Seneste nyt
20. jan kl. 16:36

24-årig dømt for at stjæle en kvart million fra ældre kvinder

I perioden fra sommeren 2016 til efteråret 2018 lykkedes det en 24-årig mand at stjæle omkring en kvart million kroner fra især ældre kvinder over hele landet.

Torsdag er han ved Retten i Sønderborg idømt et år og tre måneders fængsel for tyveri og databedrageri, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden erkendte i retten tyverier, der gik ud over i alt 25 ofre.

Han aflurede kunder i butikkers pinkoder, hvorefter han stjal deres dankort fra indkøbskurve eller biler. Derfra hævede han så kontanterne på kortene.

Den 24-årige er rumænsk statsborger og blev sendt til afsoning i sit hjemland. Han blev anholdt i Sverige, hvor han fik en dom på to års fængsel for 15 lignende forhold.

Seneste nyt

 1. 2 min. siden

  Ny måling viser dødt løb mellem rød og blå blok

  I dag vil Folketingets afslutningsdebat løbe i timevis i folketingssalen.

  Når politikerne fra de forskellige partier går på talerstolen, er der dømt dødt løb mellem rød og blå blok. Det viser en ny måling, som Epinion har foretaget for DR Nyheder.

  Blå blok har nemlig oplevet en stigning til 49,5 procent siden seneste måling i maj, mens rød blok er faldet til 49,3 procent af stemmerne. Tilslutningen er behæftet med en statistisk usikkerhed på 1,2 procent, men reelt er der fuldstændig dødt løb i kampen mellem blokkene.

  En af årsagerne til, at blå blok står bedre nu end ved sidste måling, er, at Venstre er gået fra 13,4 til 15,9 procent.

 2. 8 min. siden

  I dag får vi igen et pust varme

  Ovenpå et par dage med vestenvind, bliver mandag en enkelt afstikker i denne uge, med en svag til jævn vind fra sydøst.

  Det giver os temperaturer mellem 16 og 18 grader, langs den jyske vestkyst og i Sønderjylland dog op til 20-21 grader.

  Det holder tørt og der venter en del sol mod øst, mens der dagen igennem vil være lidt flere højtliggende skyer i resten af landet.

 3. 35 min. siden

  I dag er der afslutningsdebat i Folketinget

  I dag er der afslutningsdebat i Folketinget, inden medlemmerne går på sommerferie.

  Alle partier deltager - inklusiv medlemmerne fra Rigsfællesskabet - i afslutningsdebatten, som begynder klokken 09.00. og normalt varer til ud på aftenen.

  Du kan følge med i debatten live på dr.dk og DRTV.

 4. 45 min. siden

  Fælles grænsekontrol skal gøre det nemmere at krydse grænsen mellem Ukraine og Polen

  Ukraine og Polen har indgået en aftale om fælles grænsekontrol, der vil fremskynde procedurerne, når varer skal transporteres mellem landene.

  Ifølge Ritzau kalder Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, aftalen for revolutionerende. Både fordi aftalen forbedrer Ukraines eksportmuligheder til Europa og samtidig baner vejen for et fremtidigt medlemskab af EU.

  Millioner af ukrainere er flygtet fra krigen. Hovedparten er kommet ind i EU ved at krydse grænserne til Polen, Rumænien, Slovakiet og Ungarn.

  Polen har tildelt over tre millioner ukrainere ret til at bo, arbejde og få socialhjælp.

 5. I går kl. 23:29

  Video: Skandaleramt ekskonges hjemkomst til Spanien får demonstranter på gaden

  Demonstranter vil have afskaffet monarkiet i Spanien. (Foto: Mariscal © Ritzau Scanpix)

  Det er otte år siden, at Juan Carlos abdicerede som konge i Spanien, men mange borgere er stadig rasende på ham. Og i disse dage er han tilbage i hjemlandet efter at have været i eksil i to år Abu Dhabi, hvilket har fået spaniere på gaden for at demonstrere.

  Historien om Juan Carlos starter i 1975, hvor han tager tronen i Spanien, da diktator Francisco Franco dør. Han spiller dernæst en afgørende rolle i, at Spanien bliver et demokratisk land og er derfor en meget populær konge.

  Men populariteten stopper i 2012, hvor det kommer frem, at han har været på elefantjagt i Botswana samtidig med, at Spanien som nation er i store økonomiske vanskeligheder. Det er en af grundene til, at han vælger at abdicere i 2014 og overlade tronen til sin søn Felipe.

  Men monarkiet i Spanien har taget skade, og de efterfølgende år kommer der flere forskellige historier frem om skattesnyd samt en overførsel på 100 millioner dollar fra Saudi-Arabiens royale familie til Juan Carlos. Derfor ender han med at gå i et selvvalgt eksil i Abu Dhabi.

  Men i disse dage er han tilbage i Spanien for at deltage i et sejlerregatta. Det fik demonstranterne på gaden. De er sure over, at han ikke har været for retten, og at han ikke har betalt pengene tilbage, som han skylder staten.

 6. I går kl. 22:34

  Se billederne: FCK og tusindvis af fans fejrer mesterskabet

  Hovedstadsholdet sikrede mesterskabet med en sejr på 3-0 over AaB, og dermed kunne Parken bryde ud i guldfest med konfetti, litervis af øl og et pokalløft.

  Du kan genopleve guldfesten i billedserien herunder.

  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022 (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • Carlos Zeca og holdet med pokalen efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • Carlos Zeca og holdet med pokalen efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • FCK spillere efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)
  • FC København bliver mestre og pokalen hæves. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • FCKs Carlos Zeca og Kevin Diks efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)
  • Cheftræner Jess Thorup. FC København bliver mestre og pokalen hæves, og fans invaderer banen. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • Nicolai Boilesen efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)
  • FC København bliver mestre. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • FC København bliver mestre. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • FCKs Carlos Zeca og Kevin Diks efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  1 / 15
 7. I går kl. 21:27

  WHO: Coronapandemien er ikke slut

  - Jeg ved, at dette ikke er budskabet, I vil høre.

  WHO's generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus, måtte skuffe de fremmødte til sundhedsorganisationens årlige topmøde. Han påpeger nemlig, at coronapandemien ikke er slut. Det kan den ikke være, før den er i kontrol over hele verden.

  Han kunne fortælle, at antallet af positive coronatest er stigende i næsten 70 lande, og det sker samtidig med, at der generelt set bliver testet mindre.

  57 lande i verden har vaccineret mindst 70 procent af befolkningen, og det er også et ønske fra generaldirektøren, at flere lande når den procentsats.

  - Vi kan fortsat ikke forudse, hvilken vej pandemien vil tage, siger Tedros Adhanom Ghebreyesus ifølge NTB.

 8. I går kl. 21:01

  Teknologikoncernen Topsoe vil bygge kæmpefabrik til grøn brint for to milliarder kroner

  Herning skal huse en stor fabrik til produktion af grøn brint. Det oplyser teknologikoncernen Topsoes administrerende direktør Roeland Baan til erhvervsmediet Finans.

  Grøn brint kan blandt andet bruges som et alternativ til fossile brændsler i industrien eller ved tung vejtransport. Det er derfor et afgørende element for den grønne omstilling.

  - Det er den første fabrik af sin slags i verden og den største enkeltinvestering nogensinde for Topsoe, siger Roeland Baan til Finans.

  Grøn brint fremstilles ved elektrolyse. Her spalter man vand i ilt og brint ved hjælp af vedvarende energi fra sol og vind.

  I første omgang er målet for Topsoe en årlig elektrolysekapacitet svarende til 0,5 gigawatt. Det er planen, at fabrikken kan skrues helt op til fem gigawatt.

 9. I går kl. 20:48

  32 ton modermælkserstatning lander på et tørt sted i USA

  Der er akut mangel på modermælkserstatning i USA lige nu. Derfor var det en utrolig vigtig sending, der i dag landede i staten Indiana med militærfly fra Tyskland.

  32 ton modermælkserstatning var med sendingen, og det er nok til at dække omkring 15 procent af den akutte mangel. Men der er behov for meget mere. Det siger den amerikanske landbrugsminister, Tom Vilsack.

  - Det er et vigtigt skridt, men det er slet ikke det eneste skridt, der skal tages. Vi vil fortsætte med at arbejde, som præsidenten har bedt os om at gøre, og lede efter alle muligheder for at øge forsyningen, lyder det ifølge Reuters.

  Den akutte mangel på modermælkserstatning startede i slutningen af sidste år. Det er primært på grund af de manglende forsyninger som følge af coronakrisen.

  Det blev for alvor slemt i februar, da to spædbørn døde i USA. De var blevet madet med modermælkserstatning fra en Abbott-fabrik i byen Sturgis i Michigan. Der var mistanke om forurening af produkterne. Det medførte, at et kæmpe antal produkter blev trukket tilbage.

  Fabrikken blev desuden lukket.

 10. I går kl. 19:59

  Simon Kjær og AC Milan vinder første mesterskab i 11 år

  (Foto: SERENA CAMPANINI © Ritzau Scanpix)

  Fodboldklubben AC Milan har vundet den italienske liga Serie A, efter de søndag har slået Sassuolo med 3-0 på udebane.

  Dermed havde det ingen betydning, at forfølgerne fra Inter slog Sampdoria og en velspillende Mikkel Damsgaard med samme cifre i sidste spillerunde.

  Efter sejrene holdt AC Milan altså fast i forspringet på to point ned til ærkerivalerne.

  Det er den danske landsholdsspiller Simon Kjærs første professionelle titel i karrieren. Kjær var dog ikke med for Milano-holdet søndag, da han siden december har været ude med en korsbåndsskade.

  Det er første gang siden 2011, at AC Milan har vundet Scudettoen, som Serie A-titlen også bliver kaldt. Derudover er det 19. gang i klubbens historie, at de har vundet mesterskabet.

 11. I går kl. 19:43

  Fransk minister om Ukraine i EU: Der kan gå 15 til 20 år

  Efter krigen i Ukraine startede har det været et stort samtaleemne, om Ukraine kan komme ind i EU. Men det kommer ikke til at ske foreløbig. Det siger Frankrigs europaminister, Clément Beaune, i et interview.

  - Vi må være ærlige. Hvis man siger, at Ukraine tilslutter sig EU om et halvt år eller et år eller to, så lyver man. Det drejer sig formentlig om 15 til 20 år. Det tager lang tid, siger han til radiostationen Radio J ifølge AFP.

  Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har talt varmt for et bredt europæisk politisk samarbejde, hvor man kan indlemme Ukraine, selvom de ikke er medlem af EU.

  Men den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, har dog allerede afvist "den slags kompromiser". Præsidenten ønsker øjeblikkeligt at få sat gang i en proces, der kan føre til et fuldt ukrainsk EU-medlemskab.

 12. I går kl. 19:03

  Manchester City genvinder Premier League efter vildt comeback

  Det stak helt af på Etihad Stadium, da Manchester City sikrede guldet. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)

  Efter et sandt drama i sidste spillerunde har Manchester City vundet den bedste engelske fodboldrække.

  Inden sidste runde var der kun et enkelt point mellem City og Liverpool, og derfor kunne Manchester-holdet med en sejr over Aston Villa sikre mesterskabet.

  Det startede dog skidt for City, der kom bagud 0-2, men efter et vildt comeback og tre scoringer på knap seks minutter blev tingene vendt på hovedet og mesterskabet sikret med en 3-2-sejr.

  Liverpool formåede ellers at vinde deres kamp med 3-1 over Wolverhampton, men sølvvinderne kunne intet stille op, da Manchester City gjorde arbejdet færdigt.

  Dermed har Manchester City vundet fire af de sidste fem sæsoner i Premier League.

  Samtidigt sikrede Pierre-Emile Højbjerg og Tottenham ligaens fjerdeplads, der sikrer Champions League-fodbold i næste sæson, med en storsejr på 5-0 over Norwich.

 13. I går kl. 19:01

  Mindst 57 døde efter 'værste oversvømmelser i to årtier' i Bangladesh og Indien

  Mere end to millioner personer er påvirket af oversvømmelserne i Bangladesh og Indien. (Foto: MAMUN HOSSAIN © Ritzau Scanpix)

  Lige nu kæmper Bangladesh og østlige regioner i Indien med de værste oversvømmelser i næsten to årtier. Det skriver The Guardian.

  Det er en voldsom nedbør, som har skabt oversvømmelserne. Omkring to millioner personer er strandet som følge af naturkatastrofen.

  Oversvømmelserne har også skabt jordskred forskellige steder i både Bangladesh og i Indien.

  I det nordøstlige Indien var det et brud i en større dæmning i ved Barak-floden, som skabte oversvømmelserne. Mindst 100 landsbyer ved floden er blevet oversvømmet.

 14. I går kl. 18:58

  FC København vinder Superligaen for 14. gang

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Efter en pause på tre år er FC København igen øverst på den danske fodboldtrone.

  Et sprudlende FCK-mandskab vandt søndag 3F Superligaen med en 3-0-sejr på hjemmebane over AaB, og derfor forvandlede Parken sig til en stor guldfest.

  Alt skulle da også gå galt for københavnerne, hvis de skulle sætte mesterskabet over styr i sidste spillerunde. Forfølgerne fra FC Midtjylland var nemlig tre point bagud, og samtidig skulle de hale ni mål ind på de nykårede mestre.

  Derfor havde det ingen betydning i kampen om mesterskabet, at midtjyderne på samme tid slog Randers FC med 3-2.

  Brøndby IF formåede at snuppe fjerdepladsen, efter de slog bronzevinderne fra Silkeborg IF med 2-1. Dermed skal de spille en playoffkamp om en plads i næste sæsons Conference League mod Viborg, der vandt nedrykningsspillet.

  Du kan se højdepunkter fra kampen mellem FC København og AaB her:

 15. I går kl. 17:59

  Aalborg Håndbold sikrer godt udgangspunkt til kampen om DM-titlen

  Aalborg Håndbold vandt søndag 29-27 over Skjern i den direkte duel om førstepladsen i slutspilsgruppe 1 i herrernes liga. Dermed har de forsvarende danmarksmestre sikret en mere overkommelig modstander i den kommende DM-semifinale.

  De undgår med sejren at møde førstepladsen fra den anden gruppe, GOG, der søndag slog Skanderborg Aarhus med 32-28 på hjemmebane.

  Nordjyderne skal i stedet møde Bjerringbro-Silkeborg, der søndag slog Ribe-Esbjerg med 30-28. GOG, der vandt grundspillet, møder Skjern i semifinalen.

  Også Fredericia og Mors-Thy var i aktion søndag, men havde ikke noget at spille for. Her vandt Fredericia med 35-34.

 16. I går kl. 17:56

  Kirkeminister vil undersøge anklage om overgreb i Københavns domkirke

  Ifølge Berlingske har en ansat i Københavns domkirke krænket et barn, men beholdt sit job. Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) siger nu til mediet, at hun vil undersøge sagen nærmere.

  Til Berlingske har en mand fortalt, at da han var mellem 12 og 14 år, blev han krænket seksuelt i kirken. Den formodede krænker har ifølge avisen ledelsesansvar for flere kolleger.

  Domkirken fik kendskab til sagen i 2014, hvor den blev politianmeldt. Den blev dog henlagt på grund af de daværende regler om forældelse.

  - Den adfærd, der er beskrevet i artiklen, er uforenelig med at arbejde i folkekirken eller andre steder. Det kan ikke siges tydeligt nok, siger Ane Halsboe-Jørgensen til Berlingske.

  Overgrebene skulle have fundet sted i 1990'erne.

 17. I går kl. 17:11

  NRK fjerner nyhedsside med 520.000 følgere fra Facebook

  Den offentlige samtale på Facebook har begrænset værdi. Det mener det norske medie NRK i hvert fald.

  Derfor har mediet valgt, at man fra den 1. juni lukker Facebook-siden 'NRK Nyheter', der har over 520.000 følgere og er landets største inden for nyheder. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

  - Man kan stille sig spørgsmålet om, hvad kommentarfelterne tilfører det norske samfund af positive værdier. Publikumsdialog er for vigtig til, at vi kan overlade det til algoritmer i Palo Alto (hvor Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, bor, red.), forklarer nyhedsredaktør i NRK Espen Olsen Langfeld til NTB.

  Det er fortsat planen at dele nyheder på en anden af mediets Facebook-sider, men mængden vil blive reduceret.

 18. I går kl. 17:08

  Italiensk klatrer revancherer Treks trøjetab i Giroen

  (Foto: JENNIFER LORENZINI © Ritzau Scanpix)

  Lørdag måtte Treks Juan Pedro López aflevere den lyserøde førertrøje i Giro d'Italia efter halvanden uge i spidsen af den italienske grand tour.

  Allerede søndag tog holdkammeraten Giulio Ciccone dog en flot revanche på holdets vegne, da han tog en imponerende sejr foran det norditalienske hjemmepublikum.

  Klatreren havde diamanter i benene, og han tog en meriterende sejr i løbet, hvor han tidligere har vundet etaper to gange.

  Den 27-årige vinder af Giroens bjergtrøje fra 2019 var klart stærkeste mand i et stort udbrud.

  På den afsluttende stigning til Cogne satte han sine følgesvende eftertrykkeligt og var i mål halvandet minut før Santiago Buitrago, der blev nummer to, og otte minutter foran et roligt favoritfelt.

  /ritzau/

 19. I går kl. 16:55

  Dansk enerkajak vinder guld i World Cuppen

  Den 21-årige kajakroer Thorbjørn Rask har sikret sig guld ved World Cuppen i Tjekkiet.

  Den danske enerkajak var nemlig den hurtigste af alle 35 roere i søndagens finale på 5000 meter. Portugals Fernando Pimenta åndede danskeren i nakken, men var lidt under et sekund langsommere.

  Rask rundede dermed en flot dansk søndag af på vandet. Tidligere roede Christian Farstad og Gustav Bock sig til sølvmedaljer på 1000 meter-distancen. Det samme gjorde Magnus Sibbersen i går, lørdag, i 500-meter enerkajak.

 20. I går kl. 16:42

  Magnussen røg i gruset og slutter 17’er i ny Red Bull-triumf i Spanien

  Efter en skidt start formåede Kevin Magnussen ikke at køre sig til flere VM-point i Barcelona. (Foto: Joan Monfort © Associated Press)

  Den danske racerkører Kevin Magnussen kørte i gruset på første omgang og endte som nummer 17 i søndagens Formel 1-grandprix i Spanien.

  Magnussens tur uden for banen skete, efter Haas-bilen ramte Mercedes’ Lewis Hamilton i løbets fjerde sving. Det resulterede i, at danskeren punkterede og røg ned på sidstepladsen i løbet, som han lidt efter lidt forbedrede til en 17.-plads.

  Red Bulls forsvarende verdensmester, Max Verstappen, vandt sit fjerde grandprix i sæsonen, mens holdkammeraten, Sergio Perez, var næsthurtigst på Circuit de Barcelona-Catalunya. Mercedes’ George Russell blev nummer tre.

  Med sejren overhaler Verstappen Ferraris Charles Leclerc i VM-stillingen. Leclerc lå ellers komfortabelt i front, men efter 26 omgange opstod der pludselig en fejl på bilen, der sendte ham ud af løbet.

  Magnussens tyske holdkammerat, Mick Schumacher, blev nummer 14.

  Formel 1-feltet skal i aktion igen i den kommende weekend i Monaco.

 21. I går kl. 16:26

  Danskere vinder italiensk pokaltitel med Juventus efter to sene scoringer

  Foruden at kunne kalde sig italenske mestre i fodbold, kan danske Sofie Junge og Matilde Lundorf nu også kalde sig italienske pokalmestre.

  Søndag sikrede de nemlig Coppa Italia-trofæet, efter de med klubben Juventus slog sidste års pokalmestre, AS Roma, 2-1 i finalen.

  Det tydede ellers på, at AS Roma skulle løbe med sejren. Hovedstadsholdets Andressa Alves scorede på et straffespark efter 23 minutter, og de formåede at holde fast i 1-0-føringen det meste af kampen. Men i 80. minut fik Roma et rødt kort, mens Juventus fik et straffespark. Her udlignede Cristiana Girelli til 1-1, men Juventus var ikke færdig. For fire minutter senere scorede Sara Gama det afgørende mål og sendte altså pokaltitlen hjem til Juventus.

  Både Lundorf og Junge spillede hele kampen for Juventus, der sidst vandt pokaltitlen i 2019.

 22. I går kl. 15:48

  Se billederne: Rekordmange til statborgerskabsdagChristiansborg

  Folketinget afholder statsborgerskabsdag i Folketinget søndag den 22. maj 2022 (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  I dag er en rigtig stor dag for mange. Omkring 4400 nye danske statsborgere har været på Christiansborg til statsborgerskabsdag, og det er rekordmange.

  En af grundene til de mange deltagere ved arrangementet skyldes, at dagen har været udsat i to år på grund af coronapandemien. Derfor er der også nogle af deltagerne, som har haft statsborgerskab i op mod tre år.

  Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), holdt tale for de nye statsborgere, hvor han blandt andet påpegede, at statsborgerskab også betyder, at man vedkender sig danske værdier såsom ytringsfrihed og lighed mellem kønnene.

  - Det er en af de gode dage. Christiansborg vrimler med glade mennesker, som har fået statsborgerskab, og det fejrer vi med underholdning og et åbent Christiansborg, hvor partierne er til stede. Folk er glade, de bliver fejret i dag, siger Henrik Dam Kristensen ifølge Ritzau.

  Deltagerne synger nationalsangen, der er musikalsk indslag med sange fra højskolesangbogen, og et dansekompagni fra Den Kongelige Balletskole optræder.

  • Christiansborg har de danske flag fremme i anledningen af statsborgerskabsdagen. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
  • Folketingsmedlemmet Pernille Skipper (Ø) var en af de mange politikere, der var mødt op på Christiansborg for at tage imod de mange nye danske statsborgere. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
  • Som en del af statsborgerskabsdagen fik de nye statsborgere også muligheden for at gå en tur rundt og se Christiansborg. Her er det malerierne af de tidligere danske statsministre. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
  • Omkring 4400 var inviteret i dag til statsborgerskabsdagen. Der bliver også afholdt et arrangement i september. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
  • Deltagerne synger nationalsangen, der er musikalsk indslag med sange fra højskolesangbogen, og et dansekompagni fra Den Kongelige Balletskole optræder. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
  • Folketingets formand Henrik Dam Kristensen (S) holdt tale for de nye statsborgere, hvor han blandt andet påpegede, at man med dansk statsborgerskab vedkender sig de danske værdier såsom ytringsfrihed og lighed mellem kønnene. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
  1 / 6
 23. I går kl. 15:11

  FC Thy-Thisted vinder bronzeduel efter tre lynscoringer

  Søndagens fodboldkamp i Gjensidige Kvindeligaen mellem FC Thy-Thisted Q og Brøndby IF var knap nok fløjtet i gang, før den var så godt som afgjort.

  Thy-Thisted scorede nemlig mål i det femte, syvende og niende minut. Bagud 0-3 på udebane havde Brøndby dermed en stor opgave foran sig, hvis de skulle gøre comeback. Men Brøndbys Malou Rylov gjorde et forsøg, da hun reducerede til 1-3 efter 53 minutter.

  Fornøjelsen var dog kort, da Malene Sørensen igen udbyggede hjemmeholdets føring til tre mål. I det 90. minut kom Brøndby endnu engang på måltavlen, da Jennifer Einlykke scorede til slutstillingen 2-4.

  Dermed fik thyboerne rettet op, efter de ikke havde vundet i de fire seneste opgør. Senest tabte de pokalfinalen 1-3 til Fortuna Hjørring.

  Med sejren i mesterskabsspillet har Thy-Thisted stjålet tredjepladsen fra Brøndby med to runder igen.

  Vestegnsholdet har ligesom Kolding IF 27 point, der er ét point mindre end thyboerne. Også FC Nordsjælland deltager i bronzedysten, da de har 25 point efter gårsdagens sejr over Fortuna Hjørring.

  Netop Fortunas nederlag betød, at de nu ikke kan nå HB Køge, der er sikker på at genvinde det danske mesterskab.

 24. I går kl. 15:08

  Kvindelige nyhedsværter i Afghanistan toner frem med tildækkede ansigter

  Den kvindelige nyhedsvært Khatereh Ahmadi fra tv-stationen TOLOnews i Afghanistan måtte i dag læse sine nyheder uden at vise sit ansigt. (Foto: ALI KHARA © Ritzau Scanpix)

  De kvindelige nyhedsværter i Afghanistan læste for første gang deres nyheder op med tildækkede ansigter i dag.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  For tre dage siden, meddelte det afghanske Ministerium for Fremme af Dyd og forhindringer af Laster, at kvindelige tv-værter skulle være tildækket på samme måde som resten af den kvindelige befolkning.

  Det vakte stor utilfredshed på de afghanske tv-stationer, men i dag har de fleste kvindelige nyhedsværter taget påbuddet til efterretning, beretter flere internationale medier.

  - Vi gjorde modstand og var imod at optræde bag en maske, siger Sonia Niazi, som er studievært på tv-stationen TOLOnews:

  - Men TOLOnews meddelte, at enhver kvinde, som optrådte uden slør eller hijab, ville blive fjernet som studievært og måske blive helt afskediget.

 25. I går kl. 14:41

  Biden ankommet til Tokyo: Vil udvide økonomisk samarbejde med Stillehavs-lande

  Den amerikanske ambassadør i Tokyo, Rahm Emanuel, tager godt imod sin præsident ved Bidens ankomst til Japan. (Foto: Franck Robichon © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske præsident fortsætter sit besøg i det østlige Asien og er netop ankommet til den japanske hovedstad, Tokyo, hvor han blandt andet vil meddele, at USA vil øge sit økonomiske engagement med flere lande i Stillehavsområdet.

  Det bekræfter præsidentens nationale sikkerhedsrådgiver, Jake Sullivan, til Reuters.

  Den officielle fremlægning af det økonomiske samarbejde vil dog først blive præsenteret mandag, hvor Biden mødes med kejser Naruhito, inden han mødes med den japanske regeringschef, Fumio Kishida.

  De skal ifølge Reuters blandt andet drøfte Kinas dominans i Asien.

  Samarbejdet har været længe ventet og skal binde lande i regionen tættere sammen med fælles standarder, infrastruktur og ren energi.

 26. I går kl. 13:17

  YouTube sletter over 9.000 prorussiske kanaler

  I et af de største indgreb hidtil har YouTube fjernet over 70.000 videoer og over 9.000 kanaler, der omhandler eller omtaler krigen i Ukraine, fra sin platform, fordi de har brudt platformens retningslinjer for indhold.

  Det skriver The Guardian.

  Det er blandt andet videoer, hvor invasionen af Ukraine omtales som en ”befrielsesmission” og kanaler, som den, der tilhører pro-Kreml-journalisten Vladimir Solovyov, der er blevet fjernet fra YouTubes platform.

  YouTube, der i modsætning til en række andre medieplatforme ikke er blevet lukket ned i Rusland, er voldsomt populær i landet, hvor platformen har cirka 90 millioner brugere.

 27. I går kl. 12:45

  Sidste gudstjeneste afholdt, inden Hvinningdal Kirke skilles ad og flyttes til Aarhus

  Siden 1995 har den lille hvide trækirke i Hvinningdal i udkanten af Silkeborg holdt gudstjenester, barnedåb og konfirmationer for de lokale indbyggere.

  Men i dag blev kirken fyldt med kirkegængere for sidste gang, inden den skal skilles i tre til fire dele og ud på en over 40 kilometer lang tur til det nordlige Aarhus.

  - Det er en glædens dag men også en dag fyldt med vemod. Det har været vores kirke i 27 år, siger menighedsrådsformand Tom Ebbe Jakobsen.

  Hvinningdal Kirke er en såkaldt vandrekirke, som er en slags midlertidig kirke, der ofte opstilles i nyoprettede sogne eller kirkedistrikter. Det er dog sjældent, at de får lov at stå det samme sted i 27 år.

  Kirken erstattes af en ny og mere permanent i Hvinningdal, mens vandrekirken i Aarhus skal bruges som kirke og fælleshus.

 28. I går kl. 12:45

  Dansk toerkajak ror sølv hjem ved World Cup-stævne

  De danske kajakroere fortsætter med at nappe metal ved World Cup-stævnet i Tjekkiet.

  I går, lørdag, roede den danske enerkajak Magnus Sibbersen sølv hjem på 500-meter distancen, og søndag har Christian Farstad og Gustav Bock gjort kunsten efter. I finalen på 1000 meter blev den danske toerkajak nemlig kun overgået af Portugals duo, der var lidt over et sekund hurtigere.

  Også danske Philip Bryde og Rasmus Knudsen havde kæmpet sig gennem til finalen, hvor de sluttede som nummer fire.

  Senere søndag skal den danske enerkajak med Thorbjørn Rask i finalen på 5000 meter.

 29. I går kl. 11:37

  Patti Smith hædret med Frankrigs Æreslegion

  Det amerikanske rock-ikon Patti Smith har fået tildelt den franske orden Æreslegionen, Legion d'honneur, som blev indstiftet af Napoléon Bonaparte i 1802.

  Den 75-årige Smith fik overrakt den højeste franske fortjenesteorden i dag i Brooklyn af Frankrigs ambassadør i USA, Philippe Etienne.

  - Det er en ubeskrivelig stor ære, sagde hun til det franske nyhedsbureau AFP efter at have optrådt ved en ceremoni sammen med sin datter Jesse og guitaristen Lenny Kaye.

  Patti Smith sagde, at hun i vidt omfang er blevet præget af fransk kultur, fransk litteratur og film hele sit liv.

  - Jeg har omfavnet Frankrig hele mit liv, sagde Patti Smith fra scenen i går, da hun modtog den højeste franske fortjenesteorden. (Foto: ANDREA RENAULT © Ritzau Scanpix)
 30. I går kl. 10:59

  Præsident Biden: Alle bør være bekymrede over udbruddet af abekopper

  Udbruddet af abekopper er noget, "alle bør være bekymrede over."

  Sådan lød det ifølge Reuters tidligere i dag fra USA's præsident, Joe Biden, der tilføjede, at amerikanske sundhedsmyndigheder er ved at undersøge mulige behandlinger og vacciner.

  - Vi arbejder hårdt for at finde ud af, hvad vi skal gøre, siger Biden ifølge nyhedsbureauet.

  Meldingen kommer, efter virussygdommen, der plejer at vise sig i dele af Afrika, på usædvanlig vis er blevet registreret flere steder i vestlige og europæiske lande.

  Abekopper viser sig typisk i form af feber, kulderystelser og et udslæt med blærer, som kan give sår, når de heler. Sygdommen går ifølge Statens Serum Institut for de fleste over af sig selv.

 31. I går kl. 10:27

  Indonesien genindfører bilfrie søndage efter to års pandemi

  • I den indonesiske hovedstad, Jakarta, holder man den første bilfrie søndag i to år. (Foto: Adi Weda © Ritzau Scanpix)
  • Bilfri søndag har været en fast tradition i Jakarta siden 2007, men har været aflyst de sidste to år, da folk på vejene havde svært ved at holde behørig afstand. (Foto: Adi Weda © Ritzau Scanpix)
  • Indonesien har fortsat strenge restriktioner på grund af coronapandemien. (Foto: Adi Weda © Ritzau Scanpix)
  • Folk strømmer ud på vejene i indre Jakarta for at nyde de bilfrie omgivelser. (Foto: Adi Weda © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Fænomenet bilfri søndag, der også blev indført i Danmark under oliekrisen mellem 1973 og 1974, har været en fast tradition i centrum af den indonesiske hovedstad, Jakarta, siden 2007.

  Men i løbet af de sidste to år har det været aflyst på grund af coronanedlukningen.

  Det skyldtes blandt andet, at folk havde svært ved at holde behørig afstand, når de gik ude på de bilfrie veje, skrev indonesiske Jakarta Post tilbage i 2020.

  I dag er vejene i det centrale Jakarta så atter bilfrie og fulde af mennesker. Det skriver Ritzau.

 32. I går kl. 09:45

  Jedimesteren Obi-Wan Kenobi vender tilbage i ny tv-serie

  Skuespillerne Hayden Christensen, Moses Ingram og Ewan McGregor er alle på rollelisten i den kommende Obi-Wan Kenobi-serie på Disney+. (Foto: Matthew Childs © Ritzau Scanpix)

  Star Wars-fans har noget at glæde sig til.

  Jedimesteren Obi-Wan Kenobi vender nemlig tilbage til skærmen i en ny tv-serie i seks afsnit.

  Det skriver flere internationale medier, herunder Reuters.

  Serien, der udkommer på Disney Plus den 27. maj, foregår ti år efter, at Obi-Wan Kenobi efterlod en ung Luke Skywalker hos sin onkel.

  Og ifølge Ewan McGregor, der er tilbage i rollen som Jedi, giver serien et indblik i en mere almindelig hverdag for Star Wars-ikonet.

  - Han lever et normalt liv. Han lever ikke et liv som en Jedi længere, har McGregor, der også er ledende producer på serien, sagt i et interview ifølge Reuters.

 33. I går kl. 09:10

  Shanghai genåbner 273 busruter og dele af metroen

  Busser og metro har - med undtagelse af få sporadiske afgange - været lukket helt ned som del af de hårde coronanedlukninger i den kinesiske millionby Shanghai.

  Men fra i dag kan byens borgere igen komme med offentlig transport, i hvert fald hvis de skal med en af de 273 busruter eller fire metrolinjer, der er genåbnet.

  Det skriver Reuters.

  Før coronapandemien havde byens metrosystem, der er verdens længste, dagligt 7,7 millioner passagerer. Men siden slutningen af marts har byens 19 metrolinjer stået så godt som stille.

  For at komme med metroen, skal borgerne i Shanghai have taget deres temperatur og fremvise en negativ PCR-test, der ikke må være mere end 48 timer gammel.

  Det er desuden kun indbyggere i byens genåbnede distrikter, der har mulighed for igen at tage metroen.

  Rettelse: Det fremgik tidligere, at Shanghai har 20 metrolinjer. Der er dog kun 19.

 34. I går kl. 08:38

  Danske redningsmænd advarer om forældede redningsskibe: 'Det er en alvorlig situation'

  Tre af Danmarks i alt 13 store redningsskibe er lige nu ude af drift. De ti andre trænger også til at blive udskiftet.

  Med andre ord er hele flåden af store skibe i Danmark blevet for gammel - og det truer sikkerheden til søs.

  Sådan lyder kritikken fra Foreningen af Danske Redningsmænd, der har omkring 200 medlemmer.

  - Set fra redningsfolkenes synspunkt synes jeg, det er en alvorlig situation, for dem, vi sender på havet, skal vi gerne have hjem igen, siger Jens Slot, formand for Foreningen af Danske Redningsmænd.

  Læs hele historien her.

 35. I går kl. 07:58

  Nyvalgt australsk premierminister: ’Australien kan blive en supermagt indenfor vedvarende energi’

  Han gik til valg på at gøre Australien klimaneutral inden 2050, og nu siger den nyvalgte premierminister, Anthony Albanese, så, at landet kan blive en ”supermagt inden for vedvarende energi”.

  Det skriver britiske BBC.

  Selvom de sidste stemmer fortsat mangler at blive talt op ovenpå det dugfriske valg, har premierminister Albanese allerede planlagt en tur til Tokyo, hvor han skal drøfte landets kommende klimapolitik med USA, Indien og Japan.

  Klimapolitik har været et stort emne i løbet af den australske valgkamp ovenpå tre år med rekordmange naturbrænde og oversvømmelser.

  På trods af de grønne løfter har Anthony Albanese dog afvist, at han vil sætte en stopper for landets massive kulproduktion.

  Anthony Albanese vandt valget med et brag og afventer blot en afgørelse på, om hans Labour-parti får absolut flertal i parlamentet. Han afløser den konservative Scott Morrison.

 36. I går kl. 07:32

  Dele af Spanien ramt af rekordhøje temperaturer på op til 40 grader

  Flere områder i Spanien oplever lige nu, at der bliver slået rekorder af de meget varme slags. De er nemlig berørt af "en af de mest intense hedebølger i årevis”.

  Det oplyser det spanske meteorologiske institut Aemet ifølge britiske BBC.

  I den sydlige by Jaén blev der eksempelvis registreret 40 graders varme i fredags – og det er rekorden for den varmeste temperatur, der nogensinde er blevet målt i Spanien i maj.

  Den spanske sundhedsminister har ifølge BBC opfordret borgerne i de hårdtramte områder til at drikke en masse vand og reducere deres fysiske aktivitet.

 37. I går kl. 06:58

  Litauen lukker for russiske oliehaner og elimport

  I starten af april blev Litauen det første europæiske land, som stoppede med at importere russisk naturgas.

  Og i dag bliver der ligeledes lukket for oliehanerne og elimporten.

  Det oplyser det litauiske energiministerium ifølge det danske erhvervsmedie Finans.

  Dainus Kreivys, som er landets energiminister, kalder det et vigtigt skridt mod energiuafhængighed.

  - Men det er også et udtryk for vores solidaritet med Ukraine. Vi bliver nødt til at stoppe med at finansiere den russiske krigsmaskine, siger han ifølge mediet.

 38. I går kl. 06:37

  Tiger Woods trækker sig fra stor golfturnering efter delt sidsteplads

  Golfikonet Tiger Woods har kæmpet med formen, siden et biluheld i starten af 2021 nær kostede ham det ene ben. (Foto: TANNEN MAURY © Ritzau Scanpix)

  Den 18-dobbelte World Golf Championship-mester, Tiger Woods, måtte i aftes dansk tid se et sviende nederlag i øjnene i golfturneringen PGA Championship, da han lå på en delt sidsteplads.

  Woods brugte ni slag mere end banens par på de 18 huller.

  Det var øjensynligt for meget for den 46-årige golfstjerne, der efterfølgende valgte at trække sig fra majorturneringen, en af årets fire største turneringer.

  Det oplyser arrangørerne i nat dansk tid ifølge nyhedsbureauet AP.

  Tiger Woods har kæmpet med sin fysiske form, siden han var involveret i et voldsomt biluheld i starten af 2021, der næsten kostede ham sit ene ben.

 39. I går kl. 06:08

  Zelenskyjs rådgiver afviser enhver form for våbenhvile med Rusland

  Ukraine har lørdag afvist alle muligheder for at indgå en våbenhvile med Rusland, så længe russiske tropper stadig befinder sig i landet.

  Samtidig lyder det fra Kyiv, at regeringen ikke vil acceptere nogen aftaler med Moskva, hvis de indebærer, at Ukraine skal afgive noget af sit territorium.

  Det skriver Reuters.

  Udmeldingen kommer fra Mykhajlo Podoljak, der er rådgiver for Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

  - Krigen stopper ikke af den grund. Den bliver bare sat på pause i noget tid, siger han ifølge Reuters og uddyber, at russerne vil bruge eventuelle våbenhviler på at genopbygge deres våbenarsenal og mandskabsstyrke.

 40. 21. maj kl. 23:03

  Tusindvis går på gaden i protest over dom mod tyrkisk oppositionspolitiker

  Canan Kaftancioglu er blevet dømt for at fornærme Tyrkiets præsident Erdogan og den tyrkiske stat. (Foto: MURAD SEZER © Ritzau Scanpix)

  I den tyrkiske by Istanbul gik tusindvis af mennesker i dag på gaden for at demonstrere mod en dom mod oppositionspolitikeren, Canan Kaftancioglu.

  Det skriver Reuters.

  Kaftancioglu, der er leder af Istanbulafdelingen af Det Republikanske Folkeparti, CHP, blev i 2019 idømt ti års fængsel for angiveligt at have skrevet nedværdigende om landets præsident Erdogan og den tykiske stat i en række tweets.

  Hun ankede dog dommen, og hendes straf er nu blevet nedsat til lidt mere end fire år og 11 måneders fængsel.

  I Tyrkiet eksekveres fængselsstraffe på under 5 år dog ikke, så meget tyder på, at oppositionspolitikeren ikke skal i fængsel.

 41. 21. maj kl. 21:49

  Norge sætter gang i smitteopsporing af abekopper

  En person, der besøgte Norges hovedstad, Oslo, tidligere på måneden, har fået påvist den smitsomme sygdom abekopper.

  Derfor går Norge nu i gang med at opspore andre eventuelle smittede i landet, oplyser den norske sundhedsstyrelse, Folkehelseinstituttet (FHI).

  Abekopper er den seneste tid blevet fundet i en lang række vestlige og europæiske lande, og seneste kunne Schweiz i dag konstatere den første smittede.

  I går indkaldte Verdenssundhedsorganisationen (WHO) til et hastemøde om situationen, da man frygter, at sygdommen vil sprede sig yderligere i løbet af sommeren.

  Abekopper opstår ofte efter rejser til Afrika, og sygdommen viser sig typisk i form af feber, kulderystelser og et udslæt med blærer, som kan give sår, når de heler.

  Sygdommen er ikke farlig for mennesker og varer ifølge Sundhedsstyrelsen normalt to til fire uger og går i de fleste tilfælde over af sig selv.

 42. 21. maj kl. 21:01

  Lyon vinder Champions League for ottende gang

  (Foto: Alessandro di Marco © Ritzau Scanpix)

  Den franske fodboldklub Olympique Lyon har generobret Champions League-tronen.

  Lørdag aften stjal de nemlig trofæet tilbage fra sidste års mestre, FC Barcelona, der i finalen blev besejret med 3-1 i kvindernes udgave af Europas største klubturnering.

  Finalen blev spillet på fodboldklubben Juventus' hjemmebane, Allianz Stadium, i Torino.

  Med otte Champions League-titler er Lyon fortsat den klub, der har vundet turneringen flest gange. Senest vandt de turneringen i 2020.

  Det var Amandine Henry, der sendte franskmændene på sejrskurs i lørdagens finale, da hun scorede til 1-0 på et flot langskudsmål efter kun seks minutters spil. Norske Ada Hegerberg ville også bidrage og efter 23 minutter fordoblede hun føringen ved at heade bolden i mål. 10 minutter senere fik Hegerberg igen en central rolle, da hun sørgede for oplægget til Catarna Macarios 3-0-scoring.

  Barcelonas Ballon d'Or-vinder, Alexia Putellas, gav dog ikke op og reducerede til 1-3 kort inden pausen. Men det nyttede ikke noget. For de spanske mestre formåede ikke at score i anden halvleg, selvom de dominerede skudstatistikken. Derfor vandt Lyon Champions League-trofæet i overbevisende stil.

 43. 21. maj kl. 20:57

  Morgan Freeman er på Putins liste over uønskede gæster

  Den 84-årige skuespiller Morgan Freeman er blevet ramt af russiske sanktioner. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix Denmark)

  Ikke at skuespilleren Morgan Freeman sandsynligvis har planer om en lille smuttur til Rusland i nærmeste fremtid. Men hvis han nu havde, så har Putin i hvert fald sat en kæp i hjulpet på dem.

  Rusland offentliggjorde nemlig tidligere i dag en liste med 963 prominente amerikanere, der ikke længere er velkomne i Rusland, op på den liste står blandt andre Morgan Freeman.

  Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

  Skuespilleren, der blandet andet er kendt fra filmene "Driving Miss Daisy" og "En verden udenfor", optog i 2017 en video, hvor han blandt andet besylder russerne for at sprede propaganda og for at stå bag cyberangreb mod USA.

  Foruden Freeman er også USA's præsident, Joe Biden, Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, USA's udenrigsminister, Antony Blinken og CIA-chefen William Burns blevet ramt af det russiske indrejseforbud.

  Listen er sandsynligvis et svar på de sanktioner, Vesten har indført efter Rusland indvarede Ukraine.

  Rusland påstår dog, at sanktionerne "har til formål at begrænse USA, der prøver at indføre en nykolonialistisk verdensorden på resten af planeten."

 44. 21. maj kl. 20:27

  Naturens eget folkemøde tiltrækker 30.000 gæster

  Danskerne har under de seneste to års coronanedlukning ikke kun savnet at gå til koncert og i teatret.

  De har angiveligt også savnet at mødes ude i virkeligheden og tale om naturen og klimaet. Det tyder antallet af fremmødte ved årets Naturmøde i Hirtshals i hvert fald på.

  I omegnen af 30.000 danskere har nemlig lagt vejen forbi naturens eget folkemøde i i løbet af de sidste tre dage. Og det er lige så mange som i 2019, skriver Naturmødet i en pressemeddelese.

  - Vi har været meget spændte på, om interessen for det fysiske Naturmøde ville være intakt. Heldigvis kan vi konstatere, at folk i den grad har savnet at mødes og tale sammen ansigt til ansigt, udtaler chef for Naturmødet, Leif Lund Jakobsen.

  Årets Naturmødets syv scener bød på i alt 143 debatter om alt fra biodiversitet, bynatur, og havmiljø til klima, landbrug og nationalparker.

 45. 21. maj kl. 19:37

  Herlufsholm slår stillingen som ny rektor op

  Overgreb på sovende elever, "fødselsdagstæsk" og voldsritualer var alt sammen noget af det, TV 2 for nyligt kunne afdække i en ny dokumentar om kostskolen Herlufsholm.

  Og nu fremgår det af et stillingsoplag på den ældgamle kostskoles hjemmeside, at man leder efter skolens nye rektor.

  Det sker efter, at den tidligere rektor Mikkel Kjellberg, blev fyret af Herlufsholms bestyrelse som en konsekvens af afsløringerne.

  I stillingsopslaget kan man blandt andet læse, at skolen søger en rektor med et "holistisk menneskesyn" som kan skabe "en kultur funderet på positive sociale fællesskaber".

  - Rektor skal for skolens elever sikre trygge og kompetente rammer, der giver dem den bedste uddannelse og dannelse i forhold til de udfordringer, som fremtidens samfund byder på, skriver skolen.

  Siden Kjellberg gik af den 7. maj har skolens vicerektor fungeret som rektor.

 46. 21. maj kl. 19:13

  Viborg sikrer Europa-playoff efter sejr over nedrykkere

  Sidste års oprykkere fra Viborg FF formåede lørdag aften at holde fast i syvendepladsen i Superligaen.

  I sidste runde af nedrykningsspillet slog midtjyderne bundholdet, Sønderjyske, med 2-0 på udebane i en chancerig og underholdende kamp.

  Som nedrykningsspillets nummer et skal Viborg spille en playoffkamp om en plads i næste sæsons Conference League. Modstanderen findes søndag, når sidste runde i mesterskabsspillet afvikles.

  Viborg endte med at have seks point ned til forfølgerne fra OB, der på samme tid tabte 1-2 til Vejle.

  Du kan se højdepunkter fra kampen mellem OB og Vejle her:

  Vejle sluttede trods sejren under nedrykningsstregen bag AGF, der lørdag spillede 2-2 mod FC Nordsjælland. Dermed rykker traditionsklubben ned i 1. division sammen med Sønderjyske.

  Du kan se højdepunkter fra kampen mellem AGF og FC Nordsjælland her:

  Inden lørdagens opgør havde Vejle matematisk set mulighed for overlevelse, men det ville blandt andet kræve, at Vejle skulle indhente en målforskel på 18.

  I toppen af 1. division er tre hold i spil til at tage de to oprykningsbilletter.

  AC Horsens og Lyngby har på første- og andenpladsen de bedste kort på hånden. FC Helsingør har på tredjepladsen fire point op til Lyngby. Der resterer to runder i oprykningsspillet.

 47. 21. maj kl. 18:10

  Australien får ny premierminister

  Den australske oppositionleder Anthony Albanese (i midten) bliver landets nye premierminister. (Foto: JAIMI JOY © Ritzau Scanpix)

  Efter næsten ti år med konservative politikere på posten som Australiens premierminister, går landet nu ind i en ny æra.

  Det står klart efter lørdagens valg, hvor centrumvenstrepartiet Labor med 65 procent af stemmerne optalt står til at blive størst. Den nye mand på premierministerposten bliver derfor den 59-årige oppositionsleder Anthony Albanese.

  Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Albanese har især slået sig op på kampen mod klimaforandringer, hvilket han også gjorde i sin sejrstale.

  - Vi kan udnytte muligheden for, at Australien kan blive en supermagt inden for vedvarende energi, sagde han ifølge AFP.

  Som det ser ud nu, står Labor til at få 71 pladser i Australiens parlament, hvilket ikke helt er nok til et flertal. Partiet ser dermed ud til at skulle danne en koalitionsregering.

 48. 21. maj kl. 17:48

  Udenrigsministeriet yder bistand til dødsdømt dansker i Nigeria

  Danmarks Udenrigsministerium står til rådighed for den 56-årige dansker Peter Nielsen, som i går blev dømt til døden i Nigeria for drabet på sin kone og deres barn.

  Det fortæller direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice Erik Brøgger Rasmussen.

  - Vi yder det, der hedder normal konsulær bistand. Vi blander os ikke i selve retssagen, men vi kan sørge for, at det foregår inden for det regelsæt og den lovgivning, der er i Nigeria, og påpege, hvis det ikke foregår ordentligt.

  - Og så kan vi formidle kontakten mellem den, der sidder i fængsel, og så familien i Danmark. Vi kan også besøge i fængslet, og det gør vi, fortæller han.

  Peter Nielsens forsvarer oplyser til TV 2, at danskeren nægter sig skyldig. Det er endnu uvist, om han vil anke dommen eller forsøge at blive udleveret til Danmark. Der er ingen garanti for, at sidstnævnte kan lade sig gøre. Det afhænger af Nigerias velvilje, forklarer Erik Brøgger Rasmussen.

 49. 21. maj kl. 17:41

  Odense brager videre til DM-finalen efter sikker sejr over midtjyder

  (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)

  Odense Håndbold leverede storspillet, da det gjaldt i semifinalerne i landets bedste række for kvinder, Bambusa Kvindeligaen.

  Fynboerne har nemlig sikret en plads i DM-finalen, efter de lørdag slog Herning-Ikast med 29-23 i den tredje og afgørende semifinale. Dermed får Odense mulighed for at genvinde titlen fra sidste år.

  Det var især i første halvleg, at Odense grundlagde sejren. Her kunne de nemlig gå til pause foran 16-9. Anden halvleg var mere tæt, som de midtjyske gæster formåede at vinde med ét mål. Dermed kunne fynboerne juble over sejren på 29-23.

  De forsvarende mestre skal møde Team Esbjerg i finalen, der ligesom semifinalerne afvikles over minimum to og maksimalt tre kampe. Den første finale spilles tirsdag. Herning-Ikast skal kæmpe om bronzemedaljer mod Viborg HK.

 50. 21. maj kl. 17:07

  Magnussen brillerer i spansk kvalifikation

  (Foto: Hasan Bratic © Hasan Bratic/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen fik lørdag så god fart i sin Haas-bil, at han kom igennem alle tre kvalifikationsrunder og sluttede som nummer otte forud for Spaniens grandprix.

  Dermed har danskeren sikret sig et godt udgangspunkt inden søndagens race i Barcelona.

  Også holdkammeraten Mick Schumacher havde en god lørdag i raceren, da han kom igennem til sidste kvalifikationsrunde og blev nummer 10.

  Ferraris Charles Leclerc, der fører VM-stillingen, starter som nummer et, mens den forsvarende verdensmester Max Verstappen var næsthurtigst. Leclercs holdkammerat, hjemmebanefavotitten Carlos Sainz, slutter som nummer tre.

Mere fra dr.dk