16-årig dreng tiltalt efter terrorparagrafferne: Har 'påtaget sig lederrolle'

Den 16-årige er tiltalt for terror for lederrolle i den nynazistiske gruppe Feuerkrieg Division.

Sagen forventes at gå i gang den 14. marts.

En 16-årig dreng er tiltalt for at have været del af terrorsammenlutningen Feuerkrieg Division.

Det skriver anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Ifølge anklagemyndigheden har den 16-årige oplyst over for gruppen, at han havde våbentræning og kendskab til sprængstoffer samt til Feuerkrieg Divisions ideologi.

DR Nyheder har tidligere kunnet beskrive, at der er tale om en forholdsvis ny nynazistisk gruppe, der går ind for racekrig og borgerkrig og primært lever på onlinemedier.

Den 16-årige dreng er ligeledes tiltalt for at have forsøgt at hverve en anden ung mand til gruppen. I begyndelsen af sagen var en jævnaldrene kammerat ligeledes sigtet, men anklagemyndigheden valgte at opgive sigtelsen.

I pressemeddelelsen står der, at den tiltalte blandt andet via appen Telegram har deltaget i udarbejdelse af en håndbog, som beskriver terrorsammenslutningens formål og forventninger til medlemmerne, samt delt ekstremistisk materiale samt bombe- og våbenmanualer.

- Det er vores opfattelse, at den 16-årige har påtaget sig en lederrolle i Feuerkrieg Division i forhold til, hvordan terrorsammenslutningen skulle organiseres, herunder hvordan den kunne få flere medlemmer.

- Det er selvsagt alvorlige handlinger, fordi det kan øge risikoen for, at andre personer vil begå terrorhandlinger, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas, statsadvokaten i København, i pressemeddelelsen.

Nægter sig skyldig

Sagen er rejst som en nævningesag, hvilket betyder, at anklagemyndigheden mener, at der kan blive tale om at straffe den 16-årige med mere end fire års fængsel.

Anklagemyndigheden nedlægger også påstand om, at den 16-årige skal idømmes et kontaktforbud.

Det vil indebære, at den tiltalte 16-årige kan blive idømt et forbud mod at kontakte andre personer, der er dømt for overtrædelse af straffelovens terrorbestemmelser.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra drengens forsvarer, Lasse Martin Dueholm, på nuværende tidspunkt.

I forbindelse med grundlovsforhøret tilbage i foråret sagde hans daværende forsvarer, advokat Jens Klokhøj, at drengen nægter sig skyldig i alle anklager.

Sagen forventes at gå i gang den 14. marts.