Seneste nyt
30. nov 2021

15.000 gratis mundbind skal lokke kunderne i butikkerne i Hirtshals

Det er ikke alle butikker, som er trætte af igen at skulle bede kunderne iføre sig mundbind. I Hirtshals skal 15.000 gratis mundbind lokke kunderne i butikkerne. (Foto: Frederik Gatzwiller - DR)

Det er ikke alle butikker, som er trætte af igen at skulle bede kunderne iføre sig mundbind.

Værnemidlet kan nemlig også bruges aktivt til at lokke kunderne i butikkerne. Det forsøger man sig med i Hirtshals, hvor handelsstandsforeningen har købt 15.000 mundbind, der uddeles gratis i forretninger og restauranter.

- Det er et servicetiltag. Ligesom at vi pakker julegaverne ind, så tilbyder vi selvfølgelig også gratis mundbind, siger Tommy Høj, der er medlem af bestyrelsen i handelsstandsforeningen og ejer af en dataforretning.

- Det er selvfølgelig for at passe på kunderne. Men også for at vise, vi er en aktiv handelsby og gerne vil sælge noget til kunderne.

Seneste nyt

 1. 13 min. siden

  Tredje mand er anholdt for skuddrab i frisørsalon i Rødovre

  Endnu en person er blevet anholdt i forbindelse med et skuddrab i en frisørsalon i Rødovre i december.

  Her blev en 17-årig bulgarsk statsborger dræbt, mens to personer blev såret heriblandt en 15-årig skoleelev.

  Københavns Vestegns Politi skriver i en pressemeddelelse, at den 28-årige mand blev anholdt, da han landede i Københavns Lufthavn.

  Han er den tredje, der er anholdt i sagen. To personer er allerede sigtet for drabet og varetægtsfængslet.

  - Efterforskningen fortsætter med uformindsket styrke, og vi kan ikke udelukke, at der kan komme flere anholdelser i sagen, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose, står der i pressemeddelelsen.

  Skyderiet var et blandt mange i december, hvor flere personer blev dræbt og såret.

  Den drabsmistænkte bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup i løbet af formiddagen.

 2. 43 min. siden

  Over 6.000 personer fik nyt fornavn i 2021

  Føler jeg mig som en 'Ida', eller er det tid til forandring - måske ved et nyt fornavn?

  Flere danskere kan i løbet af 2021 have haft lignende tanker, for 6.281 personer skiftede sidste år fornavn.

  Det er det højeste antal siden navneloven blev ændret i 2006, hvor det blandt andet blev billigere at ændre sit navn.

  569 personer ændrede sit fornavn til et, der ikke eksisterede i forvejen.

  Andre fjernede blot stavelser. Hos kvinder var der flest ændringer fra Susanne til Sanne med 20. Hos mændene skiftede 18 fra Rene til René.

  To ud af tre af dem, der ændrede sit fornavn, var kvinder. Det mest almindelig fornavn blandt piger og kvinder var fortsat Anne, mens det hos drenge og mænd fortsat er Peter.

 3. 59 min. siden

  Boris Johnson kan risikere mistillidsafstemning i dag

  I Storbritannien er der lagt op til en hård dag på kontoret for premierminister Boris Johnson.

  En gruppe af hans partifæller i det konservative parti lægger nemlig planer om en mistillidsafstemning, der kan blive udløst allerede i dag.

  Johnson har været i stormvejr, efter anklager om, at han har været med til fester i Downing Street, mens resten af landet var lukket ned på grund af covid-19.

  Det vides ikke, hvor mange af Johnsons partifæller, som melder sig under fanen, men 54 personer skal vende ham ryggen før mistillidsafstemningen udløses.

  - Boris Johnson har de seneste dage forsøgt at aflede opmærksomheden fra sagen ved at komme med nogle politiske meldinger, han ved, hans partifæller rigtig godt kan lide, fortæller DR's korrespondent i Storbritannien, Tinne Hjersing Knudsen.

  Angiveligt vil han for eksempel annoncere, at coronarestriktionerne skal have en udløbsdato, som han håber, kan få de konservative på andre tanker, forklarer hun.

 4. I dag kl. 08:47

  Tidligere indonesisk militærleder får 15 års fængsel for rolle under Bali-angreb

  En tidligere indonesisk militærleder er blevet idømt 15 års fængsel for sin rolle i forbindelse med et stort bombeangreb på Bali i 2002.

  Han er blevet kendt skyldig i at have udført en terrorhandling. Det har en domstol i Indonesiens hovedstad, Jakarta, afgjort.

  Det er den 58-årige Aris Sumarsono, bedre kendt som Zulkarnaen, der har fået sin dom.

  Han er tidligere militærleder i Jemaah Islamiah, som er en sydøstasiatisk gruppe med tilknytning til al-Qaeda.

  Bombeangrebet på Bali fandt sted 12. oktober 2002.

  Det omfattede tre bomber: En i rygsækken på en selvmordsbomber på baren Paddy's Bar, en bilbombe foran natklubben Sari Club - begge i turistområdet Kuta - og en mindre bombe uden for det amerikanske konsulat i Denpasar.

  202 personer omkom, herunder tre danskere. Der var i alt omkring 300 danskere til stede på Bali, der er en af Indonesiens mange øer.

 5. I dag kl. 08:29

  Trump og hans børn anklages for at have vildledt banker

  Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump er blevet anklaget for at have brugt 'falske eller vildledende' værdiansættelser til at få en række økonomiske fordele - herunder lån, forsikring og skattefradrag.

  Det oplyser New Yorks justitsminister, Letitia James, tidligt onsdag morgen dansk tid.

  Også Trumps børn Donald Trump Jr. og Ivanka Trump er under anklage, skriver New York Times.

  Alle tre er blevet indkaldt for at vidne under ed som en del af Letitia James' efterforskning af de økonomiske foretagender i Trump Organization.

  - I efterforskningen har vi indtil videre fundet betragtelige beviser, der indikerer, at Donald Trump og Trump Organization værdiansatte falsk eller vildledende og gav et misvisende billede over for finansinstitutioner for økonomiske fordele, siger Letitia James i en udtalelse.

 6. I dag kl. 08:13

  19 dage inde i 2022 er loftet nået: Psykologer kan ikke tage flere unge patienter, som har ret til gratis hjælp

  Det bliver svært for unge mellem 18 og 24 år at få gratis psykologhjælp - selvom de har ret til det.

  Ved årsskiftet blev der nemlig indført et loft over, hvor mange unge en psykolog må have i behandling på et år. Og nu fortæller flere psykologer til DR, at de ikke kan finde flere pladser i hele 2022.

  - Der er desværre ikke afsat nok penge fra Christiansborg, og derfor bliver der nødt til at være et loft på, hvor mange psykologerne må behandle. Det tyder alt i alt på, at der er behov for flere penge, lyder det fra fungerende formand i Dansk Psykolog Forening, Dea Seidenfaden.

  Det var regeringen, der sammen med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet indførte gratis psykologhjælp til unge med finanslovsaftalen for 2021.

  Loftet betyder, at hver psykolog i gennemsnit må have 12-13 patienter om året i aldersgruppen.

 7. I dag kl. 07:58

  Ny funktion i MinSundhed skal gøre det nemt at få fat i lægen på tværs af landet

  Hvis du for eksempel er rejst på forlænget weekend i Skagen, men du normalt bor i Odense og pludseligt får behov for lægefaglig hjælp, skal det nu være lettere for dig at gennemskue, hvem du skal ringe til.

  Det skal en ny funktion i app'en MinSundhed sikre. Det skriver Ritzau.

  Den nye funktion kan ved hjælp af en GPS-lokation og tidspunkt på døgnet henvise til, hvem man skal ringe til ved akut sygdom eller skader, uanset hvor i landet man befinder sig.

  Det er Danske Regioner, der står bag MinSundhed-app'en, som nu har fået en ny funktion.

 8. I dag kl. 07:38

  Knap 2.000 hamstere skal aflives, efter der er fundet spor af covid-19 i 11 af de små gnavere

  Det bliver ikke den sjoveste samtale at skulle tage og forklare, hvorfor det nyeste familiemedlem skal på et længere besøg på en bondegård.

  Men det kan være realiteten i flere familier i Hongkong.

  I hvert fald har myndighederne beordret, at knap 2.000 hamstere skal aflives, da der blandt 11 af de små gnavere i en kæledyrsbutik blev fundet spor af covid-19.

  Personer, der har købt en hamster i butikken Little Boss siden 22. december, er blevet bedt om at overdrage dyret til myndigheder for aflivning, skriver BBC.

  Embedsfolk mener, at dyrene har fået virussen overført fra en medarbejder, der blev testet positiv for deltavarianten.

  Det er dog ikke en forklaring, som bygger på forskningsresultater.

  Regeringen i Hongkong har under hele pandemien fulgt en nultolerance over for covid-19, og derfor bliver der ikke taget nogle chancer.

  • Myndighederne i Hongkong har nultolerance, når det gælder covid-19. Derfor skal knap 2.000 hamstre aflives, selvom der ikke er forskningsresultater, der underbygger overførsel af smitte fra dyr til mennesker. (Foto: JEROME FAVRE © Ritzau Scanpix)
  • Kæledyrsbutikken Little Boss i Hongkong er lukket, efter at der er opdaget et udbrud af covid-19 blandt hamstere. Myndigheder i byen meddelte tirsdag, at omkring 2.000 hamstere må lade livet som et forebyggende tiltag. Ifølge myndighederne vil aflivningen ske 'humant'. (Foto: JEROME FAVRE © Ritzau Scanpix)
  • Myndighederne offentliggjorde beslutningen om aflivning i går. Siden har tusindvis af personer ifølge BBC sat deres navn på en underskriftsindsamling mod tiltaget. Det er kun hamstere fra Little Boss, der ser ud til at være smittet. Hos andre af butikkens dyr som kaniner og chinchillas er der ikke fundet covid-19. (Foto: JEROME FAVRE © Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 9. I dag kl. 07:19

  Flere og flere kvinder bestiller ikke tid til undersøgelse for livmoderhalskræft: Nu gør regioner klar til hjemmeprøver

  Et stigende antal kvinder undlader at bestille tid, når de indkaldes til celleskrab for livmoderhalskræft i deres e-boks.

  Det viser tal fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram, skriver Ritzau.

  Sundhedsstyrelsen har siden 2018 anbefalet, at alle regioner tilbyder hjemmeprøver til de kvinder, der ikke har fået prøven foretaget, efter de har fået den første påmindelse.

  Og nu er testkittet på vej.

  Det fortæller ledende overlæge på Regionshospitalet Randers Berit Andersen, der er formand for Danske Regioners styregruppe vedrørende screening for livmoderhalskræft til Ritzau.

  I Region Hovedstaden er det allerede et tilbud, og her ser man, at særligt kvinder mellem 40 og 50 år melder tilbage, at de ønsker en hjemmetest.

 10. I dag kl. 07:02

  Husk regntøjet, for det bliver en våd og blæsende omgang i dag

  Der har ikke været meget regn de seneste dage, men det bliver der ændret på i dag.

  Fra omkring middag skal et større regnvejr passere landet, og det betyder, at der kan falde op til fem millimeter i regnmåleren i dag.

  Sidst på dagen skulle det klare op, men der ser ikke ud til at være solchancer i dag.

  Temperaturen ligger mellem 3 og 7 grader.

  Vinden er tiltagende i styrke, og kan komme op på frisk til kuling fra vestlige retninger.

  Der kan være kraftige vindstød. I nat fortsat meget blæsende med vindstød af stormstyrke ved kysterne og lokale snebyger.

  (Foto: Roland Olsen)
 11. I dag kl. 06:43

  USA vil have FN-rapport om kinesisk provins frigivet inden vinter-OL

  Kongressen i USA opfordrer FN til at offentliggøre en rapport om den kinesiske provins Xinjiang, inden vinter-OL i Beijing begynder 4. februar.

  Det skriver AFP ifølge Ritzau.

  - Udgivelse af rapporten før vinter-OL vil 'bekræfte det faktum, at intet land er uden for overvågning eller hævet over international lov', siger senator Jeff Merkley og James McGovern fra Repræsentanternes Hus.

  USA beskylder Kina for at overtræde menneskerettighederne i Xinijiang ved systematisk at forfølge og undertrykke et muslimsk mindretal i provinsen.

  Den amerikanske regering har tidligere meddelt, at den ikke vil sende officielle repræsentanter til vinter-OL i Kinas hovedstad netop som følge af de påståede brud på menneskerettighederne.

  Siden har Danmark, Australien, Storbritannien og Canada også besluttet et diplomatisk boykot.

 12. I dag kl. 06:08

  Tsunamiramte Tonga vil være afskåret fra omverdenen i en måned

  Tonga, der i weekenden blev ramt af et undersøisk vulkanudbrud og en efterfølgende tsunami, vil være afskåret fra omverdenen i mindst en måned.

  Det oplyser det newzealandske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP. Det skriver Ritzau.

  Vulkanudbruddet har ødelagt de undersøiske kabler, der forbinder ø-riget i Stillehavet med resten af verden. Selskabet SubCom mener, at det vil tage mindst fire uger at få kablerne repareret.

  Den svære forbindelse til omverdenen gør også, at det endnu er svært at vide, hvad omfanget af ødelæggelserne rent faktisk er.

  I går kom en udtalelse fra Tongas regering efter katastrofen. Her fortalte de, at mindst fire er døde, og adskillige er såret. Satellitbilleder viser dog, at flere områder er hårdt ramt.

 13. I dag kl. 05:52

  Hongkong løslader fremtrædende aktivist efter næsten fire år

  Natten til onsdag lokal tid har Hongkong løsladt fremtrædende selvstyreaktivist, og en af de ledende personer i Hongkongs uafhængighedsbevægelse, Edward Leung.

  Han er efter næsten fire år i fængsel blevet 30 år gammel og var inden fængslingen en spirende stjerne på den politiske scene, da uafhængighedsbevægelsen tog fart i 2016. Det skriver Ritzau.

  Han modtog i juni 2018 sin fængselsstraf på seks år for at have opfordret til uroligheder. Men embedsmænd bekræfter ifølge Ritzau, at han blev løsladt tidligere af "hensyn til ønsket fra og sikkerheden for personen i varetægt", som Hongkongs fængselsmyndighed beskriver det.

 14. I dag kl. 05:34

  USA advarer om russisk angreb på Ukraine når som helst - Rusland beder dem stoppe 'hysteriet'

  Amerikanske embedsmænd slår nu alarm over et potentielt russisk angreb mod Ukraine, fordi de mener, at krisen er ved at nå et farligt stadie. Det skriver Ritzau natten til onsdag.

  - Vi mener, at vi nu er der, hvor Rusland på et hvilket som helst tidspunkt kan indlede et angreb på Ukraine, siger pressesekretær i Det Hvide Hus Jen Psaki tirsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Det er øvelser for russiske soldater i Hviderusland, der ifølge de amerikanske embedsmænd giver Rusland øgede muligheder for at angribe Ukraine.

  Men ifølge den russiske ambassade i USA kommer Rusland ikke til at angribe nogen. Det skriver ambassaden på Facebook ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

  - Øvelsen med at flytte tropper på vores egen jord er vores ret. Vi opfordrer til at stoppe hysteriet og ikke forværre spændingerne omkring Donbass-problemet.

 15. I går kl. 23:54

  Grammy-prisuddeling rykkes til april på grund af corona

  Sangerinden Adele ved prisuddelingen Grammy Awards i 2017. For andet år i træk bliver showet nu rykket på grund af coronapandemien. (Foto: Lucy Nicholson © Ritzau Scanpix)

  Prisuddelingen Grammy Awards, hvor der uddeles priser til musikbranchen, er blevet rykket til 3. april.

  Det oplyser Recording Academy og tv-stationen CBS i en erklæring, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Prisoverrækkelsen skulle efter planen have fundet sted den 31. januar i Los Angeles, men som følge af stigende coronasmitte med omikron har arrangørerne nu rykket showet.

  Også sidste år blev prisuddelingen rykket på grund af pandemien.

 16. I går kl. 23:26

  Enhedslisten frygter genindført behandlingsgaranti vil ramme ældre patienter

  Det er ikke alle Folketingets partier, der er begejstrede for, at behandlingsgarantien genindføres fredag.

  Hos Enhedslisten er frygten, at det ikke er de patienter, der har størst behov for behandling, der får behandling først, når garantien genindføres nu.

  - Vi risikerer, at dem, der bliver taberne, er de ældre medicinske patienter. Altså de patienter, som der ikke er et privat alternativ til, siger partiets sundhedsordfører, Peder Hvelplund, til Ritzau.

  I Venstre er man til gengæld tilfreds med, at garantien kommer tilbage.

  - Det var på tide. Vi er tilfredse med, at det pres, som de blå partier og patientorganisationer har lagt på regeringen, har virket, siger Martin Geertsen, der er partiets sundhedsordfører.

  Udrednings- og behandlingsgarantien har været suspenderet siden 3. januar i år.

 17. I går kl. 22:29

  Flere spillere med NHL-erfaring i den danske ishockeytrup til OL

  Ishockeylandstræner Heinz Ehlers har udtaget sin trup til OL i Beijing.

  Truppen er uden nuværende danske NHL-spillere, da de ikke kan deltage ved legene på grund af et presset kampprogram i den nordamerikanske hockeyliga, men seks i truppen har erfaring fra NHL.

  Truppen lyder som følger:

  Målmænd: Patrick Galbraith, Frederik Dichow og Sebastian Dahm.

  1. kæde: Mikkel Bødker, Frans Nielsen, Nicklas Jensen, Jesper Aabo og Oliver Lauridsen.

  2. kæde: Frederik Storm, Peter Regin, Patrick Russell, Markus Lauridsen og Matias Lassen.

  3. kæde: Mathias Bau, Jesper Jensen, Nicolai Meyer, Nicholas B. Jensen og Oliver Larsen.

  4. kæde: Morten Poulsen, Julian Jakobsen, Nick Olesen, Emil Kristensen og Phillip Bruggisser.

  Danmark spiller første kamp ved OL den 9. februar mod Tjekkiet.

 18. I går kl. 22:03

  Danmarks modstandere i mellemrunden ved EM er på plads

  Efter tre sejre i gruppespillet tager de danske håndboldherrer torsdag hul på mellemrunden ved EM.

  I det første opgør venter Island, som gjorde rent bord i gruppe B og derfor har taget to point med over i mellemrunden.

  I andet mellemrundeopgør, der spilles lørdag, skal Danmark møde Kroatien, der ikke har nogle point, når mellemrunden fløjtes i gang.

  Det samme gør sig gældende for Danmarks tredje modstander i mellemrunden, Holland, der sikrede sig andenpladsen bag Island.

  I fjerde og sidste kamp i mellemrunden venter et håndboldbrag mod Frankrig, der snuppede OL-guldet for næsen af danskerne sidste år.

  Franskmændene toppede gruppe C foran Kroatien og har som danskerne også to point på kontoen fra mellemrundens start.

  De endelige kamptidspunkter fastlægges onsdag.

 19. I går kl. 21:49

  Ukendte droner set flere steder omkring Stockholm generer svensk flytrafik

  Flytrafikken ved Bromma-lufthavnen nordvest for Stockholm er blevet omdirigeret, efter at der er observeret droner i området. Det skriver avisen Aftonbladet.

  Svensk politi har ifølge avisen også fået meldinger om observationer af fire store droner i Nacka-området øst for Stockholm her til aften. Politiet leder også efter droner ved atomkraftværket Forsmark, som ligger omkring 140 kilometer nord for Stockholm.

  - Der er flere rapporter, jeg kan ikke sige præcis hvor mange, siger Anders Bryngelsson, politiets talsmand i Stockholm-regionen ifølge avisen.

  I går blev en drone set cirkulere i området omkring atomkraftværket. Desuden var politiet og kystvagten på udkig efter droner i Stockholms skærgård.

  Der er de seneste dage desuden blevet observeret flere droner over tre af landets atomkraftværker.

 20. I går kl. 21:34

  5G-udrulning får flere store flyselskaber til at aflyse afgange til USA

  Indtil videre har fire store flyselskaber valgt at aflyse afgange til USA fra i morgen på baggrund den planlagte 5G-udrulning, der ligeledes står til at blive igangsat i morgen i USA.

  Det drejer sig om Emirates, Japan Airlines, All Nippon Airways samt Air India. Emirates oplyser eksempelvis, at de har suspenderet afgange til ni amerikanske storbyer.

  Bekymringen fra flyselskaberne er, at nye netværkssystem kan ramme og forstyrre cockpit-systemer.

  Flyselskaberne begyndte i december at planlægge mulige flyaflysninger, efter at et direktiv fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, skitserede mulige restriktioner for landing i dårligt vejr på grund af frygt for potentiel 5G-interferens.

 21. I går kl. 21:31

  Bilbombe i Mogadishu dræber fire og sårer ni

  Mindst fire mennesker blev dræbt og ni andre blev såret, da en selvmordsbomber i dag sprængte sig selv i luften på en restaurant nær en af militærets kaserner i Somalias hovedstad, Mogadishu. Det skriver Ritzau.

  Selvmordsbomberen gik ind i en café og detonerede en selvmordsvest, som han havde på, lyder det politiets talsmand, Abdirahman Adan.

  - Vi har fået bekræftet fire dødsfald, mens ni andre er såret og bragt til et hospital, siger han.

  Den militante gruppe al-Shabaab har taget skylden for angrebet, som ifølge gruppen var rettet mod somaliske soldater. De trænes på et tyrkisk-drevet militærakademi i nærheden.

 22. I går kl. 20:36

  Lægeforeningen kalder genindførslen af behandlingsgarantien for 'paradoksal'

  Det er ikke alle, der er lige tilfredse med regeringens beslutning i dag om at genindføre udrednings- og behandlingsgarantien fra 21. januar.

  Hos Lægeforeningen kalder man det "paradoksalt", det bliver genindført lige nu, hvor smittetallene slår alle rekorder.

  - Vi har rekordmange dagligt smittede og ser også udtalt coronasmitte blandt personalet i et sådant omfang, at vi dagligt må tage stilling til, om vi kan nå rundt om alle opgaver, siger Camilla Rathcke, der er formand i Lægeforeningen, til Ritzau.

  Hun mener, at hospitalerne bliver udfordret, når det kommer til at leve op til garantien.

  Udrednings- og behandlingsgarantien betyder, at patienter, der henvises fra deres praktiserende læge, inden for 30 dage enten skal have stillet en diagnose eller have en plan for det videre udredningsforløb. Fra man er blevet udredt, har man krav på behandling inden for 30 dage.

 23. I går kl. 20:20

  Europæisk lægemiddelagentur: Trygt for gravide at tage imod coronavaccine

  I Danmark anbefaler Statens Serum Institut gravide og ammende at blive vaccineret mod corona. Og nu viser en stor undersøgelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, at de to mest brugte vacciner fra Moderna og Pfizer/Biontech ikke udgør en særlig risiko for gravide.

  Flere studier, hvor man har fulgt omkring 65.000 graviditeter på forskellige stadier, viser, at de to vacciner ikke fører til øgede komplikationer for mor eller barn.

  - Gennemgangen viser ingen tegn på en øget risiko for graviditetskomplikationer, aborter, for tidlige fødsler eller bivirkninger hos de ufødte børn efter vaccinationen, skriver EMA i en udtalelse.

  Omvendt peger studiet på, at graviditet i sig selv kan betyde, at man kan blive mere syg med corona, og anbefaler derfor, at man tager vaccinen, hvis man er gravid eller planlægger at blive det.

 24. I går kl. 20:02

  Spansk politi afslører menneskesmuglere, der holdt kinesiske kvinder fanget og tvang dem til prostitution

  Spansk politi har optrevlet en menneskesmuglerring, der har tvunget kinesiske kvinder til prostitution i Spanien.

  Banden henvendte sig til kvinderne i Kina og lovede dem vellønnede job i Europa. Sådan sagde politichef Carlos Rio-Miranda Iglesias i dag på en pressekonference ifølge nyhedsbureauet AP.

  Hver kvinde betalte mellem 8.000 og 10.000 euro til banden, men efter at være blevet fløjet til Spanien, fik de at vide, at de nu stod i gæld til banden. De fik frataget deres pas og blev holdt indespærret under uhygiejniske forhold og tvunget til at arbejde som prostituerede 24 timer i døgnet, fortalte politichefen.

  Politiet reagerede på et tip og arresterede 63 personer, men politiet formoder, at netværkets bagmand er i Kina.

 25. I går kl. 19:49

  Sverige åbner for indrejse - nu vil blå partier gøre det samme i Danmark

  Som situationen er nu, så er der et testkrav ved indrejse til Danmark for EU-borgere, selvom man er færdigvaccineret, men det ønsker de Venstre og De Konservative nu at få fjernet.

  Ønsket kommer i kølvandet på, at den svenske regering i dag besluttede at fjerne testkravet.

  - Det er til besvær for vores virksomheder. Og når der ikke er nogle reelle årsager til det længere, så bør man få de her restriktioner væk, siger Kim Valentin, der er EU-ordfører i Venstre, til Ritzau.

  Ønsket bliver støttet af Per Larsen, der er sundhedsordfører i De Konservative. Han mener, at tallene viser, at omikron-varianten giver et mildere forløb, og at testkravet derfor ikke er nødvendigt.

  Kravet gjaldt oprindeligt til 17. januar, men er blevet forlænget til og med 31. januar.

 26. I går kl. 19:48

  Dansk EM-konkurrent sendt ud efter vildt drama

  Ungarn har inviteret til håndboldfest, men værterne er selv ude af turneringen, inden festen rigtig er kommet i gang.

  I et drabeligt opgør tabte ungarerne 30-31 til Island og må højst overraskende forlade turneringen, inden den rigtigt er kommet i gang.

  Island vinder gruppen og tager to point med videre, mens Holland og Portugal senere tirsdag kæmper om den sidste plads i mellemrunden, hvor blandt andre Danmark venter.

  Danmarks skal foruden Island og enten Portugal eller Holland møde Kroatien og Frankrig i mellemrunden.

  /ritzau/

  Der var både jubel og røde øjne i hallen i Budapest, hvor 20.000 tilskuere så værterne ryge tidligt ud af EM. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)
 27. I går kl. 19:09

  Spaniens regering vil betale unge for at flytte fra mor og far

  Godt 1.800 kroner om måneden kan fra februar ryge ind på kontoen hos lavindkomst-unge i Spanien. Pengene skal hjælpe dem med at betale leje for en lejlighed. Det skriver Reuters.

  I Spanien lever 55 procent af 25-29-årige stadig hos deres forældre. Tallet er vokset med 6,5 procent siden 2013. Det hænger sammen med de mange jobløse unge i landet. 29 procent af personer under 25 år er registreret som jobløs.

  - Tilskuddet er et vigtigt element, så huspriser stopper med at være en hindring i de unges frigørelse, siger boligminister Raquel Sanchez.

  Alle spaniere under 35 år, der har en årlig indkomst på mindre end 24.328 euro, godt 180.000 kroner, kan søge om at få den ekstra støtte.

 28. I går kl. 18:55

  Behandlingsgarantien genindføres på fredag

  Udrednings- og behandlingsgarantien genindføres fra fredag den 21. januar. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  Det sker på baggrund af en vurdering fra Sundhedsstyrelsen.

  Den blev fra den 3. januar suspenderet i landet på grund af den stigende smittespredning af omikron-varianten i Danmark, men vurderingen er nu, at det nu vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genindføre udrednings- og behandlingsretten.

  - Selvom vi har høje smittetal, så er antallet af indlagte ikke steget i samme grad, og på intensiv har vi set et fald. Derfor er det positivt, at vi kan genindføre patientrettighederne nu, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

  Det bliver ligeledes oplyst, at det ikke bliver nødvendigt at aktivere aftalen om de 300 kommunale pladser, som var indgået for at kunne afhjælpe sygehuskapaciteten.

 29. I går kl. 17:48

  DMI varsler vindstød op til orkanstyrke i Grønland

  Det bliver ikke bare koldt i Grønland i aften og i nat. Det kommer også til at blæse meget kraftigt. Det skriver DMI i en varsling.

  På strækningen mellem hovedstaden, Nuuk, og Paamiut vil der i nat udover sne og snefygning være meget blæsende med kuling til storm fra mellem syd og øst og med vindstød op til stærk storm eller orkan.

  Temperaturerne vil være omkring frysepunktet til fem graders frost, skriver DMI.

  Også resten af Vestgrønland vil have kraftig vind med hård eller stormende kuling med vindstød op til stormstyrke.

 30. I går kl. 17:30

  Dario Campeotto har fået kræft og sætter karrieren på pause

  Dario Campeotto fotograferet i sit hjem i forbindelse med sit 60 års jubilæum. (Foto: Celina Dahl © Ritzau Scanpix)

  Den 82-årige sanger Dario Campeotto har fået kræft og sætter derfor karrieren på pause. Det oplyser familien i en e-mail ifølge Ritzau.

  I stedet vil sangeren nu bruge den kommende tid på at fokusere på helbredet.

  - Jeg havde håbet at kunne opfylde de job, der er i kalenderen, men de må foreløbig udsættes. Nu må jeg bruge alle kræfter på at blive rask. Det vigtigste er nu at kæmpe for mit helbred, lyder det i en skriftlig kommentar til Ritzau.

  Dario Campeotto brød for alvor igennem, da han med sangen 'Angelique' i 1961 sikrede en femteplads som det danske bidrag ved Eurovision Song Contest i Nice. Han og hustruen gennem 45 år, Gertrud Campeotto, ønsker ro, mens der bliver kæmpet med sygdommen.

 31. I går kl. 17:13

  Jordskælv koster mindst 20 livet i Afghanistan

  Et jordskælv rystede i går den vestlige del af Afghanistan, hvor mere end 20 mennesker blev dræbt, og hundredvis af huse ødelagt. Skælvet havde en styrke på 5,6 på richterskalaen og ramte den vestlige provins i Badghis, der grænser op til Turkmenistan.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  - Desværre viser vores første rapporter, at 22 mennesker, herunder kvinder og børn, er blevet dræbt, og fire andre såret, siger Baz Mohammad Sarwari, direktør for Information og kultur i Badghis-provinsens administration, ifølge Reuters.

  Mere end 700 huse er blevet beskadiget.

 32. I går kl. 16:41

  Halvdelen af de ansatte på Arken har været vidne til krænkende adfærd

  Gennem de seneste 18 måneder har halvdelen af medarbejderne på kunstmuseet Arken været vidne til krænkende adfærd i en "uacceptabel" grad. Det skriver museet i en pressemeddelelse. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Krænkende handlinger som truende adfærd, fratagelse af arbejdsopgaver, tidspres, direkte eller indirekte trusler om fyring og uønsket seksuel opmærksomhed.

  Det er nogle af de ting, som halvdelen af medarbejderne på kunstmuseet Arken har været vidne til gennem de sidste 18 måneder. Det viser en ny undersøgelse af arbejdsmiljøet på museet, skriver Arken i en pressemeddelselse.

  Senere på måneden vil undersøgelsen blive fremlagt for museets medarbejdere.

  Undersøgelsen, som er foretaget af konsulenthuset Crecea, blev sat i gang i november.

  Samme måned fratrådte en leder på Arken sin stilling, efter at tyve medarbejdere havde klaget over et det, der blev betegnet som et "psykisk terroriserende" arbejdsmiljø, skriver Ritzau.

  78 nuværende og nogle tidligere medarbejdere har medvirket i spørgeskemaundersøgelsen. 108 blev spurgt.

 33. I går kl. 16:18

  Breivik afviser at have skyld i angrebet, som dræbte 77 mennesker

  Anders Behring Breivik mener ikke, at han bærer et ansvar for angrebet i 2011, hvor han dræbte 77 mennesker. (Foto: Ole Berg-Rusten © Ritzau Scanpix)

  Anders Behring Breivik mener ikke, at han bærer ansvaret for angrebet tilbage i sommeren 2011, hvor han dræbte 77 mennesker. Det siger han i retten i dag ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

  Han peger i stedet på, at det er dem, som radikaliserede ham, der bærer ansvaret for angrebet.

  - De bærer det fulde ansvar. Jeg blev brugt som en soldat af dem, siger han i retten tirsdag.

  Nordmanden er i retten i disse dage, fordi en domstol skal vurdere, hvorvidt han kan prøveløslades, eller om han stadig er så farlig, at samfundet har brug for ekstra beskyttelse mod ham.

  Breivik blev oprindeligt idømt 21 års fængsel for terrorhandlingerne, hvor han alene stod bag massakren på Utøya og bombesprængningen i Oslo, der fandt sted 22. juli 2011.

 34. I går kl. 16:03

  Skoleledere er rystede over, at tiltalt for planer om masseskyderi besøgte deres skoler

  Den 27-årige mand, der er tiltalt for at have planlagt skoleskyderier i Nord- og Østjylland, har besøgt flere skoler i Aarhus. Det kom frem i retten i Aalborg i dag.

  Han har blandt andet gået rundt på gangene på Århus Statsgymnasium, og den oplysning overrasker rektor Dorte Fristrup.

  - Det er jeg dybt chokeret over. Jeg har først lige fået det at vide, så jeg er rystet lige nu.

  Hun noterer sig, at den 27-årige tilsyneladende ikke har lavet konkrete planer efter sit besøg på gymnasiet.

  Den tiltalte har også flere gange været forbi sosu-uddannelsen i Aarhus, og det finder direktør hos SOSU Østjylland Annette Smith Laursen også meget ubehageligt.

  - Men jeg er glad for, at vi i 2019 gik i gang med at opdatere alle beredskabsplaner, blandt andet ud fra et scenarie om skoleskyderi.

  Den tiltalte var også forbi Aarhus Universitet og en folkeskole, han ikke kan huske navnet på.

 35. I går kl. 16:00

  Justitsminister afviser at indvie nævn i detaljer fra lækagesag

  Justitsminister Nick Hækkerup (S) afviser at orientere Folketingets partier i Udenrigspolitisk Nævn om en sag, der har ført til fængslingen af den hjemsendte spionchef, Lars Findsen. Det skriver han i et svar til Folketinget.

  Enhedslistens forsvarsordfører, Eva Flyvholm, har spurgt, om det var muligt at få en orientering i nævnet eller i en særlig briefing, skriver Ritzau.

  Regeringen vurderer ikke, at sagen handler om udenrigspolitiske forhold. Derfor er Udenrigspolitisk Nævn ikke det rigtige forum at orientere om sagen.

  I folketingssvaret skriver Hækkerup, at regeringen orienterer Udvalget vedrørende Efterretningstjenester om forhold af sikkerhedsmæssig karakter eller udenrigspolitiske spørgsmål, som har betydning for efterretningstjenesterne i Danmark.

  Men da der kun er fem af Folketingets 12 partier med i udvalget, mener Eva Flyvholm, at det er for lukket.

 36. I går kl. 15:32

  Microsoft planlægger at købe skandaleramt spilgigant for astronomisk beløb

  Rettelse: Det fremgik tidligere, at Microsoft havde købt Activision Blizzard, men købet er ikke gennemført, før aktionærerne i Activision Blizzard har godkendt buddet. Det ventes at ske i 2023.

  IT-selskabet Microsoft planlægger at købe spilgiganten Activision Blizzard for intet mindre end 68,7 milliarder dollar. Det svarer til omkring 450 milliarder kroner. Det oplyser Microsoft.

  Spilgigaten står bag spilhits som World of Warcraft og Call of Duty.

  - Gaming er i dag den mest dynamiske og spændende kategori inden for underholdning på tværs af alle platforme og vil spille en nøglerolle i udviklingen af metavers-platformen, siger Microsoft-chef Satya Nadella i en meddelelse.

  Activision Blizzard var sidste år igennem en svær periode, hvor en lang række kvinder, der tidligere har arbejdet for selskabet, kom med beskyldninger om en "konstant seksuel chikane" og kønsbaseret forskelsbehandling på arbejdspladsen.

 37. I går kl. 15:25

  Sorte skyer over Langeland: Skal spare 35 millioner kroner næste år

  I år skal Langeland Kommune spare 20 millioner kroner på budgettet, men allerede nu ser det endnu værre ud for 2023. Her skal kommune finde besparelser på 35 millioner kroner, fortæller borgmester Tonni Hansen fra SF til DR Fyn.

  - Når jeg lige har bidt tænderne sammen og sparket til et bildæk, så har jeg det sådan, at det er min opgave at føre Langeland igennem den her fase, og det vil jeg gøre.

  Venstres Ulrik Kølle siger til DR Fyn, at alle kommunale områder bliver berørt af besparelserne. Sidste år søgte Langeland Kommune om 69 millioner kroner i en pulje for særligt trængte kommuner, men fik 37.

 38. I går kl. 14:56

  USA sender udenrigsministeren til Ukraine

  Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, tager i dag til Ukraine.

  Det oplyser det amerikanske udenrigsministerium i en pressemeddelelse.

  I morgen mødes han med den ukrainske præsident, Volodymyr Zelensky, og den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, for at "forstærke USA's engagement i forhold til Ukraines suverænitet", lyder det.

  Det pludselige besøg finder sted i en tid med stigende spændinger mellem Rusland på den ene side og Vesten og Ukraine på den anden. Her har Ruslands beslutning om at opmarchere 100.000 tropper ved grænsen til Ukraine skabt frygt for en forestående invasion.

  Russerne afviser alle anklager og siger i stedet, at landet forsøger at forsvare sig mod, hvad man betegner som aggressiv adfærd fra Nato-alliancens og Ukraines side.

 39. I går kl. 14:39

  Tog på Lemvigbanen afsporet efter ulykke med bil

  Et passagertog fra Lemvigbanen har været i en ulykke med en personbil, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

  Midt- og Vestjyllands Politi skriver, at påkørslen er sket syd for Harboøre.

  - To personer i bilen tilskadekomne. Togpassagerer uskadte. Toget afsporet. Politi, redning og relevante myndigheder fremme på stedet.

  Politiets vagtchef Simon Skelkjær siger til Ritzau, at føreren af bilen er bragt på sygehuset, men bilens passager er lettere tilskadekommen. De er begge umiddelbart uden for livsfare.

  De to tilskadekomne er yngre mænd. Det er uvist, om de pårørende er blevet underrettet.

  Screendump af tweet fra Midt-og Vestjyllands Politi.
 40. I går kl. 14:39

  Selskabet bag Parken overvejer salg af nationalarenaen

  Bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment A/S har i dag oplyst i en pressemeddelelse, at den har besluttet at afsøge mulighederne for at sælge nationalarenaen Parken.

  Der kan være tale om et helt eller delvist frasalg af Danmarks største fodboldstadion.

  Udover nationalarenaen undersøger selskabet også muligheden for at sælge de fire kontortårne i Parken og de to aquadomes med tilhørende centerfaciliteter beliggende i Rødby og Billund.

  Hverken FC København eller Lalandia vil blive berørt i tilfælde af et salg af dele af ejendomsporteføljen og vil fortsat forblive i Parken Sport & Entertainment-koncernen.

 41. I går kl. 14:30

  Sverige lemper landets indrejserestriktioner for EU-borgere

  Den svenske regering har besluttet af lempe på indrejsekravene for EU-borgere.

  Det har man valgt at gøre, da rejsende fra EU ikke længere anses for at udføre en særlig risiko for at sprede omikronvarianten i Sverige.

  Det oplyser regeringen i en pressemeddelelse.

  Det betyder, at man fra på fredag går tilbage til de regler, der var gældende før de skærpede restriktioner, trådte i kraft 28. december sidste år.

  Man har valgt at fjerne kravet om fremvisning af en negativ test, der er maksimalt 48 timer gammel ved ankomsten til Sverige. Det krav var gældende, selvom man var færdigvaccineret.

  Hvis man planlægger at rejse til Sverige, skal man derfor blot fremvise sit coronapas. Coronapasset er ifølge de svenske regler gældende, hvis man enten er færdigvaccineret, testet negativ inden for 72 timer eller er immun som følge af coronasmitte inden for de seneste seks måneder.

  Hvis man skal til Bornholm gennem Sverige, er der ikke noget krav om fremvisning af coronapas.

 42. I går kl. 14:15

  Personer med svært nedsat immunforsvar bliver nu tilbudt fjerde vaccinestik

  Sundhedsstyrelsen begynder nu at tilbyde det fjerde vaccinestik til alle personer med svært nedsat immunforsvar som følge af den samfundssmitte, der nu er i landet.

  Det drejer sig først om personer med visse typer blod- og knoglemarvsygdomme, personer der er organtransplanterede og personer i dialyse.

  Personer, som har fået behandling med særligt immunsupprimerende lægemidler eller har været i aktiv kemoterapi i løbet af 2021 og 202, får også tilbudt fjerde stik.

  - Vi har i øjeblikket høj samfundssmitte, og vaccinerne giver ikke den samme grad af effekt imod den dominerende omikronvariant, siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Bolette Søborg i en pressemeddelelse.

  - Vi har stort fokus på at beskytte de særligt sårbare med nedsat immunforsvar mod risikoen for et forløb med covid-19, og derfor anbefaler vi nu et fjerde stik til denne udvalgte gruppe, siger hun.

  Det var den samme gruppe, som også var de første til at blive tilbudt det tredje stik. De vil som tidligere blive tilbudt enten BioNTech-Pfizer eller Moderna, og der skal være gået mindst tre måneder siden det tredje stik.

 43. I går kl. 14:00

  Der er registreret 33.493 smittetilfælde det seneste døgn

  33.493 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. Der er 14 nye dødsfald.

  Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) i sin daglige opgørelse.

  I går var tallet 28.780.

  2.002 af de nye tilfælde har tidligere været smittet.

  Dagens smittetal er baseret på 193.130 pcr-test. Det svarer til, at 17, 3 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er samtidig foretaget 277.311 hurtigtest de sidste 24 timer. Positive prøvesvar herfra indgår dog ikke i smittetallene, fordi der er usikkerhed om svarene.

  Der er nu 810 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er otte flere end i går.

  Af de indlagte er 49 på intensiv afdeling, og 29 af dem får hjælp af en respirator.

 44. I går kl. 13:43

  Tre er bekræftet døde i Tonga efter vulkanudbrud

  Det har været småt med oplysninger efter det vulkanudbrud, der i weekenden rystede ønationen Tonga i Stillehavet, men nu har regeringen bekræftet, at mindst tre personer har mistet livet.

  Det skriver Reuters.

  I en meddelelse fra premierministerens kontor lyder det, at ofrene var 65-årig kvinde, en 49-årig mand og en britisk kvinde.

  Evakueringen af nogle af de mest isolerede øer er påbegyndt.

  Tonga består af 169 øer, og særligt øerne Mango, Fonoifua and Namuka skal være hårdt medtaget efter vulkanudbruddet.

 45. I går kl. 13:36

  Hans Kristian Skibby peger på Martin Henriksen som formand for DF

  Hans Kristian Skibby peger på Martin Henriksen som ny formand for Dansk Folkeparti. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

  Endnu ét folketingsmedlem i Dansk Folkeparti har gjort sin stilling op.

  Erhvervsordfører Hans Kristian Skibby peger på Martin Henriksen som ny formand for partiet.

  Det siger han til DR.

  - Jeg har tænkt mig at stemme på Martin Henriksen. Han er den, der giver os de bedste muligheder.

  - Han er den, der har den største erfaring i folketingsarbejdet.

  Hans Kristian Skibby fremhæver Martin Henriksens evne til at "samarbejde".

  Men han lægger samtidig ikke skjul på, at han hellere ville have peget på en anden kandidat.

  - Jeg havde jo helst set Inger Støjberg stille op som formand, men jeg har stor sympati for den situation, hun er i, siger han.

  Han vil ikke pege på Morten Messerschmidt af flere årsager. Men af de væsentligste er den verserende sag mod ham omkring dokumentfalsk i sagskomplekset vedrørende Meld og Feld.

  - Vi er bedst tjent med en formand, der ikke hele tiden skal møde i byretten, siger Skibby.

  Tidligere i dag meldte partiets sundhedsordfører, Liselott Blixt, ud, at hun støtter Merete Dea Larsen som formand.

  Den tredje kandidat er partiets næstformand, Morten Messerschmidt. Sidstnævnte støttes af fem personer i folketingsgruppen foruden ham selv. Tre medlemmer støtter indtil videre Martin Henriksen.

  Der er tre kandidater til formandsposten. Den fjerde, byrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen, har trukket sit kandidattur.

 46. I går kl. 13:23

  Gymnasieelever ønsker færre krav til studentereksamen: 'Vi har ikke et ordentligt grundlag for at gå til eksamen'

  Landets gymnasieelever vil have skåret ned på antallet af eksamener, der skal til for at få studenterhuen, ligesom man gjorde sidste år.

  For når man har mistet et halvt skoleår på grund af corona og har været henvist til at sidde derhjemme og modtage undervisning via computeren, så bør der også stilles færre krav, mener Aisling Reddy, elevrådsformand på Stenhus Gymnasium i Holbæk.

  - Jeg synes ikke, vi har et ordentligt grundlag for at gå til eksamen, selvom vores lærere har gjort deres bedste.

  De elever, der skal have huen på til sommer, har haft blot et halvt skoleår helt uden corona, og det har haft konsekvenser både fagligt og socialt, lyder det fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

 47. I går kl. 13:00

  Venstre udpeger ny gruppeformand

  38-årige Thomas Danielsen bliver ny gruppeformand for Venstre. Han afløser Karsten Lauritzen, der stopper i politik. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Det bliver folketingsmedlem Thomas Danielsen (V), der overtager posten som gruppeformand i Venstre.

  Han afløser Karsten Lauritzen, der forlader dansk politik til fordel for en stilling som branchedirektør i Dansk Industri for transportområdet.

  - Jeg er meget glad og beæret over at blive valgt som ny gruppeformand for Venstre, og jeg vil gå til opgaven med stor ydmyghed, siger den nyudnævnte gruppeformand i en pressemeddelelse.

  Som gruppeformand skal han fremover lede gruppemøderne i Venstre. Og det bliver ham, som eksempelvis skal konkludere, hvad partiets holdning til en given sag er, og hvad gruppen skal stemme til et lovforslag.

  Danielsen har siddet i Folketinget siden 2011 og er partiets jagt- og søfartsordfører. Desuden har han ageret som såkaldt minkordfører for partiet.

 48. I går kl. 12:53

  De omdiskuterede tomme rammer kan blive flere millioner kroner værd

  Kunsten i Aalborg mangler over en halv million kroner, efter de lånte dem til kunstneren Jens Haaning, der sendte museet to tomme billedrammer til en udstilling.

  Men nu udtaler to vurderingseksperter til Jyllands-Posten, at værket kan blive flere millioner kroner værd.

  - Det er tæt på at være verdensberømt, og det vil skabe en interesse for samlere, siger Peter Christmas-Møller, der er kunstekspert ved auktionshuset i Hørsholm, til DR.

  Rammerne skulle have vist årsindkomster for henholdsvis en dansker og en østriger. Selvom de er tomme, kan de blive flere penge værd over tid.

  - Det ligger jo i konceptkunstens DNA, at ting udvikler sig over tid. Hele grundlaget for værket tog sit udgangspunkt for ti år siden, siger kunsteksperten.

  - Vi er forbi det sted, hvor det i virkeligheden er den fysiske kunst, det handler om. Det er hele historien, der er det interessante.

 49. I går kl. 12:50

  Kandidat trækker sig fra formandsopgør i Dansk Folkeparti

  Erik Høgh-Sørensen trækker sig som formandskandidat i Dansk Folkeparti.

  Partiet skal søndag vælge, hvem der skal efterfølge Kristian Thulesen Dahl som formand.

  Indtil nu har der være fire kandidater, men nu trækker Erik Høgh-Sørensen sig. Der sker i protest mod Morten Messerschmidt, der også går efter formandsposten.

  - De egenskaber, han leverer, når det gælder ledelse, er ikke de rette for et politisk parti, der skal samle sig efter valget.

  Hvorfor trækker du dig så?

  - Hvis jeg stiller op og er en af tre, der ikke synes, det skal være Messerschmidt, så deler jeg stemmerne og øger sandsynligheden for, at Messerschmidt vinder. Det vil være skidt for Dansk Folkeparti, siger Erik Høgh-Sørensen.

  De øvirge kandidater er Martin Henriksen og Merete Dea Larsen.

  Erik Høgh-Sørensen har trukket sig fra kampen om at blive formand i DF. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
 50. I går kl. 12:35

  Det danske aktiemarked har fået en hård start på det nye år

  2022 har indtil videre været et år med pil ned, når man kigger på det danske aktiemarked.

  Samlet set er det faldet med 9,4 procent, og i dag tog det toneangivende C25-indeks, der består af de største og mest værdifulde virksomheder på fondsbørsen, et dyk med med 2,1 procent til indeks 1781,4.

  Blandt selskaberne i C25 er Ambu, Bavarian Nordic, Netcompany, Coloplast og Novo Nordisk faldet mest med dyk på 15-20 procent i år.

  C25-indekset nåede sit hidtil højeste niveau 12. november sidste år i indeks 2020,69, men er med den sidste tids tilbagegang omkring 12 procent fra toppen.

  Med til historien hører også, at de danske aktier steg med 17 procent i 2021.

Mere fra dr.dk