Seneste Nyt

40.000 kunder var uden strøm i Aalborg

Flere aalborgensere fik sig i formiddag en ubehagelig overraskelse, da strømmen pludselig gik i flere bydele, og lyskrydsene gik i sort.

Ifølge elselskabet N1 er det to transformatorstationer ved Ådalen i Aalborg, der var stået af. Det skriver Nordjyske.

Til Nordjyske har beboere i Kærby-området oplyst, at de hørte et stort brag, hvorefter strømmen røg.

Strømmen er nu tilbage igen i det østlige Aalborg, men det kan ikke udelukkes, at der kommer flere strømafbrydelser.

Netsleskabet N1, der ejer og driver elnettet i Aalborg, har endnu ikke fundet årsagen til strømsvigtet.

Nyheder

 1. El Salvadors tidligere præsident dømt til 14 års fængsel

  En domstol i El Salvador har ifølge Reuters idømt den tidligere præsident Mauricio Fune 14 års fængsel. Præsidenten stod i spidsen for landet fra 2009 til 2014, og han lever i dag i Nicaragua, hvor han fik statsborgerskab i 2019.

  Mauricio Funes er blevet dømt for sine forbindelser til kriminelle grupper i landet samt for ikke at opfylde sine pligter. Det samme er den tidligere justits- og forsvarsminister David Munguia blevet dømt for. Han har fået en dom på 18 års fængsel, og han mener, at dommen er politisk motiveret.

  - Vi kunne bekræfte, at disse to tidligere ledere, som var forpligtet til at beskytte salvadorianerne, i stedet brugte dem som forhandlingsbrikker til gengæld for tjenester i forbindelse med valg og opførte sig som bandemedlemmer, skriver statsanklager Rodolfo Delgado på Twitter om dommen.

 2. Spionmistænkt hvidhval dukker op ved svensk kyst

  Den formodede spionhval med seletøjet blev første gang set ud for Nordnorge i 2019. Nu befinder den sig ud for den svenske vestkyst. (Foto: © JORGEN REE WIIG, Ritzau Scanpix)

  En hvidhval med et seletøj, som blev set ud fra Norges kyst tilbage i 2019, er nu dukket op ud fra den svenske kyst. Hvidhvalen menes på grund af seletøjet, som man tidligere har identificeret som værende fra Sankt Petersborg, at være en tidligere russisk spionhval.

  Den blev første gang set ud for Finnmark-regionen i det nordlige Norge, og siden har den langsomt bevæget sig ned langs den norske kyst, indtil den pludselig hurtigt svømmede sydpå, og nu er den så set ud for Hunnebostrand, omkring 100 kilometer nord for Göteborg.

  - Vi ved ikke, hvorfor den har sat farten op sådan lige nu. Det kan være hormoner, der driver den til at søge efter en mage. Eller det kan være ensomhed, da hvidhvaler er en meget social race - det kan være, at den leder efter andre hvidhvaler, siger marinebiolog Sebastian Strand fra organisationen OneWhale til nyhedsbureauet AFP.

  Hvidhvalen menes at være omkring 13-14 år gammel, og i den alder er hormonniveauet ifølge marinebiologen højt. Den nærmeste bestand af hvidhvaler befinder sig omkring Svalbard nord for det norske fastland. Den formodede tidligere spionhval har formentlig ikke set nogle artsfæller siden 2019.

 3. 23 IS-krigere dømt til døden i Libyen

  En domstol i Libyen har mandag dømt 23 personer til døden, mens 14 andre er blevet idømt livsvarigt fængsel, fordi de har kæmpet for Islamisk Stat.

  Ud over de i alt 37 personer, der er dømt til døden eller har fået livstidsdomme, har yderligere 14 anklagede fået fængselsstraffe på mellem tre og 12 år. Fem anklagede blev frifundet, mens tre andre døde, inden sagen kom for retten.

  De anklagede er ifølge AFP libyere, sudanere og palæstinensere, og de har siddet varetægtsfængslet siden 2016. De dømte er de første af i alt 320 mennesker, der er anklaget for at have kæmpet for eller sammen med Islamisk Stat i perioden efter den libyske leder Moammar Gaddafis fald i 2011.

 4. Omkring 25 Nato-soldater såret efter sammenstød i Kosovo

  Omkring 25 soldater fra den Nato-ledede styrke KFOR er ifølge Reuters blevet såret i sammenstød i det nordlige Kosovo.

  Soldaterne, som er fra Italien og Ungarn, er blandt andet blevet forbrændt og har i nogle tilfælde fået knoglebrud.

  En KFOR-styrke er sat ind for at holde utilfredse serbere væk fra tre rådhuse i det nordlige Kosovo, hvor der er indsat kosovoalbanske borgmestre efter et lokalvalg, som serberne boykottede.

  Byerne i det nordlige Kosovo er hovedsageligt beboet af serbere, mens resten af landet er beboet af etniske albanere.

  - Sådanne angreb er helt uacceptable. Volden må stoppe omgående. Vi opfordrer alle sider til at afstå fra handlinger, der øger spændingerne yderligere, og til at indgå i dialog, lyder det i en skriftlig udtalelse fra Nato.

 5. 18.000 skal evakueres i Canada på grund af naturbrand

  En stor røgsky ligger over Halifax som en konsekvens af den voldsomme naturbrand, som har ramt området omkring den østcanadiske by. (Foto: © Meenakshi Guchhait, Ritzau Scanpix)

  En naturbrand forårsager ifølge Reuters nu så store ødelæggelser i området omkring den canadiske by Halifax, at 18.000 er blevet evakueret fra deres hjem.

  Indbyggerne i forstæderne Hammonds Plains, Upper Tantallon og Pockwood, hvor mange af byens arbejdere bor, fik søndag at vide, at de skal skynde sig at forlade deres hjem og først må komme tilbage, når de får besked om det af de kommunale myndigheder.

  Premierminister Justin Trudeau har på Twitter fastslået, at situationen er "utroligt alvorlig", og at regeringen er klar til søge hjælp, hvis det er nødvendigt.

  Ifølge Dave Meldrum, vicechef for det regionale brandvæsen, er branden stadig ikke under kontrol, selvom mere end 100 brandmænd har bekæmpet flammerne natten til mandag. Der er blevet indført lokal undtagelsestilstand de næste syv dage på grund af den voldsomme naturbrand.

 6. FCK er på guldkurs efter sejr over Viborg

  FCK scorede begge holdets mål i første halvleg. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

  Matchbolden om det danske mesterskab befinder sig nu i hovedstaden.

  Det er faktum efter FC Københavns sejr på 2-1 over Viborg FF i 3F Superligaens næstsidste runde. Dermed har gæsterne som minimum ét point ned til forfølgerne fra FC Nordsjælland, når Danmarks bedste fodboldrække skal afgøres i næste weekend.

  FCK kom hurtigt i front med to mål. Først scorede Jordan Larsson efter 15 minutter, inden Diogo Goncalves bragte gæsterne yderligere i front ved at score på riposten fra sit eget brændte straffespark. I anden halvleg bragte Jakob Bonde Jensen spændingen tilbage i kampen, da han reducerede i 61. minut.

  Comebacket blev dog aldrig en realitet, hvilket blandt andet skyldtes et rødt kort til Viborgs Ibrahim Said 10 minutter før tid.

  FCK kan dog allerede blive mestre i denne weekend, hvis FC Nordsjælland snubler på udebane i aftenens kamp mod Brøndby IF.

  Se højdepunkter fra kampen mellem Viborg og FCK her:

 7. Lavrov truer igen med, at Rusland dropper kornaftalen

  Den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov truer under et besøg i Kenya med, at Rusland ikke længere vil være en del af den nuværende aftale om eksport af korn via Sortehavet for både Ukraine og Rusland.

  - Hvis alt forbliver, som det er nu, og det ser ud til at være tilfældet, så må man gå ud fra, at den ikke fungerer længere, siger Lavrov ifølge Der Spiegel.

  Den nuværende aftale er blevet forlænget i flere omgange, og den står til at udløbe den 17. juli. Ifølge aftalen må hverken Rusland eller Ukraine forhindre eksporten af korn via Sortehavet.

  Lavrov mener, at betingelserne i aftalen ikke bliver opfyldt, blandt andet i forhold til Ruslands eksport af kunstgødning, ligesom han også mener, at de fattige lande ikke modtager en tilstrækkelig andel af det eksporterede korn.

 8. Enhedslisten siger nej tak til stjernekrig: Ingen våben i rummet

  Der skal ikke være krig i det ydre rum.

  I hvert fald ikke, hvis man spørger Enhedslistens delegerede, som i dag har taget stilling til, hvad der skal stå i partiets principprogram, som udgør Enhedslistens ideologiske grundlag.

  Ændringerne omhandler partiets holdning til EU og Nato, og i den forbindelse stemte et flertal for endnu en tilføjelse:

  - Enhedslisten vil arbejde for afskaffelse af autonome våben og våben i rummet.

  155 stemte for, 121 stemte mod, og 12 var blanke.

  De delegerede blev ligeledes enige om at ændre i principprogrammet, så det fremgår, at Enhedslisten ikke længere vil nedlægge militæret, og at de ikke har et aktuelt udmeldelseskrav af hverken EU eller Nato.

  Partiet har stadig et ønske om udmeldelse af Nato, men først når der er alternativ til forsvarsalliancen.

 9. FC Midtjylland må nøjes med deler i Silkeborg

  FC Midtjylland kunne mandag sikre Europa-playoff med en sejr, men Silkeborg nappede i stedet et enkelt point. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Anden halvleg gik målamok, hvor FC Midtjylland kom foran to gange, men Silkeborg IF vendte kampen på hovedet igen, og holdene spillede 3-3 i den næstsidste runde af Superligaens nedrykningsspil.

  Silkeborg dominerede fuldstændig FCM i første halvleg, men utallige chancer blev misbrugt, og FCM scorede i stedet på holdets første skud på mål.

  Med pointtabet er FCM to point foran OB i kampen om syvendepladsen. Netop de to hold mødes i sidste spillerunde i en direkte duel om en kamp i Europa-playoff mod fjerdepladsen fra mesterskabsspillet.

  Silkeborg er på niendepladsen med 38 point, men kan hverken nå FCM eller OB i tabellen.

  Se højdepunkter fra mandagens kamp mellem Silkeborg og FCM her:

  /ritzau/

 10. Uganda indfører dødsstraf for 'homoseksuelle handlinger'

  Ugandas præsident, Yoweri Museveni, har nu skrevet under på en af verdens hårdeste anti-LGBTQ+-love. Loven medfører, at man kan blive idømt dødsstraf eller livsvarigt fængsel for homoseksuelle handlinger, mens det kan udløse 20 års fængsel, hvis man "rekrutterer til, fremmer eller finansierer homoseksuelle aktiviteter".

  - Ugandas parlament har lyttet til folkets krav. Vi har lovgivet for at beskytte den hellige familie, siger Anita Among, forperson for det ugandiske parlament.

  FN retter skarp kritik af den nye lov, som man konstaterer er i konflikt med forfatningen og de internationale aftaler.

 11. Zelenskyj takker Danmark for den øgede støtte til Ukraine

  "Taknemmelig for Folketinget, den danske regering og det danske folk for beslutningen om at øge finansieringen af Ukrainefonden".

  Sådan indleder Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, et opslag på Twitter, hvor han takker for den øgede finansielle støtte gennem Ukrainefonden, som statsminister Mette Frederiksen (S) i dag har løftet sløret for.

  Ukrainefonden blev oprettet i marts, hvor et flertal i Folketinget blev enige om at poste 7 milliarder kroner i den. Bidrag til fonden skal nu øges med 7,5 milliarder kroner i år og nye 10,4 milliarder i 2024.

  Volodymyr Zelenskyj skriver, at "dette store bidrag" vil styrke kampkapaciteten hos Ukraines væbnede styrker på kort og mellemlang sigt.

  - Vores styrke er i vores sammenhold!, skriver præsidenten.

 12. Tyrkiets udenrigsminister klar til møde med Sverige om Nato-medlemskab

  Så snart, resultatet fra det tyrkiske præsidentvalg var afgjort, kontaktede den svenske udenrigsminister, Tobias Billström, sin tyrkiske modpart, Mevlüt Cavusoglu, for at ønske tillykke med valgsejren.

  I samme ombæring indvilligede den tyrkiske udenrigsminister i at tale nærmere om Sveriges muligt kommende Nato-medlemskab, skriver det svenske medie SVT.

  Sverige afventer stadig, om og hvornår landet får lov at blive medlem af Nato, som de har ansøgt til. Tyrkiet og Ungarn er de to eneste Nato-lande, der ikke har ratificeret Sveriges ansøgning.

  Tobias Billström siger ifølge SVT, at målet er, at Sverige skal blive Nato-medlem ved topmødet i Vilnius i Litauen, der afholdes i midten af juli.

  Først lød meldingen, at mødet mellem Tyrkiets og Sveriges udenrigsministre skulle foregå under Natos udenrigsministermøde i Oslo på torsdag. Senere har den tyrkiske regering dog meddelt, at mødet alligevel ikke vil foregå torsdag, men at det stadig skal afholdes på et andet tidspunkt.

 13. Tidligere Tottenham-træner overtager roret i Chelsea

  Mauricio Pochettino stod senest i spidsen for den franske klub PSG. (Foto: © GONZALO FUENTES, Ritzau Scanpix)

  Argentinske Mauricio Pochettino er ny træner i Premier League-klubben Chelsea.

  Det oplyser fodboldklubben på sin hjemmeside mandag.

  Argentineren har senest stået i spidsen for den franske storklub PSG, og tidligere i trænerkarrieren har han også stået på sidelinjen hos Chelseas lokalrivaler fra Tottenham.

  En ansættelse, Chelsea-direktørerne Laurence Stewart og Paul Winstanley er godt tilfredse med.

  - Mauricios erfaring, ekspertise, lederegenskaber og karakter vil tjene Chelsea Football Club godt, mens vi bevæger os fremad. Han er en vindende træner, som har arbejdet på højeste niveau i flere ligaer og på flere sprog, siger de til Chelseas hjemmeside.

  Den 51-årige træner overtager holdet efter en sæson, hvor klubben måtte nøjes med en beskeden placering som nummer 12 i Premier League.

  Chelsea har senest været under ledelse af klubikonet Frank Lampard, der blev hyret ind, da Graham Potter blev sparket ud i starten af april.

 14. Badmintonforbund forlænger forbud mod dansk superserv

  I midten af maj forbød Det Internationale Badmintonforbund, BWF, serven, som danske Marcus Rindshøj har opfundet.

  Oprindeligt gjaldt forbuddet til den 29. maj, men nu har BWF forlænget forbuddet indtil september næste år.

  Dermed kan serven ikke bruges til blandt andet OL og PL i Paris næste år.

  Superserven, som den hurtigt blev døbt, bliver sendt afsted med et skru i fjerbolden, som gør den nærmest umulig at returnere.

  I reglerne er det nu specificeret, at serveren ikke må sætte spin i fjerbolden før serven.

  Desuden er det blevet gjort til et krav, at ketsjeren skal ramme korkproppen, som udgør bunden af bolden, og at man ikke må ramme direkte på fjerene, når man server.

 15. Luftsirener og eksplosioner over Kyiv

  Få timer efter et missilangreb var den ukrainske hovedstad, Kyiv, igen under angreb i formiddag. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Eksplosioner lød i det centrale Kyiv, siger byens borgmester, Vitalij Klytjko, som opfordrede borgerne til at blive i dækning.

  - Redningstjenesterne har reageret på et opkald nær centret af hovedstaden. Angrebet på Kiev fortsætter. Forlad ikke jeres beskyttelsesrum!, skriver han på beskedtjenesten Telegram.

  Luftforsvaret har skudt alle de affyrede missiler ned i dagsangrebet, og ingen mål blev ramt i hovedstaden, siger Kyivs militære administration ifølge Reuters.

 16. Spaniens premierminister udskriver valg før tid

  De stemmeberettigede spaniere har knap lagt pennen fra sig, efter de i går satte deres kryds ved landets lokal- og regionsvalg, før de kan se frem til et nyt.

  Spaniens premierminister, Pedro Sánchez, har nemlig valgt at opløse parlamentet og udskrive parlamentsvalg før tid, skriver Reuters.

  Han har taget beslutningen på baggrund af resultatet fra gårsdagens lokalvalg, hvor Sánchez' socialdemokratiske parti, PSOE, led nederlag.

  Valget skal afholdes den 23. juli, men bliver først formelt vedtaget i morgen, skriver den spanske avis El País.

  - Det er bedre, at spanierne indtager gulvet og definerer den politiske kurs for landet, siger Pedro Sanchez ifølge El País.

  I en tale på tv siger Sánchez, at han har informeret kong Felipe om sin beslutning.

 17. Jelling Festival har halveret hændelser, der kræver samaritter og sikkerhedsfolk: 'Nogen har glemt, hvordan man opfører sig dumt'

  Det kan godt være, at folk i Jelling og omegn synes, der har været godt gang i den de seneste dage, hvor Jelling Musikfestival er løbet af stablen, men spørger man festivalens sikkerhedschef, Peter Tanghus, så har han en anden opfattelse.

  - Det har været en dejlig stille festival.

  Det er ikke usædvanligt, at festivalen forløber stille og roligt, men efter årene med corona er der blevet endnu mindre at lave for dem, der arbejder med publikums sikkerhed.

  - Vi har simpelthen halveret alle vores hændelser hos både samaritteltet og blandt vores crowd safety-medarbejdere, så vi er langt under niveau fra før corona. Det er lige, som om der er nogen, der har glemt, hvordan man opfører sig dumt, siger Peter Tanghus.

  Der har dog været enkelte episoder, hvor folk har kastet med fyldte dåser i teltområdet, så det har der været et særligt fokus på. Men det overordnede billede er, at publikum også i år har opført sig rigtig fornuftigt, vurderer Peter Tanghus.

  - De vil rigtig gerne bare gøre det, vi beder dem om.

 18. Fire personer har mistet livet i bådulykke i Italien

  Fire personer har mistet livet, efter en båd kæntrede under stærk vind ved søen Maggiore i det nordlige Italien med mere end 20 passagerer ombord.

  Det skriver italienske medier ifølge BBC og Reuters.

  Efter båden kæntrede svømmede 19 af personerne i land eller blev reddet op af andre både i området.

  Fem af dem er blevet overført til et hospital.

  Ifølge Attilio Fontana, der er præsident i den italienske region, Lombardiet, var båden var lejet af turister, der ville holde en fødselsdag ombord.

  Dykkere fra brandvæsnet under redningsoperationen i Maggiore-søen. (Foto: © VIGILI DEL FUOCO HANDOUT, Ritzau Scanpix)
 19. Regeringen får eksperter til at gentænke beskæftigelsesystemet

  Regeringen har nedsat en ekspertgruppe, der i løbet af det næste år skal undersøge og komme med anbefalinger til fremtidens beskæftigelsesindsats. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

  Ekspertgruppen skal være i dialog med og få input fra kommuner, borgmestre, a-kasser, private aktører, borgere og andre interessenter, så en kommende reform står på et stærkt fagligt fundament, lyder det.

  - Der er behov for at lave en gennemgribende reform af hele beskæftigelsesindsatsen, hvor vi ser alt for mange eksempler på, at folk kommer i klemme, udtaler Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

  Professor i økonomi og leder af grundforskningscenteret CEBI ved Københavns Universitet, Claus Thustrup Kreiner, er formand for ekspertgruppen.

 20. Amerikansk senator havner på russisk liste over efterlyste

  Ifølge det statsejede russiske nyhedsbureau Tass, så har det russiske indenrigsministerium placeret den amerikanske senator, Lindsey Graham, på en liste over efterlyste personer.

  Det skriver Reuters.

  Det sker på baggrund af en redigeret video, der er udgivet af den ukrainske præsidents kontor, hvor Graham bliver citeret for at sige "russerne er døende"og kalde den amerikanske støtte til Ukrainerne for "de bedste penge, vi nogensinde har brugt" under et møde med Volodymyr Zelenskyj.

  Efter Rusland kritiserede de amerikanske udtalelser, udgav Ukraine en fuld video fra mødet, der viste, at udtalelserne ikke var forbundet.

  Men nu har russisk side meldt ud, at de har åbnet en efterforskning af senatorens udtalelse uden at specificere, hvilke forbrydelser han er mistænkt for.

  Graham selv afviser den russiske kritik og siger ifølge Reuters, at han i videoen havde rost ukrainernes modstand mod Rusland med hjælpen fra USA.

 21. Åbning af nødudgang på fly får nu selskab til at fjerne sæder

  Lige inden weekenden åbnede en sydkoreansk passager nødudgangen på et fly, der var ved at lande i byen Daegu i Sydkorea.

  Det får nu flyselskabet Asiana Airlines til at stoppe med at sælge sæder, der er i nærheden af nødudgangen, på sine Airbus A321-200-fly.

  Det oplyser flyselskabet i en udtalelse, skriver CNN.

  Helt konkret er der tale om sædenummer 26A på et fly med 174 sæder og 31A på fly med 195 sæder, hvilket er i midten af flyet ved siden af nødudgangen.

  - Denne foranstaltning er en sikkerhedsforanstaltning og gælder, selvom flyvningen er fyldt op, lyder det fra flyselskabet.

  Han har fortalt politiet, at han åbnede døren, fordi han var stresset over at have mistet sit job for nyligt, og at han havde brug for at komme hurtigt ud af flyet, fordi han følte, at han fik svært ved at trække vejret.

  En passager fangede øjeblikket, hvor nødudgangen blev åbnet. Se det herunder.

 22. Lukasjenko tilbyder atomvåben til lande, der vil tilslutte sig Belarus og Rusland

  Den belarusiske præsident, Alexandr Lukasjenko, er kommet med et tilbud om atomvåben til lande, der er villige til at tilslutte sig Rusland og Belarus' alliance.

  - Det er meget simpelt. Tilslut jer den forenede stat af Belarus og Rusland. Det er alt. Der vil være atomvåben til alle, siger han i et tv-interview på den statsejede Russia 1-kanal ifølge CNN.

  Alexandr Lukasjenko er en tæt allieret med den russiske præsident, Vladimir Putin, og landene samarbejder blandt andet om økonomi, teknologi og grænsekontrol.

  Rusland og Belarus underskrev i sidste uge en aftale om, at Rusland kan placere taktiske atomvåben i Belarus.

 23. Verdensledere lykønsker Erdogan med valgsejr

  Efter præsident Recep Tayyip Erdogan nåede genvalg i går ved den afgørende runde i det tyrkiske valg, har flere af verdens ledere lykønsket ham.

  Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, er en af dem, der har kommenteret valgresultatet på Twitter.

  - Vi håber at kunne udvikle vores strategiske partnerskab til gavn for vores lande samt styrke samarbejdet om sikkerhed og stabilitet i Europa, skriver han.

  Også USA's Joe Biden og den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), har sendt et tillykke til den tyrkiske præsident.

  - Jeg ser frem til at fortsætte det stærke og konstruktive samarbejde mellem vores to lande, heriblandt som Nato-allierede, skriver Mette Frederiksen fra Statsministeriets Twitter-profil.

  I går var Ruslands præsident, Vladimir Putin, også ude og ønske sin "kære ven" Erdogan tillykke.

 24. Over 93.000 løber med til Royal Run i dag

  I dag løber flere tusinde mennesker med snørede kondisko gennem Aabenraa, Herning, København/Frederiksberg, Nyborg og Nykøbing Falster, når Royal Run skydes i gang for femte gang.

  Rekordmange har tilmeldt sig til løbet, der har slået deltagerrekord i år med over 93.000, skriver Ritzau. Sidste år havde 91.763 tilmeldt sig.

  Vanen tro vil der være royal deltagelse til løbene.

  55-årige kronprins Frederik løber med i Aabenraa, dernæst Herning og slutter af i København.

  Kronprinsesse Mary løber også med og vil deltage i løbene i Nyborg og Nykøbing Falster.

  Det er endnu uvist, om kronprinsparrets børn løber med.

 25. 2. pinsedag giver sol, tørvejr og op til 19 grader

  Det stabile højtryksvejr fortsætter i dag, og derfor venter der endnu en omgang med svag til jævn vind fra nordvest, tørvejr og udsigt til, at temperaturen bevæger sig op i et leje mellem 14 og 19 grader.

  Det vil dog være køligere ved Vestkysten med 11-13 grader, da vinden her vil være op til hård.

  Solen vil være mest fremme i de østlige egne, mens der i Jylland i perioder vil være tynde skyer på himlen, der slører den.

 26. Medlem af opposition knivdræbt under valgaften i Tyrkiet

  Et medlem af det nationalistiske IYI-parti i Tyrkiet blev i aftes angiveligt stukket ned foran en af partiets lokalafdelinger. Det oplyser partiet ifølge BBC.

  Det skete på valgaftenen, hvor præsident Recep Erdogan blev genvalgt til præsident, som IYI stod i opposition til.

  Den dræbte er Erhan Kurt, som også var valgtilforordnet i Gülyali-distriktet i Ordu.

  Han blev angiveligt dræbt, da han blev "stukket ned af unge, der fejrede valgresultatet, siger Seyit Tosun, der er vicepræsident i det andet oppositionsparti CHP.

  Præsident Erdogan er over længere tid blevet anklaget for hadtale mod sine modstandere og for at skabe splittelse i nationen, skriver BBC.

 27. Endnu en nat med missil- og droneangreb i Kyiv

  Der var eksplosioner i Kyiv i nat, da Rusland indledte sit 15. luftangreb på den ukrainske hovedstad i maj måned alene.

  Det skriver Reuters.

  - Endnu en svær aften for hovedstaden, skriver Kyivs borgmester, Vitalij Klytjko, på beskedtjenesten Telegram.

  Der er ikke meldinger om tilskadekomne eller større ødelæggelser.

  I forbindelse med angrebet hævder Kyivs militære administration at have skudt over 40 droner og missiler ned. Denne oplysning kan DR ikke verificere.

  Angrebet er ikke blevet kommenteret fra russisk side endnu.

  Angrebet finder sted dagen efter, at Kyiv ifølge ukrainske myndigheder blev udsat for det største droneangreb, siden Rusland invaderede landet.

Mere fra dr.dk