Seneste nyt

1.847 nye coronasmittede - antal indlagte stiger med 12

Overblik

 1. 6 min. siden

  10,4 milliarder har staten kradset ind fra skyldnere sidste år, og det er ny rekord

  Der har været store problemer med Skattestyrelsens nye system til at inddrive gæld, men noget tyder på, at det efterhånden er ved at være på plads.

  I 2020 sikrede det 10,4 milliarder kroner til staten i inddrivelsesprovenu.

  En del af succesen skyldes, at det nu er muligt blandt andet at trække skyldnere i løn, tilbageholde overskydende skat og inddrage penge på en skyldners bankkonto, ligesom Gældsstyrelsen kan tage sikkerhed i fast ejendom og sælge det, hvis der ikke bliver afdraget på gælden, skriver Skatteministeriet.

  Skatteminister Morten Bødskov (S) varsler samtidig, at han ønsker en bred politisk aftale om nye initiativer til gældsinddrivelse.

  Gælden til det offentlige var ved udgangen af 2020 på 135 milliarder kroner.

 2. 15 min. siden

  Gud, det er jo min! Kunstmuseum efterlyser ejere til uafhentede vulvaafstøbninger

  Afstøbningerne er nu hærdet og blevet bearbejdet af kunstneren Amalie Grauengaard. Foto: Amalie Grauengaard. (Foto: Alona Vibe © ALONA VIBE)

  Mangler du din vulvaafstøbning?

  Sådan lyder overskriften på et facebookopslag fra Kunsten kunstmuseum i Aalborg.

  I sommers kunne museet tilbyde kvindelige besøgende at få lavet en gratis afstøbning af deres nedre dele.

  Rigtig mange greb muligheden og fik også afhentet deres afstøbning på museet, efter materialet var hærdet og blevet bearbejdet af kunstneren Amalie Grauengaard.

  Men der står stadig uafhentede eksemplarer på museets hylder og venter på deres rette ejerkvinde.

  Museet har nu pakket de uafhentede afstøbninger ind. Og som museet skriver, har du måske en kreativ og unik julegave til dig selv eller en, du holder af, liggende på deres hylde.

 3. 39 min. siden

  Redningsarbejdere leder efter ofre for vulkanudbrud på den indonesiske ø Java

  • En redningsarbejder hopper over en af de kanaler, lavaen er strømmet igennem, i et område på den indonesiske ø Java. (Foto: WILLY KURNIAWAN © Ritzau Scanpix)
  • Redningsarbejdere leder efter overlevende efter weekendens vulkanudbrud. Katastrofemyndighederne har tidligere meddelt, at størstedelen af de mindst 34 ofre er døde som følge af brandskader. (Foto: WILLY KURNIAWAN © Ritzau Scanpix)
  • En landsbybeboer redder sine ejendele fra sit ødelagte hjem i landsbyen Curah Kobokan på den indonesiske ø Java. (Foto: Juni Kriswanto © Ritzau Scanpix)
  • Et luftfoto af beskadigede huse i det område, der er ramt af vulkanen Semerus udbrud. Flere steder er hele huse blevet fuldstændig begravet i aske. (Foto: WILLY KURNIAWAN © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Redningsarbejdere er i fuld gang med at grave sig vej gennem murbrokker og tykke lag af varm aske for at finde overlevende efter weekendens vulkanudbrud på den indonesiske ø Java.

  Mindst 34 er omkommet under vulkanen Semerus udbrud, og flere er meldt savnet.

  Semeru, der er en af Indonesiens mest aktive vulkaner, gik i udbrud i lørdags. Den er én af næsten 130 aktive vulkaner i Indonesien.

 4. 55 min. siden

  Formodede pirater har haft mulighed for at ringe til deres familier

  De fire formodede pirater, der er tilbageholdt på den danske fregat Esbern Snare i Guineabugten, har været i kontakt med deres familier.

  Det skete, da der blev stillet telefonlinjer til rådighed for dem, oplyser Forsvaret.

  På videoforbindelse har de også haft mulighed for at tale med deres beskikkede advokater i Danmark.

  De tilbageholdte personer sidder indespærret, men de får dagligt lov at komme ud på gårdture på dækket.

 5. I dag kl. 08:41

  Rekordmange ledige stillinger i den private sektor

  For tredje kvartal i træk er der rekordmange ledige stillinger i den private sektor.

  Alt i alt var der 59.500 ledige stillinger i det private erhvervsliv i årets tredje kvartal, når der korrigeres for sæsonudsving. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

  Det er 6.200 flere end kvartalet før og altså tredje kvartal i træk, hvor antallet er rekordhøjt ifølge cheføkonom Niklas Praefke, Ledernes Hovedorganisation.

  - Siden genåbningen har virksomhedernes appetit på nye medarbejdere været tæt på umættelig, skriver han i en kommentar til Ritzau.

  Han peger på, at det på den ene side er glædeligt, for tusindvis af danskere er kommet i arbejde. Men på den anden side er det blevet usædvanligt svært for lederne at skaffe nye medarbejdere.

 6. I dag kl. 08:33

  OB: Selvfølgelig er der plads til Christian Eriksen

  Christian Eriksen i aktion for Danmark. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)

  Christian Eriksens fremtid som fodboldspiller er fortsat uvis, men superligaklubben OB bejler nu helt åbent til den kreative midtbanespiller.

  Over for B.T. slår direktøren i selskabet bag OB, Odense Sport & Event, fast, at dørene står åben for den tidligere ungdomsspiller i klubben.

  - Selvfølgelig er der plads til Christian i OB, hvis han beslutter sig for at spille fodbold igen, siger Enrico Augustinus til B.T.

  Eriksen har benyttet OB's træningsbaner i Ådalen, og ifølge Augustinus er klubben i løbende sms-kontakt med 29-årige Eriksen.

  OB vil ikke presse Eriksen, men er klar til at skrue en kontrakt sammen, hvis et samarbejde skulle blive aktuelt.

  - Vi kan strække os et stykke. Men der er vel ingen danske klubber, der har penge til at købe ham fri. Måske FCK har.

  Eriksen har kontrakt med italienske Inter frem til sommeren 2024.

  /ritzau/

 7. I dag kl. 08:01

  Olaf Scholz' regering skal godkendes i den tyske Forbundsdag

  I dag stemmer medlemmerne i den tyske Forbundsdag om, hvorvidt Olaf Scholz og hans bud på en ny regering bestående af de tyske socialdemokrater, de liberale og de grønne kan godkendes.

  Afstemningen kommer, efter de tre partier i går underskrev deres bud på en 177 sider lang regeringsaftale.

  Den kommende trepartiregering lover med regeringsaftalen et opbrud efter 16 år med Merkels konservative regeringer.

  Blandt andet har partierne lagt op til at digitalisere den offentlige sektor og hæve minimumslønnen for ti millioner lønmodtagere.

  Olaf Scholz bliver i dag med al sandsynlighed valgt som Tysklands nye kansler. (Foto: CLEMENS BILAN © Ritzau Scanpix)
 8. I dag kl. 07:49

  Tyske juleturister sørger for rekordmange bookinger af danske feriehuse

  For udlejere af sommerhuse og ferieboliger kommer årets store julegave sydfra.

  Tusindvis af tyskere har besluttet at holde jul og nytår i Danmark, og indtil videre har de booket i alt 17.275 husuger i december.

  Det er langt størstedelen af det samlede antal på 22.669 husuger og ny rekord for julemåneden, skriver Danmarks Statistik.

  - Det skyldes nok, at feriehusene giver mulighed for ferie i en privat sfære med god afstand til andre, hvilket er eftertragtet i disse covid-19-tider, siger Paul Lubson, der er specialkonsulent i Danmarks Statistik.

  Den dag, der er flest tyskere, er faktisk ved årsskiftet, hvor hele 12.474 danske feriehuse danner rammen om en tysk nytårsfejring.

 9. I dag kl. 07:19

  Storebæltsbroen er igen lukket for vindfølsomme køretøjer

  Hård blæst har de seneste dage gjort Storebæltsbroen utilgængelig for vindfølsomme køretøjer ad flere omgange.

  I dag er ingen undtagelse, og Sund & Bælt meddeler på Twitter, at man ikke kan passere broen, hvis man er i et vindfølsomt køretøj.

  Forbuddet forventes først at blive ophævet onsdag aften klokken 19.

  Det er nyt, at Sund & Bælt på den måde udstikker forbud. Tidligere blev det præsenteret som anbefalinger. Kører et vindfølsomt køretøj trods forbuddet over Storebæltsbroen, har Sund & Bælt ikke bemyndigelse til at sanktionere. Det kan kun politiet.

 10. I dag kl. 07:02

  Omikron får OL-vindere til at trække sig fra VM i badminton

  Når VM i badminton starter på søndag, bliver det uden en lang række af stjerner.

  Indonesiens badmintonlandshold har valgt at blive hjemme fra turneringen. Det meddeler landets badmintonforbund (PBSI) på Twitter.

  Det er på baggrund af den stigende coronasmitte, at landsholdet bliver hjemme.

  - Vi ønsker ikke at tage nogen risiko. Atleternes sikkerhed og sundhed er altafgørende. Vi har også diskuteret det med spillerne, og de blev enige om at trække sig fra verdensmesterskaberne, siger Rionny Mainaky, der er udviklingschef i det indoseniske badmintonforbund.

  Uden den stjernespækkede badminton-nation skal man altså kigge langt efter blandt andet Anthony Ginting - verdens nummer fem i herresingle - samt OL-vinderne i damedouble - Greysia Polii og Apriyani Rahayu, men også verdens bedste herredouble i form af Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo.

  VM i badminton starter søndag d. 12. december i Spanien.

 11. I dag kl. 07:01

  Mistænkt i sagen om drabet på kritiker af det saudiske regime anholdt i Paris

  En 33-årig mand, der er mistænkt for at have været medvirkende til drabet på Kamal Khashoggi, er blevet anholdt i Frankrig.

  Manden blev anholdt i Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris, og han bliver nu tilbageholdt, skriver BBC.

  Jamal Khashoggi var en ivrig kritiker af det saudiarabiske styre, og han blev myrdet på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul i 2018.

  En sag, der vakte international opsigt og fordømmelse af Saudi-Arabiens kronprins Mohammed bin Salman. Han benægtede at have spillet en rolle i sagen.

  Otte personer blev senere dømt for mordet i Saudi-Arabien. En FN-udsending kaldte retssagen "retfærdighedens antitese".

  Saudi-Arabien har tidligere afvist at udlevere den mand, der nu er tilbageholdt af fransk politi, til retsforfølgelse i Tyrkiet.

  Jamal Khashoggi var flyttet til USA, hvor han i blandt andet Washington Post kritiserede de saudiske magthavere. (Foto: Mohammed al-Shaikh © Ritzau Scanpix)
 12. I dag kl. 06:26

  Onsdag kan give sne, slud og regn

  Du kan ikke vide dig helt sikker på, hvad der venter dig i luften i dag, hvis du bor i Jylland, Fyn eller øerne omkring.

  Allerede fra morgentimerne trækker skyer op fra sydvest, og de kan have alt fra regn til sne og slud med sig. Det afgørende bliver, hvad temperaturen er lokalt.

  Den vil i dag svinge fra 0 til højest tre grader. De fleste steder ligger vi dog over frysepunktet i dag.

  Der kan også være byger over Sjælland, men det ser ud til at være færre end resten af landet.

  Vinden har taget til i styrke, med frisk vind til kuling fra sydøst. Derfor vil dagen også føles mere kold end i går. Der er fortsat risiko for glatte veje.

  I dag vil snemængderne rundt i landet muligvis svinde ind, da temperaturen de fleste steder vil være over frysepunktet. Byger kan dog lokalt føje mere til. Her det Vestenkysten mellem Løkken og Nr. Lyngby. (Foto: Liselotte Kahns © PRIVATFOTO)
 13. I dag kl. 06:22

  Stor eksplosion i det centrale Malmø

  (Foto: 10600 Andreas Hillergren/TT © Ritzau Scanpix)

  Lidt efter klokken 1 i nat var der en stor eksplosion i den centrale del af Malmø, der smadrede adskillige ruder og butiksvinduer, skriver SVT.

  Svensk politi ved endnu ikke, hvad der var årsag til eksplosionen.

  - Vi ved, at der er noget, som har skabt en kraftig trykbølge, men vi ved ikke hvad, siger Peter Martin, der vagthavende ved politiet i Malmø.

  Ingen personer er kommet til skade ved eksplosionen. Pladsen, hvor den fandt sted, forventes at være afspærret frem til klokken 06.30.

 14. I dag kl. 05:44

  EM, Eriksen og coronapas var de mest populære søgeord i løbet af året

  Et par af de mest fremtrædende roller i 2021 blev spillet af en virus ved navn corona og fodboldspilleren Christian Eriksen.

  Og det kan ses på danskernes søgninger på Google, oplyser søgemaskinen i en pressemeddelelse.

  De tre mest populære søgeord var "EM" efterfulgt af "coronatest" og "Christian Eriksen".

  Mens antallet af søgninger på "EM" formentlig er faldet drastisk, så er der stadig nok en del, der stadig følger med i, hvordan det går med de to sidstnævnte.

  Andre populære søgeord var "indefrosne feriepenge", "coronapas" og "Albert Dyrlund". Youtuberen Albert Dyrlund mistede livet under en tur til Italien tidligere på året.

 15. I dag kl. 05:34

  Kongressen nærmer sig aftale om at hæve USA's gældsloft

  Lederne i Senatet i USA har indgået aftale om en engangslov, der giver Demokraterne mulighed for at hæve grænsen for statens maksimale optagelse af gæld uden at være afhængig af stemmer fra republikanske senatorer.

  Dermed ser USA ud til at undgå en "katastrofal" situation, hvor staten ikke er i stand til overholde sine gældsforpligtelser. Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Ritzau.

  Et flertal i Repræsentanternes Hus stemte sent tirsdag aften lokal tid for at vedtage den løsning, som lederne i Senatet er nået til enighed om.

  Senatet ventes at vedtage engangsloven en af de nærmeste dage.

 16. I dag kl. 05:20

  Australien varsler også diplomatisk boykot af vinter-OL i Kina

  I forgårs meddelte USA, at man ikke ville sende diplomatiske repræsentanter til vinter-OL i Beijing næste år.

  Nu følger Australien trop med en lignende beslutning, fortæller landets premierminister Scott Morrison.

  Ifølge Morrison har den kinesiske regering ikke gjort nogen forsøg på at reagere på flere problemstillinger, som Australien har rejst. Blandt andet om påståede krænkelser på menneskerettigheder.

  - Så derfor er det ikke overraskende, at repræsentanter fra den australske regering ikke tager til Kina til de lege, siger premierministeren til journalister i Sydney ifølge Reuters.

  Det australske flag vil dog stadig vaje ved legene i Kina, for boykotten gælder ikke for atleter.

 17. I går kl. 23:37

  Sverige genindfører coronatiltag for at håndtere smitte

  Sverige indfører coronatiltag fra i morgen, som skal håndtere smitten i samfundet. Blandt andet bør man undgå trængsel og om nødvendigt tage mundbind på. Sådan lød det fra de svenske sundhedsmyndigheder og socialminister Lena Hallengren (S) på et pressemøde i dag. (Foto: 12080 Duygu Getiren/TT © Ritzau Scanpix)

  Arbejdsgivere bør give deres medarbejdere mulighed for at arbejde hjemme. Og så er det frem med mundbindet, hvis trængsel i den offentlige transport ikke kan undgås.

  Sådan lyder nogle af de tiltag og anbefalinger, som den svenske socialminister, Lena Hallengren (S), har meldt ud på et pressemøde i dag. Det skriver SVT.

  Den svenske regering håber på, at tiltagene kan bremse smittespredningen og mindske risikoen for, at presset på sundhedsvæsenet bliver for højt. Ellers er myndighederne klar til at lave yderligere tiltag med kort varsel, lyder det.

  - Indtil videre har Sverige en lav smittespredning, men vi ønsker ikke en sværere situation, siger Lena Hallengren (S) til SVT.

  Myndighederne opfordrer til, at man generelt undgår større forsamlinger og trængsel på restauranter, ligesom voksne bør holde afstand i offentlige miljøer.

  De nye tiltag træder i kraft i morgen.

 18. I går kl. 23:13

  Atletico Madrid spiller sig videre i Champions League, mens AC Milan misser avancement

  Den spanske fodboldklub Atletico Madrid er videre i Champions League.

  Det står klart, efter den spanske topklub tirsdag aften besejrede portugisiske Porto med 1-3 på udebane. Dermed snupper Atletico Madrid andenpladsen i gruppe B, mens de må se Liverpool løbe med førstepladsen.

  Netop Liverpool slog onsdag AC Milan med 2-1, og dermed ender italienerne, der med en sejr ellers kunne kæmpe sig op i tabellen, på puljens sidsteplads, mens Porto tager tredjepladsen.

  Andetsteds vandt Real Madrid med 2-0 over Inter, og dermed tager de førstepladsen i gruppe D. Begge hold var dog allerede inden kampen sikret videre avancement i turneringen.

  Der trækkes lod til ottendedelsfinalerne i Champions League på mandag. Først skal de fire sidste grupper dog spilles færdige onsdag.

 19. I går kl. 22:25

  Chefen freder Michael Dyrby - kan fortsætte som chefredaktør på B.T.

  Michael Dyrby kan fortsætte som chefredaktør på B.T., efter han har erkendt at have haft "upassende forhold" på sin tid som chef på TV 2.

  Det siger Dyrbys chef, Anders Krab-Johansen, der er koncernchef for Berlingske Media. Dyrby har i et interview med Berlingske og et interview med DR's nyhedspodcast Genstart, der udkommer i morgen, sagt, at han var en del af del af problemet med den kultur på TV 2, som blev portrætteret i dokumentaren 'Sexisme bag skærmen' på Discovery+.

  - Når det gælder Michael Dyrbys ansættelse som chefredaktør på B.T., så er det en præmis, at man opfører sig ordentligt.

  - Vi har haft en alvorlig samtale. Han kender mine synspunkter og mine forventninger. Og derfor fortsætter samarbejdet, siger Anders Krab-Johansen til Ritzau.

  Dyrby siger til Berlingske, at han er klar til at vende tilbage til arbejdet i morgen. Han har holdt ferie i kølvandet på, at dokumentaren udkom mandag i sidste uge.

  Hør hele interviewet med B.T.'s chefredaktør i Genstart fra 04.00 onsdag morgen her og læs mere senere på morgenen her på dr.dk.

 20. I går kl. 22:03

  Montenegro kæmpede forgæves mod Frankrig

  Montenegro pressede længe de olympiske mestre fra Frankrig, da de to nationer mødtes i indledende runde ved VM i håndbold. I sidste ende blev det dog til en fransk sejr på 24-19.

  Det betyder, at Frankrig får maksimum point med videre til mellemrunden. Montenegro får ingen point med videre til mellemrunden.

  Norge kommer også til mellemrunden med fire point, da de slog Rumænien sikkert med 33-22. Det samme gør sig gældende for russerne, som slog Serbien med næsten samme cifre, 32-22.

  Fra Gruppe D tager både Holland og Sverige tre point med videre til mellemrunden, efter de spillede 31-31 tirsdag aften.

 21. I dag kl. 05:22

  Michael Dyrby erkender 'upassende forhold' i sin tid på TV 2: 'Jeg var chefen og havde magten. Og det må man ikke'

  Michael Dyrby var nyhedschef og nyhedsdirektør på Tv 2 mellem 2002 og 2015. Arkivfoto. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Scanpix Denmark)

  B.T.'s chefredaktør, Michael Dyrby, erkender, at han i sin tid som chef på TV 2 havde "upassende forhold" til ansatte på tv-stationen.

  Det siger han i et interview med DR's nyhedspodcast Genstart, der udkommer 04.00 i morgen tidlig. Interviewet kommer efter mere end en uges tavshed i kølvandet på dokumentaren 'Sexisme bag skærmen' på Discovery+ om blandt andet en sexistisk kultur på TV 2 og problematiske forhold mellem chefer og ansatte.

  - Jeg har været i fornægtelse. Og det har jeg været længe. Jeg har ikke villet indse, hvordan det stod til.

  - Men jeg må også nå frem til den erkendelse, at som den øverste chef var jeg jo den vigtigste for kulturdannelsen det sted. Og jeg erkender også, at jeg har haft upassende forhold på TV 2 forstået på den måde, at jeg var chefen og havde magten. Og det må man ikke. Det skal man ikke, det var upassende, og det undskylder jeg simpelthen for, siger Michael Dyrby.

  Hør hele interviewet med B.T.'s chefredaktør i Genstart her og læs mere i morgen tidlig her på dr.dk.

 22. I går kl. 21:33

  Messi på tavlen for PSG i Champions League

  (Foto: IAN LANGSDON © Ritzau Scanpix)

  Der var gang i måltavlen, da den franske fodboldklub Paris Saint-Germain her til aften mødte Club Brugge i Champions League.

  Både klubbens franske stjerne Kylian Mbappe og argentineren Lionel Messi scorede to mål i 4-1-sejren. Sejren betyder dog ikke meget for stillingen i Champions League-puljen.

  Manchester City havde nemlig, til trods for et 2-1-nederlag til RB Leipzig her til aften, allerede sikret sig førstepladsen, og dermed må den franske klub tage til takke med andenpladsen.

  RB Leipzig slutter på puljens tredjeplads, der giver adgang til en plads i 16.-delsfinalerne i Europa League.

 23. I går kl. 21:29

  Mette Frederiksen forventer pressemøde i morgen 20.30

  Statsminister Mette Frederiksen (S) forventer, at regeringen holder pressemøde onsdag klokken 20.30 om nye restriktioner. Det skriver hun på Facebook.

  - Det er myndighedernes vurdering, at der er behov for flere tiltag - blandt andet for at forsinke udbredelsen af den nye variant. Det drøfter Folketingets Epidemiudvalg i morgen, skriver hun.

  Nye tiltag skal vedtages af Folketingets Epidemiudvalg. Udvalget mødes onsdag ved middagstid, hvor det skal forholde sig til anbefalinger fra Epidemikommissionen om nye restriktioner.

 24. I går kl. 20:54

  Landsret ophæver tilbageholdelse af russisk skib i Skagen

  Det russiske forskningsskib 'Akademik Ioffe' har siden 1. november været tilbageholdt i Skagen Havn. (Foto: Henning Bagger © Henning Bagger)

  Siden begyndelsen af november har det russiske forskningsskib 'Akademik Ioffe' ligget i såkaldt "skibsarrest" ud for Skagen Havn.

  Men nu konkluderer Vestre Landsret i en afgørelse tirsdag, at der ikke er grundlag for at tilbageholde statsskibet.

  Dermed ophæver retten en tidligere kendelse fra Retten i Hjørring, der tog fartøjet i arrest på baggrund af en økonomisk strid mellem et selskab i Canada og et videnskabeligt akademi i Rusland.

  Kendelsen betød, at skibet ikke måtte sejle videre.

  Men landsretten lægger i sin afgørelse vægt på, at man ikke kan foretage arrest i skibe, "som en fremmed stat ejer eller benytter, og som anvendes udelukkende i statsøjemed af ikke-forretningsmæssig art."

  Da 'Akademik Ioffe' blev tilbageholdt, var det på vej til at gennemføre en oceanografisk videnskabelig ekspedition.

  - Dette måtte anses for at være et statsligt øjemed af ikke-forretningsmæssig art, skriver retten i afgørelsen.

 25. I går kl. 20:32

  Biden advarer på videotopmøde Putin mod at optrappe militært

  Ruslands præsident, Vladimir Putin, afholdt tirsdag et videotopmøde med den amerikanske præsident, Joe Biden, (Foto: Mikhail Metzel)

  På et videotopmøde her til aften har USA's præsident, Joe Biden, overfor Ruslands præsident, Vladimir Putin, udtrykt dyb bekymring over Ruslands handlinger i Ukraine.

  Det meddeler Det Hvide Hus ifølge Ritzau.

  Biden advarede i samme ombæring Putin om, at "USA og dets allierede vil reagere med kraftige økonomiske og andre tiltag i tilfælde af en militær optrapning".

  Det fremgår af meddelelsen fra Det Hvide Hus efter mødet mellem Biden og Putin.

  Det emne, der var højest på dagsordenen, er Ruslands placering af soldater ved grænsen til Ukraine.

 26. I går kl. 20:23

  GOG slår tysk storhold trods udfald i kontrafest

  Status som forsvarende tysk pokalvinder viser meget godt, at Lemgo fortsat er en stor klub i tysk herrehåndbold. Men danske GOG har nået et niveau, hvor den slags klubber kan nedlægges. Også overbevisende.

  Det blev Lemgo tirsdag i Gudme. I en kamp præget af mange kontrascoringer og momentumskift vandt de danske vicemestre 34-28 i gruppe B i European League - tidligere kendt som EHF Cup.

  Med sejren rykker GOG forbi netop Lemgo i gruppen. Fynboerne har ni point for seks kampe. Lemgo har et point mindre. Det samme har Benfica, som først senere tirsdag spiller sin sjette kamp i gruppen.

  /ritzau/

 27. I går kl. 20:04

  Nu reagerer Thorbjørn Olesen på anklager i retssag

  Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen sidder i denne uge på anklagebænken i London, hvor han er tiltalt for to milde voldsparagraffer og for at være beruset om bord på et fly.

  I retten blev han i dag spurgt, hvad han tænkte, da han første gang hørte anklagerne. Her svarede Thorbjørn Olesen ifølge Sky News:

  - Jeg havde det helt forfærdeligt og var frygtelig ked af det. Jeg kunne slet ikke tro, hvad de fortalte, der var foregået.

  Retssagen er berammet til fem dage. Tirsdag var anden dag, Olesen var i retten.

 28. I går kl. 19:54

  Forsamlingsloft og alkoholforbud: Norge genindfører coronarestriktioner

  Nordmændene skal til at se gamle coronarestriktioner i øjnene på ny. Det meddelte den norske regering på et pressemøde tirsdag aften.

  Her lød det blandt andet, at der fra midnat natten til torsdag kun må forsamles ti gæster i private hjem.

  Samtidig skal barer og restauranter stoppe udskænkningen ved midnat, og der kommer igen krav om mundbind i butikker, indkøbscentre og andre steder med mange mennesker.

  Det sker som resultat af stigende coronasmitte i det norske samfund.

  Den danske regering planlægger et pressemøde onsdag. Her vil den ifølge statsminister Mette Frederiksen formentlig komme med en udmelding om flere coronarestriktioner herhjemme.

 29. I går kl. 19:38

  Rigspolitichef: Vi arbejder på at finde de skyldige og sætte dem rigtig lang tid i fængsel

  I nat blev to mænd skudt i Herlev. Det er den fjerde skudepisode over de sidste seks dage. Episoderne har i alt kostet tre mennesker livet og kvæstet fire.

  Og politiet kaster alt, hvad man kan ind i kampen for at få skyderierne stoppet. Det siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

  - Der ikke nogen tvivl om, at det er hårdkogte kriminelle, der indgår i det her. Derfor arbejder politiet på en lang række fronter for at få det bragt til ophør. Men vi arbejder selvfølgelig også på at finde de skyldige og sætte dem rigtig lang tid i fængsel, lyder det fra rigspolitichefen.

  - Der tegner sig et billede af dybt organiserede, skruppelløse kriminelle, som ikke skyr nogle midler for at ramme deres modstandere. Men det er selvfølgelig også vigtigt at sige, at det er deres modstandere, de går efter - ikke den almindelige befolkning.

 30. I går kl. 19:38

  Puerto Rico spiller sig videre ved VM i håndbold

  Selvom de har lukket 127 mål ind i turneringen, er Puerto Rico videre til mellemrunden ved VM i håndbold.

  Det står klart, efter puertoricanerne tirsdag slog Usbekistan 30-24 i det sidste gruppeopgør og nappede tredjepladsen i pulje D.

  Polen og Kasakhstan har med sejre på 33-19 og 31-25 over henholdsvis Cameroun og Iran også sikret sig avancement til mellemrunden.

  Det samme gælder Slovenien, der sikrede sig tredjepladsen i deres pulje efter at have spillet 25-25 med Angola.

  Dermed er VM-eventyret slut for Uzbekistan, Cameroun, Iran og Angola.

 31. I går kl. 19:27

  Korrespondent: Ukraine-strid er en test for Biden

  Den amerikanske præsident, Joe Biden, og hans russiske modpart, Vladimir Putin, holdt i dag et to timer langt virtuelt møde.

  Offentligheden har endnu ikke fået et indblik i, hvad de to ledere kom ind på, men der var på forhånd lagt op til, at det alt det altoverskyggende emne ville blive Ukraine. Det skyldes, at Rusland menes at have opmarcheret omkring 100.000 soldater ved grænsen til nabolandet.  (Foto: MIKHAEL METZEL / SPUTNIK / KREML © Ritzau Scanpix)

  - Det her er en test for præsident Biden, som gik til valg på sin lange erfaring, når det gælder diplomati og forhandling, fortæller Lillian Gjerulf Kretz, DR's USA-korrespondent.

  - Men USA's muligheder er begrænsede. Begge parter ved, at USA ikke sender tropper afsted for at beskytte Ukraine, siger korrespondenten, der peger på, at Det Hvide Hus har lagt op til, at USA i første omgang vil satse på økonomiske sanktioner, hvis Rusland angriber Ukraine.

  Men sanktioner har ikke tidligere haft den store effekt på den russiske præsident, påpeger hun.

  - Biden vil forsøge at opnå en form for aftale med Putin, der sænker temperaturen. Men forventningerne er ikke høje, siger Lillian Gjerulf Kretz.

 32. I går kl. 18:41

  Over seks procent af alle børn mellem 5 til 11 år har fået første vaccinestik

  Børn i aldersgruppen 5 til 11 har siden 28. november kunnet blive vaccineret mod corona.

  6,2 procent af børn i aldersgruppen har nu fået første stik.

  Det oplyser Statens Serum Institut.

  På ti dage har 26.600 børn ud af 431.256 fået vaccinens første stik.

  63 procent af alle børn i aldersgruppen er inviteret til at blive vaccineret mod coronavirus.

 33. I går kl. 18:20

  Chile lovliggør ægteskab mellem homoseksuelle

  Fra i dag er det muligt for to mennesker af samme køn at gifte sig i Chile. Det blev vedtaget i dag af et overvældende flertal i begge kamre i landets parlament.

  Dermed er Chile det 31. land i verden, der lovliggør homoægteskaber. Det skriver The New York Times.

  Chiles præsident, Sebastían Piñera, - der ellers er indædt modstander af ægteskab mellem to af samme køn - anbefalede til stor overraskelse tilbage i juni, at det politiske system bakkede op om den lovgivning, som nu er vedtaget.

 34. I går kl. 18:15

  Norsk skakfænomen tager stort skridt mod VM-forsvar

  Magnus Carlsen har taget et stort skridt mod VM-forsvaret. (Foto: Ali haider © Ritzau Scanpix)

  Det norske skakfænomen Magnus Carlsen tog tirsdag et stort skridt mod at forsvare sin VM-titel.

  Nordmanden vandt nemlig tirsdag sit andet parti i træk mod russiske Ian Nepomniachtchi, hvilket har bragt den samlede stilling på 6-3 til Carlsen.

  Første spiller, der når 7,5 point, vinder verdensmesterskabet i Dubai.

  30-årige Magnus Carlsen har været regerende verdensmester siden 2013, hvor han slog indiske Viswanathan Anand.

 35. I går kl. 17:52

  Vestegnens Politi udvider visitationszone efter skuddrab i nat

  Visitationszonen i dele af Herlev og Rødovre, som blev oprettet af Københavns Vestegns Politi efter en skudepisode i Rødovre fredag nat, udvides nu.

  Det sker, efter en ung mand i nat blev skudt og dræbt i Herlev - men uden for visitationszonen. Det får altså nu politiet til at udvide visitationszonen, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

  - En visitationszone er et godt værktøj for os, der vil gøre det sværere for de kriminelle at bevæge sig rundt med våben – og på den baggrund, har jeg i dag valgt at udvide zonen, siger Københavns Vestegns Politis politidirektør Kim Christiansen i meddelelsen.

  Visitationszonen bliver udvidet i Herlev og dele af Gladsaxe Kommune fra i dag klokken 18, og gælder frem til fredag den 17. december.

 36. I går kl. 17:50

  Mand dræber to personer i Moskva i skænderi om mundbind

  En 45-årig mand nægtede at tage mundbind på på et borgerservicekontor i Ruslands hovedstad, Moskva. Det fik ham til at trække et våben, hvor han skød løs og dræbte to personer på åben gade.

  Det oplyser Moskvas borgmester, Sergej Sobjanin ifølge Ritzau.

  Ifølge det russiske indenrigsministerium er fire andre blevet såret under skudepisoden. Blandt de sårede er en tiårig pige.

  Den 45-årige gerningsmand er blevet anholdt, og nu venter der ham en mentalundersøgelse, siger Moskvas borgmester, Sergej Sobjanin.

 37. I går kl. 17:23

  Omikron er fundet i spildevandprøver for første gang

  For første gang er den nye Omikron-variant blevet påvist i spildevandsprøver i Danmark. Nærmere betegnet i en prøve fra Søndersø Renseanlæg på Fyn. Det skriver Statens Serum Institut (SSI) på sin hjemmeside.

  Desuden undersøger SSI nu 14 prøver fra hele landet, efter at de indledningsvis er testet positive for en af de mutationer, der er typisk for Omikron-varianten.

  - Jeg synes, det er særligt bekymrende, at vi nu ser Omikron-varianten så udbredt på trods af, at vi har mandsopdækket smittespredningen helt fra starten af, siger direktør i SSI Henrik Ullum i meddelelsen.

  Alle spildevandsprøver vil som noget nyt blive undersøgt for Omikron - senest dagen efter, at de er blevet udtaget.

 38. I går kl. 16:56

  Brostrøm på pressemøde: Stiger Omikron-smitten hastigt, skal julefrokoster genovervejes

  - Det er klart, hvis vi fra dag til dag vurderer en hastig udvikling i Omikron, tror jeg, at jeg kommer til at overveje julefrokoster i Sundhedsstyrelsen og resten af Danmark.

  Sådan lyder meldingen fra Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

  pressemødet forklarer han, at der indtil videre bliver afholdt julefrokost i Sundhedsstyrelsen, men at julefrokosten er allerede justeret ned.

  - Vi spiser i små grupper rundt på etagerne med god afstand og grønt coronapas, siger Sundhedsstyrelsens direktør.

 39. I går kl. 16:49

  Brostrøm lægger op til corona-pressemøde i morgen klokken 18

  - Jeg kan forstå, at der er indkaldt til pressekonference i morgen klokken 18, siger direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, på pressemøde om corona.

  Tidligere har statsminister Mette Frederiksen (S) indikeret, at nye restriktioner muligvis vil blive meldt ud onsdag.

 40. I går kl. 16:31

  Brostrøm: Man skal ikke længere gå i isolation, hvis man er nær kontakt til en Omikron-smittets nære kontakter

  Sidst i november indførte Sundhedsstyrelsen en retningslinje om, at nære kontakter til smittede med coronavarianten Omikrons nære kontakter skulle gå i isolation.

  Det skete for at bremse udbredelsen af den smitsomme variant. Men der er nu så mange smittekæder med Omikron, at nære kontakter til smittedes nære kontakter ikke skal isolere sig. Det vil sige, at kontakter i tredje led ikke længere skal lade sig isolere.

  pressemødet slår sundhedsmyndighederne fast, at der er samfundssmitte med Omikron, og ifølge Søren Brøstrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, skal der "være proportioner i det, vi gør", lyder det.

  - Samfundslivet skal så vidt muligt holdes åbent gennem vinteren, siger Søren Brostrøm.

  Det tyder på, at vaccinerne vil beskytte mod alvorlig sygdom efter smitte med Omikron-variant.

 41. I går kl. 16:29

  Rohingya-flygtninge sagsøger Facebook for 993 milliarder kroner

  150 milliarder dollars.

  Så meget sagsøger en gruppe rohingya-flygtninge Meta Platforms for, skriver nyhedsbureauet Reuters. Meta Platforms er moderselskabet bag Facebook, og beløbet svarer til astronomiske 993 milliarder kroner.

  Rohingyaerne blev i 2017 udsat for folkedrab i Myanmar, og i det kollektive søgsmål, der er rejst i Californien, beskyldes Facebook for ikke at have grebet ind over for såkaldt hate-speech mod rohingyaerne, hvilket menes at have bidraget til volden mod det muslimske mindretal.

  Facebook har tidligere medgivet, at platformen var "for langsom om at forhindre misinformation og had" i Myanmar, men har i skrivende stund ikke kommenteret på søgsmålet.

  Cirka 700.000 rohingyaer flygtede i 2017 fra militæret i Myanmar til flygtningelejre i nabolandet Bangladesh, efter militæret slog ned på det muslimske mindretal. Ifølge rohingyaerne indebar det blandt andet massedrab og voldtægt. Mange rohingyaer befinder sig stadig i flygtningelejre og ønsker ikke at vende tilbage til Myanmar. (Foto: TANBIRUL MIRAJ RIPON © Ritzau Scanpix)

  FN-efterforskere nåede i 2018 frem til, at brugen af Facebook spillede en nøglerolle i at sprede hate speech, som drev volden i Myanmar, hvor mindst 6.700 rohingyaer - heraf 730 børn - blev dræbt i månederne, efter volden udbrød.

 42. I går kl. 16:17

  Der er stadig meget, vi ikke ved om Omikron-variant

  Henrik Ullum, direktør for Statens Serum Institut, fortæller om den nye variant på pressemødet.

  - Der er stadig meget, vi ikke ved om Omikron-varianten, siger han.

  Eksempelvis hvor meget den smitter, og hvor syge vi bliver af den.

  398 Omikron-tilfælde har vi indtil videre. Direktøren viser en graf, hvor man kan se udviklingen af varianten i Danmark. Den viser, hvordan den begynder at løbe fra os omkring den første december.

  - Ved flere af tilfældene kan vi ikke gøre rede for smittevejene, og det gør det ekstra svært at få dem inddæmmet.

 43. I går kl. 16:10

  Styrelse: Vi har nu samfundsmitte med Omikron-varianten

  Dagens coronasmittetal er i dag historisk høje. 6.324 personer er det seneste døgn smittet med corona. Oveni de høje smittetal har vi siden 27. november har vi været ramt af Omikron-varianten.

  Og lige nu går det rigtig stærkt. Sådan lyder det fra Anette Lykke Petri, direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed på et pressemøde, der netop nu afholdes af sundhedsmyndighederne.

  - Vi har nu samfundsmitte med Omikron-varianten, siger hun.

  I Østdanmark kan alle smittetilfælde ikke spores tilbage til den samme smittekæde, som det er tilfældet i Vestdanmark, lyder det.

  Der er nu 398 tilfælde af Omikron-varianten, siger Henrik Ullum, direktør for Statens Serum Institut på pressemødet.

 44. I går kl. 15:37

  Det kriminelle miljø i Sverige er i politiets søgelys i forbindelse med skyderier

  Københavns Politi har netop afholdt pressemøde om de fire skudepisoder, der de seneste dage har været i København og omegn. Flere personer er blevet ramt - nogle alvorligt - og tre personer er døde.

  Dansk politi er i tæt samarbejde med svensk politi, fortæller Torben Svarrer, der er ledende politiinspektør hos Københavns Politi.

  Det sker, blandt andet fordi en svensk mand er anholdt og fængslet for drabet på Nørrebrogade i torsdags.

  En journalist spørger, om svenske bandemedlemmer er i kikkerten.

  - Sverige har en lidt anden måde at definere miljøer på. Lad os bare sige, at der er tale om det kriminelle miljø i Sverige, siger Torben Svarrer.

 45. I går kl. 15:11

  Polen varsler vaccinekrav for lærere og folk i uniform

  Fra 1. marts 2022 kræver det, at man er færdigvaccineret mod covid-19, hvis man vil arbejde som blandt andet lærer, politibetjent eller brandmand i Polen.

  Det oplyser den polske sundhedsminister, Adam Niedzielski, ifølge nyhedsbureauet AP.

  Vaccinekravet kommer også til at gælde sundhedspersonale samt alle sikkerhedsfolk, der bærer uniform - herunder militærfolk og vagter.

  Stigende smittetal får samtidig Polen til at stramme landets restriktioner. Fra næste uge bliver natklubber lukket, mens blandt andet biografer, kirker og restauranter skal skrue kapaciteten ned fra 50 til 30 procent, beretter AP.

  Polen forsøger at komme stigende smittetal til livs. (© Ourworldindata.org)
 46. I går kl. 15:07

  Statsministeren med coronanyt: 'Vi arbejder efter et pressemøde i morgen'

  I morgen bliver der sandsynligvis holdt et pressemøde, hvor regeringen vil fortælle om mulige nye tiltag i kampen mod coroanvirus.

  - Vi arbejder efter et pressemøde i morgen, hvor vi forhåbentlig kan give klar besked, siger Mette Frederiksen.

  Hun ville i dag ikke løfte sløret for, hvilke restriktioner eller tiltag, der kan være på vej, men det er overvejende sandsynligt, at det kommer.

  - Myndighederne sidder og kigger på nu, om der er behov for yderligere initiativer, og det tror jeg, vi må lægge til grund, at der bliver, siger Mette Frederiksen.

 47. I går kl. 14:48

  Politiets efterforskning af skyderier har ført til 12 anholdelser og 25 ransagninger

  I kølvandet på de seneste dages mange skyderier har politiet sat gang i det store maskineri.

  Det fortæller Torben Svarrer, der er ledende politiinspektør hos Københavns Politi.

  - Jeg kan love jer, at vi har sat ekstremt mange ressourcer ind på at få løst det her, siger han på et pressemøde.

  Der er 12 anholdte personer, og politiet har i dag ransaget 25 adresser.

  Den eneste kreds på Sjælland, hvor der ikke har været ransagninger, er hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, siger han.

  Der bliver også samarbejdet med svensk politi.

 48. I går kl. 14:36

  Sundhedsmyndighederne holder pressemøde om coronasituationen klokken 16

  Sundhedsstyrelsen, Styrelsen for Patientsikkerhed, Styrelsen for Forsyningssikkerhed og Statens Serum Institut (SSI) holder pressebriefing tirsdag klokken 16.

  De vil give en status på epidemien, Omikron-varianten, smitteopsporing og testkapacitet, lyder det.

 49. I går kl. 14:23

  'Det går uhyggeligt hurtigt': Statsministeren varsler øget indsats med flere vacciner

  Dagens smittetal er det højeste under hele epidemien, men allerede inden de blev offentliggjort klokken 14, varslede statsminister Mette Frederiksen (S), at der skal fart på vaccineudrulningen.

  - Det går uhyggeligt hurtigt. Derfor skrues der nu yderligere op for vaccinationsindsatsen. Endnu flere danskere skal vaccineres hurtigere. Det gælder både første, andet og tredje stik.

  - Vi følger udviklingen meget tæt flere gange om dagen. Myndighederne overvejer nu, om der er behov for yderligere nødvendige tiltag. Vi må og kan ikke lade pandemien løbe løbsk i Danmark, siger hun.

  - Kapaciteten skal styrkes, så den kan følge med. Fra næste uge er det myndighedernes mål, at der kan vaccineres en halv million danskere om ugen, siger Mette Frederiksen.

 50. I går kl. 14:08

  Ny smitterekord, men indlæggelser er stabile

  Det seneste døgn er 6.324 personer konstateret smittet med coronavirus. Det er det højeste antal til dato.

  Antallet af indlagte holder sig stabilt. Det falder med tre til 465 i alt. 66 ligger på intensivafdelinger.

  Kontakttallet er beregnet til 1,1. Dermed ligner det, at coronaepidemien igen er i vækst, oplyser Sundhedsministeriet. Senest blev det opgjort til 1,0.

  Blandt de smittede er der samlet konstateret 361 tilfælde med Omikron-varianten. Det er 100 flere end i går.

  Bemærk: Grafen er delt op på de dage, folk er blevet testet, så seneste dag er kunstigt lav, fordi der ikke er kommet resultater fra alle test.

  Opdateres...

Mere fra dr.dk