Seneste nyt
15. jan kl. 11:57

17-årig sårer tre personer ved knivangreb på Tokyos universitet

Politiet og redningsarbejdere undersøger stedet, hvor knivoverfaldet fandt sted. Det er ved en indgang til Tokyo University. (Foto: Issei kato © Ritzau Scanpix)

Tre studerende, som var på vej til eksamen på Tokyos universitet i Japan, er lørdag blevet overfaldet med kniv bagfra af en 17-årig dreng, der nu er anholdt af Tokyos politi.

Det skriver AP og Reuters.

Ofrene er en 18-årig mand, en 17-årig pige og 72-årig mand, hvoraf de to førstnævnte er lettere såret, og den ældre mand er alvorligt såret.

- Vi har anholdt en 17-årig mandlig studerende, som angiveligt havde til hensigt at dræbe og stak de tre ofre ned bagfra, siger en talsmand for Tokyos politi ifølge Ritzau.

Den 17-årige skulle ikke selv til eksamen og har angiveligt heller ikke kendskab til ofrene.

Eksamenerne på universitetet blev afholdt trods overfaldet.

Seneste nyt

 1. 16 min. siden

  Regeringen klar med 15 initiativer mod jødehad: Holocaust skal for eksempel på skoleskemaet

  Regeringen vil med 15 intitiativer sætte ind mod jødehad. Initiativerne er her til morgen blevet præsenteret på et pressemøde med justitsminister Nick Hækkerup (S) og kirke- og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

  Initiativerne skal sætte bredt ind mod antisemitisme. Antisemitisme kan beskrives som fordomme eller endda had mod jøder som en samlet gruppe.

  Regeringen afsætter blandt andet midler til obligatorisk undervisning i Holocaust i folkeskolen og gymnasier, til styrket undervisning af politifolk i forebyggelse af radikalisering og mere målrettet forskning i antisemitisme.

 2. 21 min. siden

  Tennisspiller Frederik Løchte Nielsen stopper karrieren

  Den danske tennisspiller Frederik Løchte Nielsen stopper sin karriere i en alder af 38 år.

  Det bekræfter han i et interview over for TV2 Sporten.

  - Jeg har fået alt det ud min karriere, som jeg drømte om, da jeg begyndte mit professionelle tennisliv for 20 år siden - og mere til, siger han.

  Løchte Nielsen fik dermed spillet sin sidste kamp i sin professionelle karriere fredag nat dansk tid, da han røg ud i anden runde i doubleturneringen ved Australian Open.

  Danskerens største triumf i karrieren daterer tilbage til 2012, hvor han vandt doubleturneringen ved Wimbledon sammen med sin britiske makker Jonathan Marray.

  Frederik Løchte Nielsen stopper sin tenniskarriere. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)
 3. I dag kl. 08:16

  Boris Johnson blev fejret med kage og sang under coronanedlukning

  Som det er med 'surprise'-fester, så ved fødselsdagsbarnet sjældent, at der kommer gæster med kager og sang.

  Og det mener Downing Street 10 også var tilfældet, da premierminister Boris Johnsons kone og personale overraskede ham i juni 2020, skriver BBC.

  - Boris Johnson har angiveligt haft en fødselsdagsfest, hvor det var ulovligt at have sociale forsamlinger indendørs, fortæller DR's korrespondent i Storbritannien, Tinne Hjersing Knudsen.

  Johnson blev overrasket i 'The Cabinet Office', som er et centralt rum, hvor man taler om, hvad der skal vedtages af politik, fortæller Tinne Hjersing Knudsen.

  - Downing Street benægter ikke, at det er fundet sted, tværtimod forsvarer de sig med, at det var en lille forsamling, og Boris Johnson kun var til stede i ti minutter.

 4. I dag kl. 07:43

  Lempelser for selvisolation letter hos skoleleder

  Det bliver efter alt at dømme nemmere at få skoledagen til at fungere på landets skoler, efter at Sundhedsstyrelsen i går lempede anbefalingerne for selvisolation.

  Ifølge en skoleleder i Frederikshavn gør det kabalen markant lettere at få til at gå op.

  - De sidste to uger har vi i det nordjyske været meget udfordret på at få det til at hænge sammen, fordi vi har mange smittede, siger Mogens Brag, der er skoleleder på Strandby Skole, og er medlem af hovedbestyrelsen i Skolelederforeningen.

  Allerede fra i dag er skolelederen klar på at byde lærere velkommen tilbage, hvis de selvfølgelig er symptomfri, og der er gået fire dage siden en positiv test.

 5. I dag kl. 07:26

  Australsk krigsskib på vej til Tonga med nødhjælp: 23 besætningsmedlemmer har fået corona

  Et australsk krigsskib har vendt snuden mod Tonga med nødhjælp til østaten, der for ti dage siden blev ramt af et undersøisk vulkanudbrud.

  Det kan dog blive lidt af en udfordring at overlevere forsyningerne, da 23 af skibets 600 besætningsmedlemmer har fået corona. Det skriver Reuters.

  Ifølge den australske forsvarsminister, Peter Dutton, arbejder myndighederne på at finde en løsning, hvor skibet ikke behøver at lægge til kaj.

  - Selvfølgelig har de desperat brug for hjælpen, men de ønsker ikke risikoen for covid-19, sagde forsvarsministeren.

  Alle besætningsmedlemmer er vaccineret, og de 23 medlemmer samt allernærmeste kontakter er gået i isolation.

  Tonga har kun registreret ét smittetilfælde under pandemien - en turist fra New Zealand.

 6. I dag kl. 07:11

  Tirsdag byder på lidt af hvert: både sol, byger og gråvejr

  (Foto: Viggo Hjort Kohberg)

  De grå skyer holder godt ved os i de her dage, men der er dog en væsentlig lysere udsigt til en del af landet i dag.

  Bor man i de nordlige egne i Jylland, Fyn eller Sjælland, så er der nogen eller en del sol i vente senere i dag.

  Det får ikke temperaturen til at ændre sig, der nu og døgnet igennem ligger på omkring 5 til 6 grader.

  Der kommer enkelte byger, hovedsageligt i de sydlige egne.

  Vinden blæser fortsat fra vest med en let til frisk styrke, dog op til hård vind ved kysterne. Ved kysterne mod Kattegat op til kuling-styrke.

 7. I dag kl. 06:55

  Danmark opfattes som et af de mindst korrupte lande i verden

  Her til morgen har organisationen Transparency International offentliggjort sit årlige index over korruption i verden.

  Her deler Danmark førstepladsen som det land, der opfattes som mindst korrupt, sammen med New Zealand og Finland.

  Indekset er baseret på undersøgelser af eksperter og erhvervslederes opfattelse af, hvor korrupt et lands offentlige sektor er. Der er derfor ikke tale om et facit over graden af korruption i de enkelte lande.

 8. I dag kl. 06:37

  Martin Henriksen vil ikke stille op for DF ved næste folketingsvalg

  I søndags tabte Martin Henriksen (DF) kampen om at blive Dansk Folkepartis næste formand til Morten Messerschmidt.

  Til TV2 ØST fortæller Henriksen, at han ikke har planer om at stille op for partiet ved næste folketingsvalg.

  Beslutningen har det mangeårige medlem af partiet truffet som en direkte konsekvens af manglende tillid til Messerschmidt.

  - Som folketingskandidat og som folketingsmedlem skal man til enhver tid kunne forsvare formanden i stort og småt. Det kan jeg simpelthen ikke få mig selv til, og det bliver jeg nødt til at tage konsekvensen af, siger han.

  Henriksen sidder ikke i Folketinget i øjeblikket, da han ikke fik nok stemmer ved det sidste folketingsvalg.

  Ved kommunalvalget i november blev han valgt ind i byrådet i Stevns Kommune.

  DR Nyheder forsøger at få en kommentar fra Martin Henriksen.

 9. I dag kl. 06:07

  Jakob Ellemann vil afskaffe alle coronarestriktioner om senest 14 dage

  Står det til Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, så skal covid-19 ikke mere være en samfundskritisk sygdom, når kategoriseringen står til at udløbe 5. februar.

  - Da corona ramte for to år siden, vidste vi ikke, hvad det var. Og der var det en alvorligere sygdom end med de varianter, vi ser i dag. Nu har vi en anden situation, hvor rigtig mange danskere er vaccineret, siger Ellemann.

  Derfor bør det også være slut med mundbind, coronapas og andre coronarestriktioner i Danmark.

  Venstres formand understreger, at det ikke kun er den lægefaglige ekspertise hos sundhedsmyndighederne, politikerne skal tage hensyn til.

  - Det skal vi også gøre ud fra hensynet til resten af samfundet. Særligt de unge mennesker har været ramt af nedlukning. De har fået lukket deres uddannelser, ikke haft mulighed for at se hinanden. De lider under det her, og det må vi også tage hensyn til.

 10. I dag kl. 05:49

  Snestorm har skabt ravage flere steder i Grækenland

  • Selvom sneen har skabt trafikale vanskeligheder, har den blandt Athens borgere dog også været anledning til lidt sjov - som at bygge en snemand. (Foto: STELIOS MISINAS © Ritzau Scanpix)
  • Skoler, ikke-essentielle forretninger og banker i blandt andet Athen vil holde lukket tirsdag, da det usædvanligt kolde vejr først ventes at ophøre natten til onsdag. (Foto: GEORGE VITSARAS © Ritzau Scanpix)
  • Grækenlands hovedstad, Athen, er mandag blevet ramt af en kraftig snestorm, der skaber problemer flere steder. (Foto: Aris Messinis © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Grækerne skal huske vanter, en varm hue og en solid jakke, når de bevæger sig udenfor.

  Et tykt lag sne har lagt sig henover landet, og især den græske hovedstad, Athen, er blevet hvid.

  Sneen har dog skabt ravage flere steder og har forstyrret blandt andet flytrafikken og den kollektive trafik.

  Kraftigt snefald er et sjældent syn i Athen. Men det er andet år i træk, at byen bliver ramt af en kraftig snestorm. Årets storm har fået navnet Elpida.

  I Athen er alle tog- og busforbindelser blevet suspenderet. Samtidig er alle byens vaccinationscentre blevet lukket. Det samme er tilfældet på den nærliggende ø Evia, oplyser sundhedsmyndighederne.

 11. I dag kl. 05:32

  James Webb-teleskopet er fremme ved sin destination i rummet

  James Webb-teleskopet nåede mandag frem til det sted, hvor det skal gå i kredsløb i en afstand af 1,5 millioner kilometer fra Jorden. Foto viser teleskopet, lige efter at det blev adskilt fra den raket, det blev sendt op med 25. december. (Foto: Bill Ingalls © Ritzau Scanpix)

  1,5 millioner kilometer virker formodentlig som en fuldstændig uoverskuelig lang tur.

  Det er i hvert fald den lange tur som rumteleskopet James Webb har været ude på.

  Teleskopet er nemlig nået frem til sin destination, USA's rumadministration, Nasa.

  - Webb, velkommen hjem, lyder det fra Nasa.

  Teleskopet, som er det kraftigste, der nogensinde er bygget, skal gøre det muligt at opfange signaler og lys så tæt på Big Bang for 13,8 milliarder år siden som nogensinde før. Dermed kan videnskabsfolk få en bedre forståelse af, hvordan det tidlige univers så ud.

  Teleskopet, der blev opsendt 25. december med en Ariane 5-raket fra den europæiske rumbase i Fransk Guyana, skal afløse Hubble-teleskopet, der blev opsendt i 1990.

 12. I dag kl. 05:20

  Omikron får Tyskland til at forlænge coronarestriktioner

  Vores venner syd for den danske grænse har længe levet med restriktioner, og nu må tyskerne væbne sig med mere tålmodighed.

  Tyskland har nemlig forlænget landets coronarestriktioner som følge af den hurtige spredning af omikronvarianten, oplyser den tyske forbundskansler, Olaf Scholz. Det skriver Ritzau.

  Beslutningen er truffet i fællesskab med lederne fra de 16 delstater i Tyskland.

  - Nu er det tid til, at vi holder kursen, siger Scholz.

  Regeringen vil tage gårsdagens beslutning op til genovervejelse, hvis smittetallene stiger eller falder drastisk.

  Restriktionerne betyder blandt andet, at kun folk, som har fået et booster-stik eller tester negativt efter at være blevet fuldt vaccineret eller have været syge, har adgang til barer og restauranter.

  Forsamlingforbuddet er ti mennesker eller to husstande privat, hvis der er uvaccinerede personer til stede.

  Scholz og delstatslederne skal drøfte restriktionerne igen 16. februar.

 13. I dag kl. 05:10

  Dansk Oscar-kandidat modtager fornem filmpris i Sverige

  Prisregnen fortsætter for den danske film 'Flugt'.

  Jonas Poher Rasmussens animerede dokumentar har modtaget prisen for 'Bedste Internationale Film' ved Guldbagge-uddelingen i Sverige i går aftes.

  Det oplyser Det Svenske Filminstitut, der står for at uddele prisen, som svarer til den danske Bodilpris i Danmark.

  Den regnes for at være den fineste svenske filmpris.

  'Flugt' er også det danske bud på en af de eftertragtede oscarstatuetter.

  Således er filmen i spil til at blive oscarnomineret i kategorierne Bedste Internationale Film og Bedste Dokumentar.

  Filmen kan også blive nomineret som Bedste Animationsfilm.

  De endelige nomineringer bliver offentliggjort 8. februar, inden oscaruddelingen løber af stablen 27. marts.

 14. I går kl. 23:45

  Tragedie ved det afrikanske mesterskab: Mindst otte er omkommet i forsøg på at komme ind på stadion

  Camerouns landshold vandt ottendedelsfinalen over Comorerne 2-1, mens de var uvidende om, hvad der var sket ude foran stadion. (Foto: Mohamed Abd El Ghany © Ritzau Scanpix)

  Opdateret 05:20: Dødstallet er opjusteret fra mindst seks til mindst otte.

  Ottendedelsfinalen ved African Cup of Nations i fodbold mellem værtsnationen Cameroun og miniputnationen Comorerne har fået tragiske følger.

  Mindst otte personer har mistet livet i forbindelse med et stormløb for at komme ind på stadion til kampen. Det skriver AP.

  Talspersoner fra det nærliggende Messassi Hospital har ifølge AP meddelt, at minimum 40 personer er kommet til skade i kaosset, og for flere af dem er det alvorligt. Og guvenøren i den centrale region, Naseri Paul Biya, udtaler, at dødstallet kan stige.

  Kampen blev spillet på Olembe Stadium i Camerouns hovedstad, Yaounde, hvor der er plads til 60.000 tilskudere. På grund af coronasmitten må stadion kun huse 80 procent af det maksimale.

  Angiveligt forsøgte mange uden billet at skaffe sig adgang til stadion.

 15. I går kl. 23:31

  Malis regering beder Danmark om at trække soldater hjem: Udenrigsministeriet vil have klarhed over situationen

  Malis regering har mandag bedt Danmark om straks at trække de danske soldater, som bidrager til en franskledet mission i landet, hjem.

  Det står i en udtalelse fra regeringen ifølge Reuters.

  Udenrigsministeriet kan ikke bekræfte, at det er tilfældet. Man ønsker klarhed over situationen. Det oplyses i et skriftligt svar til DR Nyheder.

  - Vi er fra dansk side i kontakt med det maliske overgangsstyre. Der er på nuværende tidspunkt betydelig usikkerhed om overgangsstyrets udmelding. Det danske bidrag er en del af den fransk-ledede indsats i Mali, og vi koordinerer derfor også løbende og tæt med vores partnere, ikke mindst Frankrig. Vi arbejder på højtryk for at skabe større klarhed over situationen.

  Det er blot en uge siden, at Danmark sendte et hold af jægersoldater og et kirurghold til landet for at være en del af missionen 'Takuba Task Force'.

  Ifølge Malis regering har Danmark ikke konsulteret tilstrækkeligt med regeringen omkring udsendelsen af de danske soldater. Danmark har angiveligt heller ikke overholdt de nødvendige protokoller.

  Soldaterne er i landet med det formål at bekæmpe terrorisme i Sahel-regionen og hjælpe lokale styrkers evne til at bekæmpe terrorgrupper.

 16. I går kl. 22:27

  AaB sender cheftræneren til svensk fodbold med omgående virkning

  Marti Cifuentes har stået i spidsen for AaB i Superligaen for sidste gang.

  Den spanske cheftræner skifter til Hammarby IF med omgående virkning, oplyser AaB i en pressemeddelelse.

  AaB var i forvejen enige med Hammarby om, at Cifuentes skulle skifte til den svenske klub, men den aftale ville først træde i kraft pr. 1. marts. I stedet bliver det fra dags dato.

  - Vi er tilfredse med, at der er fundet en løsning mellem alle tre parter, og vi ønsker Martí alt det bedste i sit nye job, lyder det fra AaB's sportschef Inge André Olsen.

  AaB har endnu ikke en erstatning på plads på cheftrænerposten.

 17. I går kl. 22:01

  SSI: Danmark kan opnå befolkningsimmunitet inden for de næste uger

  Det er forventningen hos Statens Serum Institut (SSI), at Danmark kan opnå befolkningsimmunitet over for coronavirus inden for de næste uger.

  Det oplyser Tyra Grove Krause, faglig direktør hos SSI, i en skriftlig kommentar til TV2.

  Det vil betyde, at smittetallene falder, fordi det bliver sværere for virusset at finde personer, det kan inficere, skriver hun.

  Grunden til befolkningsimmuniteten er, at der i øjeblikket er udbredt coronasmitte i samfundet, men at der også er en høj vaccinationstilslutning.

 18. I går kl. 21:58

  Cameroun slår målmandsløse Comorerne ud af det afrikanske fodboldmesterskab

  Allerede inden kampstart var det en særdeles svær opgave i ottendedelsfinalen ved det afrikanske fodboldmesterskab, Afcon, for Comorerne.

  Ønationen var uden en eneste målmand til ottendedelsfinalen mod Cameroun, og derfor måtte Comorerne stille med en markspiller i mål.

  Kampen sluttede 2-1 i Camerouns favør.

  Allerede efter seks minutter af kampen blev opgaven dog endnu sværere for Comorerne, der fik Nadjim Abdou udvist. Næsten en hel kamp i undertal kom de bagud 2-0 ved først Karl Toko Ekambi og siden Vincent Aboubakar, inden Youssouf M'Changama reducerede på et drøn af et frispark med små 10 minutter igen.

  Comorerne kom dog ikke i nærheden af en udligning, og så går Cameroun videre til kvartfinalen. Her bliver værtsnationen Camerouns modstander Gambia, der tidligere mandag slog Guinea med 1-0 i ottendedelsfinalen.

 19. I går kl. 21:50

  USA sætter 8.500 soldater i øget beredskab på grund af Rusland

  Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, har oplyst, at USA's forsvarsminister, Lloyd Austin, har sat 8.500 soldater i øget beredskab.

  Det er gjort, så de er parate til at blive udsendt, hvis det bliver nødvendigt overfor Rusland, der lige nu har omkring 100.000 soldater opmarcheret langs Ruslands grænse til Ukraine.

  Det skriver AP.

  Pentagon pressesekretær, John Kirby, siger, at der ikke er truffet nogen endelige beslutninger om udsendelser.

  - Det her handler om tryghed for vores allierede i Nato, sagde Kirby.

  Rusland har i dag beskyldt USA og Nato for at optrappe spændinger, efter at den vestlige alliance har meldt ud, at den er ved at sende flere kampfly og krigsskibe til det østlige Europa.

 20. I går kl. 21:11

  Kunstner tog pengene og vil måske kræve erstatning fra kunstmuseet

  Jens Haaning skulle i forbindelse med en udstilling genskabe to værker, der viste en dansk og en østrigsk årsløn i kontanter. Men da museets medarbejdere åbnede pakkerne med billedrammer, var der kun to tomme lærreder og en besked om, at pengene i stedet var indgået i et nyt kunstværk: "Take the Money and Run". (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Kunstneren Jens Haaning tog pengene, løb og overvejer nu at sagsøge kunstmuseet Kunsten i Aalborg, der udstiller hans værk.

  Der er den nye udvikling i en spektakulær sag med kunstævrket "Take the Money and Run" i centrum. Et kunstværk, der blev til, da kunstneren uden aftale med kunstmuseet løb med de 532.549 kroner, som han havde fået til at genskabe to værker.

  Men nu overvejer han at rejse erstatningskrav, siger han til Politiken.

  - Kunsten i Aalborg har ikke skrevet under på en indlånskontrakt af værket "Take the Money and Run". Derfor må de ikke fotografere det eller videredistribuere fotografier af det. De har ikke rettighederne til det, siger han.

  - På internettet og i fotodatabaser kan jeg se, at der ligger flere forskellige fotografier af værket.

 21. I går kl. 20:55

  Den norske regering møder Taliban tirsdag - med konkrete krav

  En delegation fra Taliban, ledet af den afghanske udenrigsminister, Amir Khan Muttaqi, er lige nu i Norge, hvor de skal mødes med vestlige diplomater.

  Tirsdag skal bevægelsen mødes med den norske regering anført af statsekretær Henrik Thune, og han kommer med konkrete krav. Det bekræfter han til det norske nyhedsbureau NTB.

  Han har nemlig haft møder med repræsentanter fra det afghanske civilsamfund, hvor han fik forslag til krav, som de mener, han bør give til de afghanske magthavere. Det er uvist, hvad kravene er.

  Taliban overtog magten i Afghanistan efter et fremryk i august sidste år, samtidig med at de vestlige lande rykkede ud af landet.

 22. I går kl. 20:36

  Nye medlemmer vælter ind i Dansk Folkeparti: 'Det var lige ved, at jeg troede, der var noget galt'

  Siden Morten Messerschmidt i går blev valgt som ny formand i Dansk Foilkeparti, har 1.370 meldt sig ind i partiet.

  Det er et ordentligt hop - også fra vi i eftermiddags kunne melde, at tallet var 505.

  Det oplyser Dansk Folkepartis partisekretær Steen Thomsen til DR Nyheder. Antallet er opgjort siden klokken 15.30 søndag, siger han.

  - Der kommer en 4-5 stykker i minutter lige nu, lyder det fra Steen Thomsen

  - Det var lige ved, at jeg troede, der var noget galt, men jeg har tjekket, og alle, jeg har ringet til, var helt reelle medlemmer.

  51 har desuden meldt sig ud af partiet i perioden.

  Der var 9.783 medlemmer i partiet ved årsskiftet.

 23. I går kl. 20:28

  Bevæbnet mand dræber en kvinde under forelæsning på tysk universitet

  En kvinde er mandag blevet dræbt af skud, efter at en bevæbnet mand åbnede ild på universitetet i den tyske by Heidelberg.

  Det fortæller Thomas Strobl, der er indenrigsminister i delstaten Baden-Württemberg, hvor skyderiet foregik. Gerningsmanden er også død.

  Skyderiet skete med gevær i et auditorium på universitet, og fire personer blev såret i forbindelse med skyderiet.

  Der er angiveligt tale om en 18-årig mand, som selv gik på universitet. Det siger politichefen i byen Mannheim.

  Et stort opbud af politi er udkommanderet til universitetsområdet.

  Rettelse: Vi skrev tidligere, at to personer var blevet dræbt af gerningsmanden. Det er senere blevet rettet til, at en kvinde og gerningsmanden selv døde i forbindelse med skyderiet.

 24. I går kl. 20:22

  Militæret bekræfter kup i Burkina Faso

  Dagen igennem har der lydt meldinger om et muligt militærkup i Burkina Faso.

  Nu lyder meldingen fra militæret i det vestafrikanske land, at de har taget magten og væltet landets præsident, Roch Kaboré, beretter BBC.

  TV-billeder fra Burkina Faso viser ifølge Reuters en række højtstående medlemmer af militæret, der erklærer Kaborés tid for ovre.

  Kuppet kommer dagen efter, soldater overtog flere kaserner, og der lød skud i hovedstaden, Ouagadougou.

  Præsident Kaboré meldes tilbageholdt af soldater, og det vides endnu ikke, hvor han befinder sig. Tidligere i dag oplyste Burkina Fasos regeringsparti, at præsidenten havde overlevet et attentatforsøg.

 25. I går kl. 20:15

  Se videoen: Grækenland ramt af kraftigt snevejr

  Fodgængere bevæger sig ud i den knitrende sne i det centrale Athen. (Foto: LOUISA GOULIAMAKI © Ritzau Scanpix)

  Når man læser Odyseen eller Symposion, så er det som oftest ikke et tungt tæppe af sne, der danner rammen for ens indre øje.

  Ikke desto mindre, så er Grækenland i dag blevet ramt af et ganske voldsomt snevejr, der blandt andet har skabt trafikale problemer helt fra fra Akropolis-bakken over Athen og ud på øerne i syd, skriver Reuters.

  Det ekstreme vejr, der også har det forstyrret flytrafikken, er dog ikke slut endnu. Myndighederne har allerede varslet mere ekstremt vejr til i morgen.

  Kraftig snefald er er en sjældenhed i Athen, som nu alligevel er blevet ramt af en snestorm for andet år i træk.

 26. I går kl. 20:00

  Taliban til DR: Norge baner vejen for os

  I disse dage mødes en Taliban-delegation - bestående af 15 mand - med diplomatiske repræsentanter fra blandt andet Norge, USA og EU.

  Ifølge Norges statsminister, Jonas Gahr Støre, er der tale om et nødvendigt onde at mødes med bevægelsen for at undgå en humanitær katastrofe i Afghanistan.

  Men besøget vækker stadig vrede - blandt andet fordi kritikere mener, at det kan være med til at legitimere Taliban-styret.

  Og spørger man Taliban - hvilket DR Nyheder gjorde i dag - så lyder svaret, at de ser det som en sejr, at mødet overhovedet finder sted.

  - Ja, vi har opnået meget. Nu baner Norge vejen for os. Det er godt, at omverdenen har indledt dialog med os, siger udenrigsminister Amir Khan Muttaqi.

 27. I går kl. 19:45

  England dropper sidste testkrav for færdigvaccinerede

  Fra den 11. februar behøver du ikke længere at blive testet inden for de første 48 timer ved ankomst til England, hvis du er færdigvaccineret, bekræfter regeringen. Det skriver BBC.

  Dermed er det sidste testkrav droppet, efter kravet om test før ankomst til landet blev droppet tidligere på måneden.

  Hvis man ikke er vaccineret, skal man ikke længere testes på den ottende dag, men det er stadig et krav at blive testet før afrejse og på den anden dag i landet.

  Det er forventningen, at Skotland ligeledes vil ændre reglerne, mens hverken Wales eller Nordirland endnu har oplyst, om de vil gøre det samme.

 28. I går kl. 19:31

  Danskerne havde det sjovt mod Holland, siger Mathias Gidsel

  Danmark er i semifinalen ved EM i håndbold. Det blev sikret med en 12-målssejr på 35-23 over Holland.

  Mathias Gidsel var i sit vanlige ustoppelige spilhumør og kvitterede med ni scoringer i kampen.

  - Vi havde det sjovt. Det er altid skønt at spille håndbold, og lige nu er det ekstra skønt, når vi spillede for en semifinale, siger Mathias Gidsel til TV 2.

  Nu kan danskerne se frem til en kamp mod Frankrig på onsdag, hvor de ikke er pisket til at vinde.

  - Det er fedt at skulle spille semifinale. Det er det, vi har kæmpet for, og nu er vi der endda en kamp før tid, siger Gidsel til TV 2.

 29. I går kl. 19:23

  Danmark banker Holland og booker plads i EM-semifinalen

  Det danske herrelandshold i håndbold skal spille om medaljer ved EM-slutrunden.

  Det er sikkert og vist, efter Danmark mandag aften slog Holland med 35-23.

  Inden opgøret, havde Kroatien hjulpet danskerne godt på vej i semifinalen med en sejr over Island. Derfor kunne Danmark nøjes med et uafgjort resultat mod Holland for at være sikker på en semifinaleplads.

  Så tæt blev det dog ikke. Danmark dominerede i første halvleg og gik til pause foran med ni mål, 21-12.

  Efter pausen gik gassen lidt af ballonen for de danske spillere, der nu kan se frem til semifinalen, hvor enten Spanien, Norge eller Sverige venter.

  Mathias Gidsel blev dansk topscorer med ni mål på ni forsøg. (Foto: Tamas Kovacs © Ritzau Scanpix)
 30. I går kl. 19:03

  Regeringsparti: Burkina Fasos præsident har overlevet drabsforsøg

  Folk samles med Burkina Fasos flag på gaderne for at vise deres utilfredshed med regeringen. (Foto: OLYMPIA DE MAISMONT © Ritzau Scanpix)

  Burkina Fasos regeringsparti oplyser mandag, at landets præsident, Roch Kabore, har overlevet et attentatforsøg. Det skriver AFP.

  Det er sket, efter at et oprør blandt landets soldater tog til i styrke, da demonstranter blandt andet satte ild til regeringens partikontorer, og det har ifølge regeringen udviklet sig til et kupforsøg.

  De oplyser, at præsidentens bolig er blevet invaderet, og nationalt tv og radio er blevet overtaget.

  Præsidenten bliver tilbageholdt af soldater.

  Den Afrikanske Union, der består af 55 medlemslande, fordømmer mandag kupforsøget i Burkina Faso.

 31. I går kl. 18:58

  Nato-lande øger beredskab og sender forstærkninger til Østeuropa

  Nato-landene har sat styrker i øget beredskab og sender skibe og kampfly til Østeuropa for at styrke forsvaret af østlige grænser.

  Det skriver Ritzau.

  - Nato vil fortsætte med at gøre alle nødvendige foranstaltninger for at beskytte og forsvare alle allierede, deriblandt også den østlige del af alliancen. Vi vil altid reagere på enhver fare for en forringelse af vores sikkerhedsniveau, siger Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, ifølge nyhedsbureauet.

  Meldingen kommer efter flere ugers stigende frygt for en russisk invasion af Ukraine.

  I de seneste dage har blandt andet Danmark, Spanien og Holland gjort flådeenheder klar til en hurtig indsatsstyrke.

  I tirsdags blev fregatten Peter Willemoes sendt afsted fra Korsør med kurs mod Østersøen som en del af Natos stående flådestyrke. Her skal den bidrage til at afskrække Rusland fra at optrappe konflikten med Ukraine. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Også Frankrig har taget skridt til at sende militær til Østeuropa, hvor medlemslande har bedt om forstærkning, skriver Ritzau.

 32. I går kl. 18:02

  Tidligere Tour-vinder involveret i trafikuheld

  Den colombianske cykelrytter Egan Bernal har i forbindelse med en træningstur i sit hjemland været involveret i et trafikuheld.

  Det skriver cykelrytterens arbejdsgiver, Ineos, på sin hjemmeside.

  Den 25-årige cykelrytter var ved bevidsthed, da han ankom til hospitalet og er ifølge pressemeddelselsen i stabil tilstand.

  Holdet skriver, at de vil opdatere yderligere om hans tilstand, når tid er.

  Ineos-rytteren vandt i 2019 verdens hårdeste cykelløb, Tour de France.

 33. I går kl. 17:52

  C25-indekset lukker i et af de største dyk nogensinde

  Der var rødt over hele linjen i det danske C25-indeks i dag, der endte med det et af de største fald, siden indekset blev skabt i 2016.

  De helt store tabere blev lægemiddel- og bioteknologivirksomheden Bavarian Nordic sammen med høreapparatselskaberne GN Store Nord og Debant. Danske Bank og Vestas faldt mindst.

  Samlet tabte indekset 3,5 procent til 1719,09 - det sjettestørste fald nogensinde.

  C25-indekset består af de 25 største aktier på den danske børs.

  Det største fald på én dag var 12. marts 2020, hvor indekset dykkede otte procent. Faldet kom, dagen efter landet blev lukket ned som følge af coronakrisen. Det var på niveau med det, der blev set under finanskrisen, skriver Ritzau.

 34. I går kl. 17:35

  Boris Johnson-tilhænger ramt af æg under DR-interview

  Ben Fisher og Francis O'Brien fører kampagne for den britiske premierminister og står bag en Facebook-gruppe for Johnson-tilhængere. På billedet ses øjeblikket, hvor de blev udsat for æggekast.

  Det er ikke nemt at være Boris Johnson i øjeblikket.

  Den britiske premierminister er dybt upopulær efter beskyldninger om flere forbudte fester under landets coronanedlukninger.

  Derfor er det heller ikke en dans på roser at være tilhænger af Johnson.

  Det fik DR Nyheder bekræftet i weekenden, da Storbritannien-korrespondent Tinne Hjersing Knudsen interviewede to Boris Johnson-tilhængere på gaden i den engelske by Faversham sydøst for London.

  Her blev der nemlig kastet et æg efter de to mænd.

  - De stod og talte om, hvor fantastisk Boris Johnson er, og hvor mange støtter han har, da ægget pludselig kom flyvende, fortæller Tinne Hjersing Knudsen.

  Se episoden fra i lørdags her:

  - Det var på en måde en god påmindelse om, at de har et ordentligt stykke arbejde foran sig, hvis Boris Johnson skal komme gennem den her krise med sit job - og briternes begejstring og tillid - i behold, lyder det fra korrespondenten.

 35. I går kl. 17:17

  Italien indleder præsidentvalg med Mario Draghi i hovedrollen

  Italiens premierminister, Mario Draghi, en usædvanlig hovedrolle i italiensk politik i disse dage. (Foto: ALBERTO PIZZOLI © Ritzau Scanpix)

  Italiens parlament har mandag taget hul på processen med at finde en afløser for den nuværende præsident, Sergio Mattarella.

  Og her spiller 74-årige premierminister, Mario Draghi, en usædvanlig hovedrolle i italiensk politik, skriver Reuters.

  For selvom han siden sidste år har været både populær premierminister, så er han også en populær kandidat til præsidentposten.

  Præsidentembedet i Italien er mest ceremonielt med taler og formelle møder.

  Det er dog magtfuldt, hvis der skal træffes beslutninger om opløsning af parlamentet eller en ny premierminister - eksempelvis i politisk krisetid.

  Under Draghi, som ikke repræsenterer noget parti, har Italien haft økonomisk fremgang og sjælden politisk enighed, skriver Ritzau.

  Det italienske statsoverhoved findes ved en hemmelig afstemning blandt cirka 1000 parlamentsmedlemmer og nogle regionale delegerede.

  Første valgrunde forventes afsluttet i aften.

 36. I går kl. 17:04

  Island snubler mod Kroatien og sender matchbold til Danmark

  Får de danske håndboldherrer point i aftenens EM-kamp mod Holland, er semifinalepladsen i hus.

  Det står klart, efter Island mandag eftermiddag tabte med 22-23 til Kroatien i mellemrunden.

  Islændingene gik ellers til pause foran 12-10, men tabte i anden halvleg terræn. Kroaterne har allerede udspillet deres muligheder for videre avancement ved slutrunden, men det holdt ikke Balkan-landet fra at drille Island.

  Med nederlaget kan Island nu maksimalt opnå seks point i mellemrunden, hvis det bliver til sejr over Montenegro i den sidste mellemrundekamp.

  Danmark har allerede seks point og kan derfor nøjes med et uafgjort resultat mod Holland i aftenens kamp, der spilles klokken 18.00.

  Kampen kan følges på dr.dk, i LIGA på P3 eller ses på TV 2.

  Gudmundur Gudmundssons islandske tropper kunne med en sejr over Kroatien have spillet sig nær en plads i semifinalen. Nu kræver det, at både Danmark og Frankrig sætter point til. (Foto: Attila KISBENEDEK © Ritzau Scanpix)
 37. I går kl. 17:00

  30 til 40 procent af indlagte med corona er på hospitalet med anden sygdom

  Det er forventningen, at antallet af personer, der bliver indlagt med behandlingskrævende corona-sygdom, vil være stabilt faldende i den kommende uge. Det står i en risikovurdering fra Epidemikommissionen.

  Samtidig forventer Sundhedsstyrelsen, at antallet af patienter indlagt med en positiv coronatest vil stige på grund af den høje samfundssmitte.

  Vurderingen lyder, at mellem 30 og 40 procent af de indlagte, som har en positiv coronatest, ikke er indlagt på grund af sygdommen, men på grund af noget andet.

  Mindre end halvdelen af de patienter, der er indlagt på hospitalet på grund af corona, er indlagt med en nedre luftvejsinfektion. Det er de infektioner, der kan udvikle lungesvigt og skabe behov for respiratorbehandling.

 38. I går kl. 16:48

  EU-landene gentager trussel mod Rusland: Det vil få 'massive konsekvenser og store omkostninger'

  EU-landene fordømmer endnu engang det, som de betegner som "Ruslands vedvarende aggressive handlinger og trusler" mod Ukraine. Og de 27 medlemslande holder fast i, at det vil få "massive konsekvenser og store omkostninger" for russerne, hvis de fortsætter deres militære aggression mod nabolandet.

  Meldingen kommer, efter at landenes udenrigsministre i dag har vendt striden mellem Rusland og Ukraine.

  EU-landene arbejder for tiden på en række nye sanktioner mod Rusland, som kan tages i brug, hvis det skulle blive nødvendigt. Der er dog fortsat ingen afklaring på, hvad de eventuelt kommer til at indeholde, eller hvad der i givet fald skal til, før de bliver taget i brug. Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) sagde dog inden mødet, at der vil være tale om "de strengeste sanktioner" nogensinde.

  Ruslands regering har flere gange afvist, at den planlægger at angribe Ukraine.

 39. I går kl. 16:32

  Mand brød ind i ungdomsbolig og forsøgte at voldtage kvinde

  En 22-årig mand er mandag ved Retten i Kolding idømt tre års ubetinget fængsel for et voldtægtsforsøg i september.

  En nat i september sidste år brød han ind i en ungdomsbolig i Kolding, hvor den 20-årige kvinde lå og sov.

  Ved at true hende med vold fik den 22-årige hende til at udføre oralsex på ham, og han forsøgte at voldtage hende.

  Manden har ifølge JydskeVestkysten nægtet sig skyldig i anklagerne og anket dommen.

  I byretten har han forklaret, at han var på kvindens bopæl den nat, men at det, der skete, var frivilligt. Han mener, de havde aftalt at ses, og at han måtte kysse hendes fødder mod betaling.

 40. I går kl. 16:17

  Landsholdsprofil forlader Viborg

  Line Haugsted skifter klub til sommer. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Håndboldlandsholdsspilleren Line Haugsted forlader sin danske klub, Viborg HK, når sæson er ovre.

  Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

  Hvor Haugsted skal hen, oplyses ikke, men hun udtaler, at hun skal på et 'håndboldeventyr'.

  - Jeg kunne sagtens se mig blive her, men jeg mærker også, at jeg er klar til et klubskifte, og nu hvor en virkelig stor chance har budt sig, bliver jeg nødt til at tage den og udleve et nye håndboldeventyr, siger Line Haugsted til Viborg HK's hjemmeside.

  Line Haugsted var en profil på det danske håndboldlandshold, der vandt VM-bronze i december.

 41. I går kl. 15:20

  Middelfart kommune vil ansætte podere for at løse personalemangel

  I en facebookvideo beder senior- og velfærdschef Vicky Andersen Middelfart kommunes podere om at henvende sig. Det sker i takt med, at testkapaciteten nedjusteres fra 500.000 til 200.000 om dagen.

  Middelfart kommune er presset på personalefronten, og poderne skal i første omgang være med til at løfte opgaver, der tager tid væk fra de omsorgsopgaver.

  - Tidligere har det været vores SOSU'er, der har stået for rengøringen. Men når vi er så pressede, som vi er nu, så er det en opgave, man lettere vil kunne kunne varetage som ufaglært, Siger Vicky Andersen.

 42. I går kl. 15:08

  Rusland: USA og Nato optrapper spændinger

  Rusland beskylder USA og Nato for at optrappe spændinger, efter at den vestlige alliance har meldt ud, at den er ved at sende flere kampfly og krigsskibe til det østlige Europa.

  Det skriver Reuters.

  Nato forstærker forsvaret, efter at Rusland nu har omkring 100.000 russiske soldater langs Ruslands grænse til Ukraine.

  Talsmanden for Kreml, Dmitrij Peskov, beskylder USA og Nato for "hysteri" og "informationsløgne". Talsmanden siger, at der fortsat er en meget stor risiko for, at ukrainske regeringsstyrker angriber prorussiske separatister.

 43. I går kl. 14:59

  Studerende tager afstand fra underviseres corona- og jødepas sammenligning

  Det har vakt stor opsigt, at to undervisere på Copenhagen Business School har nægtet at undervise, så længe der er krav om coronapas på skolen.

  De to lektorer har i en mail til de studerende sammenlignet coronapasset med det såkaldte jødepas fra tredivernes nazityskland, og det får Mikkel August Wallind, der er formand studenterrådet på CBS, til at ryste på hovedet.

  - Vi tager afstand fra de meget uheldige sammenligninger fra lektorerne, og de har handlet på en meget uprofessionel måde i forhold til deres elever.

  Som tingene ser ud nu, står eleverne nemlig uden underviser.

  - Hvis der ikke hurtigt bliver taget hånd om denne her situation, vil det have en klar negativ indflydelse på de studerendes undervisning, siger han.

 44. I går kl. 14:50

  Bøder til 14 forsikringsselskaber for at diskriminere mod kvinder

  14 forsikringsselskaber er blevet afkrævet bøder, fordi de har udsat kvindelige kunder for ulovlig forskelsbehandling. Indtil nu har otte af selskaberne valgt at acceptere straffen.

  Det oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelelse.

  Sagerne skyldes en undersøgelse, som Finanstilsynet satte i gang om mulig forskelsbehandling af gravide. Det viste sig, at der var noget at komme efter, og tilsynet gik til politiet med sagen i sommer.

  Reglerne om ligebehandling mellem køn blev overtrådt, fordi selskaberne som vilkår i deres forsikringer undtog skader, som opstår i forbindelse med graviditet eller fødsel.

  Bødeforelæggene ligger mellem 100.000 kroner og 1,4 millioner kroner.

  De øvrige seks selskaber har frist til 1. februar til at meddele, om de vil betale. Hvis ikke vil sagerne blive sendt til afgørelse i retten.

 45. I går kl. 14:41

  505 har meldt sig ind i Dansk Folkeparti på et døgn

  Siden Morten Messerschmidt blev valgt til ny formand af Dansk Folkeparti, så har partiet fået 505 nye medlemmer.

  Det oplyser Dansk Folkepartis partisekretær Steen Thomsen til DR Nyheder. Antallet er opgjort siden klokken 15.30 søndag, siger han.

  Samtidig har også en del medlemmer meldt sig ud af partiet. På samme døgn har 50 medlemmer meldt sig ud.

  Det gælder blandt andet byrådsmedlem i Holbæk John Harpøth, der efter 21 år i Dansk Folkeparti nu har stiftet en ny lokalliste i byen i protest mod det, han kalder dårlig "ledelsesstil på Christiansborg".

  I alt har Dansk Folkeparti 9.783 medlemmer.

 46. I går kl. 14:27

  Ændrer corona-anbefalinger: Nu kan man bryde selvisolation tidligere

  Anbefalingerne for, hvornår du kan bryde din selvisolation efter coronasmitte, bliver nu ændret.

  Fremover kan du afslutte din selvisolation, når du ikke længere har symptomer.

  Har du en positiv test, men ingen symptomer eller lette symptomer, er din selvisolation nedsat til fire døgn, skriver styrelsen.

  - Vi vurderer, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at lempe på vores anbefalinger, fordi vi har så høj immunitet i befolkningen, og fordi vi har beskyttet dem, der er i øget risiko for at blive alvorligt syge, siger Sundhedsstyrelsens direktør, Helene Probst.

 47. I går kl. 14:20

  Julian Assange kan bede den engelske højesteret om at se på, om han skal udleveres til USA

  Demonstranter var mødt op for at støtte Julian Assange foran retsbygningen i London. (Foto: Andy rain © Ritzau Scanpix)

  Grundlæggeren af WikiLeaks, Julian Assange, har fået lov til at anmode Storbritanniens højeste domstol om en høring, hvilket stopper enhver udlevering fra Storbritannien til USA indtil videre.

  Det skriver BBC.

  En domstol i London afgjorde i december sidste år, at Assange kunne udleveres til USA.

  Assange har dog ingen garanti for en høring på trods af dette, men i praksis betyder det, at der kan gå flere måneder, før sagen kan nå frem til en konklusion.

  USA anklager Assange for 18 forhold vedrørende WikiLeaks' offentliggørelse af hemmelige dokumenter i 2010 om USA's krigsførelse i Irak og Afghanistan.

  Rettelse: Tidligere fremgik det, at Assange kunne anke afgørelsen til højesteret, men den britiske højesteret skal først tage stilling til, om den behandler hans indsigelse eller ej.

 48. I går kl. 16:26

  Tysk politi: Enlig gerningsmand sårer flere på universitet

  (Foto: R.Priebe © Associated Press)

  En gerningsmand har skudt og såret fire personer i et auditorium på Heidelberg Universitet i delstaten Baden-Württemberg i det sydvestlige Tyskland. Én af dem er i kritisk tilstand.

  Gerningsmanden er død, oplyser politiet i Mannheim på Twitter.

  Avisen Bild beskriver, at han åbnede ild med et gevær og sårede flere mennesker i salen, før han vendte våbenet mod sig selv. Det bekræfter politiet over for avisen.

  Gerningsmanden var selv studerende på universitetet, fortæller flere kilder til det tyske nyhedsbureau dpa. Der er ingen tegn på, at hans motiv skulle være politisk eller religiøst motiveret.

  Billeder fra universitetsområdet viser, at politiet er massivt til stede og har afspærret området, selvom formodningen er, at der ikke er flere gerningsmænd på fri fod.

  - Vi er stadig på stedet og afsøger området for at være på den sikre side, oplyser Mannheim Politi på Twitter.

 49. I går kl. 14:02

  Malaysisk stjerne appellerer omdiskuteret udelukkelse

  (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

  Den malaysiske badmintonstjerne Lee Zii Jia ligger nummer syv på verdensranglisten, og er også All England-mester.

  Men for et par dage siden kom det frem, at Det Malaysiske Badmintonforbund har valgt ikke at tilmelde ham turneringer de næste to år, fordi han ville forlade forbundet og selv styre sin træning.

  Nu har Lee Zii Jia appelleret den toårige udelukkelse, som Det Malaysiske Badmintonforbund har givet ham.

  Det bekræfter forbundet ifølge nyhedsbureauet AFP.

  - Vi er fuldt ud opmærksomme på den udbredte vrede og frustration. Vi forstår godt skuffelsen, der er blevet rettet mod forbundet, skriver forbundet selv i en meddelelse.

  Forbundet lover, at man hurtigt vil gennemgå sagen og finde en "mindelig" løsning.

  Du kan læse mere om sagen her.

 50. I går kl. 14:00

  Der er registreret 40.348 nye coronatilfælde det seneste døgn

  40.348 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. Der er 13 nye dødsfald.

  Det oplyser Statens Serum Institut i sin daglige opgørelse.

  I går var tallet 42.018.

  2.501 af de nye tilfælde har tidligere været smittet.

  Dagens smittetal er baseret på 194.180 pcr-test. Det svarer til, at 20,7 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er nu 894 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er 81 flere end i går. En del af dem er dog ikke indlagt på grund af covid-19, fordi samfundssmitten er så udbredt.

  Af de indlagte er 43 på intensiv afdeling, og 29 af dem får hjælp af en respirator.

  Positive prøvesvar fra hurtigtest indgår ikke i smittetallene.

Mere fra dr.dk