Seneste nyt
6. aug kl. 16:31

12-årig engelsk dreng død efter strid mellem lægerne og hans mor

En 12-årig engelsk dreng, Archie Battersbee, er ifølge The Guardian død i dag, efter at lægerne slukkede for den respirator, der holdt ham i live.

Drengen har været indlagt, siden han blev fundet bevidstløs i sit hjem tilbage i april. Han havde pådraget sig alvorlige hjerneskader og kom aldrig til bevidsthed igen. Lægerne erklærede ham for hjernedød, men hans mor, Holly Dance, ville have, at han fortsat skulle være blevet holdt i live. Hun mener, at drengen havde mistet bevidstheden, efter han havde deltaget i en udfordring på de sociale medier.

Sagen har vakt voldsom debat i Storbritannien. En højesteretsdommer afgjorde i sidste måned, at det var meningsløst at fortsætte behandlingen.

Drengens mor og hans far, Paul Battersbee, havde i sidste uge forsøgt at få Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol til at gribe ind, men herfra lød svaret, at det lå uden for domstolens sigte.

- Sådan en smuk lille dreng, og han kæmpede lige til det sidste, jeg er så stolt af at være hans mor, sagde Hollie Dance, da hun meddelte, at hendes søn nu er død.

Seneste nyt

 1. 1 min. siden

  Syge skuespillere tilbudt bonus for at stå på scenen

  The show must go on!

  Det har flere skuespillere på det københavnske teater Aveny-T måtte sande.

  I mindst tre tilfælde blev syge skuespillere tilbudt 5.000 kroner af den tidligere teaterdirektør, Jon Stephensen, for at gennemføre en forestilling.

  Det skriver Zetland, der har talt med 12 tidligere ansatte på teatret. En af dem er skuespilleren Coco Hjardemaal, der under en forestilling i december 2018 besvimede på scenen.

  Få dage efter blev hun via en sms, Zetland har set, tilbudt 5.000 kroner for at gennemføre en forestilling.

  Jon Stephensen erkender at have tilbudt pengene til skuespillere i tre tilfælde som "præstationsbonusser" og tilføjer, at det var forkert.

 2. 14 min. siden

  Spionchef: Putin er i gang med at tabe informationskrigen

  Rusland har ikke haft succes med at vinde terræn i cyberspace under informationskrigen i forbindelse med krigen i Ukraine.

  Det siger Jeremy Fleming, chef for den britiske efterretningstjeneste GCHQ.

  - Indtil videre har præsident Putin på tydelig vis tabt informationskrigen i Ukraine og i Vesten, lyder det fra Jeremy Fleming i en kronik i The Economist.

  Her skriver han, at Ruslands online-strategi umiddelbart er kommet til kort "helt som dets landinvasion".

  Men spionchefen kommer samtidig med en advarsel.

  - Selv om det er værd at fejre, så bør vi ikke undervurdere, hvordan russisk desinformation udspiller sig andetsteds i verden, lyder det.

 3. 25 min. siden

  Holger Rune sejrer igen og er i kvartfinalen med græsk doublemakker

  Til ATP 1000-turneringen i Cincinnati spiller Holger Rune double med Stefanos Tsitsipas. De to mødtes i single ved Grand Slam-turneringen French Open tidligere på året, hvor Rune trak sig sejrrigt ud. (Foto: Dylan Martinez © Ritzau Scanpix)

  Det går strygende for makkerparret Holger Rune og Stefanos Tsitsipas ved ATP 1000-turneringen i Cincinnati. Natten til fredag spillede duoen sig nemlig i kvartfinalen i doubleturneringen.

  Det skete i en kamp mod kroaterne Mate Pavic og Nikola Mektic, som blev besejret i tre sæt med cifrene 6-7, 6,3, 10-7.

  Et godt resultat for kun 19-årige Rune, der røg ud af singleturneringen i første runde. Danskerens makker, Tsitsipas, der er nummer syv på verdensranglisten, er stadig med i den turnering.

  Her er grækeren også i kvartfinalen og står overfor John Isner.

 4. I dag kl. 06:31

  Fredag bliver tør, men med flere byger mod øst

  Ugens hverdage rundes af med omgang tørvejr i det meste af landet, hvor der dog er en stor undtagelse for Bornholm og Sjælland og de omkringliggende øer.

  Her vil flere byger trække op i løbet af dagen, og de kan være ret kraftige og bringe torden med sig.

  Ellers kan vi forvente nogen eller en del sol i resten af landet med temperaturer, der ligger mellem 20 og 26 grader - varmest på Bornholm.

  Vinden er svag til let fra skiftende retninger.

  Efter regn kommer sol. Her er et billede fra Haderslev. (Foto: Viggo Hjort Kohberg)
 5. I dag kl. 06:18

  To fly kolliderede i luften over Californien

  Ulykken skete i luften over Watsonville Municipal Airport i Californien. Her ses en hangar i lufthavnen efter ulykken. (Foto: CITY OF WATSONVILLE / HANDOUT © Ritzau Scanpix)

  I nat dansk tid har to mindre fly ramt hinanden i luften, da de begge forsøgte at lande i en lufthavn i byen Watsonville ved Californiens kyst i USA.

  Ifølge den amerikanske luftfartsmyndighed (FAA) er der tale om et Cessna 340-fly med to personer om bord og et Cessna 152-fly med én person om bord, skriver Ritzau.

  Amerikanske NBC News skriver, at en talsperson for Watsonville har bekræftet, at der er flere omkomne, men at det endnu ikke er klart hvor mange.

  Det vides heller ikke endnu, hvad der fik de to fly til at flyve ind i hinanden, men det skal nu undersøges.

 6. I dag kl. 00:00

  Video: Klimaaktivister limer sig fast til antik statue i Vatikanet

  Italienske klimaaktivister fra gruppen Ultima Generazione (sidste generation, red.) limede sig tidligere i dag fast til en antik statue på Vatikanmuseet.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  Aktivisterne limede sig fast til statuen Laokoon-gruppen, som ifølge AP menes at være udskåret for over 2.000 år siden.

  Aktivisterne kræver, at den italienske regering øger sin brug af sol- og vindenergi.

  Med sig havde de et banner, hvorpå der stod skrevet "Sidste generation. Ingen gas. Ingen kul."

  De tre aktivister blev fjernet af vagter, hvorefter de blev bragt til en politistation.

  For knap to måneder sigen udførte aktivistgruppen en lignende protest. Her limede to aktivister sig fast til et renæssancemaleri på et museum i Firenze.

 7. I går kl. 23:18

  Ordførere vil rejse til Taiwan efter folketingsvalget

  Politikere fra seks danske partier melder sig klar til at rejse til Taiwan, når et kommende folketingsvalg er ovre.

  Det fortæller de til Politiken.

  Ordførere fra seks forskellige partier er klar til at støtte en rejsedelegation med danske politikere til Taiwan.

  Det drejer sig om udenrigsordførerne for Venstre, Konservative, Enhedslisten og Radikale. Derudover også Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard og Danmarksdemokraternes politiske ordfører, Peter Skaarup.

  Ifølge Venstres Michael Aastrup Jensen vil en rejse til Taiwan handle om at sende et signal til Kina.

  - Det, Taiwan har brug for nu, er vores opbakning. Det er vi nødt til at holde fast i – at selvfølgelig skal Taiwan ikke isoleres på den måde, som Kina ønsker det, siger han til Politiken.

  Folketingsmedlemmernes udmelding kommer, efter Kina har lanceret militærøvelser i forbindelse med besøg fra flere amerikanske politikere.

 8. I går kl. 23:03

  Venedig giver bøder til 'idiotiske' turister, der surfede i kanal

  To udenlandske turister har fået bøder for at tage sig en lidt utraditionel tur igennem Venedigs største kanal, Canal Grande.

  Det skriver Reuters.

  De to turister strøg i fuld fart gennem kanalen på motoriserede surfbræt. Det fik Venedigs borgmester, Luigi Brugnaro, til at kaldte dem "idioter", efter en video af de to surfere kom frem på nettet.

  Ifølge borgmesterens kontor var det lokale politi ikke længere om at finde synderne. Herefter fik de en bøde på 1.500 euro, svarende til godt 11.000 kroner.

  Desuden fik de konfiskeret deres surfbræt, der ifølge borgmesterkontoret har en værdi på omkring 185.000 kroner.

  Hændelsen fik byens borgmester til at tilbyde en gratis middag til dem, der kunne hjælpe med at finde frem til surferparret, så de kunne blive straffet.

 9. I går kl. 22:42

  Viborg FF tabte fodboldduel til engelsk sværvægter

  Viborg kæmpede flot, men endte med at tabe med 1-3 til West Ham i playoffkampen i Conference League. (Foto: John Sibley)

  Trods flot spil i store perioder drager Viborg hjem fra London med et 1-3-nederlag til West Ham i den første af to kampe om at komme i Conference Leagues gruppespil.

  Niveauforskellen var ikke synderligt tydelig i selve spillet, men kom i stedet til udtryk i forhold til holdenes kynisme.

  For mens hjemmeholdet kendte sin besøgelsestid, fik Viborg aldrig nok valuta for det gode spil og de chancer, som holdet skabte.

  Til gengæld gjorde gæsternes sikre boldomgang, at West Ham havde problemer med at finde rytmen, og det betød, at London-klubben kun i få momenter fandt Premier League-tempoet frem.

  Den individuelle klasseforskel gjorde dog, at West Ham slog Viborg med 3-1, og derfor står træner Jacob Friis' og co. foran en svær opgave næste torsdag, hvor billetten til gruppespillet skal uddeles.

  /ritzau/

 10. I går kl. 22:01

  Russisk Starbucks-kopi slår dørene op

  Det nye logo for "Stars Coffee" ligner til forveksling det mere velkendte Starbucks-logo. Ifølge Reuters er kvinden på logoet udstyret med en traditionel russisk hovedbeklædning i stedet for en krone. (Foto: Maxim Shemetov © Ritzau Scanpix)

  Kaffetørstige russere blev muligvis skuffede, da Starbucks lukkede sine 130 russiske butikker i foråret efter den russiske invasion af Ukraine.

  Men de kan ånde lettet op, for i morgen får de en nærmest identisk kæde, der kan slukke kaffetørsten.

  Den nye kaffekæde, "Stars Coffee", havde i dag sin lancering i Moskva, inden de første butikker åbner i morgen.

  Det skriver Reuters.

  Se video fra lanceringen af den første "Stars Coffee" i Moskva i dag.

  Det er ikke kun det nye navn, der minder om den amerikanske original. Også den nye kædes logo er som en kopi af det verdenskendte Starbucks-logo.

  Dog er ligheden i de to logoer tilfældig ifølge stifterne af den russiske kaffekæde.

  - Hvis du sammenligner - ud over cirklen - finder du ikke noget til fælles.

  Tidligere på året meldte McDonald's ud, at de lukkede deres restauranter i Rusland. Men også den kæde blev genfødt i Rusland.

 11. I går kl. 21:48

  Fortuna Hjørring blev besejret på tre minutter i CL-kvalifikationen

  Fortuna Hjørrings fodboldkvinder tabte den første kamp i Champions League-kvalifikationen torsdag aften.

  Det endte med et 0-2-nederlag på hjemmebane til Eintracht Frankfurt. Tyskerne slog til med to lynmål på tre minutter i starten af første halvleg.

  Der er lavet om på turneringens format, og der spilles ikke hjemme og ude. I stedet er Fortuna Hjørring placeret i en miniturnering med fire hold.

  De to øvrige hold i gruppen er hollandske Ajax Amsterdam og norske Kristianstad FC. De mødte hinanden tidligere torsdag i Amsterdam. Her vandt Ajax 3-1.

  Trods nederlaget til Frankfurt er Fortuna Hjørring ikke ude af kvalifikationen.

  Nu venter en kamp mellem de to tabende hold. Det bliver dermed Kristianstad, som Fortuna Hjørring skal møde søndag klokken 18.

  HB Køge, der blev dansk mester i sidste sæson, træder først på et senere tidspunkt ind i turneringen.

  /ritzau/

 12. I går kl. 21:13

  Suveræn Ida Karstoft sprinter sig i EM-finalen

  Den danske Ida Karstoft havde styr på samtlige 200 meter under torsdagens EM-semifinale i München.

  Konkurrenterne kunne ikke fange den suveræne indehaver af danmarksrekorden på samme distance, og hun kvalificerede sig dermed til fredagens finale. Karstoft løb alene i mål i tiden 22,73 sekunder.

  - Det er fedt. Det var det, jeg gik efter. Og det lykkedes. Jeg håber, at der er mere at komme efter i finalen, siger Ida Karstoft til DR Sporten.

  Hele ti gange i 2022 har den 26-årige hurtigløber sat dansk rekord, som i skrivende stund er 22,67 sekunder. Samtidig har hun fået Diamond League-debut, hvor hun også vandt stævnet - selvfølgelig med en dansk rekord, hun sidenhen har slået.

  Hos herrerne skulle Simon Hansen også have været i konkurrence tidligere på dagen, men danskeren meldte fra til sin semifinale på grund af en lårskade.

  Ida Karstoft løber EM-finale fredag klokken 22.20. Du kan følge følge med på DR2 og her på dr.dk

 13. I går kl. 20:38

  Silkeborg IF taber første europæiske kamp i 21 år

  (Foto: KIMMO BRANDT © Ritzau Scanpix)

  Silkeborg IF må tage slukøret hjem til Søhøjlandet efter et 1-0-nederlag på udebane til HJK Helsinki.

  Kampen er det første af to opgør om at kvalificere sig til Europa League.

  De danske forhåndsfavoritter havde flere muligheder for at bringe sig foran i løbet af første halvleg, og det gælder især sidste sæsons topscorer i Superligaen Nicklas Helenius.

  Men angriberen headede forbi mål, og det fik ham til sparke til stolpen i frustration.

  I anden halvleg blev frustrationerne blot større for Silkeborg IF, da forsvarsspilleren André Calisir fik et direkte rødt kort efter 69 minutter.

  Det røde kort vendte kampen til finnernes fordel, og efter 80 minutter sendte David Browne et flot langskud op i målhjørnet.

  1-0 til HJK Helsinki og det blev også det endelige resultat. Returopgøret spilles i Silkeborg på torsdag klokken 18.30.

 14. I går kl. 20:26

  Politisk ven kræver finsk statsminister narkotestet

  Finlands statsminister Sanna Marin svarer på spørgsmål forud for de finske socialdemokraters sommergruppemøde. (Foto: MATIAS HONKAMAA © Ritzau Scanpix)

  En video af den finske statsminister, Sanna Marin, der fester, er blevet delt livligt på sociale medier på det seneste og har vakt en diskussion om statsministerens festvaner og privatliv.

  Og nu bør den finske statsminister blive narkotestet og lægge resultatet frem til offentligheden.

  Det skriver det finske parlamentsmedlem Mikko Kärnä på Twitter.

  Kärnä er medlem af Centerpartiet, der er koalitionsparti i Sanna Marins regering.

  Finske medier skriver, at flere personer i videoen råber om kokain.

  Men Sanna Marin selv afviser, at hun har taget narkotika.

  - Jeg har danset, sunget, fejret og gjort lovlige ting, siger Sanna Marin torsdag.

  Hun udtrykker samtidig skuffelse over, at optagelsen fra en privat fest er blevet lækket.

 15. I går kl. 20:19

  Mand, der angreb Salman Rushdie, nægter sig stadig skyldig i drabsforsøg

  Den 24-årige mand, der er sigtet for at forsøge at dræbe forfatteren Salman Rushdie, har i dag gentaget, at han nægter sig skyldig. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Angrebet skete i fredags, hvor den 75-årige Rushdie angiveligt blev stukket i hals- og maveregionen, da en mand pludselig angreb ham i forbindelse med et arrangement i byen Chautauqua.

  Salman Rushdie har levet på hemmelige adresser i både England og USA, efter han i 1988 udgav bogen med titlen "De sataniske vers".

  Den indisk-britiske forfatter er i øjeblikket indlagt.

  Det kom tidligere på ugen frem, at han ikke længere skal bruge en respirator for at trække vejret og er i stand til at gå og tale.

 16. I går kl. 19:31

  Blandet succes for de danske både ved EM i kano og kajak

  (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)

  Ved EM i kano og kajak var der torsdag danske deltagelse i hele ni indlendende løb. Det blev en dag med blandet dansk succes.

  Alle deltagere var på forhånd sikret en billet til semifinalerne, så det der blev sejlet om i de indledende løb var en direkte plads i finalen.

  Det lykkedes for Magnus Sibbersen i mændenes 500 meter single-kajak og Pernille Knudsen og Sara Milthers i kvindernes 1000 meter double-kajak at sejle en finaleplads hjem.

  De resterende syv danske både i de forskellige kategorier må derfor prøve at kvalificere sig til finalen via semifinalerne i morgen.

  Semifinalerne i kano og kajak kan ses fredag på DR2 fra klokken 14.00-15.30 og på DRTV fra klokken 17.30-18.00.

 17. I går kl. 19:24

  'Mission Huginn': Andreas Mogensens næste rummission har fået sit navn

  Når den danske astronaut Andreas Mogensen til næste år igen skal en tur i rummet, bliver det på den nydøbte "Mission Huginn".

  Missionen har fået sit navn efter en af Odins to ravne fra nordisk mytologi.

  Det blev her til aften offentliggjort af astronauten til et arrangement på Københavns Universitet, hvor Ungdommens Naturvidenskabelige Forening var vært.

  Missionen kommer til at foregå på Den Internationale Rumstation (ISS), hvor Andreas Mogensen skal være i et halvt år.

  På Mission Huginn skal Andreas Mogensen blandt andet teste nyt rumudstyr og forsøge at 3D-printe metal i vægtløshed.

  Under Andreas Mogensens første tur i rummet var han på rumstationen i knap ti dage. Og han ved, at der venter ham helt andre vilkår på den nye mission.

  - Ti dage kan man overleve hvad som helst og får jo knap nok fundet sig til rette. Denne gang skal jeg finde mig til rette, for det bliver mit hjem.

  Navnet på missionen er valgt af Andreas Mogensen selv på baggrund af en konkurrence. Hør her, hvorfor han valgte navnet "Huginn".

 18. I går kl. 19:16

  Krisemøde mellem Kosovo og Serbien endte uden enighed

  Spændingerne mellem Kosovo og Serbien har de seneste uger været høje. Derfor var parterne i dag taget til Bruxelles, hvor de skulle forsøge at nå en enighed.

  Sådan endte det dog ikke, selvom EU var til stede for at agere mægler og lægge en dæmper på spændingerne.

  Den seneste tid er uroen mellem landene taget til, blandt andet efter at Kosovo præsenterede nye regler for nummerplader, som betød at serbere i den nordlige del af Kosovo vil blive påkrævet at have kosovoske nummerplader på deres biler.

  Den regel er blevet udskudt til den 1. september, og det er derfor også den deadline, som parterne forsøger at nå.

  Parterne nåede dog til enighed om én ting. De er nemlig enige om at mødes til nye samtaler igen i de kommende dage.

 19. I går kl. 18:40

  Fem personer dræbt under voldsom storm på Korsika

  Den franske middelhavsø Korsika er tidligt i dag blevet ramt af en voldsom storm, der har kostet fem mennesker livet.

  Det melder franske myndigheder ifølge Reuters.

  Ifølge Reuters blev øen ramt af hagl, kraftigt regnvejr og vindstød på op mod 224 kilometer i timen.

  Blandt de fem dræbte er en 13-årig pige, der mistede livet, da et træ væltede på en campingplads i den sydlige del af øen.

  Se video af ødelæggelserne efter stormen her:

  Ud over de fem dræbte er 12 såret, skriver de franske medier Le Monde og France24.

  Andre steder i Frankrig har man også mærket voldsomt uvejr de seneste dage. I tirsdags faldt der 46 millimeter regn på mindre end en time i Paris, og vindstyrken i den franske hovedstad nåede op på 104 kilometer i timen.

 20. I går kl. 18:06

  Utilfreds borgmester efter Chromebook-afgørelse: Vores elever er dårligere stillet end resten af landet

  Helsingør Kommune har ikke leveret tilfredsstillende dokumentation for, at børns data ikke bliver brugt forkert. Det fastslog Datatilsynet i dag.

  Derfor får kommunens folkeskoler stadig ikke lov til at bruge Chromebooks i undervisningen, og det er kommunens borgmester, Benedikte Kiær (K), ikke tilfreds med.

  - Det helt store spørgsmål er, om de elever, som går i folkeskolen i Helsingør Kommune, er dårligere stillet end alle andre elever. Fordi vi har fået at vide af Datatilsynet, at vi ikke må bruge de digitale hjælpemidler, vi har, og vi står i en situation, hvor det er meget uklart, hvad vi så kan tage ind i stedet for, hvis vi skal leve op til folkeskolens formålsparagraf, siger hun til P4 København.

  Det var en far, der tilbage i 2019 opdagede, at hans otteårige søns navn kunne ses på platformen YouTube efter at have brugt en Chromebook, og han klagede derfor til Datatilsynet. Også navnet på sønnens skole kunne ses.

  Det fik Datatilsynet til at se nærmere på, om sikkerheden omkring elevers data var god nok. Konklusionen er, at det er den ikke.

  - Den konkrete brug af nogle bestemte redskaber i kommunen er ikke forsvarlig overfor børnenes oplysninger, siger it-sikkerhedsekspert og jurist i Datatilsynet Allan Frank i en pressemeddelelse.

 21. I går kl. 17:41

  Hollandsk sprintertalent napper sin anden etapesejr i PostNord Danmark Rundt

  Den hollandske cykelrytter Olav Kooij vandt tredje etape af PostNord Danmark Rundt.

  Jumbo-Vismas 20-årige sprinter var godt tilfreds med sin præstation, som var hans anden etapesejr i Danmark.

  - Målet var at vinde én etape, så det er fedt at have vundet to. Vi vil gøre vores bedste for at gentage det på de næste to etaper, siger Olav Kooij til DR Sporten.

  Inden afgørelsen i Herning var dagens etape med start i Otterup præget af hektik, styrt og adskillige angreb.

  Den danske indehaver af bakketrøjen, Rasmus Bøgh Wallin, var i udbrud det meste af dagen, men omkring to kilometer før mål blev han og resten af afstikkerne hentet af forfølgerne.

  Jumbo-Visma lagde sig i front med franske Chrstophe Laporte som rambuk, hvorefter den unge sprinter Olav Kooij kørte sejren hjem.

  Fredag skal rytterne ud på den næstsidste etape, når der er start og mål i Skive. Du kan se fjerde etape fra klokken 13.30 på DR1.

 22. I går kl. 17:10

  Bagmand i 'Operation Greed' får 7 års fængsel

  Bagmanden Naveed Anwar i sagen "Operation Greed" skal i fængsel i syv år og får desuden en tillægsbøde på 175 millioner kroner.

  Det har Københavns Byret i dag afgjort i den hidtil mest omfattende straffesag om økonomisk kriminalitet. Anklagerne ønskede, at Naveed Anwar fik ti år.

  Hans bror, Usman Ali Anwar, blev idømt seks år og seks måneders fængsel samt en tillægsbøde på 175 millioner kroner. Han udvises af Danmark og har indrejseforbud i seks år.

  Der har været 153 retsmøder siden december 2018, efter en stor aktion den 10. oktober 2017 medførte anholdelser, mens dyre biler blev beslaglagt.

  Siden blev også friværdien af ejendomme og lejligheder over hele Sjælland, Lolland og Møn beslaglagt. Og i to bankbokse i Commerz Bank i Frankfurt blev der lagt beslag på guldbarrer og over 300.000 euro.

  17 mænd og tre selskaber har siddet på anklagebænken.

 23. I går kl. 16:43

  Zelenskyj: FN skal sikre, at atomkraftværk bliver fri for russiske tropper

  FN skal sørge for sikkerheden på atomkraftværket i Zaporizjzja, og det betyder blandt andet, at det skal ud af grebet på de russiske soldater, der har besat værket.

  Sådan lyder det fra Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, efter et møde med FN's generalsekretær, Antonio Guterres, og den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, i byen Lviv i Ukraine.

  Det skriver Reuters, der refererer til en besked, Ukraines præsident har sendt på beskedtjenesten Telegram.

  - Der blev lagt særlig vægt på spørgsmålet om Ruslands nukleare afpresning på Zaporizjzja, skriver præsidenten om mødet mellem de tre parter.

  Han skriver også, at Rusland bevidst skaber frygt, og at det kan få "globale katastrofale konsekvenser."

  - Derfor skal FN sørge for sikkerheden for dette strategiske mål, dets demilitarisering og fuldstændige frigørelse fra russiske tropper, skriver han ifølge Reuters.

  Ifølge det russiske udenrigsministeriums talsmand, Ivan Nechaev, er en demilitarisering af atomkraftværket dog helt "uacceptabel". Det sagde han tidligere i dag ifølge Reuters.

 24. I går kl. 15:37

  Bødskov vil bygge krigsskibe i Danmark og bruge 40 milliarder kroner på flåden

  Over de næste godt 20 år skal op mod 40 milliarder kroner investeres i den danske flåde.

  Det fortalte forsvarsminister Morten Bødskov (S) i dag på et pressemøde i Korsør.

  - Det kan betyde, at Danmark kan blive en ny stormagt for skibsbyggeri, siger Morten Bødskov ifølge Ritzau.

  Ruslands invasion af Ukraine har medført en ny sikkerhedssituation i Europa, og står det til forsvarsministeren, skal Danmark kunne bygge sine egne krigsskibe.

  Bødskov kan ikke sige, hvor mange skibe der skal produceres de næste 20 år, men han har i dag præsenteret et partnerskab, der skal undersøge, hvordan byggerierne af de nye skibe kan lade sig gøre på dansk grund.

 25. I går kl. 15:29

  Mulig gerningsmand sigtet for groft overfald ved havnefest

  Fyns Politi har anholdt og sigtet en 17-årig mand for overfaldet på en 15-årig dreng ved havnefesten i Kerteminde den 6. august.

  Det er et tip fra en borger, der har ført til, at den 17-årige er blevet sigtet for vold af særlig farlig karakter.

  Politiet mener, at den formodede gerningsmand har delt en video optaget i forbindelse med hændelsen. Det er han også sigtet for.

  Politiet mener, at den 17-årige var alene om overfaldet.

  - Vi vil ikke komme ind på motivet. Det indgår i vores efterforskning, siger vicepolitiinspektør Anders Furbo Therkelsen til DR Fyn.

  Han oplyser desuden, at politiet nu har sigtet mistænkte i fem af de otte sager om vold, der var ved havnefesten i Kerteminde.

  Fyns Politi takker for de mange henvendelser, de har fået - men tager gerne imod flere, hvis det kan føre til opklaring af de resterende sager.

 26. I går kl. 14:24

  MØ aflyser Fredagsrock på grund af sygdom

  I morgen var det planen, at den verdenskendte danske sangerinde MØ skulle spille Fredagsrock i Tivoli. Men den koncert er nu aflyst.

  Den 34-årige stjerne er blevet ramt af sygdom. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

  Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvornår koncerten i stedet skal finde sted. Til i morgen har Tivoli dog fundet afløsere.

  Djämes Braun og Vild $mith spiller i stedet, mens Ashibah efter planen spiller opvarmningskoncerten på Plænen.

  - Det er altid ærgerligt, når en stor koncert bliver hindret af sygdom, heldigvis kommer MØ tilbage i haven på et senere tidspunkt, og vi får i stedet besøg af Djämes Brown x Vild $mith, der altid er garant for fest på Plænen, siger chef for musik- og underholdning i Haven, Thor Feilberg.

 27. I går kl. 14:20

  Skovbrande i Algeriet har kostet 38 personer livet

  Den nordlige del af Algeriet er hvert år ramt af skovbrande. Det problem er blevet forværret af klimaforandringer. (Foto: Str © Ritzau Scanpix)

  Det er ikke kun Europa, der kæmper med skovbrande og høje temperaturer. I Algeriet har man oplevet 106 brande siden starten af august. Det skriver AFP.

  Specielt de seneste dage har været hårde for det nordafrikanske land, hvor mindst 38 personer har mistet livet, mens mange er kommet til skade på grund af skovbrande i 14 distrikter i den nordlige del af Algeriet.

  - 39 brande er i gang i 14 distrikter, siger agenturet for civilbeskyttelse, som også oplyser, at det er El Tarf, der er hårdest ramt. Her er der 16 aktive brande.

  De fleste er også omkommet i El Tarf-regionen nær landets østlige grænse til Tunesien. Brandene har tvunget mange til at flygte fra deres hjem, mens myndighederne har sendt brandslukningshelikoptere ud for at slukke ilden.

  Skovbranden har i august ødelagt mere end 2.500 hektar skovområde.

  Sidste år mistede mindst 90 personer livet i skovbrande, der hærgede i det nordlige Algeriet og ødelagde mere 100.000 hektar skovområde.

 28. I går kl. 14:07

  Rekordhøje elpriser presser Den Blå Planet: 'Det er dybt alvorligt'

  Millioner af liter vand skal renses hver dag, og det koster ekstra millioner på grund af høje elpriser. (Foto: Mathias Svold © Mathias Svold)

  Elpriserne har været på himmelflugt det meste af året og nåede i aftes det højeste niveau i 12 år.

  Det er noget, som også kan mærkes hos Nordeuropas største akvarium, Den Blå Planet.

  I 2020 lød el-regningen på 7,2 millioner, men akvariet vurderer, at den vil lande på 12 millioner kroner i år.

  - Vi har været igennem tunge tider på grund af corona, og nu står vi overfor endnu en stor, økonomisk udfordring. Det er dybt alvorligt for Den Blå Planet, siger administrerende direktør Jon Diderichsen til Ritzau.

  Han efterlyser nu mere økonomisk støtte fra staten.

  - Vi har millioner af liter vand, der skal renses hver dag, og vi er pressede på driften, fortæller direktøren.

 29. I går kl. 13:40

  Estland udsat for massivt hackerangreb

  Onsdag blev flere virksomheder og regeringskontorer i Estland ramt af et omfattende hackerangreb.

  Det skriver landets IT-minister Luukas Kristjan Ilves på Twitter. Ifølge ham var angrebene dog forgæves og ineffektive.

  - E-Estonia er oppe at køre. Tjenester blev ikke afbrudt. Med nogle korte og mindre undtagelser forblev websteder fuldt tilgængelige hele dagen. Angrebet er stort set gået ubemærket hen i Estland.

  Den russiske hackergruppe Killnet har angiveligt taget ansvaret for angrebene.

  Angrebet falder sammen med, at Estland tirsdag fjernede et sovjetisk krigsmindesmærke i byen Narva, nær grænsen til Rusland.

  Estlands IT-minister Luukas Kristjan Ilves på Twitter. (Foto: Casper Lindbjerg Greve DR)
 30. I går kl. 13:21

  Dansker slår anden dansker ud på 200 meter ved EM

  Simon Hansen (i midten) løb onsdag middag sig videre til semifinalen ved EM. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)

  Onsdag havde vi to danskere i aktion ved mændenes 200 meter løb ved European Championships.

  Simon Hansen og Tazana Kamanga-Dyrbak skulle i aktion, hvor det dog kun var Simon Hansen, der formåede at løbe sig videre til semifinalen.

  Af tre heat skulle der findes ni finalister, hvor de to bedste fra hvert heat automatisk var kvalificeret. Dernæst ville de tre bedste resterende tider også gå videre til semifinalen.

  Langt hen ad vejen så det ud til, at Tazana Kamanga-Dyrbak ville snuppe én af de sidste pladser da han løb tiden 20,88 i heat to.

  Men da Simon Hansen i heat tre løb syv hundrededele af et sekund hurtigere, 20,81, skubbede han Kamanga-Dyrbak ud af det fine selskab.

  Både mændene og kvinderne løber semifinale senere i aften, og du kan følge det på DR2, DRTV og her på dr.dk. Simon Hansen løber klokken 20:13, og danske Ida Karstoft løber fra 20:37.

 31. I går kl. 13:00

  WHO: Verden ignorerer Etiopien

  Tedros Adhanom Ghebreyesus under en tale i FN. (Foto: Denis Balibouse © Ritzau Scanpix)

  WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus mener, at resten af verden vender det blinde øje til den humanitære katastrofe i Tigray-regionen i Etiopien, hvor flere millioner mennesker ikke har adgang til vand, medicin og telekommunikation.

  The Guardian skriver, at WHO-chefen, der selv lige nu befinder sig i regionen, tidligere har kaldt landets situation ”jordens værste katastrofe”.

  Han savner, at resten af verdens ledere taler om det, der foregår i Etiopien og mener, at årsagen skyldes ”hudfarven på folk i Tigray”.

  I november 2020 startede konflikten mellem Tigray People's Liberation Army (TPLF) og Etiopiens regeringskontrollerede styrker.

 32. I går kl. 12:45

  Guvernør om angreb i Kharkiv: I nat var en af de mest tragiske nætter hidtil

  Efterdønningerne af det russiske missilangreb på en boligejendom. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)

  Natten til torsdag var en af de mest tragiske nætter i krigen hidtil for befolkningen i Kharkiv.

  Sådan lyder det her til morgen fra guvernøren i regionen, Oleg Synegubov, på beskedtjenesten Telegram om nattens angreb.

  Mindst 11 personer er blevet dræbt i russiske angreb på Kharkiv-regionen, ni af dem i Kharkiv by, mens 37 er såret.

  Ifølge den ukrainske guvernør ramte et russisk missil onsdag aften en treetagers boligejendom i Saltiv-distriktet i Kharkiv by – og raketter ramte en fireetagers ejendom med lejligheder I Slobid-distriktet i Kharkiv.

  Torsdag morgen klokken 04 ramte et russisk raketangreb ifølge guvernøren desuden byen Krasnograd i Kharkiv-regionen.

  Det er ikke muligt for DR at bekræfte oplysningerne.

 33. I går kl. 12:31

  Inflation og rentestigninger gør det svært at sælge huse: Huscompagniets salg halveret

  Nordens største typehusfirma, Huscompagniet, mærker nu konsekvenserne af inflationen og de høje boligrenter.

  For den økonomiske usikkerhed får tilsyneladende mange af os til at trække gevaldigt i bremsen på nybyggerdrømmene.

  Salget af huse fra Huscompagniet er næsten halveret i første halvår af 2022 sammenlignet med samme periode sidste år.

  Det fremgår af regnskabet for første halvår 2022, skriver Ritzau.

  Selvom 2021 var et ekstraordinært år, ligger salget i år under niveauet før corona med 732 husaftaler fra januar til og med juni.

  Det får nu Huscompagniets ledelse til at skrotte planerne om at udvide deres aktiviteter i Sverige. Samtidig planlægger de en sparerunde på mellem 55 og 65 millioner årligt.

 34. I går kl. 12:23

  Japanske unge skal drikke mere – for økonomiens skyld

  "Sake Viva!"-kampagnen skal få unge til at komme med input til, hvordan man kan "stimulere efterspørgslen" på alkohol blandt unge. (Foto: Issei kato © Ritzau Scanpix)

  De japanske unge er alt for ædru, men det vil myndighederne i landet lave om på.

  For det gør ondt på den japanske økonomi, at der ikke blive hældt nok risvin indenbords.

  Derfor har den japanske pendant til Skattestyrelsen nu skudt en national konkurrence i gang, der skal få flere til at drikke.

  Her skal 20 til 39-årige japanere komme med forretningsidéer, for at få deres jævnaldrende til at bytte vand og sodavand ud med sake, whisky, øl eller vin, så flere penge fra salget af alkohol kan komme i statskassen.

  Fravalget af alkohol skyldes ifølge de japanske skattemyndigheder coronapandemien og en ældre befolkning.

 35. I går kl. 12:12

  Minister forud for huslejeloft-forhandlinger: 'Folk kan være nødsaget til at gå fra hus og hjem'

  Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen kalder situationen alvorlig for mange tusinde lejere, som rammes af huslejestigninger som følge af krigen i Ukraine og den høje inflation.

  Det siger han forud for et møde med flere partier omkring huslejestigninger.

  Regeringen foreslår, at der for en tid lægges et loft over, hvor meget private udlejere må lade huslejerne stige.

  - Vi står i en situation, hvor potentielt 160.000 lejere står over for nogle huslejestigninger, som er så store, at de kan være nødsaget til at gå fra hus og hjem, siger Christian Rabjerg.

  Forud for mødet har Dansk Folkeparti sagt, at de ikke går ind for det loft, som regeringen har foreslået. Det radikale Venstre har også udtrykt skepsis.

  Alligevel håber ministeren, at der kommer en hurtig løsning.

  - Jeg synes selvfølgelig ikke, at danske lejere skal betale prisen for, at Putin går i krig i Ukraine og skaber en økonomisk situation, som er meget, meget voldsom, siger Christian Rabjerg.

 36. I går kl. 12:00

  Norge hæver renten til 1,75 procent og forudsiger yderligere rentestigning

  Den norske centralbank, Norges Bank, har hævet den styrende rente med 0,5 procentpoint til 1,75 procent.

  Og centralbanken vurderer, at det bliver nødvendigt at sætte renten yderligere op i september, skriver NRK.

  Årsagen er, at forbrugerpriserne er steget mere end forventet.

  - Der er behov for en klart højere rente for at dæmpe presset i den norske økonomi og bringe inflationen ned, siger centralbankchef Ida Wolden Bache.

  I Danmark ligger vi en del under den norske rente. Nationalbanken satte renten op med 0,5 procentpoint i juli, så den nu er minus 0,1 procent.

 37. I går kl. 11:44

  Udenrigsministeriet opretter projektkontor i Rwanda

  Danmark vil styrke samarbejdet med Rwanda, og derfor åbner Udenrigsministeriet et projektkontor i landets hovedstad, Kigali.

  Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

  Det skal hjælpe med at styrke den politiske dialog og fokus på klima, god regeringsførelse og samarbejde på asyl- og migrationsområdet, siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S).

  - Med det nye kontor vil Danmark arbejde for at styrke det allerede tætte partnerskab med Rwanda, herunder klimaområdet, og afsøge nye mulige samarbejdsområder.

  Kontoret slår dørene op i løbet af i år og vil bestå af to udsendte diplomater.

 38. I går kl. 11:43

  Quintana dropper Vueltaen efter Tour-diskvalifikation

  Nairo Quintana har tidligere vundet to etaper i Vuelta a España. (Foto: THOMAS SAMSON © Ritzau Scanpix)

  Den colombianske cykelstjerne Nairo Quintana (Arkea-Samsic) stiller alligevel ikke til start i Vuelta a España, der begynder fredag.

  Det oplyser han i en kort meddelelse ifølge blandt andre Eurosport og VeloNews.

  Quintana, der tidligere har vundet det spanske etapeløb, var ellers blandt de otte ryttere, som Arkea-Samsic i mandags udtog.

  Onsdag blev han dog diskvalificeret fra årets Tour de France, efter at to dopingtest fra løbet viste spor af det bandlyste lægemiddel tramadol, og det er den sag, der får ham til at trække sig.

  - Jeg deltager ikke i Vueltaen, da jeg vil fremlægge min sag foran CAS (Den Internationale Sportsdomstol, red.), skriver Quintana.

  Colombianeren bebudede allerede onsdag sin uskyld.

  - Jeg er totalt uvidende om brugen af dette stof, og jeg afviser at have brugt det i min karriere, skrev han på Twitter.

  /ritzau/

 39. I går kl. 11:38

  Datatilsynet fastholder forbud mod brug af Chromebooks i Helsingør

  Eleverne i folkeskolerne i Helsingør Kommune får fortsat ikke lov til at bruge Chromebooks.

  Datatilsynet fastholder nemlig et forbud mod brug af Google Workspace i kommunen.

  Det sker på baggrund af en nøje gennemgang af det materiale, som Helsingør Kommune 1. august har sendt til tilsynet.

  Efter Datatilsynets vurdering har kommunen fortsat ikke dokumentereret, at den har nedbragt de høje risici, der er for børnenes persondatasikkerhed i kommunens skoler.

 40. I går kl. 11:22

  Rusland truer med at lukke atomkraftværk, 'hvis angrebene fortsætter'

  Zaporizjzjas atomkraftværk er med sine seks reaktorer Europas Største. (Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO © Ritzau Scanpix)

  Det russiske forsvarsministerium vil måske blive nødt til at lukke ned for atomkraftværket i Zaporizjzja, hvis ukrainske styrker fortsætter med at angribe værket - noget Ukraine afviser at have gjort.

  Det oplyser Igor Kirillov, som er leder for Ruslands radioaktive, kemiske og biologiske forsvarsstyrker, på en briefing i dag ifølge Reuters.

  Ifølge Kirillov er værkets backup supportsystem allerede blevet beskadiget i angrebene. Han fortæller samtidig, at en ulykke på værket ville medføre, at radioaktivt materiale ville blive spredt til Tyskland, Polen og Slovakiet.

  Ukraine afviser at skulle have angrebet atomkraftværket og beskylder i stedet Rusland for at være ansvarlige for kampe omkring værket.

 41. I går kl. 11:00

  Dødstal stiger efter eksplosion i moské i Kabul

  Familiemedlemmer til ofrene venter på nyt fra hospitalet i Kabul efter eksplosionen. (Foto: ALI KHARA)

  En voldsom eksplosion ramte i går en moské under aftenbøn i Afghanistans hovedstad.

  Nu meddeler det lokale politi, at mindst 21 mennesker er dræbt og 33 såret, skriver Reuters her til formiddag.

  Flere øjenvidner siger til nyhedsbureauet, at de så den voldsomme eksplosion knuse vinduerne på omkringliggende bygninger.

  Ingen har taget skylden for onsdagens angreb, men i sidste uge blev Kabul også ramt af et bombeangreb udført af den militante gruppe Islamisk Stat, der dræbte en højtstående religiøs leder, skriver Ritzau.

 42. I går kl. 10:45

  René Holten er i semifinalen ved EM efter tredjeplads

  René Holten skal tage revanche ved EM, efter han ikke ramte topniveau ved VM i begyndelsen af august. (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)

  Kajakroeren René Holten Poulsen fik en god start på EM i München, da han i sit indledende heat torsdag formiddag på 1000 meter enerkajak fik en tredjeplads.

  Det betyder, at danskeren er kvalificeret til semifinalen, der finder sted fredag.

  Heatet blev vunder af ungarske Balint Kopász, der er verdens- og olympisk mester på distancen. Med førstepladsen er ungareren direkte i finalen.

  Kopász var 1,276 sekunder hurtigere end René Holten Poulsen, der ved EM også deltager i 500 meter toerkajak med Victor Aasmul.

 43. I går kl. 10:32

  Flest markbrande nogensinde: 'Vi har haft rigtig travlt'

  Den varme sommer med tørke og en rigtig god høst har betydet ekstra travlhed med at slukke markbrande i august.

  Faktisk mindes Danske Beredskaber ikke en august, hvor man har slukket så mange brande.

  - På et normalt år kører man til cirka 100 markbrande her i august. Indtil videre i august har vi allerede ramt 190. Så det har været travlt, siger sekretariatschef for Danske Beredskaber Bjarne Nigaard til Ritzau.

  Den tørre sommer betyder tørre planter og græs, som nemmere kan antændes.

  Ifølge beredskabet opstår der også markbrande, når maskinerne, der bruges til høsten, bliver for varme.

  Der kan også komme sten i mejetærskerne, så de udløser gnister, som antænder andet materiale.

 44. I går kl. 10:21

  Manglende varmecheck: Forbigåede ældre må vente til 2023 for hjælp

  Det kan blive en lang vinter for mange af de gas- og varmekunder, som havde regnet med, at der ville tikke 6.000 kroner ind på kontoen i sidste uge.

  Mens nogle forbrugere undrer sig over at have fået varmechecken uden grund, forventer Energistyrelsen først fra 2023 at tage imod ansøgninger fra dem, der ikke har fået pengene, selv om de har ret til hjælp.

  Interesseorganisationen Danske Seniorer får i øjeblikket henvendelser fra ældre og pensionister, der ikke har fået varmechecken.

  - Det er mange penge for en gruppe, der ikke har meget og som samtidig oplever, at varme, el, fødevarer og huslejen stiger, siger direktør Katrine Lester.

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen kalder situationen beklagelig.

 45. I går kl. 09:54

  Travl sommer for strandens livreddere

  I går gik landets livreddere på en velfortjent ferie efter en travl sommer.

  I årets badesæson måtte livreddere 57.522 gange komme badegæster til undsætning - 22 af dem i livsfarlige situationer.

  Det skyldes særligt fralandsvind, siger Anders Myrhøj, der er kystlivredningschef i Trygfonden Kystlivredning.

  - Det kan være familiefaren- eller moderen, der har taget et par børn med ud på et stand up paddleboard i fralandsvind. De har ikke redningsveste med og kan ikke rigtig komme ind til land på grund af vinden.

  Antallet af assistancer er nogenlunde på niveau med sidste år.

 46. I går kl. 09:05

  Oversvømmelse i Kina efterlader flere døde og savnede

  Mindst 16 personer har mistet livet og mindst 36 er savnet efter en omfattende oversvømmelse i det nordvestlige Kina.

  Kinesiske myndigheder meddeler, at der nu er iværksat en omfattende eftersøgnings- og redningsaktion i et bjergområde i Datong i Qinghai-provinsen, skriver Ritzau.

  I Kina har de denne sommer været plaget af ekstremt vejr, hvor flere byer har registeret nye varmerekorder.

 47. I går kl. 08:54

  Drilsk grusetape i Danmark Rundt kræver hjælp fra venner og familie

  Matti Breschel (th) er blandt andet sportsdirektør for danske Magnus Cort (tv). (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  For tilskuere og tv-seere kan det blive seværdigt - for cykelholdene et mindre helvede.

  På torsdagens etape af PostNord Danmark rundt er der sammenlagt 18 kilometer grus på de i alt 239 kilometer – og det kan betyde mange punkteringer.

  Derfor har cykelholdene brug for ekstra folk med udstyr efter hvert grusstykke, hvis cyklerne skulle bukke under for det drilske grus.

  - Det kræver ekstra folk og ressourcer, og det har holdene ikke. Man kan forestille sig, at alle de danske hold og sportsdirektører trækker lidt på venskaber rundt om i Danmark, siger danske Matti Breschel, der er sportsdirektør på EF Education, til Ritzau.

  Etapen begynder torsdag klokken 12.05, og du kan følge den direkte på DR 1.

 48. I går kl. 08:33

  Blev fungerende formand for Kristendemokraterne i maj: Nu vil Marianne Karlsmose vælges

  Konstitueret formand i Kristendemokraterne, Marianne Karlsmose, holder partiledertale på Hovedscenen på Folkemødet i Allinge, lørdag den 18. juni 2022. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

  Da Isabella Arendt i maj meddelte, at hun forlod Kristendemokraterne, blev Marianne Karlsmose konstitueret formand.

  Nu håber hun at beholde den titel. I løbet af sommeren har Marianne Karlsmose nemlig besluttet, at hun vil stille op som partiets landsformand ved næste landsmøde. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

  - Jeg mener, at jeg både har den nødvendige livserfaring, erhvervserfaring med 17 år som gymnasielærer og også politisk erfaring som folkevalgt regionspolitiker og igennem mine snart 30 år i KD, siger Marianne Karlsmose.

  Partiets landsmøde er den 15. og 16. oktober.

  Kristendemokraterne er ikke repræsenteret i Folketinget i øjeblikket.

 49. I går kl. 08:01

  Ukrainsk by under angreb forud for Guterres-besøg

  Ifølge Kharkivs borgmester, Ihor Terekhov, ramte russiske angreb sent onsdag aften et boligområde i byen.

  Angrebet udløste en brand i en boligblok, skrev han på Telegram.

  De første meldinger lød på tre dræbte og 10 sårede, men tallene er senere på natten opjusteret af den ukrainske redningstjeneste til mindst syv dræbte og 13 sårede.

  Det rapporterer det ukrainske medie Pravda.

  Angrebene sker op til at FN’s generalsekretær, Antonio Guterres, i dag besøger den ukrainske by Lviv.

  Her mødes han med præsident Volodymyr Zelensky og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, hvor de skal drøfte situationen omkring atomkraftværket i byen Zaporizhzhia.

  • Redningsfolk og brandfolk har i nat arbejdet ved et beboelseskvarter i Kharkiv, der blev ramt af et russisk angreb sent onsdag aften. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Redningsfolk og brandfolk har i nat arbejdet ved et beboelseskvarter i Kharkiv, der blev ramt af et russisk angreb sent onsdag aften. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Redningsfolk og brandfolk har i nat arbejdet ved et beboelseskvarter i Kharkiv, der blev ramt af et russisk angreb sent onsdag aften. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Redningsfolk og brandfolk har i nat arbejdet ved et beboelseskvarter i Kharkiv, der blev ramt af et russisk angreb sent onsdag aften. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Redningsfolk og brandfolk har i nat arbejdet ved et beboelseskvarter i Kharkiv, der blev ramt af et russisk angreb sent onsdag aften. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 50. I går kl. 07:40

  Holger Rune vinder suverænt med græsk doublemakker

  Holger Rune (tv) mødte Stefanos Tsitsipas i singleturneringen French Open tidligere på året. Her vandt Rune makkerparrets møde. (Foto: Dylan Martinez © Ritzau Scanpix)

  Selvom Holger Rune tabte i første runde i single ved ATP-turneringen i Cincinnati, så har danskeren nu fået oprejsning ved selv samme turnering.

  Natten til torsdag Vandt Rune nemlig sit doubleopgør med sit makker Stefanos Tsitsipas, der er nummer syv på verdensranglisten.

  På den anden side af nettet stod Rafael Matos og David Vega Hernandez, og kampen blev aldrig rigtig tæt.

  Den 19-årige dansker vandt sammen med sin græske makker med 2-0 i set (6-2, 6-3), og de kan dermed se frem til ottendedelsfinalen, hvor kroaterne Nikola Mektic og Mate Pavic venter.

Mere fra dr.dk