Seneste nyt

11 personer brød forsamlingsforbud ved møde på parkeringsplads

 • 11 personer brød forsamlingsforbud ved møde på parkeringsplads

  Politiet sigtede i går fem personer for at overtræde forsamlingsforbuddet i Brørup i Sydjylland.

  Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

  Ifølge politiet var i alt 11 personer til stede, men de resterende nåede at flygte.

  Sønderjylland rettet til Sydjylland i første afsnit.

  Seneste Nyt

 • Politichef og betjent siger op efter sort mands død i Minneapolis

  Politichefen i en forstad til den amerikanske storby Minneapolis har sagt sit job op. Det sker, efter at en 20-årig sort mand mistede livet i forbindelse med, at en betjent affyrede sit tjenestevåben i weekenden.

  Foruden politichefen Tim Gannon har betjenten, der affyrede sit tjenestevåben, også sagt op. Betjenten har forklaret, at hun fejlagtigt brugte sin pistol i stedet for sin strømpistol.

 • Spies: Som det ser ud, kan vi tilbyde rejser til favoritrejsemålene

  Den nye aftale om rejserestriktioner bliver godt modtaget hos rejseselskabet Spies.

  For danskernes favoritrejsemål som eksempelvis Mallorca og Kreta, ligger lige nu på eller under den nye incidensgrænse, som regeringen har fremlagt skal være gældende fra midten af maj.

  - Det var vældigt vigtigt for os, at den blev hævet. Ellers så det lidt svært ud at få forretningen i gang, siger Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies, ifølge Ritzau.

  Hos Danmarks Rejsebureau Forening har man ikke 'armene i vejret'.

  Her ser administrerende direktør Lars Thykier ikke incidensgrænsen som en garanti for, at danskerne kan rejse ud i verden til maj.

  - Det er ikke nogen gylden aftale. Vi ved endnu ikke, hvor mange regioner der bliver hævet til gul, når vi rammer midten af maj, siger han til Ritzau.

 • Paris Saint-Germain fik sin revanche mod Bayern München i forrygende kamp

  Paris' superstjerne Kylian Mbappe havde flere store muligheder i kampen. (Foto: IAN LANGSDON © Scanpix)

  Det holdt hårdt, men Paris Saint-Germain sikrede sig videre avancement i fodboldens Champions League trods et nederlag på 0-1 mod Bayern München.

  PSG går videre til CL-semifinalen på reglen om udebanemål efter 3-3 samlet efter en forrygende og hæsblæsende kamp i den franske hovedstad.

  Den franske mesterklub fik dermed revanche for sidste års Champions League-finale, hvor tyskerne vandt 1-0.

 • Biden og Putin pønser på at mødes til topmøde

  USA's præsident, Joe Biden, har i en telefonsamtale med Ruslands præsident, Vladimir Putin, foreslået et topmøde mellem de to i løbet af de kommende måneder om blandt andet situationen i Ukraine.

  Det fremgår af en meddelelse fra Det Hvide Hus ifølge Ritzau.

  Den amerikanske præsident foreslår, at et eventuelt topmøde holdes i et tredjeland.

  Ritzau skriver, at Biden i samtalen samtidig giver udtryk for bekymring over Ruslands militære optrapning på det besatte Krim og langs grænsen til Ukraine.

 • Lokale rejsevejledninger giver dig mulighed for at rejse til sommer

  En aftale i fire faser genåbner gradvist for, at danskerne igen kan rejse på sommerferie, og udenlandske turister kan komme til Danmark.

  Fra 21. april åbnes der således op for at danskere, der har ødegård i Sverige eller Norge, kan rejser dertil uden krav om at gå i isolation efter rejsen.

  Det fremgår af en aftale, som Folketingets partier her til aften har indgået.

  Aftalen indebærer desuden, at rejsevejledningerne bliver opdateret ugentligt på baggrund af smittesituationen i enkelte lande og regioner.

 • Mick Jagger og Foo Fighters-frontmand udgiver sang om coronapandemien

  Mick Jagger bliver 78 den 26. juli. (Foto: HANNIBAL HANSCHKE © Scanpix)

  Forsangeren i det legendarisk rockband Rolling Stones, Mick Jagger, har sammen med Dave Grohl fra Foo Fighters udgivet en ny sang, der hedder "Eazy Sleazy".

  Temaet?

  Coronavirus.

  Sangen handler om at kede sig, mens samfundet er lukket ned. Men budskabet er også, at situationen var alvorlig, og at det var nødvendigt med strenge indgreb. Og så har Jagger som vanligt tilført teksten frækhed med et par linjer til vaccineskeptikerne.

  "Jeg får vaccinen / Nu er Bill Gates i mit blod / Det er "mind control", lyder det blandt andet.

  Dave Grohl, der har en fortid som trommeslager i Nirvana, spiller bas, trommer og guitar.

 • Heunicke indkalder partiledere til møde om vaccinesituationen

  Lederne af Folketingets partier og partiernes sundhedsordførere skal i morgen drøfte situationen om coronavaccine med sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

  Det bekræfter Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, over for DR Nyheder.

  Indkaldelsen kommer, efter at Johnson & Johnson tidligere i dag meddelte, at man har valgt at udskyde udrulningen af sin coronavaccine i Europa på grund af bekymringer om bivirkninger.

  Det er sjældne tilfælde af blodpropper kombineret med et lavt antal blodplader hos vaccinerede personer, der har ført til beslutningen.

  Mødet er sat til at begynde klokken 11.30.

 • Gudstjenester og kulturarrangementer igen muligt på plejehjem

  Fra i dag kan beboere på plejehjem igen samles til gudstjenester og kulturarrangementer som foredrag og forestillinger afholdt på plejehjemmene.

  Det anbefales dog stadig, at man forsøger at begrænse størrelsen på forsamlinger.

  Justitsminister Nick Hækkerup (S) har i en netop udsendt bekendtgørelse tilføjet kulturtilbud, gudstjenester og andre religiøse aktiviteter til de ting, der er undtaget af forsamlingsforbuddet på fem personer.

  Og det glæder social- og ældreminister Astrid Krag:

  - Det har været en hård tid for os alle sammen. Men i høj grad for de mest sårbare ældre på vores plejehjem, siger hun.

 • Smitte tvinger flere skoler og foreninger i Herning til at lukke - igen

  Coronasmitten i Fredens Sogn i Herning Kommune har så godt fat, at soler og fritidsaktiviteter i sognet skal lukke.

  Det betyder, at Herningsholmsskolen, Bifrost, Herning Friskole, HHX og HTX og Klubberne i Ung Herning lukkes fra onsdag morgen.

  Derudover skal følgende foreninger lukke: Herning Golfklub, Holtbjerg Boldklub, DDS Herningsholm Spejderne, Åben Kirkes børne- og ungdomsforening, Anatolia og Herning Klatreklub.

  I går kom en lignende melding, da kommunen var nødt til at lukke foreninger og skoler i Hedeager Sogn.

 • Italien lover tilskuere: Endnu en EM-vært giver grønt lys

  Der kommer tilskuere på tribunerne, når Stadio Olimpico i Rom til sommer inviterer indenfor til fodboldfest i den Italienske hovedstad.

  Den italienske regering har således givet grønt lys til tilskuere på arenaen, der har plads til 68.000 tilskuere. Det oplyser Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) i en pressemeddelelse.

  Så mange kommer der dog ikke nødvendigvis. I første omgang lyder lovningen på en minimumskapacitet på 25 procent. Altså 17.000 tilskuere.

  København er ligeledes vært for slutrunden, og her blev der sidst i marts måned garanteret mindst 12.000 tilskuere i Parken.

 • Uden Johnson & Johnson-vaccine er vi først færdige med vaccinationsprogrammet sidst på året, siger professor

  Det vil få enorme konsekvenser for det danske vaccineprogram, hvis coronavaccinen fra Johnson & Johnson i sidste ende ender med at blive droppet.

  - Vi kan jo godt komme i mål med Pfizer og Moderna. Men så tror jeg, at vi først er helt færdige med at blive vaccinerede ved udgangen af 2021, siger Jan Pravsgaard Christensen, der er professor ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet.

 • Landsholdsspiller smuttede før kamp: Måtte låne 'kaninbil' for at nå fødsel

  Team FOG Næstveds danske landsholdsspiller Frederik Hougaard Nielsen forlod mandag aften opvarmningen til kvartfinalekampen i Svendborg.

  Hans kone var i røret. Hun skulle føde.

  Hougaard Nielsen måtte låne Svenborg Rabbits-direktør, Troels Mortensens, bil for at nå frem i tide til fødslen af sit første barn.

  "Freddy" gik derfor glip af kampen, der endte med et 97-102-nederlag til Næstved, som sender klubben ud af slutspillet og Svendborg Rabbits i semifinalen.

 • To mænd idømt tilsammen otte års fængsel i narkosag

  To mænd på 22 og 26 år fra Esbjerg er ved Retten i Esbjerg blevet idømt hver fire års fængsel for besiddelse af- og handel med hård narkotika.

  De blev anholdt i forbindelse med en ransagning på en privat adresse i Esbjerg den 4. august 2020, hvor de ulovlige stoffer blev beslaglagt.

  De to mænd blev dømt for at have været i besiddelse af i alt 2,3 kilo amfetamin, hvoraf knapt 700 gram var blevet solgt. Derudover blev der også fundet LSD samt anden narkotika.

  De to mænd har erkendt forholdene og modtog dommen.

  En 19-årig britisk kvinde er også sigtet i sagen.

 • Lægemiddelstyrelsen om Johnson & Johnson: Vi er i dialog med USA og EU

  Lægemiddelstyrelsen er i dialog med sundhedsmyndighederne i USA og EU om mistanken om bivirkningerne med coronavaccinen fra Johnson & Johnson.

  Det skriver Tanja Lund Erichsen, der er enhedschef for lægemiddelovervågning i Lægemiddelstyrelsen, på Twitter.

  - Lægemiddelstyrelsen overvåger fortsat vaccinernes sikkerhed meget grundigt og er i løbende kontakt med europæiske og amerikanske lægemiddelmyndigheder samt Sundhedsstyrelsen i Danmark, skriver hun.

 • Statsministeren vil samarbejde med Indien om grønne løsninger

  - Perspektiverne i et grønt dansk-indisk samarbejde ligger mig meget på sinde.

  Sådan siger statsminister Mette Frederiksen (S), der i dag var en af hovedtalerne ved den førende indiske konference om geopolitik- og økonomi kaldet Raisina.

  Den grønne omstilling fylder mere og mere i Indien, og i september indgik Danmark et strategisk grønt partnerskab med Indien som det første land nogensinde.

  Det skal øge danske muligheder for at levere de grønne løsninger for Indiens 1,3 milliarder indbyggere.

  - Derfor var jeg også glad for at kunne tale på Raisina i dag, hvor blandt andre premierminister Modi deltog, siger hun i en kommentar til Ritzau.

  Statsministeren deltog via video.

 • Vaccine-suspenderinger kan forsinke Norges vaccineplan med hele tre måneder

  Hvis Norge fastholder suspenderingen af både AstraZeneca-vaccinen og Johnson & Johnsons vaccine, kan det få store konsekvenser for den norske vaccineudrulning.

  Folkehelseinstituttet vurderer, at planen kan blive forsinket med næsten tre måneder, skriver nyhedsbureauet NTB ifølge Ritzau.

  Statsminister Erna Solberg siger dog på et pressemøde, at ændringer i andre leverancer også påvirke tempoet.

 • Metalkongerne Iron Maiden gæster Danmark

  Iron Maiden blev dannet i 1975. (Foto: JAGADEESH NV © Scanpix)

  Musikfestivalen Copenhell får fint besøg næste år, når metallegenderne Iron Maiden gæster festivalen.

  Det oplyser arrangøren bag musikfestivalen på Facebook ifølge Ritzau.

  - Det er en kæmpestor fornøjelse for os at afsløre, at Iron Maiden vender tilbage til Copenhell til næste år, skriver arrangøren i opslaget.

  Næste års optræden bliver den anden for Iron Maiden på Copenhell. Bandet optrådte også i 2014 på festivalen, der koncentrerer sig om metalmusik.

  Iron Maiden blev dannet i 1975. Siden har de engelske artister i bandet gjort det verdenskendt med numre som "The Trooper", Hallowed Be Thy Name" og "Run to the Hills".

 • Fire unge mænd ville lænse ældres konti for 770.000 kroner

  Fire unge mænd er blevet idømt fængselstraffe for at have svindlet og udnyttet ældre borgere over telefonen for flere hundredetusinde kroner. Samlet forsøgte gerningsmændene at lænse ofrene for 770.000 kroner.

  Gerningsmændene udgav sig for at være fra Nets eller banker. De hævdede, at der var problemer med enten et betalingskort eller mistænkelige transaktioner.

  På den måde blev ofrene overtalt til enten at udlevere selve betalingskortet med tilhørende kode eller få adgang til ofrenes netbank via personlige oplysninger.

  Mændene, der er mellem 18-23 år, blev idømt fængelstraffe op til 1,5 års fængsel ved Retten i Roskilde. Sagen blev ført som en tilståelsessag.

 • Supermarkedsejer ser med stor alvor på kritik af arbejdsforhold

  Ejeren bag Nemlig.com, Anders Holch Povlsen, ser med stor alvor på den kritik, der har været af online-supermarkedet den seneste tid.

  Dagbladet Politiken har blandt andet skrevet, at Nemlig.com's lagermedarbejdere har mellem 9 og 14 sekunder til at hente og pakke hver vare, og at selskabet overvåger og fyrer de ansatte, der ikke arbejder hurtigt nok.

  Kritikken har betydet, at der nu har været møde mellem Nemlig.com og fagforeningen 3F for at tale om de kritiserede arbejdsforhold.

  Det er Anders Holch Povlsen tilfreds med, siger han i et skriftligt svar til Politiken.

  - Jeg følger naturligvis udviklingen i Nemlig.com og ser på kritikken med stor alvor, skriver han i svaret til Politiken.

 • PET: Vurdering af danske børn i syriske lejre lå klar i et år

  En trusselsvurdering af børn med dansk tilknytning i syriske lejre lå klar og uændret i et år.

  Det bekræfter Politiets Efterretningstjeneste i et folketingssvar, som justitsminister Nick Hækkerup (S) er blevet bedt om at komme med.

  Vurderingen lå klar allerede, da regeringen overtog magten i juni 2019, men den udkom først i marts 2020.

  I svaret fremgår det, at en opdatering af trusselsvurderingen, "som skete i forbindelse med dialogen med Justitsministeriet, ikke førte til ændringer i substansen af vurderingerne vedrørende børnene".

  Vurderingen fra efterretningstjenesten går på, at børnene ikke udgjorde en trussel på daværende tidspunkt, men at de kunne gøre det på sigt.

 • Mette Frederiksen: For tidligt at sige, hvad Johnson & Johnson-udskydelse betyder for Danmark

  Det er endnu uklart, hvad det får af konsekvenser for vaccineudrulningen, at Johnson & Johnson har meddelt, at man udskyder leverancer af vacciner til Europa.

  Det siger statsminister Mette Frederiksen (S).

  - Vi ved ikke endnu, hvad det betyder for den danske vaccineudrulning. Vi skal være sikre på, at risici ved vaccinerne står mål med udbyttet af vaccinerne. Det må vi overlade til de danske og europæiske sundhedsmyndigheder at vurdere, siger Mette Frederiksen.

 • Holger Rune taber i Monte Carlo

  Det 17-årige danske tennistalent Holger Rune er færdig ved Monte Carlo Masters efter et klart nederlag i to sæt til nordmanden Casper Ruud.

  6-2, 6-1 lød cifrene efter en times tennis i Monaco mod verdens nummer 27.

  Holger Rune er rangeret som nummer 322 i verden og var derfor med på et wildcard.

  Monte-Carlo Masters rangerer som en ATP 1000-turnering, som er de største turneringer i tenniskalenderen og kun overgås af de fire grand slam-turneringer og sæsonfinalen.

 • Naturstyrelsen sigtet for dyremishandling i Mols Bjerge

  Østjyllands Politi har sigtet Naturstyrelsen for dyremishandling, efter at en dyrlægerapport i februar kunne fortælle om udsultede og døde dyr på statens arealer i Mols Bjerge.

  Naturstyrelsen ser med stor alvor på sagen, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

  - Der burde have været handlet tidligere, så vi havde undgået, at nogle af dyrene i Mols Bjerge blev så afkræftede, at de døde eller måtte aflives, udtaler Naturstyrelsens direktør, Peter Ilsøe.

  Sagen har nu ført til ekstra tilsyn med de græssende dyr i Mols Bjerge, ligesom Naturstyrelsen vil indføre månedlige dyrlægekontroller så længe sagen ikke er afgjort.

 • Johnson & Johnson udskyder vaccineudrulning i Europa

  Det amerikanske medicinalselskab Johnson & Johnson udsætter sin vaccineudrulning i Europa.

  Udmeldningen kommer, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder har valgt at sætte brugen af vaccinen på pause på grund af bekymringer om bivirkninger.

  - Vi er opmærksomme på ekstremt sjældne tilfælde med bivirkninger blodpropper kombineret med et lavt antal blodplader for et lavt antal personer, som har modtaget vores coronavaccine, lyder det i pressemeddelelsen.

  Det er uvist, hvor længe man vil udskyde udrulningen.

  - Vi har taget en beslutning om proaktivt at udskyde udrulningen af vores vaccine i Europa, lyder det fra selskabet.

  - Vi har arbejdet tæt sammen med lægefaglige eksperter og sundhedsmyndigheder, og vi går ind for en åben kommunikation, skriver selskabet.

  Johnson & Johnson er den vaccine, som vi i Danmark har bestilt allerflest doser af. (Foto: PATRICK T. FALLON © Scanpix)
 • Hollandske sundhedmyndigheder: Fordelene ved JJ-vaccinen opvejer risiciene

  Sundhedsmyndighederne i Holland slår fast, at fordelene ved Johnson & Johnson-vaccinen opvejer eventuelle risici.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  - Sammen med Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) holder vi nøje øje med situationen. Som det er nu, opvejer fordelene dog de potentielle risici, lyder det fra den hollandske pendant til Lægemiddelstyrelsen, CBG.

  Også den spanske premierminister, Pedro Sanchez, sagde i dag, at fordelene ved alle de godkendte coronavacciner overstiger risiciene ved dem.

 • Streamingtal stiger voldsomt efter rapperens DMX’s død

  DMX døde i sidste uge. (Foto: Rafal Guz © Scanpix)

  Rapperen DMX døde i fredags – 50 år gammel, og det har efterfølgende fået folk til at strømme til for at høre rapperens musik.

  Det skriver Billboard.

  Antallet af lytninger af rapperens sangkatalog er steget med hele 928 procent i dagene efter dødsfaldet den 9. april. I alt blev hans numre streamet 75,7 millioner gange den 9. og 10. april sammenlignet med 7,36 millioner streams den 7. og 8. april.

  Den amerikanske rapper, der brød frem sidst i 90’erne, vil blive husket for hits som ’X Gon Give It to Ya’ og ’Party Up (Up in Here)’.

 • Brostrøm: Selvfølgelig gør det indtryk, at amerikanske lægemyndigheder anbefaler Johnson & Johnson-pause

  Amerikanske sundhedsmyndigheder anbefaler at sætte vaccine fra Johnson & Johnson på pause, efter seks vaccinerede personer har fået alvorlige blodpropper.

  Det har Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, naturligvis skrevet bag øret:

  - Selvfølgelig gør det indtryk på os, at de amerikanske lægemiddelmyndigheder nu anbefaler en pausering af Janssen-vaccinen udfra et forsigtighedsprincip, lyder det i et skriftligt svar til DR.

  Janssen er Johnson & Johnsons medicinalvirksomhed, som har udviklet vaccinen.

  Brostrøm fastslår desuden, at:

  - Det er meget vigtigt for os, at vi får afdækket dokumentationsgrundlaget for alle vacciner, vi bruger imod COVID-19, også Janssen-vaccinen.

  Johnson & Johnson-vaccinen er den vaccine, Danmark har bestilt flest af. Den første sending ankommer efter planen til Danmark i morgen.

 • Vestas fyrer i Hammel – og hyrer i Ringkøbing

  Arkivfoto (Foto: DR Nyheder)

  Det er en dårlig dag for medarbejderne på vindmøllefabrikken Vestas i Hammel.

  Vestas ledelse har meldt ud, at 80 timelønnede medarbejdere på fabrikken skal fyres. Før fyringsrunden har fabrikken haft mellem 500 og 550 medarbejdere.

  - Alle har været meget berørte, siger fællestillidsrepræsentant Brian Tøfting.

  Der er især to grunde til fyringsrunden.

  - Grunden er blandt andet, at man flytter produktion til Kina. Derudover er der bare generelt ikke så meget at lave for tiden, siger Brian Tøfting.

  Samtidig med at Vestas fyrer i Hammel, så opretter virksomheden 30 nye stillinger på sin fabrik i Ringkøbing. Ved årsskiftet havde virksomheden cirka 6.000 ansatte i Danmark.

 • 563 nye coronasmittede det seneste døgn

  Der er registreret 563 coronatilfælde det seneste døgn.

  Det oplyser Statens Serum Institut.

  Antallet af indlagte falder med 10 til 197. Der er sket tre dødsfald blandt smittede. Af de indlagte er 39 på intensiv afdeling og 28 er i respirator.

  Dagens smittetal er baseret 155.057 pcr-test. Det svarer til, at 0,36 procent af de testede har været smittet med covid-19 - også kaldet positivprocenten.

  Der er indtil videre vaccineret 976.942 personer, hvilket svarer til 16,7 procent af befolkningen.

  461.206 personer er færdigvaccinerede, hvilket er 7,9 procent af befolkningen.

 • Heunicke: Kontakttal på 1,0 kan give grundlag for mere genåbning

  Ugens kontakttal er endnu en gang beregnet til 1,0, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

  Det betyder, at epidemien i Danmark er stabil.

  - Det er fantastisk flot og er et virkelig godt sted at være. Vi lykkes med at holde epidemien på et stabilt lavt niveau, og det giver os grundlag for at få vurderet, om der er plads til yderligere genåbning, skriver Magnus Heunicke på Twitter.

  Kontakttallet er dog bagudskuende, fordi det udregnes ved at se på smittetilfælde, der har fundet sted.

  Derfor viser denne uges kontakttal, hvordan smitten så ud i de første dage af april omkring påsken.

 • Søren Pape om sygemeldt Naser Khader: 'Sagen er lukket'

  - Alle, der følger med på sociale medier, har set, at det har jeg svaret på. Og at den sag er lukket.

  Sådan lød det fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, forud for dagens partilederdebat på Christiansborg.

  Sagen, Pape hentyder til, drejer sig om partifællen Naser Khader, der er sygemeldt med stress. Sygemeldingen kom i kølvandet på Berlingskes dækning af, hvordan flere personer i årevis har oplevet, at Khader har truet med at klage til deres arbejdsplads og chef, hvis de udtalte sig kritisk om ham.

  - Alle har ret til at ytre sig frit, uanset hvem de arbejder for. Og arbejdsgivere skal naturligvis ikke kontaktes, selv om vi er uenige med en person, der tilfældigvis arbejder der.

 • Amerikanske myndigheder anbefaler at sætte Johnson & Johnson-vaccine på pause

  Det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, anbefaler at sætte brugen af coronavaccinen fra Johnson & Johnson på pause ud fra et forsigtighedsprincip.

  Anbefalingen kommer, fordi seks kvinder mellem 18 og 48 år har fået blodpropper efter at have fået vaccinen. Nu skal myndighederne analysere de seks tilfælde.

  Mere end 6,8 millioner amerikanere er blevet stukket med netop den vaccine.

  Det er også den coronavaccine, Danmark har købt flest af sammenlagt. De første doser af vaccinen ankommer til Danmark i morgen. De bliver i første omgang blot lagt til opbevaring.

  Også det europæiske lægemiddelagentur, EMA, er i gang med at undersøge, om vaccinen kan kobles til tilfælde af blodpropper.

 • Kvinde varetægtsfængslet efter knivstik: Var sur over at manden kom for sent til aftensmaden

  I aftes blev en 47-årig mand stukket to gange i ryggen med en kniv i en lejlighed i Aalborg.

  Ifølge politi og anklagemyndighed var det mandens 36-årige ekskæreste, der førte kniven.

  Kvinden blev i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aalborg, der besluttede at varetægtsfængsle hende frem til 4. maj.

  Kvinden nægter sig skyldig i sigtelsen om grov vold, mens ekskæresten har forklaret, at hun stak ham, fordi han kom for sent til aftensmaden.

  - Han har forklaret, at han skulle have været ude hos hende. Så kom han for sent, og så var hun sur over, at maden var blevet kold, siger anklager Thomas Klingenberg.

 • To kvinder begik tyveri under landsindsamling: Nu efterforsker politiet sagen

  To kvinder, der udgav sig for at være indsamlere til Kræftens Bekæmpelse, begik i søndags tyveri på Frederiksberg.

  Da en mand på Frederiksberg havde haft besøg af de to falske indsamlere på omkring 30 og 50 år, fandt han efterfølgende ud af, at flere af hans ting var blevet stjålet.

  Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  Tyveriet fandt sted, da manden gik ind for at hente penge i stuen.

  Københavs Politi efterforsker nu sagen og hører gerne fra andre, som har oplevet noget lignende.

  Rettelse: Vi har ændret teksten, så det nu fremgår mere tydeligt, at der ikke var tale om indsamlere fra Kræftens Bekæmpelse, men personer som udgav sig for at være det.

 • Nato til Rusland: Stop opmarchering ved Ukraine øjeblikkeligt

  Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba og Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg. (Foto: Pool © Scanpix)

  Der skal øjeblikkeligt sættes en stopper for Ruslands store militære opmarchering ved grænsen til Ukraine.

  Sådan lyder det fra Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, på et pressemøde.

  - De seneste uger har Rusland sendt tusindvis af kampklare soldater til den ukrainske grænse. Det er den største opmarchering af russiske soldater siden den ulovlige annektering af Krim i 2014, siger Stoltenberg og tilføjer:

  - Rusland skal øjeblikkeligt stoppe denne militære optrapning i og omkring Ukraine og stoppe sine provokationer.

  Ifølge en talsperson for Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, har Rusland sendt over 40.000 soldater til Ukraines østlige grænse. Mindst lige så mange soldater er blevet sendt til Krim-halvøen.

 • WHO vil forbyde salg af vilde dyr på madmarkeder

  Det skal være slut med at sælge vilde dyr på madmarkeder verden over.

  Sådan lyder det i en udtalelse fra verdenssundhedsorganisationen WHO, som mener, at et forbud vil forhindre spredning af sygdomme.

  - Dyr, specielt vilde dyr, er kilden til over 70 procent af nye, smitsomme sygdomme hos mennesker, hvoraf mange forårsages af nye virys, lyder det blandt andet i udtalelsen.

  Selvom traditionelle madmarkeder spiller en vigtig rolle for store dele af verdens befolkning, vil et forbud mod vilde dyr ifølge WHO beskytte sundheden hos både markedernes medarbejdere og kunder.

  Nogle af de tidligste tilfælde af coronavirus havde tilknytning til et madmarked i Wuhan i Kina.

 • Borgmester forventer nordjysk sogn åbnet igen om en uge

  Borgerne i Kollerup-Fjerritslev Sogn i Nordjylland kan formodentlig snart vende tilbage til en mere normal hverdag.

  Det forventer Mogens Christen Gade (V), der er borgmester i Jammerbugt Kommune, hvori sognet er beliggende, efter flere skoler i dag måtte lukke ned:

  - Vi har en idé om, at vi allerede i løbet af en uge kan åbne igen, fordi tallene er op vej den rigtige vej.

  Det nordjyske sogn måtte i dag automatisk lukke ned for skoler og uddannelsesinstitutioner på grund af for høje smittetal.

  Det skyldes en aftale, som et flertal i Folketinget blev enige om sidste måned. Den giver mulighed for at lave lokale nedlukninger, hvis smittetallene overstiger visse grænser.

 • 2020 slog rekord: Aldrig har så mange klaget over offentlige myndigheder

  I alt 5.707 gange valgte borgere at klage til Folketingets Ombudsmand over offentlige myndigheder i 2020.

  Det er ny rekord, for aldrig før har ombudsmanden modtaget så mange klager på et år.

  Fra årene 2013 til 2018 lå antallet af klagesager i gennemsnit på 4.900 om året. Men de seneste to år har tallet været stigende.

  Stigningen i 2020 skyldes ifølge ombudsmand Niels Fenger til dels coronasituationen. Men det er på mange forskellige sagsområder, at antallet af klager stiger.

  - Vi kan ikke se, at det er et bestemt område, der er eksploderet. Eller et bestemt ministerium eller en enkelt kommune, hvor antallet af klager stikker af, siger han.

 • Brøndby-fans kræver boykot af VM i Qatar

  Brøndby opfordrer Dansk Boldspil-Union (DBU) til dialog med fans, samarbejdspartnere og andre nationale forbund for at skabe forandring forud for VM i Qatar. Det oplyser Brøndby tirsdag på sin hjemmeside.

  Det sker, efter at Brøndbys fans appellerer til boykot af slutrunden i Qatar i 2022.

  - Vi, brøndbyfans samlet i Brøndby Support og fanafdelingen, opfordrer DBU til at samle en række nationale forbund og boykotte VM i Qatar.

  - En anden model er, at DBU alene sender den sportslige sektor, undlader at facilitere billetsalg og markerer modstanden ved hver kamp, skriver fangruppen på sin hjemmeside.

 • Mindre indkøbscentre og stormagasiner har slået dørene op igen i dag

  Dianalund Centret slår atter dørene op efter nedlukningen. (Foto: Claus bech © Scanpix)

  Fra i dag kan du igen svinge dankortet i landets mindre indkøbscentre, stormagasiner og arkader, der åbner som en del af genåbningsplanen.

  Det kræver dog, at de har et areal på 15.000 kvadratmeter eller derunder og gælder ikke i kommuner med høje incidenstal.

  Et af de steder, der i dag har fået lov at genåbne er Dianalund Centret på Vestsjælland.

  Dianalund Centret på Vestsjælland er åbent igen. (Foto: Claus bech © Scanpix)

  I næste uge fra den 21. april får også landets store indkøbscentre lov at åbne.

 • 'Friends' genforeningsafsnit er blevet optaget i Los Angeles

  Tv-serien 'Friends' kørte i tv fra 1994 til 2004. Og vender snart tilbage. (Foto: ho © Scanpix)

  De seks berømte venner fra serien 'Friends' var i weekenden samlet i Los Angeles for at indspille et længe ventet genforeningsafsnit.

  Det skriver BBC.

  Afsnittet 'The One With The Reunion' skulle oprindeligt have været optaget i august sidste år, men blev udskudt på grund af coronapandemien. Og den fortsattte pandemi betød da også, at størstedelen af indspilningerne fandt sted udendørs.

  Om Matthew Perry, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc og David Schwimmer vender tilbage til rollerne som Chandler, Rachel, Monica, Phoebe, Joey og Ross i det nye afsnit står ikke fuldstændig klart. Svaret må vi formodentlig vente på, indtil afsnittet får premiere på HBO Max på et endnu ukendt tidspunkt.

 • Englænderne trodsede kulden og hældte udendørs pints ned i stor stil

  Strikhuer og sweatre på plads i Soho, hvor udendørs servering igen kunne nydes i går aftes. (Foto: TOLGA AKMEN © Scanpix)

  Når man gennem flere måneder fratager englænderne muligheden for at nyde en iskold 'pint', så går det vildt for sig, når de igen får muligheden.

  Det vidner de folkemængder, der trodsede kulden og nød udendørs servering ved engelske pubs og restauranter, i går i hvert fald om.

  Afstand var der ikke meget af i Soho i aftes. (Foto: TOLGA AKMEN © Scanpix)

  Det var nemlig i går, den 12. april, at endnu et skridt blev taget i den engelske genåbningsplan, som blandt andet tillod pubs og restauranter at åbne.

  Især i bydelen Soho, som ligger centralt i London, var gaderne proppede.

  Højt humør over iskolde pints i Soho i aftes. (Foto: TOLGA AKMEN © Scanpix)
 • Nordjysk sogn lukker skoler: Gymnasieelever smittet efter at have mødtes i påsken

  I Kollerup-Fjerritslev Sogn, som ligger i Jammerbugt Kommune, har blandt andet et incidenstal på over 585 betydet, at skoler og undervisningsinstitutioner automatisk må lukke fra i dag.

  I området er der fundet 22 nye smittede den seneste uge.

  På Fjerritslev Gymnasium er flere elever blevet konstateret smittede den seneste tid, fortæller rektor Mikkjal Helmsdal.

  - En del af eleverne kommer fra college, hvor 10 elever fandt sammen skærtorsdag. En af dem var smittede, så der opstod et smitteudbrud, hvor alle blev konstateret smittet bagefter.

  Alle var gået i isolation, inden de blev konstateret smittede.

  Desuden er yderligere 10-12 elever blevet smittet i påsken i andre sammenhænge.

 • Seks personer tiltalt for svindel for mere end 1,1 milliarder kroner i udbyttesagen

  Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod tre amerikanere og tre briter for svindel for mere end 1,1 milliard kroner i udbyttesagen. Svindlen skal være sket via den tyske bank North Channel Bank i Mainz.

  Det oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) - også kendt som Bagmandspolitiet - i en pressemeddelelse.

  Hundredvis af fiktive aktiehandler mellem 27 amerikanske såkaldte enkeltmandspensionsplaner, ni selskaber og mellemhandlere gik i perioden marts 2014 og august 2015 via den tyske bank, lyder anklagen.

  Svindlen med udbytteskat blev opdaget i 2015, og i alt mistede statskassen 12,7 milliarder kroner.

 • Canada ramt af det største smitteudbrud af brasiliansk coronavariant uden for Brasilien

  Det største udbrud af den brasilianske coronavariant, P1, uden for Brasilien har ramt Canada.

  Det oplyser myndigheder i provinsen British Colombia, der ligger i det vestlige Canada, ifølge The Independent.

  Mindst en fjerdedel af de smittede har forbindelse til skisportsstedet Whistler Blackcomb, der derfor blev lukket ned den 29. marts.

  Mindst 84 af de smittede har ikke rejst uden for Canada.

  Det står derfor ikke klart, hvordan den brasilianske variant har resulteret i så sort et smitteudbrud, lyder det fra myndighederne.

  I Danmark har man indtil videre fundet 12 tilfælde af den brasilianske variant, P1.

 • Stor vaccine-dag i går: Trafik, parkering, logistik og it gav små bump på vejen

  I går udførte de danske regioner et stort forsøg med at vaccinere omkring 100.000 mennesker på en dag.

  Et forsøg, der skulle give erfaringer i forhold til, hvordan det bliver, når vi på et tidspunkt forhåbentlig kan vaccinere så mange hver eneste dag.

  Og overordnet set gik det godt, lyder det fra regionerne.

  - Der er nogle steder, hvor vi skal samle op, primært i forhold til problemer med til- og frakørselsforhold, parkering, logistik i centrene og nogle mindre it-mæssige udfald lokalt, siger Stephanie Lose (V), der er formand for Danske Regioner, til Ritzau.

  Derudover opstod der flere steder kø og ventetid, fordi mange mødte op for tidligt.

 • Busselskab udvider med 25 nye ruter og fem nye byer i Danmark

  Om kort tid kan du vælge 25 nye ruter og fem nye byer, hvis du skal på tur med Kombardo Expressen.

  Molslinjens busselskab har sat nye byer på kortet i form af Slagelse, Vejle, Fredericia, Kolding og Esbjerg. Det oplyser Molslinjen i en pressemeddelelse.

  Indtil videre har en færgetur været inkluderet, hvis man rejste med Kombardo Expressen, men med de nye ruter, behøver man altså ikke længere en tur til søs.

  De nye ruter kan benyttes fra den 23. april.

 • Fra i dag skal du ikke længere bestille tid, når du skal i Ikea

  Hvis du planlægger en tur i Ikea for at købe stort eller småt ind til boligen, skal du ikke længere bestille tid på forhånd.

  Sådan har kravet ellers lydt, siden de store butikker i detailhandlen åbnede i sidste måned.

  Men fra i dag er der ikke længere krav om tidsbestilling eller køsystem for butikker over 10.000 kvadratmeter. Det oplyser Erhvervsministeriet.

  Regeringen vedtog i sidste uge, at man ville lempe og forsimple arealkravene til detailhandlen. Det skete efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

 • Rejsebranchen vil have åbnet for rejser 15. maj

  De danske rejsebureauer vil have politikerne til at sætte en dato på, hvornår man igen kan rejse.

  Og branchen har selv en specifik dato i tankerne:

  - Vi ser gerne, at politikerne kommer ud og siger, at der kommer en åbning fra rejser midt i maj - gerne den 15. maj - så alle som udgangspunkt må rejse ud, hvis de er vaccinerede eller testede, siger Lars Thykier, administrende direktør for brancheforeningen Danmarks Rejsebureau Forening.

  Han mener, at man skal starte med at åbne for rejser inden for EU samt rejser til lande med styr på smitten - eksempelvis USA.

  Folketingets partier forhandler om rejserestriktioner senere i dag.

 • I dag kommer årets første danske jordbær i supermarkederne

  Det er blevet forår, og selvom det ikke har været prangende solskin den seneste tid, er årets første danske jordbær nu klar i enkelte supermarkeder.

  For fra i dag er det muligt at købe danske jordbær i 10 forskellige Irma'er på Sjælland, skriver Coop i en pressemeddelelse. Jordbærene bliver også solgt i en enkelt SuperBrugen i Skælskør.

  Årets første jordbær er fra gartneriet Hunsballe Grønt ved Skælskør og dyrkes i et væksthus, der er specielt lavet til jordbær.

  Prisen bliver i første omgang 36 kroner for en bakke med 250 gram - en kilopris på 144 kroner.

  Coop forventer at sælge danske jordbær i alle sine supermarkeder om 14 dage.

Mere fra dr.dk