtes i går med Saudi-Arabiens kronprins. Det bekræfter et medlem af den israelske regering, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Israels premierminister Benjamin Netanyahu har været på besøg hos Saudi-Arabiens kronprins. (Foto: MAYA ALLERUZZO © Scanpix)

  Det er første gang, at en israelsk leder har besøgt Saudi-Arabien.

  Premierminister Netanyahus kontor har ikke nogen kommentarer til mødet, men uddannelsesminister Yoav Galland bekræfter, at mødet fandt sted.

  Saudi-Arabiens udenrigsminister afviser på Twitter, at besøget har fundet sted.

  - Sådan et møde har ikke fundet sted. Kun repræsentanter for USA og Saudi-Arabien var til stede, skriver prins Faisal bin Farhan al-Saud.

 • Grønt lys til Danmark som enlig vært for håndbold-EM

  Regeringen giver grønt lys til, at EM i kvindehåndbold kan afholdes med Danmark som enlig vært. Det skriver Venstres idrætsordfører, Stén Knuth, på Twitter.

  Oplysningen bekræftes på Facebook af kulturminister Joy Mogensen.

 • For mange dør stadig på grund af luftforurening

  Det går den rigtige vej, når det gælder om at begrænse luftforureningen, men for mange europæere dør stadig på grund af luftforurening, konkluderer Det Europæiske Miljøagentur med base i København.

  417.000 europæere døde i 2018 tidligere som følge af skadelige partikler i luften. I Danmark var der cirka 3100 for tidlige dødsfald, der kan relateres til partikelforurening fra køretøjer, skibe, energiproduktion, industri og brændeovne.

  Tallene kommer med en vis forsinkelse, så der er endnu ikke opgørelser for 2019 og 2020.

  I 2009 var der 477.000 for tidlige dødsfald som følge af luftforurening.

 • 'Retfærdighedens Ryttere' sætter rekord i biograferne

  Filmen "Retfærdighedens Ryttere" af Anders Thomas Jensen har sat rekord, når det gælder antallet af solgte billetter på premiereweekenden.

  Ifølge Nordisk Film er der solgt 125.887 billetter, og det er den bedste premiereweekend for en dansk film siden "Ternet Ninja" i 2018.

  Inklusive snigpremierebilletter har "Retfærdighedens Ryttere", der har fået gode anmeldelser, allerede solgt 150.486 billetter.

  Filmen havde gallapremiere i torsdags.

  Scene fra Retfærdighedens Ryttere af Anders Thomas Jensen (Foto: Rolf Konow © © Rolf Konow)
 • Berlingske dømt for at krænke Den Lille Havfrue

  Berlingske Tidende skal betale 285.000 kroner i erstatning for blandt andet at have krænket Den Lille Havfrue. Det har Københavns Byret afgjort.

  Avisen har ifølge billedhugger Edvard Eriksens arvinger krænket Den Lille Havfrue med en tegning, hvor en havfruefigur har ' et zombielignende ansigt med røde øjne, hun holder et flosset Dannebrog, der er pigtråd bag stenen, og et tekstbanner henover stenen med relativt stor skrifttype ”Ondskaben i Danmark', som det hedder i dommen.

  Dommen skulle efter planen afsiges klokken 13, men den blev lagt ud på rettens hjemmeside allerede mandag formiddag. Den er siden taget ned fra hjemmesiden igen.

 • Justitsminister vil hæve straf for drab ved vanvidskørsel

  Hvis man kører vanvidskørsel og slår nogle ihjel, så skal man straffes hårdere, end man bliver i dag.

  Det siger justitsminister Nick Hækkerup (S) til DR Nyheder.

  - Vi har desværre set helt forfærdelige episoder, hvor vanvittige personer slår folk ihjel med deres sindssyge kørsel. Det er dybt tragisk og illustrerer behovet for, at hammeren skal falde langt hårdere end i dag, siger justitsministeren.

  - Derfor fremlægger regeringen nu et lovforslag om at hæve straffen med 50 procent for vanvidskørsel, der resulterer i dødsfald eller alvorlig legemsbeskadigelse eller forvolder nærliggende fare for andres liv eller førlighed. Et klart og vigtigt signal om forbrydelsens alvor.

  Regeringen meldte tidligere på året ud, at de ville sætte ind mod vanvidskørsel efter flere alvorlige sager.

 • Korrupt afrikansk fodboldpræsident får karantæne

  Præsidenten for Det Afrikanske Fodboldforbund (CAF), Ahmad Ahmad, får fem års karantæne for korruption.

  Det skriver Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) i en pressemeddelelse.

  Ahmad har været præsident for forbundet siden 2017.

 • Trods nedlukning: Koncentrationen af drivhusgasser stiger

  Koncentrationen af drivhusgasser i atmosfæren satte ny rekord i 2019. Og den er fortsat med at stige i 2020, selv om det var forventet, at den ville falde på grund af nedlukninger under coronapandemien.

  Det konkluderer Verdens Meteorologiske Organisation (WMO) i sin årlige rapport over mængden af klimaskadelige drivhusgasser i atmosfæren.

 • Alternativet holder ekstraordinært landsmøde 7. februar

  Alternativet holder ekstraordinært landsmøde 7. februar 2021, hvor der skal vælges ny politisk leder.

  I sidste uge trak Josephine Fock sig nemlig som partiets leder med øjeblikkelig virkning. Hendes begrundelse var i en pressemeddelelse at "opgaven med at samle partiet har været for svær."

  Indtil videre har Franciska Rosenkilde meldt sig ind i kampen om titlen som Alternativets nye politiske leder. Hun er kultur- og fritidsborgmester i Københavns kommune.

 • Sundhedsstyrelsen: Vi kan godt!

  Sundhedsstyrelsen lancerer i dag en ny kampagne, der skal minde danskerne om, at det stadig er vigtigt at holde fast i alt det, som er med til at holde coronasmitten nede.

  - Fordi vi har fulgt anbefalingerne, har vi kunnet holde epidemien under kontrol. Men det er hårdt i længden, og mange er ved at være trætte. Derfor skal den nye kampagne i højere grad motivere os alle til at holde fast, forklarer forebyggelseschef i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø.

  Kampagnen kører året ud på TV, radio, i biografer samt en lang række sociale og digitale kanaler.

 • Skatteminister håber på ensartet CO2-afgift om nogle år

  Skatteminister Søren Bødskov (S) håber, at aftalen om skattereformen vil betyde, at der kommer en mere ensartet beskatning på udledning af CO2.

  Når det er sket i de kommende år, vil partierne kunne tage en ny diskussion om at indføre en samlet CO2-afgift.

  - Hvornår det helt eksakt bliver er svært at sige. Men sporene er lagt, og vi bevæger os i den retning. Så jeg forventer, at vi inden for få år vil have den diskussion, siger han.

  Han peger på, at virksomhederne med regeringens udspil får mulighed for at gennemføre investeringer, der kan mindske CO2-udledningen, inden afgifterne indføres fra 2023 og frem.

 • Klimaråd og naturfredningsforening efterlyser CO2-afgift

  Klimarådet, som er et panel af fagfolk, der rådgiver regeringen om klimapolitik, mener, at regeringen forspilder chancen for at sikre den grønne omstilling, når forslaget til en grøn skattereform ikke indeholder en CO2-afgift.

  Rådet anbefaler en generel CO2-afgift, der skal indføres gradvist frem til 2030, så virksomhederne har mulighed for at tage højde for det.

  Også Danmarks Naturfredningsforening er skuffet over udspillet, fordi det ikke indeholder et konkret bud på en afgiftdrivhusgasser, som regeringen lovede tidligt på sommeren.

  - Endnu et klimahjørnespark, er meldingen fra præsident Maria Reumert Gjerding.

 • Elever er tilbage: Sidste nordjyske særrestriktioner ophæves

  Lærerne bød eleverne på Nørresundby Gymnasium i Aalborg Kommune velkommen med flag, da gymnasiet i dag blev fuldtalligt.

  Lærerne stod klar til at modtage eleverne med flag (© dr)

  De sidste to uger har restriktioner i Nordjylland betydet, at én tredjedel elever på gymnasiet har modtaget onlineundervisning, fordi de bor i enten Jammerbugt- eller Brønderslev Kommune.

  - Man har godt kunne mærke forskel på at sidde med sine forældre i frikvartererne kontra at sidde med sine venner, siger 3.G'er Magnus Kragh Toft fra Aabybro i Jammerbugt Kommune.

  Magnus Kragh Toft (© dr)

  Også rektor Søren Hindsholm er glad for, at alle elever er tilbage.

  I dag er også restriktionerne for dagtilbud, kost- og efterskoler og videregående uddannelser ophævet.

 • Regeringen kalder grøn skattereform for 'grøn kickstart'

  Skatteminister Morten Bødskov og klimaminister Dan Jørgensen har præsenteret regeringens udspil til en grøn skattereform, som Bødsgaard kalder regeringens 'grønne kickstart'.

  Skatteminister Morten Bødskov og klimaminister Dan Jørgensen fremlægger forslaget til en grøn skattereform. (Foto: Emil Helms © Scanpix)

  Ifølge de to ministre vil det skabe flere arbejdspladser, produktionsarbejdspladser i hele landet og et mere grønt Danmark.

  - Vi kan ikke lave en politik, der medfører, at virksomheder flytter ud. Vi risikerer at blive et skræmmeeksempel i stedet for et foregangsland, sagde klimaminister Dan Jørgensen.

  Følg pressemødet her.

 • 62-årig bilist død i frontalt sammenstød med lastbil

  En 62-årig bilist har mistet livet, efter at han tidligere i morges kørte frontalt ind i en lastbil ved Sindal, oplyser Nordjyllands Politi på Twitter. De pårørende er underrettet.

  Der er stadig afspærret for al trafik på stedet og en bilinspektør er i gang med undersøgelser af ulykken. Det vides ikke, hvornår der igen åbnes for trafik.

  Trafikulykken skete lidt efter klokken 9 på rute 35 øst for Sindal. Bilisten kom af uvisse årsager over i den modsatte vejbane på landevejen, hvor han ramte lastbilen.

  Lastbilchaufføren fik ingen alvorlige skader i forbindelse med sammenstødet, men er chokeret, siger vagtchef Karsten Højrup Kristensen.

 • Alternativets borgmester i København vil være partileder

  Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde, ønsker at blive Alternativets nye leder. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

  Franciska Rosenkilde, Alternativets kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, skriver på Twitter, at hun stiller op til posten som partiets politiske leder.

  - Når Å (Alternativets partibogstav, red.) - trods vores turbulente liv - stadig har flere tusinde medlemmer, må det betyde vi har fat i et eller andet. Derfor stiller jeg op som politisk leder. Vi har jo en verden vi skal redde, skriver hun.

 • Tiden er ikke moden til en CO2-afgift nu, mener regeringen

  Regeringens grønne skattereform, der fremlægges i dag, indeholder ikke en CO2-afgift, og til det siger skatteminister Morten Bødskov (S):

  - Den simple forklaring er, at ingen aner, hvordan man eksempelvis skal CO2-beskatte dansk landbrug og andre dele af vores erhverv og industri.

  - Det har vi aftalt i Folketinget, at vi nu undersøger nærmere. Det, vi lægger op til nu, er det, vi kan gøre nu og her.

 • Lastbil og personbil i alvorlig ulykke ved Sindal

  En lastbil og en personbil er kollideret øst for Sindal, og ulykken kaldes af Nordjyllands Politi for alvorlig.

  Ifølge Nordjyllands Beredskab er en person kommet alvorligt til skade i forbindelse med sammenstødet.

  Trafikulykken er sket på rute 35 øst for Sindal, landevejen er spærret, og der er omkørsel via Tolne.

 • 20.000 corona-retssager på vej i Tyskland

  I Tyskland er der 20.000 sager på vej om corona-relaterede forbrydelser, skriver avisen Die Welt.

  Sagerne omhandler blandt andet forfalskede mundbind, misinformation på nettet, falske ansøgninger om adgang til coronahjælp og forfalsket medicin.

  Flest sager handler om svindel med støtte fra coronahjælpepakker i foråret.

  Også i Danmark er der kendte tilfælde af svindel med hjælpepakker.

 • Corona-vaccine har 70 procent effekt

  En coronavaccine udviklet af Oxford University har vist sig at have en effektivitet på 70 procent. Umiddelbart et lidt nedslående resultat, da vacciner fra Pfizer og Moderna har vist sig at have en effektivitet på 95 procent.

  Vaccinen fra Oxford University har dog den fordel, at den både er billigere og nemmere at opbevare.

  20.000 frivillige i Storbritannien og Brasilien har deltaget i forsøget.

  Effektiviteten i vaccinen viste sig desuden at stige til 90 procent for en gruppe af forsøgspersoner, der i første omgang fik en halv dosis og siden en fuld dosis af vaccinen. Det står ikke klart, hvorfor det forholder sig sådan.

  Storbritanniens sundhedsminister, Matt Hancock, er klar til at tage vaccinen i brug.

  - Vi håber at være i stand til at begynde at vaccinere næste måned, siger han.

 • DF'er vil gennemreformere partiet

  Peter Kofod, ét af to DF-medlemmer i Europa-Parlamentet, røg ud af partiets ledelse, da koordinationsudvalget blev nedlagt, og nu stiller han op til hovedbestyrelsen.

  - DF har de seneste år kæret sig for lidt om at udvikle talenter, ny politik, organisationen og lokalforeningerne, skriver han på Facebook.

  Peter Kofod. medlem af Europa Parlamentet for DF, vil genrejse partiet. (Foto: Maria Albrechtsen Mortensen © Scanpix)

  - Dansk Folkeparti befinder sig i en svær tid. Vi har tabt flere valg i træk - og nedturen fra sommeren 2019, hvor vi mistede flere hundrede tusinde danskeres tillid og opbakning, er ikke overstået.

  - Jeg tror ikke på, at vi kan læne os tilbage og vente på bedre tider. Nederlagene skyldes for en stor dels vedkommende partiets egen ageren, skriver Kofod.

 • Hongkong-aktivist er varetægtsfængslet

  Hongkong-aktivisten Joshua Wong er varetægtsfængslet efter første retsmøde i en sag, hvor han har erklæret sig skyldig i anklager om at have organiseret og opildnet til en demonstration for demokrati i Hongkong sidste år.

  Hongkong-aktivisten Joshua Wong til venstre og to andre aktivister er anklaget for at have deltaget og opildnet til demonstrationer sidste år. (Foto: TYRONE SIU © Scanpix)

  Der er afsat seks dage i retten, og dommen over ham og to andre aktivister ventes at blive afsagt 2. december.

  Millioner mennesker gik sidste år på gaden i en periode på syv måneder i store og ofte voldelige prodemokratiske demonstrationer.

 • Døde smågrise fundet flere steder i København

  I nat er der spredt flere døde smågrise rundt om i København.

  Grisene er blandt andet blevet fundet ved DR Byen, Politikens Hus og Folketinget, siger Henrik Stormer, vagtchef ved Københavns Politi.

  I en pressemeddelelse udsendt sent i aftes oplyser en gruppe aktivister, at de står bag aktionen i protest mod produktionen af 33 millioner svin årligt.

  Ifølge aktivisterne er der anbragt 16 døde smågrise, men der er kun fundet fire.

  Grisene har ifølge vagtchefen været anbragt i plastikkasser, hvor der stod: "Her dør 4.000 smågrise om dagen".

  Fundene er fjernet og sagen efterforskes nu af politiet, oplyser Henrik Stormer.